rrozsypana80 21.02.18, 07:35 Czy jest autystyczny? Jak odbieracie tą pustelniczą samotność? Czy to mądrość życiowa i świadomy wybór samotni czy odrzucenie przez społeczeństwo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adoptowany Re: Pustelnik 21.02.18, 08:39 ,..zdecydowanie nie, żaden z niego autystyk! to smiertelnik a jednocześnie mędrzec z bardzo wysoka samswiadomoscia, jest jeden dowod na to, skoro znane jest jakze madre powiedzenie ..wszystko to marność nad marnościami .. to pustelnik jest kims, kto wie co się tak naprawdę liczy i stosownie do tej madrosci sam zyje.a ze spoleczenstwo go odrzuci? to kompletnie bez znaczenia,jesli tak to tym gorzej dla społeczeństwa. Odpowiedz Link
monkaaa85 Re: Pustelnik 21.02.18, 21:53 Ja bardzo lubię tą kartę, sama czasem w niej wypadam myślę, że to w pełni świadomy wybór taka samotność, potrzeba izolacji, przemyśleń, wyciszenia. Poza tym może to być stan przejściowy, potrzebujesz wycofania się, odsunięcia od świata na chwilę refleksji krótszą lub dłuższą. Poprzebywania sam na sam ze swoimi myślami. Ktoś bardzo dojrzały wewnętrznie, ze swoim własnym systemem wartości, może przez to sprawia nieraz wrażenie autystyka, bo zwyczajnie nie w każdym środowisku się odnajdzie. Tak bym to widziała. Mi się kojarzy z piosenką Anny Marii Jopek 'niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, ja wysiadam' Odpowiedz Link
adoptowany Re: Pustelnik 21.02.18, 23:02 ,..każdy z nas jest pojedynczym wszechświatem, wiec tak jak i on jest zlozony i tajemniczy, tak tez i my podobnie jesteśmy bardzo zlozonymi jednostkami,poznac siebie, wlasna wrazliwosc i zdolność przebiegania myślami przez własne ja i to wszystko co jest wokół,mysle,ze to podstawa i choćby to były najdziwniejsze przemyślenia nie wolno ich ignorować, tarot to intuicja polaczona z wiedza, a nie odwrotnie, te zupełnie luźne i niezwiązane z tematem mysli naszly mnie ot tak. Odpowiedz Link
monkaaa85 Re: Pustelnik 26.02.18, 14:19 A jak rozumieć pustelnika jako odpowiedź na pytanie "powinnam go/ją/tą znajomość sobie odpuścić?" Tak dosłownie odpowiada - odpuść, odizoluj się, odsuń od niego/niej czy raczej "dobrze to sobie przemyśl najpierw, nie unikaj/nie uciekaj od tego problemu"? Odpowiedz Link
rrozsypana80 Re: Pustelnik 26.02.18, 16:29 Ja bym to zrozumiała bardziej jako odpuść sobie, odsun sie. Odpowiedz Link
monkaaa85 Re: Pustelnik 26.02.18, 17:08 Czyli raczej izolacja, od przemyśleń to raczej wisielec by był. A pustelnik kiedykolwiek daje pozytywną odpowiedź na zadane pytanie? Odpowiedz Link
gonzalita89 Re: Pustelnik 26.02.18, 18:21 mi niedawno wyszedl na relacje z mezczyzną Pustelnik na pozycji srodkowej miedzy rydwanem a sądem i pokazal zastój w relacji, tzw cisze, opoznienie w kontakcie, wycofanie na jakis czas....a co bedzie dalej chyba pokazuje kolejna karta, jak w moim przypadku kolejna byl sąd i nastapil odzew z jego strony Odpowiedz Link