trol65 07.05.13, 10:37 większść kieruje się na oradee.mało wzmianek o tych przejściach czy słaby do nich dojazd od strony węgier?czy droga na kluż e81 jest słabej jakości?może mało widokowa.proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
transilvania Re: satu-mare/carei 07.05.13, 12:04 Dojazd do przejścia koło Satu Mare jest bardzo dobry. Dalej droga na Kluz także jest dobra. Jeśli chodzi o Urzicieni (koło Carei), to droga nieco gorsza, ale tez przejezdna. Wiele polskich aut właśnie tędy wjeżdża do Rumunii. Szczególni ci, którzy jadą dalej na wschód do Maramures i Bukowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: satu-mare/carei IP: *.static.baiamare.rdsnet.ro 07.05.13, 22:44 Ja uważam że lepiej na przejście Petea koło Satu Mare, dalej na Baia Mare, Dej i Cluj. Droga Satu Mare-Dej jest nowa także szybko się jedzie niewiem jak jest z Dej do Cluj ale myślę że też nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
transilvania Re: satu-mare/carei 08.05.13, 09:25 Do Cluj z Satu Mare nie trzeba jechac przez Baia Mare. Jest protsza i szybsza trasa bezposrednia, przez Zaleu. Na calej trasie dobry asfalt i szybko sie jedzie. Z Petea i przez cale SM sa drogowskazy na Cluj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol65 Re: satu-mare/carei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 09:27 zibi jadąc z satu mare na baia mare robisz półkole.widze na mapie taki skrót satu -seini,wygląda mi to na lokalną drogę podobno te są fatalnej jakości.najbliżej do kluża to chyba przez urziceni-tasnad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol65 Re: satu-mare/carei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 09:43 transilvania jadę z centralnej polski przez barwinek.rumunia to tranzyt do bułgarii.chciałbym ją przejechać na dwa noclegi.pierwszy po przejechaniu granicy.drugiego dnia chciałbym chciaż liznąć sigishoarę i braszów i gdzieś tam przenocować.noclegi interesują mnie 25-30e bez specjalnych luksusów.a w drodze powrotnej na jedną noc.oczywiście transfogaraska koniecznie, i kierunek barwinek-rzeszów może macie inne propozycje.ps nigdy w rumunii nie byłem a już cholernie mnie kręci a bułgaria to ze względu na kobietę.dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: satu-mare/carei IP: *.static.baiamare.rdsnet.ro 08.05.13, 17:42 No tak, masz rację urziceni-tasnad to krótsza droga. Ja często jeżdzę do Dej dlatego poleciłem Ci nr 1c bo jest dobrej jakości, ale jeśli transilvania pisze że nr 1f jest też ok to warto wybrać właśnie tą. Odpowiedz Link Zgłoś
transilvania Re: satu-mare/carei 08.05.13, 18:29 Czasowo sie raczej malo zyska jadac przez Urzicieni i Tasnad. W U. bylam co prawda z rok temu, ale droga do Carei wtedy byla dosc kiepska, waska i wolno sie jechalo. Zreszta dalej trasa na Tasnad tez nie jest szalem - duzo dziur, nierowny asfalt. Lepiej jechac Petea, S. Mare i dalej na Zaleu/Kluz. Przynajmniej droga jest lepsza. Jesli chodzi przejazd przez Rumunie w 1 dzien,w tym przystanek na Sigisoare i Brasov oraz przejad przez Transfăgărășan - prawde mowiac slabo to widze. Juz sam przejazd przez gory ta trasa to pol dnia, drugie pol to zwiedzenie tych dwoch miast. Dochodzi przejazd przez Transylwanie. Jesli chcialbys cos faktycznie zwiedziec, to raczej polecam nocleg gdzies w okolicach SM, dalej trasa na Sigi i Brasov, zwiedzanie, nocleg w gorach i dalej przez gory od rana. Noclegi - w sumie ja zawsze jade w ciemno i znajduje jakis pensjonat po drodze. Jest ich naprawde duzo i za 80-120 lei zawsze cos bylo. Juz za granica (Petea) jest ich kilka, W S. Mare to samo, takze w Zaleu itd. Juz nie mowie o gorach, bo tam miejscowosci to glownie wlasnie pensjonaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol65 Re: satu-mare/carei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 23:52 dzieki Transilvanio,dzieki Zibi.PS Transilvanio chyba zbyt szybko mnie przeczytałaś jadę przez rumunię do bułgarii na dwa noclegi powót na jeden.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
transilvania Re: satu-mare/carei 09.05.13, 07:34 Trolu, zrozumialam, ze dwa noclegi, ale na cala trase, wiec pomyslam, ze pierwszy gdzies blisko granicy wegiersko-rumunskiej, a drugi juz za gorami, przed Blg. Ale jesli podzielisz Rumunie na pol noclegami, to jak najbardziej jest to do wykonania. Milego przejazdu i zwiedzania! Odpowiedz Link Zgłoś
dexte.r Re: satu-mare/carei 09.05.13, 22:41 trol65 napisał: > większść kieruje się na oradee.mało wzmianek o tych przejściach czy słaby do ni > ch dojazd od strony węgier?czy droga na kluż e81 jest słabej jakości?może mało > widokowa.proszę o info. Ja jezdze przez vallaj(hu)/carei/zalau/cluj itd wlasnie wiec moge pomoc i napisac co gdzie i jak. Jak jechalem 4 tyg temu byly okropne drogi na terenie slowacji i wegier (po zimie) ale do tej pory powinni juz zrobic (jak wracalem na slowacji zrywali nawierzchnie aby polozyc nowa) Odpowiedz Link Zgłoś