Dodaj do ulubionych

Piesek....

11.04.17, 23:51
nietypowo ,bo na kocim forum. Otóż biega sobie piesek po moim osiedlu. Mały,kudłaty , sympatyczny bardzo. Nie zwracałam na niego uwagi ,bo ma obróżkę -więc czyjś . Ale coś mi się nie podobało. Pies na dworze non stop i nigdy z opiekunem ,zawsze sam . Podbiega do ludzi , patrzy z jakąś nadzieją ,tęsknotą. Dziś podbiegł do mojego syna i polizał po ręce . Córka mi doniosła ,że ponoć to pies jakieś pani ,która niedawno zmarła a nowi właściciele mieszkania wyrzucili go z domu i tak się psina błąka po ulicach . Kurcze ,jak mu pomóc , co zrobić ,od czego zacząć ? sad
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Piesek.... 11.04.17, 23:57
      Przygarnac?
      • finka9 Re: Piesek.... 12.04.17, 00:01
        Nie dam rady. I tak mamy już za dużo zwierżąt . Poza tym koty (3), mogłaby być z tego wojna.
        • mysiulek08 Re: Piesek.... 12.04.17, 00:50
          Schronisko? jakis dom tymczasowy, ogloszenia i szukanie domu?
          popytaj na psich forach, dogomania?

www.dogomania.com/forum/

tam Cie powinni lepiej pokierowac niz na kocim forum smile
          • finka9 Re: Piesek.... 12.04.17, 00:57
            Schronisko odpada , nie chcę żeby tam trafił. Miałam psa ze schroniska to wiem jak tam jest. sad
            • mysiulek08 Re: Piesek.... 12.04.17, 05:09
              Schronisko jest zlem, to wiadomo, psy troche lepiej sobie radza niz koty, ale to nie wyjscie.

Moze zrob mu jakies foty, oglos, rozeslij na facebooku, forach, druknij ogloszenie, powiesc gdzie sie da. Typowa procedura. Moze na klatce uda sie jakies poslanie ulozyc, miska z zarciem, woda i jakis chwilowy dach nad glowa jest. A nuz ktorys sasiad sie zakocha?
              • finka9 Re: Piesek.... 12.04.17, 13:55
                Sąsiedzi raczej odpadają. U nas odwieczna wojna między sąsiadami - miłośnicy zwierząt kontra miłośnicy ....pijaków. Pies na klatce przeszkadza ,ale pijak na schodach już nie. U nas w piwnicach jest węzeł ciepłowniczy ,ktoś zimą wybił okienko ,żeby koty mogły się schronić przed mrozem ,ale oczywiście już komuś to przeszkadza.
    • ajaksiowa Re: Piesek.... 13.04.17, 13:53
      Proste-albo weż go do domu albo odwież do schronu albo zatrzymaj i zadzwoń po SM i przyjadą po niego.To naprawdę znamienne że przed najważniejszymi świętami dla chrześcijan masz okazję zrobić coś dobrego -zwyczajnie przyjąć go do Rodziny. smile
      • finka9 Re: Piesek.... 13.04.17, 16:48
        Pracuję nad tym .Znaczy nad mężem .wink
        • editkova Re: Piesek.... 16.04.18, 13:16
          no i jak tam, jaki finał historii z pieskiem?
    • olivia685niko Re: Piesek.... 04.05.18, 18:01
      Weź go do domu, jeśli masz dobre warunki na pieseczka.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka