Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    09.12.10, 12:20
    Od sierpnia chodzę na terapie indywidualną. Jestem z niej zadowolony choć jest czasem bardzo ciężko. Niedawno przyznałem się przed samym sobą że jestem DDA i tak się zastanawiam.
    Osoba z którą współpracuje pracuje w nurcie poznawczo-bechawioralnym ale nie ma nigdzie napisane że jest typowo od spraw DDA. Czy typowe terapie DDA pomogą mi lepiej bo może szkoda kasy na tą trwającą ?
    Jednocześnie nie chce mi się zrywać z nią współpracy bo jestem z tej współpracy zadowolony.
    Obserwuj wątek
      • ivrit Re: Terapia. 29.12.10, 10:10
        Jestem po terapii DDA - grupowej, z dodatkowymi spotkaniami indywidualnymi. W moim odczuciu specjalny program terapeutyczny dla DDA jest bardzo pomocny, a zwłaszcza forma grupowa, mimo ogromnego lęku i oporu na początku, bardzo dużo mi dała. Poza tym w wielu miastach - w Warszawie w kilku poradniach - te programy dla DDA są bezpłatne, tylko czasem trzeba poczekać na miejsce. Porozmawiaj o tym ze swoją terapeutką - taka grupa trwa na ogół kilka miesięcy, około roku, więc potem tak czy owak mógłbyś wrócić to terapii poznawczo-behawioralnej. Pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka