23.05.10, 17:01
Drodzy forumowicze! Wobec nasilającej się ostatnio aktywności piesków
prezydenta w rodzaju g-48 i jemu podobnych (być może opłacanych z naszych
podatków) proszę wszystkich o całkowite ignorowanie ich wpisów. Jak sądzę
forum to z założenia służy temu, by zrobić coś pozytywnego, by zmienić coś na
lepsze, by nam i naszym dzieciom żyło się lepiej. Wpisy tych ludzi nie wnoszą
nic pozytywnego i nie prezentują nawet innego punktu widzenia bo nie
przedstawiają żadnych konkretnych faktów. Służą jedynie obrażaniu innych i
rozmydlaniu wątku. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu wracając z innego
miasta do domu, cieszyłem się że tu mieszkam, że jest zielono, że na drodze
nie ma korków... Rządy obecnej ekipy kolesiów pokazały, jak w tak krótkim
czasie można duże miasto doprowadzić do ruiny. Zasyfione, dziurawe i rozkopane
ulice, przepełnione i śmierdzące śmietniki, dzika renowacja zabytków robiona
po amatorsku, upadek oświaty i kultury, nieudolność i kolesiostwo na
szczeblach władzy... Nasz przykład powinien trafić do podręczników dla
studentów administracji i zarządzania pt "Jak nie należy rządzić". Gdy kilka
lat temu zobaczyłem na Dniach Rudy Śląskiej bełkoczącego prezydenta, który
dziękował za koncert zażenowanemu całą sytuacją Grzegorzowi Markowskiemu,
pierwszy raz pomyślałem sobie: Jak ten człowiek został prezydentem i do czego
nas doprowadzi? Teraz już wiem!
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Atak! 23.05.10, 18:11
      Drodzy forumowicze! Wobec nasilającej się ostatnio aktywności
      piesków
      > prezydenta w rodzaju g-48 i jemu podobnych (być może opłacanych z
      naszych
      > podatków) proszę wszystkich o całkowite ignorowanie ich wpisów.
      No tu na forum jak widze jestem osamotniony ale dziekuje za splendor
      mojej osoby .Bede musial u prezydenta terazniejszego wydusic jakies
      uznanie jak np miejsce na kolanach Jozka lub moze w sluzbie zdrowia
      aby przebadac u forumowiczow tego forum patologiczne zachowania sie
      w stosunku do DEMOKRATYCZNIE WYBRANEGO PREZYDENTA.Moze i badania
      genow czy zwrot ich w lewo jest zwiazany z milosci rodzinnej do PRL
      czy tez tylko lenistwa do poczytania i zrozumienia historii
      powojennej.

A rozmydlanie i obrazanie!!!!!!!Gdzie to widziales zielony
      czlowieczku w moich postach?
      • jankolodziej Re: Atak! 23.05.10, 20:55
        Demokratycznie wybrany prezydent powinien sprawować władzę w sposób
        demokratyczny. Z tym w naszym mieście jest kłopot.

Widać ostatnio, że statek tonie - szczury uciekają. Stąd sporo nowych nicków na
        forum, a stare dziwnie zmieniają orientację. Przykład autora niniejszego wątku -
        zobaczcie poprzednie wypowiedzi, do kogo się doczepiał:

forum.gazeta.pl/forum/w,261,100278296,100278296,Czy_jest_inne_forum_.html
        Mam takie pytanie: czy jest jakieś inne rudzkie forum, gdzie można
        normalnie porozmawiać, zasięgnąć opinii czy uzyskać informację? Bo
        tu na tym forum na pewno nie! Zostało ono opanowane przez kilku
        zacietrzewionych pieniaczy, którzy każdy wątek sprowadzają do
        poziomu bruku.

forum.gazeta.pl/forum/w,261,100226710,100299384,Re_zmasowany_atak_.html
        Tak, to zmasowany atak!!! Ktoś na forum zadaje zupełnie proste pytanie i
        oczekuje równie prostej odpowiedzi. Nagle wysypuje się stado wściekłych psów,
        jakieś kapiohy, rude, romy, maryniki, zora...

forum.gazeta.pl/forum/w,261,102720477,102831856,Re_cos_dla_podniebienia_.html
        Osoby takie jak kapioh czy rudy opętane są przez teorię spisku i niestety jak
        widać jest to nieuleczalne. Może za dużo oglądają filmów w telewizji.

forum.gazeta.pl/forum/w,261,25156544,91972728,A_propos_cenzury_.html
        Jakiś czas temu powstała strona internetowa na temat projektu nowego
        rynku w Nowym Bytomiu. Pan Prezydent zachęca na niej do wyrażania
        swoich opinii na temat owego projektu.

forum.gazeta.pl/forum/w,261,91919837,91919837,Budowa_rynku_w_Rudzie_Slaskiej.html
        Przeczytałem właśnie o ostatniej inicjatywie naszego prezydenta-
        stworzenia rynku Rudy Śląskiej na placu Jana Pawła II i nie mogę
        uwierzyć w to, co przeczytałem. Czyżby pan prezydent był pod
        wrażeniem znakomitej książki R. Kapuścińskiego pt. "Cesarz"? Jeśli
        tak, to na pewno nie zrozumiał jej przesłania.
        W czasie gdy miasto nie ma jednej przyzwoitej drogi (bez dziur), nie
        ma parkingów, walą się domy (nie tylko od szkód górniczych), tysiące
        rodzin nie może zapewnić swoim dzieciom wypoczynku poza miastem,
        nasz pan prezydent kosztem 12 mln zł chce zorganizować sobie
        widoczek na fontannę ze swojego gabinetu. Najbardziej bulwersujący
        jest jednak zamiar wycięcia wszystkich drzew na wspomnianym placu. W
        całej cywilizowanej Europie drzewa w mieście są wielkim skarbem, o
        który należy dbać.

A teraz przypominam ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,261,105330998,105331068,Re_Forumowa_szopka_noworoczna_czesc_II.html
        • jozefosmenda Jaki atak? 23.05.10, 21:47
          Każdy ma prawo tutaj pisać.
          Nie dostrzegam też żadnych ataków na organ wykonawczy i uchwałodawczy miasta Ruda Śląska.
          Gdyby WR i Kurier Rudzki były tak otwarte i szczere oraz niezależne jak to Forum to tutaj nie byłoby żadnych tego typu wpisów tylko małolaty umawiali by się na randki!
        • greenrs2 Re: Atak! 23.05.10, 22:23
          Oto znakomity przykład manipulacji. Przytoczone cytaty moich wypowiedzi świadczą
          o mojej opinii na temat inicjatyw naszych rudzkich władz, która nie zmieniła się
          od kiedy zacząłem się tym interesować wskutek coraz bardziej widocznego upadku
          miasta. Pierwsze cytaty dotyczyły zupełnie innych spraw, zupełnie nie związanych
          z sytuacją w mieście. Więc w czym problem? Czyżby kolejny piesek? Gwoli
          ścisłości- nie zmieniłem swojego nicka od początku mojej aktywności na tym forum
          no i oczywiście te kilka przytoczonych wypowiedzi to nie wszystko co tu
          napisałem... Napracowałeś się ale jak widać niewystarczająco.
          • buzibuzi1 Re: Atak! 23.05.10, 22:37
            siostra tego pana występuje pod różnymi linkami,przede wszystkim różne
            odmiany rudy ;kto jak kto ,ale ona nie powinna narzekać
            • g-48 Re:Do jasnej cholery! 23.05.10, 22:49
              siostra tego pana występuje pod różnymi linkami,przede wszystkim
              różne
              > odmiany rudy ;kto jak kto ,ale ona nie powinna narzekać
              Czy wy juz nie potraficie dyskutowac na temat tylko te glupie
              podchody/odchody kto z kim i wiele razy?
              • nick_na_raz z drugiej strony 23.05.10, 23:35
                greenrs2, "znakomitym przykładem manipulacji" są akurat twoje argumenty, nie to
                co znalazł jankolodziej. bo korki powodowane są remontami dróg, wysypujące się
                śmietniki są wynikiem braku dbałości lokatorów lub zarządcy nieruchomości,
                zielono jest nadal, a budynki są coraz częściej remontowane i poddawane
                renowacji, co przynosi wymierne wizualne i użytkowe efekty.
                ja jestem zadowolona z mieszkania w swoim mieście i chociaż nie wszystko mi się
                podoba (w końcu mówimy o realnym życiu, nie jakiejś mitycznej Nibylandii), to
                nie przyszłoby mi do głowy kierować swoich frustracji do prezydenta. i mimo że
                rozumiem, że jak w kimś jest dużo agresji i niezadowolenia z własnego życia, to
                szuka zastępczego obiektu do odreagowania, to jednak na tym forum jest to tak
                karykaturalne, że aż niedorzeczne i...mocno ośmieszające.
                powtórzę jeszcze raz - w mojej ocenie to forum stało się miejskim ściekiem i
                wyzwalaczem chamstwa i prostactwa. jeśli uważasz, że takie przykłady/postawy
                mają sprawić, "by zmieniło się coś na
                lepsze, by nam i naszym dzieciom żyło się lepiej", to ja dziękuję za takie "lepiej".
                • buzibuzi1 Re: z drugiej strony 23.05.10, 23:51
                  trudno ,żeby córka krytykowała własnego ojca,nawet najgorszego;choć dla
                  rodzinki i znajomków on jest SUPER
                  • brynio5 Re: z drugiej strony 24.05.10, 00:11
                    A ło co sie sam ciepać?
                    Że komuś jakos tam łatka przyklejom?
                    Jak sie chce byc osobom publicznom to sie trza na to nastawić!
                    A czym wiyncyj ło ciebie piszom i to łobojyntnie jak tym lepi!
                    Ale mimo wszystko AS by sie mogł dać juz spokoj z tymi swojimi flekami i pomysłami.
                    Mie styknie!
                  • nick_na_raz pytanie 24.05.10, 09:32
                    czy jak mam zalany dom i wiem, że zalanie spowodowane jest uszkodzeniami w
                    wyniku szkód górniczych, to czy jeśli o tym fakcie "zapomnę" i zbluzgam
                    prezydenta za wodę w piwnicy i przemoczone ściany, to już wystarczy dla
                    politycznej poprawności tego forum, czy jednak powinnam pójść krok dalej i
                    zbluzgać go za to że deszcz pada - w końcu mógłby (i powinien!) coś z tym
                    zrobić, to co ja go będę oszczędzać?! z góry dziękuję za odpowiedź. zaciekawiona.
                    • sztygar_ds Re: pytanie 24.05.10, 10:24
                      nick_na_raz napisała:

> czy jak mam zalany dom i wiem, że zalanie spowodowane jest uszkodzeniami w
                      > wyniku szkód górniczych, to czy jeśli o tym fakcie "zapomnę" i zbluzgam
                      > prezydenta za wodę w piwnicy i przemoczone ściany, to już wystarczy dla
                      > politycznej poprawności tego forum, czy jednak powinnam pójść krok dalej i
                      > zbluzgać go za to że deszcz pada - w końcu mógłby (i powinien!) coś z tym
                      > zrobić, to co ja go będę oszczędzać?! z góry dziękuję za odpowiedź. zaciekawion
                      > a.
                      Przeczytaj sobie prawo geologiczno-górnicze w zakresie udzielania koncesji na
                      prowadzenie działalności górniczej, to zrozumiesz jaka jest rola prezydenta
                      miasta. Niestety, ciągle nie wiadomo dlaczego jest pozwolenie na rabunkowe
                      fedrowanie pod centrum miasta. Podkreślam rabunkowe, bo eksploatację można
                      prowadzić ( techniki górnicze na to pozwalają ) w sposób nie powodujący lub
                      minimalizujący szkody górnicze na powierzchni. Ruda Ślaska jest najbardziej
                      zniszczoną gminą górniczą w Polsce. To chyba o czymś świadczy.
                      • g-48 Re: pytanie 24.05.10, 14:57
                        Przeczytaj sobie prawo geologiczno-górnicze w zakresie udzielania
                        koncesji na
                        > prowadzenie działalności górniczej, to zrozumiesz jaka jest rola
                        prezydenta
                        > miasta. Niestety, ciągle nie wiadomo dlaczego jest pozwolenie na
                        rabunkowe
                        > fedrowanie pod centrum miasta.

Czy do tego twierdzenia mozesz tez dac link?Nie chce mi sie od nowa
                        grzebac w prawie geologicznym/gorniczym.

Podkreślam rabunkowe, bo eksploatację można
                        > prowadzić ( techniki górnicze na to pozwalają ) w sposób nie
                        powodujący lub
                        > minimalizujący szkody górnicze na powierzchni. Ruda Ślaska jest
                        najbardziej
                        > zniszczoną gminą górniczą w Polsce. To chyba o czymś świadczy.
                        Jakie to sposoby sa mi nieznane ktore moga uratowac Wirek po za
                        podsadzka.
                    • zoro333 Re: pytanie 24.05.10, 10:30
                      Kochana córeczko tatusia. Dobry przykład!!!
                      Decyzje odnośnie eksploatacji górnictwa w Mieście podejmuje akurat
                      tatuś. Zgoda na poszczególne wydobycie powinna być uzależniona od
                      przewidywanych szkód oraz warunków eksploatacji np. czy jest
                      zamułka. Na zawał tatuś nie powinien wyrażać zgody. Jeżeli górnictwo
                      nie trzyma się wcześniej uzgodnionych spraw to powinien zgody
                      wycofać.
                      Jak się jednak ma układy górnicze i nie patrzy na Miasto przykład
                      zgody na wydobycie /na zawał/ pod Nowym Bytomiem to się odpowiada
                      tak samo za niszczenie substancji jak górnictwo. Tu już pisano o
                      parku „Strzelnica” gdzie kopalnia z góry zakładała występując o
                      zgodę, że teren upadnie i to spowoduje niszczące skutki. KTO WIĘC ZA
                      TO ODPOWIADA???!
                      • sztygar_ds Re: pytanie 24.05.10, 11:07
                        gdyby jeszcze osoba piastująca stanowisko prezydenta, burmistrza, wójta itp była
                        laikiem w sprawach górnictwa - można by zrozumieć błędy. ale dlaczego w innych
                        gminach górniczych można wyegzekwować ochronę środowiska powierzchni, a u nas
                        inżynier górnictwa, były nadsztygar bhp nie potrafi? przypomnieć należy że nasze
                        trzy kopalnie należą do KW, która grupuje w sumie 15 zakładów położonych w
                        różnych miastach. Dlaczego tam nie występują takie szkody górnicze, dlaczego
                        oszczędności są prowadzone kosztem naszego miasta?
                        Chciałbym przy okazji zadać pytanie naszemu dyżurnemu radnemu p.Józefowi: w
                        tamtym tygodniu oglądałem za pośrednictwem tv sfera Pana wystąpienie na sesji
                        rady miasta odnośnie stanów finansów. O ile mnie pamięć nie myli jedno z
                        wytłumaczeń udzielonych przez bodajże skarbnika miasta dotyczyło zgody na
                        odroczenie wpłaty należności do kasy miejskiej ze strony przedsiębiorców (
                        tłumaczone kryzysem gospodarczym ). Czy można wiedzieć o jakie należności
                        chodziło i komu konkretnie udzielono tego prawa? Czy były to kopalnie?
                      • g-48 Re: pytanie 24.05.10, 21:03
                        Kochana córeczko tatusia. Dobry przykład!!!

Kohany synusiu Jozka!
                        Pasuje?
        • greenrs2 Re: Atak! 24.05.10, 15:38
          Panie Janie! Nie bardzo rozumiem dlaczego akurat Ty mnie tu próbujesz
          "zdemaskować"? Do tej pory sądziłem, że też próbujesz w swoich postach obnażyć
          wszystko co złe w naszym mieście. Może jednak się mylę? Nie śledzę wszystkich
          wątków bo bywam tu rzadko (ostatnio częściej) i może nie wiem wszystkiego. Nie
          znam też dobrze wszystkich personalnych powiązań w rudzkim magistracie i jego
          satelitach. To co napisałem oparłem wyłącznie na swoich własnych obserwacjach i
          informacjach. Co do Twojego postu ze stycznia, którego linka przytaczasz, jest w
          moim wypadku nietrafiony jak napisałem wyżej. Dlatego wydaje mi się, że
          powinieneś wystrzegać się takich prób dziennikarstwa śledczego bo tracisz
          wiarygodność, co jest szczególnie ważne dla Ciebie bo to nie jedyny rodzaj
          twórczości, jaki uprawiasz, jeśli jesteś tym J. Kołodziejem, o którym myślę. Bo
          "Historia Kochłowic" była znakomita i niech tak zostanie... ;-) A na marginesie
          - do "osiągnięć naszego prezydenta trzeba dopisać jeszcze jeden, o którym
          dowiedziałem się w tym momencie: klub koszykarski Pogoń nie dostanie pieniędzy w
          przyszłym roku na stypendia sportowe itp. Więc po oświacie, kulturze przyszła
          też kolej na sport... Czy może być gorzej. Cieszmy się, że nas powódź nie zalała...
    • buzibuzi1 Re: Atak! 08.06.10, 06:21
      od kiedy g-48 (G.Nieszwic)jest w Niemcach ,że do dziś się tam nie
      zadomowił?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka