IP: *.wum.edu.pl 07.03.13, 08:36
witam,
Wybieramy się na początku lipca prawdopodobnie do Hotelu Hora. Chcemy wykupic tylko sniadania, moje pytanie jest takie czy juz będzie pogoda (od 02 lipca) i czy opcja tylko śniadania wystarczy-resztę chcemy jeść na tzw "mieście".W jakiej cenie są obiady, alkohol i wogóle czy jest w miarę tanio. Dwa lata temu bylismy w Bułgarii i żałowalismy bo mielismy opcje ALL - a poza hotelem było smaczniej i taniej. A może znacie jakies inne fajne miejsca na rumuńskim wybrzezu. Bede wdzieczna za wskazówki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Mangalia IP: *.wum.edu.pl 07.03.13, 10:53
      zauwazyłam ze powtórzyłam wątek i tytuł, ale mam nadzieję, że ktos moze jeszcze coś dopisze ciekawego:)
      • Gość: jaszczur Re: Mangalia IP: *.toya.net.pl 07.03.13, 18:46
        Oczywiście ,że odpisze.
        Bardzo dobry wybór, ale lepiej wybrać hotel Sirena - cena ta sama , a jest wyremontowany.
        Opcja śniadania jest najlepszą z możliwych ponieważ na mieście jest 40% taniej i jak sama napisałaś smaczniej i jem to co chcę a nie to co podali.
        Pogoda będzie wspaniała i nie będziecie żałować - w zeszłym roku byłem na początku lipca.
        Ceny w Rumunii są podobne do polskich , droższy jest nabiał i mięso, tańsze wino i usługi. Nad morzem oczywiście trochę drożej ,ale nieporównywalnie tanio. Kilka przykładów:
        piwo na plaży 0,4l. 3,5zł. pizza-mała na plaży 15-20zł. , zupa z "wkładką" 6-8zł. Na mieście obiad 20-30 zł./osoba. Są bary szybkiej obsługi gdzie za 15 zł. można było kupić kebab z frytkami i piwem - podany w jednorazowym pudełku.
        Jeszcze coś pominąłem????
        Informacyjnie- my zameldujemy się 13 lipca.
        • Gość: ania Re: Mangalia IP: *.wum.edu.pl 08.03.13, 08:14
          Bardzo dziękuję za odpowiedz. Myslałam o tej Horze, bo podobno tam jest lepsze jedzenie, chociaz z tego co wyczytałam jedzenie jest kiepskie w całym kompleksie. Stanie więc prawdopodobnie na Sirenie. Fajnie, że bedzie pogoda, zawsze jezdzimy w 2 połowie sierpnia to naprawdę był gwarancja pogody, czyt.: upały nieziemskie:). A piwo na plaży za 3,5 to absolutny hit porównując do cen na Bałtyku.
          • Gość: jaszczur Re: Mangalia IP: *.toya.net.pl 08.03.13, 18:15
            Ja też jestem miło zaskoczony cenami piwa na plaży, ale i innymi cenami w całej Rumunii. A wracając do hotelu - jeśli jeszcze nie dokonaliście rezerwacji to zastanówcie się na poważnie nad Sireną . Byłem tam w zeszłym roku i widziałem na własne oczy. W Sirenie jest naprawdę lepiej , czyściej i nowocześniej. Jeśli chodzi o jedzenie nie mam porównania ponieważ jadłem tylko u siebie i jak napisałaś nie było kolorowo.
          • Gość: marcin Re: Mangalia IP: *.internetia.net.pl 09.03.13, 11:36
            witam, bylismy w Sirenie w sierpniu i tak jak pisał Jaszczur, jedzenie w hotelu jest kiepskie. Obiady mozesz kupic od 15 zl. Browarek na basenie od 5 zl za puszke, pizza ok 12 zl. 2km od hotelu jest lidl, gdzie synowi kupowalismy jogurty bo na sniadaniach dziecko nie mialo co zjesc.
            • Gość: ania Re: Mangalia IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.03.13, 15:51
              dziękuję za odpowiedzi, stanęło na Sirenie 1-10 lipiec, opcja śniadania. Bedziemy jechac samochodem z Wawy. Nocleg pewnie gdzies juz w Rumuni, początkowo chcielismy w Debreczynie, ale to za blisko, a nocleg musi byc bo jak jechalismy do Bułgarii to bez przerwy i to była męczarnia. A wy gdzie nocujecie?
              • Gość: jaszczur Re: Mangalia IP: *.toya.net.pl 09.03.13, 16:26
                Noclegów jest co nie miara. Przy większości tras co kilkadziesiąt km. znajdziesz pensjonat, motel lub kwatery. Napis CAZARE (pokoje) świadczy o wolnych miejscach. Proponuję mniej więcej w połowie drogi w okolicach Oradei, lub po prostu gdy nadejdzie zmęczenie. Ceny za pokój 2os. zaczynają się od 80 zł. ale najczęściej to 100-120 za pokój z łazienką bez śniadania.
                Ja korzystam z urlopu trochę inaczej -zwiedzam, zwiedzam i trochę wypoczywam. W zeszłym roku na 3 tygodnie spędzone w Rumunii nad morzem byłem tydzień , w tym roku będę odpoczywał 12 dni. Jadę 5 dni zwiedzając a powrót mam zaplanowany na 3 lub 4 dni. Do tego w tym roku wjeżdżam na dwa dni do Mołdowy, co by nie było nudno.
                Podsumowując- nie ma sensu rezerwować noclegu wcześniej tylko jechać w "ciemno".
                • blitz1928 Re: Mangalia 17.03.13, 19:08
                  witam , dobry 3 gwiazdowy hotel w Oradei to Melody hotel,szwedzki stół na śniadanie i kelner świetnie mówiący po angielsku, ceny normalne a standard ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka