06.09.17, 21:49
Ja z konkurencji- psiara, ale dla zaprzyjaźnionego kota a własciwie jego opiekunki szukam podpowiedzi. Jak w warunkach domowych podać kotu kroplówkę? ( kocica chyba 13 lat, niedotykalska, jedna nerka mało sprawna, kroplówka zalecona przez weta ale sam powiedział że czarno to widzi przy takim kocim usposobieniu sad no i nic nie umiał podpowiedziec jak taką operacje przeprowadzić? A kroplówka 3 razy w tygodniu...transporter za luźny, pudełko a'la dyby? No to dobre na raz, drugi raz nie przejdzie chyba? Pomóżcie... kot słaby ale w obliczu "zagrożenia" nabiera mocy...
Obserwuj wątek
    • finka9 Re: kroplowka 06.09.17, 22:02
      A dlaczego wet nie chce podać kroplówki ?
      • blackwadera Re: kroplowka 06.09.17, 22:14
        Sasiadka rencistka nie da rady finansować tak częstych zabiegów w gabinecie, niestety.
        • finka9 Re: kroplowka 06.09.17, 22:32
          Chyba daje się podskórnie w kark powoli strzykawką ,ale pewności nie mam bo u mnie robił to weterynarz. Raz mój kot miał wenflon w łapie do antybiotyków ale jak przyszło do kroplówki to sobie wyrwał.
          • blackwadera Re: kroplowka 06.09.17, 22:38
            Dzięki. Tu bardziej chodzi o unieruchomienie kota. już dziewczyny z ematki ( bo i tam zadałam pytanie) sugerowały torbe iniekcyjną. Może to pomoze
            • mysiulek08 Re: kroplowka 06.09.17, 22:41
              Pytanie tylko, czy kot da sie w torbe zapakowac.

Uprzedz znajoma, ze choroby nerek u kotow bardzo zle rokuja.
            • finka9 Re: kroplowka 06.09.17, 22:41
              nie słyszałam o czymś takim . Jak ma podobny problem ,może nie naglący ale jednak . Mam kota długowłosego ,który za nic nie pozwala się czesać ani strzyc .I co teraz ?
            • aankaa Re: kroplowka 06.09.17, 22:59
              na ematce zamieściłam foty jak to wyglądało w przypadku mojej kocicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka