Dodaj do ulubionych

ścisła po raz II-gi??

16.09.05, 16:50
Poradźcie moje drogie DOŚWIADCZONE.
Otóż jutro zaczynam II tydzień mieszanej 2xDC+posiłek. Na ścisłej byłam 3
tygodnie. Jak na razie jestem bardzo zadowolona z efektów tej kuracji.
Chciałabym się dowiedzieć kiedy ponownie mogę przejść na ścislą...bo mam
jeszcze DUUŻOOOO do zrzucenia, czy np moge zacząć ścisłą po II tygodniu
mieszanej?
Obserwuj wątek
    • lgirl Re: ścisła po raz II-gi?? 16.09.05, 19:27
      Powrót do normalnego żywienia:

Dieta Cambridge prowadzi do redukcji masy ciała, ale utrzymanie wagi po kuracji
      łączy się zawsze ze zmianą dotychczasowego stylu życia i doprowadzeniem
      odżywiania do zbilansowania z dziennym wydatkowaniem energii. Zdrowy styl życia
      należy połączyć ponadto z aktywnością fizyczną.

I tydzień po diecie "wyłączne źródło odżywiania" - dieta modyfikowana -
      mieszana ( bez węglowodanów)

1 posiłek (torebka) mniej + 1 posiłek własny 400-500 kcal (decyduje płeć i
      wzrost), skład posiłku to białko i warzywa - najlepiej: 10-15 dkg białego mięsa
      (kurczak, indyk, ryba) + warzywa (przez pierwsze 3 dni gotowane) dodatkowo
      pijemy 2 litry napojów bezkalorycznych dziennie.
      II tydzień (także po diecie mieszanej stosowanej od początku) - dalsza redukcja
      torebek - zwiększanie udziału produktów konwencjonalnych (do pożywienia
      wprowadzamy stopniowo węglowodany).

1 torebkę Diety Cambridge dzielimy na dwie porcje (podwieczorek i kolacja).
      III, IV tydzień - dieta 1000 kcal (najkrótsza przerwa, po której możemy
      powtórzyć dietę).

W czasie podwyższania wartości energetycznej należy kontrolować masę ciała raz
      w tygodniu.

odnotowany spadek - (bilans ujemny) upoważnia do podwyższenia wartości
      energetycznej j.w.
      "stabilna masa ciała" (bez spadku i przyrostu) 1 miesiąc - bilans energetyczny
      zerowy odpowiadający dziennemu zapotrzebowaniu organizmu. Utrzymanie żywienia
      na tym poziomie gwarantuje utrzymanie stałej masy ciała.
      przyrost masy ciała o 2 kg (lub więcej) w jakimkolwiek okresie po odchudzaniu
      świadczy, że wkraczamy w bilans energetyczny dodatni i to nakazuje skorygowanie
      dziennej wartości kalorycznej (-200 kcal).
      Wzory pomocne w obliczeniach dziennego zapotrzebowania energetycznego:

X=(wzrost w cm - 100) x 30 kcal dla kobiet
      x 35 kcal dla mężczyzn
      Spoczynkowa przemiana materii (SPN)
      SPM (dla mężczyzn) x=900 + (l0 x masa ciała)
      SPM (dla kobiet) x=700 + (7 x masa ciała)
      Indywidualne dzienne zapotrzebowanie (kcal)
      SPM x 1,2 (mała aktywność fizyczna)
      SPM x 1,4 (umiarkowana aktywność fizyczna)
      SPM x 1,8 (duża aktywność fizyczna)
      • misia_2000 Re: ścisła po raz II-gi?? 17.09.05, 12:11
        po mieszanej musisz zrobic 2 tygodnie 1000 kcl.Ja Dc stsowałam 2 razy pod rzad
        tzn 3 tyg scisłej +1 tydzien mieszanej + 1000 kcl przez 2 tyg i znów 3 scisła +
        1 tydzien mieszana + 1000 kcl przez 2 tyg potem zrobialm 2 miesiace przerwy i
        od wrzesnia stosuja ja po raz trzeci!!! jestem w 17 tym dniu!:).Tez jestem
        zadowolona z efektów:P.Ale chyba dostłam hopla na punkcie odchudzania schudłam
        juz 28 kg! i ciagle mi mało i mało:>napier mialam 90 mówiłam a 70 i koniec
        odchudzania, jak miałam 70 to mówiłam 60 i koniec a teraz mam kolo 60 sciu i
        znow mi mało:(ale skoncze teraz ta scisła potem tydzien mieszanej + 2 tyg 1000
        kcl potem 1200 kcl i tak moze po 3 miesiacach jak nabiore wotamin to juz te
        pare kilo naturalnie zrzuce bo za szybko schudłam te 28 kg zeby znów chudnac!:)
        Najpier wszyscy mi mówili : schudnac , schudnac , schudnac a teraz mi mówie:
        juz za duzo schudłas , koniec odchudzania!!!!.heh:)
        • tunia75 Re: ścisła po raz II-gi?? 17.09.05, 15:55
          Misiu- fajnie się czyta , jak ktoś szczęśliwy i ma już to co chciał. Ja jakoś
          słabo chudnę na tej diecie. Po 2 tyg ścisłej miałam tylko 2,5 kg mniej, teraz
          mam 2 tyg mieszanej zaplonowane, minęły już 4 dni i narazie się nie waże.
          Właśnie na Allegro kupuje nowa wage, bo mam taką starą bidulinkę i jak ostatnio
          się ważyłam, po ścisłej, to najpierw rano miałam 67.5, potem ok południa 69,
          wieczorem 68. A jak zaczynałam dietę to 70kg., wwięc tak naprawdę to trudno
          ocenić ile ja waże. Ciuszki są luźniejsze, to na pewno, ale do Twoich osiągnięć
          to mi jeszcze HOHOHO!!! Choroba mija, dzięki za słowa wsparcia!!!
        • kasera Re: ścisła po raz II-gi?? 17.09.05, 22:53
          a powiedz tak szczerze MISIU, czy po tak szybkim "dużym schudnięciu" nie miałaś
          kłopotów z obwisłą skórą?
          • misia_2000 Re: ścisła po raz II-gi?? 18.09.05, 14:19
            Szczerze odpowiadam - mam.Stosuje setki kremów!mam rozstepy na ciele.Ale taka
            własnie jest Dc!i to nie jest tylko moj problem 8kg w 21 dni?to jest szybka
            dieta i ma swoje konsekwencje ale wiecie co?teraz pojde na aerobik kremiki i
            napewno w jakism stopniu sie zmniejsza wkoncu wole miec troche rozstepów niz 30
            kg cielska nosic na sobie:):*pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka