Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Znane osoby będące DDA

16.03.05, 21:46
    Czy ktoś potrafi rzucić jakieś nazwisko? Może to byłby sposób na
    popularyzację tego forum.
    Albo poczucie się lepiej, jako, że to doświadczenie nie przeszkadza w
    zdobyciu szczytów.

Ja nie znam ani jednej takiej osoby, ale jestem pewna, że są.
    Obserwuj wątek
      • glista_ludzka Re: Znane osoby będące DDA 11.09.05, 20:57
        Łatwiej chyba o znane osoby będące alkoholikami... a ci bardzo często są też
        DDA.
        Zani alkoholicy: Wiktor Osiatyński, Zbigniew Religa...
      • glista_ludzka Re: Znane osoby będące DDA 12.09.05, 21:36
        PS: Jeszcze jeden znany alkoholik mi się przypomniał - Jan Budziaszek,
        perkusista "Skaldów". Notabene fantastyczny facet, człowiek ogromnej wiary,
        znam go osobiście :)
        • konstatacja Re: Znane osoby będące DDA 24.10.05, 23:37
          Ja mysle, ze to jest po prostu skutek tego, ze ten termin jest jeszcze na tyle
          slabo znany, ze niewiele osob jest tego swiadomych, albo chce sie do tego
          przyznac.O.
          Ale ja stwierdzilam, ze poszukam.
      • jozefowa Re: Znane osoby będące DDA 31.10.05, 18:45
        wiecie ja mysle ze u nas w kraju ,to prawie 90 % populacji jesz DDA
        • wrum Re: Znane osoby będące DDA 06.11.05, 14:46
          nie rozumiem..... z tego co wiem przynależność do DDA , AA..oparte jest na anonimowości, a wy rąbiecie nazwiskami, i to jeszcze nie swoimi......ciekawe czy te "sławne" osoby wyraziły na to zgodę...
          • konstatacja Re: Znane osoby będące DDA 06.11.05, 21:45
            Numer jednen, to mu cale nie rabiemy zadnymi nazwiskami. Jeszcze.
            Po drugie, to wcale nie musza byc osoby naroodowosci polskiej.
            Po trzecie bardzo czesto tak zwane osoby publiczne na ochotnika podejmuja sie
            pozbycia sie niszy anonimowosci i odwaznie wystepuja jako rzecznicy jakiejs
            sprawy: Na przyklad narkomanii, aborcjii, alkoholizmu, depresji, schizofrenii i
            tak dalej.
            Robia to wlasnie poprzez opowiadanie o swoich doswiadczeniach, tym samym
            wlasnie pomagajac pozbycia sie stygmatyzacji, ktora czasem istnieje w
            spoleczenstwie i jest skierowana na osoby majace podobne doswiadczenia.

Czesto historie sukcesu, jak mozna je nazwac - czyli przyklady osiagniecia
            sukcesu zyciowego mimo takich a takich doswiadczen pomaga w naprawie wizerunku
            takiego schorzenia.

Ja takie czyny uwazam za bardzo szlachetne.
            I o to mi przede wszystkim chodzilo umieszczajac na forum ow post.
            • wrum Re: Znane osoby będące DDA 07.11.05, 14:08
              z całym szacunkiem dla ciebie konstatacjo, jednak nie podzielam twojej opinii... ja staram się postępować zgodnie z tradycjami i krokami, również tradycją 11 i 12:

11.Nasze oddziaływanie na zewnątrz opiera się na przyciąganiu, a nie na reklamowaniu; musimy zawsze zachować osobista anonimowość wobec prasy, radia i filmu.

12.Anonimowość stanowi duchową podstawę wszystkich naszych Tradycji, przypominając nam zawsze o pierwszeństwie zasad przed osobistymi ambicjami.

jeśli spotykam ludzi potrzebujących pomocy, z problemu alkoholowego lub innych uzależnień-pomagam im, informując o miejscach, grupach osób, które bardzo chętnie udzielą im wsparcia... a przede wszystkim rozmawiam z nimi, opowiadam o swoich doświadczeniach
              taka jest moja myśl...
              pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka