Dodaj do ulubionych

Jutro pierwsze Usg

12.09.05, 14:54
po zabiegu . Troche mam stracha ale ide zobaczyc co i jak.
Jeste tu kto wogole na tym umarłym forum;-)))???
Obserwuj wątek
    • stonogga Re: Jutro pierwsze Usg 13.09.05, 14:08
      JUż po :-))
      Wszystko jest okey , tylko troszke przewody zółciowe powiekszone , ale
      powiedzial ze tak bywa , bo przejmuja prace pecherzyka . Ufff...ale ulga:-)))
      • calineczka79 Re: Jutro pierwsze Usg 14.09.05, 17:02
        stonoga już jestem :-) sorki że nie odpisywałam ale troszku mi się życie
        pokręciło ...

Może napisz wynik bo nie bardzi kapuje to co napisałaś???

Przewody nie przejmują niczyjej pracy!!!!!!! Chociaż faktycznie po zabiegu mogą
        być nieco szersze :-)
        • stonogga wynik. 15.09.05, 11:44
          Wątroba-prawidłowej wielkości 12.8 cm , o jednorodnej normoechogenicznej
          strukturze
          PŻG-5-6 mmo wysyconych scianach, jednorodnie echoujemny.
          Zyła wrotna-13mm- norma.
          Trzustka - prawidłowa o jednorodnej normoechogenicznej strukturze.
          Sledziona 9x4 cm - norma.
          Obie nerki prawidłowej wielkosci o gładkich obrysach,zachowanych warstwach
          korowych i prawidłowym obrazie zatok nerkowych.
          Pęcherz moczowy o gładkich scianach.
          Macica w tyłozgięciu- prawidłowej wielkosci 7x5x4 cm i jednorodnej strukturze
          myomatrium, endometrium 3 mm- norma.
          Przydatki usg - bez zmian.
          Przestrzeń pozaot zewnowa - usg bez zmnian.
          aorta brzuszna 23x21 do 19x17 mmo cienkich scianach.
          W: st,p,ch-ctomiam.
          • stonogga no i problem:-( 15.09.05, 20:13
            Byłam na drugim usg , inny sprzet , inny lekarz,chcialam jeszcze raz sprawdzic
            przewody żółciowe, i tym razem wyszło ze sa nie poszerzone, ale za to : lewa
            nerka powiekszona 120x70x50 , o nierównych obrysach , bez cech zastoju i złogów.
            No i nowe zmartwienie .Komu wierzyc??
            • calineczka79 Re: no i problem:-( 23.09.05, 14:27
              Hej stnonóżko :-)

PŻW 5-6mm to nie jest żadne poszerzenie (u mnie ciągle 7-8mm a na początku
              poniżej 9-10mm nie schodziło) - nie wiem czy już o tym pisałam ale do 8mm ma
              prawo być u zdrowego człowieka a u nas nawet do 1cm. Zresztą widzę że wszedzie
              masz napisane że w normie więc chyba sama widzisz że nie ma się czym martwić :-)

ale za to : lewa
              nerka powiekszona 120x70x50 , o nierównych obrysach , bez cech zastoju i złogów.
              No i nowe zmartwienie .Komu wierzyc??

USG to dość specyficzne badanie dużo tu zależy i od doświadczenia dr i od
              sprzętu, ja bym się tym zbytnio nie przejmowała - możesz powtórzyć wynik za
              kilka miesięcy a jak lubisz się nad sobą pastwić to polecam urografię :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka