janomar55 Re: Czym karmić 07.06.09, 21:57 JESLI TO NIE JEST MLODY KOT, TO CIEZKO PRZESTAWIC GO NA INNE JEDZENIE. W PRZECIWIENSTWIE DO PSOW KOTY SA BARDZO WYBREDNE. POWIEM CI, JAK JA KARMIE SWEGO KOTA: NA SNIADANIE DOSTAJE KARME MOKRA W KAWALKACH Z PUSZKI; NA OBIAD DAJE MU TO SAMO, CO JA JEM, NP. MIESKO, MAKARON, MARCHEWKA I 2 LYZKI ROSOLU LUB KASZA + WATROBKA, ITD; NA KOLACJE JE CHLEBEK Z PASZTETOWA, PAROWKOWA, CZY METKA LUB KARMA Z PUSZKI W CALOSCI. MIEDZY POSILKAMI DAJE MU ZUPKI MLECZNEJ Z MAKARONEM, CHUDEJ SZYNECZKI CZY TWAROZKU ZE SMIETANA. TE DODATKI UWIELBIA. TRZY RAZY W TYGODNIU MIESZAM POSILEK Z ZOLTKIEM, KTORE ZAPEWNIA MU BLYSZCZACA SIERSC ORAZ 3 RAZY W TYGODNIU TROCHE MLEKA, ALE MIEDZY POSILKAMI, BY NIE DOSTAL BIEGUNKI. CO DO KARMY SUCHEJ, TO DOSTAJE WYLACZNIE PSIA KARME Z WOLOWINA I WARZYWAMI, BO MA WIECEJ SKLADNIKOW ZAPEWNIAJACYCH KOTU TO, CO TRZEBA.. Z CZASEM KOT BEDZIE CI CHOROWAL I LINIAL, JESLI BEDZIESZ GO KARMILA TYLKO SUCHA KARMA, KTORA JEST TYLKO DODATKIEM DO POSILKOW. KOT MUSI MIEC DIETE UROZMAICONA, BY CHOWAL SIE ZDROWO. A WLASCIWA DIETE ZAPEWNIA MU JEDZENIE Z NASZEGO STOLU, BO TAM SA WSZYSTKIE NATURALNE SKLADNIKI... Odpowiedz Link
elii_ka Re: Czym karmić 12.06.09, 10:48 JANOMAR55 ale nie każdy kot lubi to co my jemy,moja poprzednia kotka jadła tylko suchą karmę,od czasu do czasu mokre jedzenie.Obecnie mam kociaka,który by wszystko próbował i jadł. Odpowiedz Link
haan87 Re: Czym karmić 28.06.09, 01:14 moj kot tez sie uzaleznil od suchej karmy, one maja w sobie cos uzalezniajacego kotki, byla kiedys glosna sprawa o tym Odtad karmie kota tym,co mam,a karme sucha daje tylko jak nie mam czasu przygotowac czegos innego, to samo z karma mokra. Warto je dawac kotu, bo sa bardzo odzywcze, ale karmienie kota caly czas tylko takimi karmami nie jest dobre... ja aktualnie mam w zapasie paczke suchej Acana i takie posilki na wszelki wypadek www.zoomania.pl/product_info.php/products_id/1734 Odpowiedz Link