Dodaj do ulubionych

ULUBIONE ROZKLADY

24.07.16, 22:51
W internecie mozna ich znalezc juz calkiem sporo, a i sa w ksiegarniach dostepne cale zbiory rozkladow Tarota, ale jakie Wy uzywacie najchetniej i na jakie zagadnienia? Macie swoje ulubione rozklady, ktore juz wiele razy przetestowaliscie i ktore daja Wam najglebszy wglad w dana sprawe?

Podzielcie sie tym najbardziej ulubionym, lub nawet kilkoma, z innymi..smile
Obserwuj wątek
    • free.hugs Re: ULUBIONE ROZKLADY 25.07.16, 06:26
      Mój ulubiony rozkład, jak nie jestem pewna co do jakiegoś pana.

1) Cel w stosunkach u partnera
      2,3,4,5) Co partner o Tobie myśli, co do Ciebie czuje (jego
      wewnętrzne odczucia)
      6,7,8) Jak on zachowuje się wobec Ciebie
      9,10,11) Co zamierza zrobić w najbliższym czasie
      12) Co partner ukrywa
      13) Co powoduje, że musi coś ukrywać
      • tabularasa22 Re: ULUBIONE ROZKLADY 25.07.16, 10:36
        oo ja ten lubię też, ale modyfikuję go często - nie wyciągam tylu kart na poszczególne pytania, ewentualnie dociągam jeśli mi mało. Stosuję do wszelkich relacji , zawodowych, znajomości itp.
        Stosuję też rozkład na 5 kart :Ukryte intencje
        1. Jak ktoś mnie widzi
        2. Jak ja widzę tą osobę
        3. Co pokazuje
        4. Co czuje/ myśli/planuje naprawdę
        5. Jak widzi naszą ralację.
        czasem dociągam do tego radę.

Poza tym krzyżak rozbudowany : 1 sedno, 2. tak jest/będzie/itp. , 3. tak nie jest/nie będzie/ itp. 4. rada w tej sytuacji 5.wynik

Tworzę też własne rozkłady i zadaję własne pytania
        do celtyckiego się przymierzam dopiero - wstyd się przyznać sad
      • aprepope Re: ULUBIONE ROZKLADY 25.07.16, 10:48
        Ulubiony rozklad Free.hugs nazywa sie bodajze "Tajna kieszen", a karty rozklada sie od gory, do dolu, na kazdym poziomie tyle kart, ile jest podanych w danym pytaniu smile
    • aprepope Re: ULUBIONE ROZKLADY 16.08.16, 13:56
      Nie mam ksiazki-zbioru z rozkladami,ale troche juz roznych rozkladow wyprobowalam i narazie mam jakies 3-4 najbardziej ulubione - ulubione dlatego, ze najwiecej mi osobiscie wyjasniaja.
      Zaczne od rozkladu na tzw. trudna relacje, choc pewno kazda jest taka, jak potrzebujemy podeprzec sie rozkladem kart Tarota. Nadaje sie nie tylko w przypadku relacji damsko-meskich, ale i zawodowych, rodzinnych itd. Jest to rozklad autorstwa Hajo Banzhafa, jesli mnie pamiec nie myli.

Podaje rozklad:

4-------6
      1---3---2
      5-------7

1. Druga osoba w tym zwiazku
      2. Ty w tym zwiazku
      3. Co jest miedzy Wami
      4. Co ta osoba pokazuje na zewnatrz
      5. Co ta osoba czuje naprawde do Ciebie
      6. Co robic
      7. Czego nie robic

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drugi rozklad, ktory mi pasuje, jest prostym rozkladem partnerskim, ktory pokazuje obecna sytuacje w danej relacji, ale i informuje o tzw. "ciezarze gatunkowym" danej relacji i mimo braku kart na przyszlosc i wynik, pokazuje (obecne) tendencje.
      To prosty rozklad:

1 ----

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka