Forum Zdrowie DDA
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pseudonimy

27.01.06, 13:10
    Z zupelnie innej beczki.
    Kazdy z nas uzywa jakiegos, platajac sie po forach. Ja jestem Konstatacja.
    Ciekawa jestem, jak je sobie znalezliscie, czy one maja jakies konkretne
    zrodlo? Moje ma.
    Ostatnia scena filmu "Mis", kilku facetow na furmance jadac przez srodek
    Warszawy rozmawia o imionach dla dziewczynki, pojawia sie slynna Tradycja
    jako jedna z opcji. Mialaby sie narodzic w urzedzie stanu cywilnego, jak
    przeczytali w gazecie.
    Pierwotnie tak wlasnie chcialam sie nazwac, ale ta opcja okazala sie juz
    zajeta. Wiec pomyslalam sobie, jaki inny twor nowomowy mglby sie pojawic w
    ich rozmowie. I chyba trafilam, ze bylaby to Konstatacja.
    Taka Konstancja z zakretem.
    I rzeczywiscie, kilka sie myli. A wy? Jak to bylo u was?
    Obserwuj wątek
      • wrum Re: Pseudonimy 27.01.06, 15:34
        moje jest bezskojarzeniowe ....raczej nawiązujące do podpisu
        bo wrum wrumiankach lubi spać ;)
        • tooinvolved Re: Pseudonimy 27.01.06, 22:09
          ja to 'zbyt zaangazowana' a odnosi sie do roli jaką obarczyłam się jako typ dda
          bohaterki rodziny, nadodpowiedzialnej za nią, matkującej swojej matce i przy
          okazji młodszej siostrze, pragnącej by wszyscy byli zawsze zadowoleni i aby nie
          było zadnego problemu, krepującej ciszy, smutnej miny, nieszcześliwego
          czlowieka. zawsze pod reka, zawsze zaradna usmiechnieta pomocna otwarta
          ratujaca bohahiro....
          ale to sie zmienia i byc moze bedzie lessinvolved? pozdra!
          • jazz-use1 Re: Pseudonimy 28.01.06, 00:51
            ja mam bezpretensjonalny, nic głębszego nie znaczący, choć wywodzący się z okresu młodości...a historia jest trochę zawiła-oto ona:
            Kiedyś, jako nastolatek, z racji, pięknych, ciemnych dłgich włosów byłem nazywany"Jezus",bądź "dżizas".A wówczas, w mojej paczce, modne było "chodzenie na dżezy, dżezowanie", co oznaczało po prostu, dobrą zabawę, zorganizowanie czegoś, jakiejś hucpy..I wtedy któryś z kolegów wpadł na pomysł, że ja sie powinienem nazywać DŻezus, bo często na dżezy chodzę.Z czasem, ja sam przerobiłem pisownię, żeby powstało coś "z angielska pisanego" i tak stworzyłem "Jazz-use" czyli, ten-który-dżezuje...
            To było dawno, jakieś 10 lat temu, ale przezwisko Jezus zostało do dzisiaj (z resztą, włosy ściąłem całkiem niedawno) a tego nicka Jazz-use, też używam stale i wszędzie...
            • wera11 Re: Pseudonimy 30.01.06, 14:55
              A ja ...
              pomiesznie z poplątaniem...
              trochę z imienia, trochę z nazwiska i to 11...
              nic nieznaczące, akurat było wolne, tafiło mi się, nic więcej.
        • amazon500 wrrruuuuummmm! 26.02.06, 16:21
          A mnie się Twój pseudonim kojarzy z odgłosem silnika samochodu ;) dodam, że
          jest przeuroczy (chodzi mi oczywiście o Twój nick, a nie silnik samochodu):)
      • inna.basia Re: Pseudonimy 30.01.06, 14:37
        Ja wpisywałam po kolei różniaste basie w okienku user i ciagle było zajęte,
        więc wpisałam innabasia, a kropkę dodałam, bo przywykłam do kropki między
        imieniem i nazwiskiem. Takiego uzytkownika dotąd nie było, więc tak zostało.
        A inna sprawa, że zawsze czułam się "inna".
      • uhu_an Re: Pseudonimy 30.01.06, 21:46
        moje pseudo to wlasciwe zlepek imienia i nazwiska. z tymze pierwszy czlon to
        moje przezwisko wziete z nazwiska, zapożyczone z jęz. niem. ;o).Proste.
      • dda_fan Re: Pseudonimy 31.01.06, 11:02
        Mój jak najbardziej ma skojarzenie z DDA :). Identyfikuję się z wami dlatego
        "fan", ponieważ mamy podobne problemy i chcemy je rozwiązać. Jestem swoim i
        waszym fanem.
        • jowialna Re: Pseudonimy 10.02.06, 14:14
          stary watek, ale mi sie podoba bardzo;) ja jestem jowialna, bo mam rubaszne
          poczucie humoru, jestem pogodna, mimo, ze nie urodzona pod znakiem jowisza ;)
          wszystkie moje pseudonimy, ktorych uzywam w sieci/ na allegro, loginy do poczty
          itd/ wynikaja ze mnie, z mojego zawodu, albo charakteru, aleta jowialna to mi
          jakos tak nieswiadomie wyskoczyla- a trafilam w stu procentach ;)
          • kwiaaatek1 Re: Pseudonimy 11.02.06, 20:40
            a ja musiałam zmienić nicka,bo wpływał na relacje na innym forum.byłam thistle
            czyli pokrzywa a wybrałam go z powodu mojej niedostępności,nieśmiałości i
            niezauważania przez innych a przez ten nick byłam odbierana zupełnie nie tak jak
            chciałam-jako wredne i uszczypliwe babsko i ja sama źle się z tym czułam,wiec
            zmieniłam na kwiatek,bo pokrzywa też ma kwiatki,może niezbyt ładne ale ma.na
            innym forum DDA nazywam się nikt z tego powodu,że czułam się niewidoczna jak
            powietrze ,ale z powodu tego nicka jestem traktowana jak nikt,tak jak bym była
            nikim,nic nie znaczyła,na pewnym forum psychologicznym posługuję się imieniem i
            ten nick mi najbardziej odpowiada,bo jest neutralny a stosunek innych
            forumowiczów do nicka jest taki,na jaki sobie zapracuję.dlatego radzę wybierać
            nicki neutralne albo takie,które mają miłe skojarzenia,a one dodadzą Wam
            sympatii,sprawdzone w praktyce.
            • jazz-use1 Re: Pseudonimy 11.02.06, 22:31
              Ej,pokrzywa ma kwiatki i to całkiem ładne.
              Sprawdżcie w atlasie :p
              • wera11 Re: Pseudonimy 12.02.06, 10:27
                No ładne, ładne i jest jeszcze dobra dla zdrowia i urody!
                Mnie się podoba. :)
      • hatika Re: Pseudonimy 26.02.06, 20:38
        hatika...hmm, z greki:zagubiłam się, właśnie, szukam siebie wciąż na nowo...i
        znajdę, z Wasza pomocą być może:)
        • forewer_young Re: Pseudonimy 01.03.06, 11:09
          co tu duzo pisać....na zawsze młody :)
          • jazz-use1 Re: Pseudonimy 01.03.06, 12:22
            taka piosenka była >> forever young, i want to be forever young<<
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka