Dodaj do ulubionych

06.07. PORTUGALIA - WALIA

05.07.16, 11:22
Dobre tarotowe cwiczenie dla tych, ktorzy chca miec gwarancje rzetelnej, obiektywnej weryfikacji - mecz rozpocznie sie o 21.00 smile Moze ktos sie skusi do tego czasu wyciagnac karty i podac zwyciezce? W nagrode "tylko" mozliwosc pocwiczenia i wrozebna satysfakcja - no chyba, ze ktos robi zaklady wink
Obserwuj wątek
    • tabularasa22 Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 05.07.16, 11:49
      ja jestem zrezygnowana sad kompletnie mi nie idzie ostatnio to typowanie ,
      ja sobie a karty sobie
    • aprepope Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 05.07.16, 12:13
      Tabulo, to wez talie, ktora Ci najlepiej obecnie pokazuje i bedzie po klopocie - ja typuje tylko okraglymi..ale mysle, ze jeszcze prosciej bylo by mi zwyczajnie talia Rider-Waite...Czy to nie jest paranoja, ze mamy takie rozne talie, a nie mamy "klasyka"? uncertain
      To ja teraz sprobuje dla odmiany i eksperymentu innymi kartami - np. erotycznymi, hahaha, zobaczymy jak one to pokaza, albo i nie pokaza...wink ale cwiczyc tu, czy w domu jest dobrze, bo to jednak wrozenie na przyszlosc, choc bardzo bliska...a jak mamy prognozowac komus np. relacje, jak nie bedziemy umialy meczu - przeciez tam sami faceci graja...to zbyt zagmatwane byc nie moze wink
      • tabularasa22 Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 05.07.16, 12:35
        No jakoś się pogmatwało, talie bardzo różnie mówią. Mam podobną do rws - Golden Universal, i to nią najczęściej na mecze stawiałam.
        Zastanawiam się, czy jednak nie za wiele tutaj zmiennych, zwykłego przypadku - jak np. w karnych.
        Zdarzyło mi się w fazie grupowej stawiać na wyniki meczów już rozegranych - nie zdążyłam przed , a bardzo chciałam spróbować, więc nie sprawdziłam wyników i postawiłam.
        No i bęc - na 3 mecze - 3 celne typowania z kart. Więc wyglądało to tak, że fakty łatwiej było zobaczyć, niż niepewną bardzo przyszłość.
        W końcu to gra smile
        • aprepope Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 05.07.16, 12:54
          To typuj po meczu, bez sprawdzania - wtedy na przeszlosc i tez masz cwiczenie.. Zrozumienie przeszlosci jest ponoc kluczem do przyszlosci.
          Dla mnie to nie jest "czysty przypadek" - na przebieg meczu wplywa tak duzo roznych czynnikow, ktore bym nie okreslila przypadkowymi..ale moze sie myle? Ja sobie sprobuje erotycznymi - moze nie bedzie trafnosci, jak przy okraglych, bo okragle obrazkowo dosc zblizowe do talii R-W, ale moze wyjdzie zabawnie, jesli nie trafnie.. Jak wyjda Ci miecze, to juz bedziesz wiedziec co i jak.
          • tabularasa22 Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 05.07.16, 13:45
            akurat big_grin to za wysoka stawka żebym nie oglądała big_grin
            Lubię football na wysokim poziomie. Mieczy ci u nas niestety niedostatek sad
            Portugalia - XIV Umiarkowanie ( doc. V Papież)
            Walia - 6 Kielichów ( doc. Q Kielichów)
            Portugalia - na spokojnie, taktycznie, dobrze zarówno w ataku i w obronie. Wyciągnęli wnioski na pewno z meczy Walii i będą dobrze przygotowani taktycznie. Może nie będzie to jakaś miażdżąca przewaga, ale zapowiada się górowanie na boisku, przede wszystkim spokojem i spójnością gry.
            Po papieżu to tak jakby mieli jednak dać nauczkę Walii - która rozpędzona powodzeniami zderzy się jednak z "powagą" majestatu Portugalii.
            Walia - zachęcona zwycięstwami, dobrą passą będzie rozochocona, rozemocjonowana , jednak 6 kiel. mówi mi o zwróceniu się do przeszłości, do wspomnień, więc wydaje mi się że i tak będą się cieszyć z tego jak daleko zaszli, cokolwiek się stanie, ale jednak mecz przegrają. Królowa kielichowa też taka raczej mało waleczna, raczej oblewać będą nawet przegraną. Odpaść z Portugalią na tym etapie to żaden wstyd.

• aprepope Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 05.07.16, 14:24
      Mocno Ci wyszlo, Tabula - na Portugalie same WA..na Walie same puchary..no no smile
    • aprepope Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 06.07.16, 11:40
      erotycznymi tez postawie na wynik, tuz przed meczem, jako ciekawostke, ale podaje "tradycyjnie" co mi wyszlo okraglakami:

Portugalia: 8 bulaw, 5 monet, O. Glupiec (suma: I. Mag)
      Walia: I. Mag, 4 mieczy, XIV. Umiarkowanie (suma: XIX. Slonce)

Ta Portugalia, to juz przereklamowana? Jedyne co, to ewentualnie na zasadzie "glupi mial szczescie", bo Walia wyglada tu lepiej i oni sie mysle juz uwazaja za zwyciezcow - beda sie cieszyc w sumie kazdym wynikiem, ktory nie bedzie sromotna porazka..

doloze:
      Portugalia: 7 mieczy
      Walia: 5 mieczy

ha, jak zwykle w dolozonych, miedzy "dzuma", a "cholera"..moze sie okragle "obrazily", ze chcialam uzyc erotykow..albo robie sie przesadna..albo karty sie "obrazily"..albo sie powtarzam wink

stawiam na Walie, a co mi tam smile
    • aprepope Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 06.07.16, 22:10
      wlasnie 2:0 dla Potugalii - to sie mi dobra passa w typowaniu skonczyla..uncertain
    • aprepope Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 06.07.16, 23:32
      Nawet erotykami mi wychodzilo, ze Walia wygra sad
    • tabularasa22 Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 07.07.16, 08:17
      No wreszcie smile
      Najśmieszniejsze jest to , że zasnęłam w przerwie, a ciąg dalszy mi się chyba śnił, bo po meczu stwierdziłam że dogrywki nie chce mi się oglądać , wyłączyłam tv, a jak wstałam to poszłam sprawdzić wynik a tu... niespodziankabig_grin dogrywki nie było hehhe
    • aprepope Re: 06.07. PORTUGALIA - WALIA 07.07.16, 11:58
      Brawo Tabula, idziesz jak burza!!! smile
      U mnie Panowie wylaczyli tv kwadrans przed koncem...nie protestowalam.
      szkoda, bo Naszym sie nie udalo, to sie moglo Walii udac..ale zaszli i tak niezwykle daleko, Polska tez!
      i w finale sami "starzy wyjadacze"..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka