24.06.10, 15:38
Na sesji zaczęły się schody dla prezydenta. 4 radnych walczy o
budżet.
Obserwuj wątek
    • zoro333 Re: sesja!!! 24.06.10, 16:15
      O czym pierd... klaun? uchwała o budżecie a on o Orzegowie. Na haju
      czy co?
      • zoro333 Re: sesja!!! 24.06.10, 17:05
        Kto to jest Dryja?
        Kubuś przecież nie znasz budżetu, o czym ty mówisz?
        • zoro333 Stania przegrał głosowanie! 24.06.10, 17:48
          Nareszcie!
          • zawsze_eda Re: Stania przegrał głosowanie! 24.06.10, 18:17
            zoro333 napisał:

> Nareszcie!
            przedwczesna radość jeszcze Stania nie przegrał puścił swoje pieski i wszystko
            od nowa to już nie jest nawet Muppet Show to jest banda debili
            • zoro333 Re: Stania przegrał głosowanie! 24.06.10, 18:32
              Fakt, będzie próbował kupić głos. Jeden już radny zmienił zdanie
              przy dwóch głosowaniach. Był za poprawką a póxniej był za uchwałą
              prezydenta. Ciekawe czy ten członke SLD da się kupić czy nie?
              • pancio.net Re: Stania przegrał głosowanie! 24.06.10, 18:36
                ...ten z SLD wybierze oczywiście mniejsze zło... dla siebie!
    • obelus Re: sesja!!! 24.06.10, 18:20
      no - ale jaja.
      Ten urząd ma takich radców prawnych, że nie wiadomo co o tym sądzić.
      Radni o czymś innym - radca o czymś innym, nawet czy tając przepis nie potrafił
      do zrozumieć - litości.
      • zoro333 Kania 24.06.10, 18:30
        Tryb głosowania na sesji jest proste jak budowa cepa. Przewodniczący
        Rady musi to wiedzieć od pierwszego dnia pełnienia funkcji. Co ten
        facet robi na tym stołku przez 8 lat? Zbija kasę?
        A prawnicy to totalna kompromitacja. Tylko, że oni nas wszystkich
        kosztują ogromne pieniądze.
        Jak mają problemy w tak prostej sytuacji to jak oni rozwiązują
        trudne sprawy. Na oko?

• marynik Re: Kania 24.06.10, 18:48
          zoro333 napisał:

> A prawnicy to totalna kompromitacja. Tylko, że oni nas wszystkich
          > kosztują ogromne pieniądze.
          > Jak mają problemy w tak prostej sytuacji to jak oni rozwiązują
          > trudne sprawy. Na oko?

No nie rozwiązują, do trudnych spraw to prezydent wynajmuje firme
          prawniczą za 1 milion zł. Ot i co.
          A kosztuja nas drog. Gdyby byli dobrzy to by mieli sowje kancelarie
          a nie na państwowym garnuszku. A ponadto po to im sie płaci,
          żeby "wodę z mózgu" ludziom robili i tak jest "jedni o wozie a oni o
          kozie" i robią w balona wszystkich. Skandal.

• blacknrone Re: sesja!!! 25.06.10, 23:44
        Sprawa z głosowaniem(rutynowa sprawa) i konieczność zasięgania opinii Radcy
        Prawnego? Dla mnie to dziwne. Druga rzecz: Radca Prawny wychodzi i widzę,że ma
        kłopoty. Oj niedobrze. Głosowanie to przecież chleb powszedni. Tutaj tematy
        bezwzględnej większości powinny być opanowane jak wiązanie sznurowadeł. To musi
        być tak,że jak taka sprawa wystąpi( a wystąpi na 100%) musi być jednosekundowa
        stuprocentowa decyzja. Trzeba spowodować,żeby tak było. Podpowiadam bezpłatnie.
    • g-48 Re:sroczku 333milimetrowy 24.06.10, 18:52
      Ale ty sie produkujesz!Nie boisz sie ze NFZ bedzie zmuszone
      zafundowac ci szakiecik?
      hrabineheatred.blox.pl/resource/ist2_3927719manupinastraitjacket.jpg
      • zawsze_eda Re:sroczku 333milimetrowy 24.06.10, 19:07
        g-48 napisał:

> Ale ty sie produkujesz!Nie boisz sie ze NFZ bedzie zmuszone
        > zafundowac ci szakiecik
        takie szmatławce jak g-48 nie mają głosu ignorujcie tego homosexualistę
        • g-48 Re:E spadochroniarz 24.06.10, 19:16

takie szmatławce jak g-48 nie mają głosu ignorujcie tego
          homosexualistę
          Masz doswiadczenie w tych kregach?!
        • tojoto Re:sroczku 333milimetrowy 25.06.10, 09:54
          g-48 to tako menda co się po całym forum szwenda,szakieciorz z niego aż szczypi!!!!
    • zawsze_eda Re: sesja!!! 24.06.10, 19:16
      no i co szmaciarstwo swoje i tak zrobiło ,po co tym ludziom rozdaje się nasze
      pieniądze .Wywieźć ich na oborniku poza miasto.
    • pancio.net Re: sesja!!! 24.06.10, 19:30
      rozumiem, że ta długa cisza w temacie wynika z szoku po przyjęciu uchwały...
      • zoro333 Re: sesja!!! 24.06.10, 19:36
        Tak szok. Skur..le zabrali z mojej wypłaty kilkaset złotych.
        Oprócz tego, uchwała ta dalej rozkrada miasto m.in. dano na Centrum
        Inicjatyw Społecznych ponad 600 tys. a zabrano ludziom.
        • zawsze_eda Re: sesja!!! 24.06.10, 19:58
          to czego się jeszcze boicie i na co czekacie aż wam wszystko zabiorą, do pierdla
          z ch.j.m
        • g-48 Re: sesja!!! 25.06.10, 00:15

Tak szok. Skur..le zabrali z mojej wypłaty kilkaset złotych.

No a to dopiero poczatek szporowania.Moze ci cala wyplate wezma i to
          bedzie nie szok a dobra droga.
          • jozefosmenda Re: sesja!!! 25.06.10, 01:25
            Gregor!
            To chyba po hauskyjzie sie mo takie myśli?
            Przeciepnij się na bryndza owczo i rzepa.(retisch po niemiecku?)
            Po tym lepiej wiatry odchodzą!
    • pancio.net Re: sesja!!! 24.06.10, 20:18
      "To była sesja" (...) "Zmuszała do refleksji" (...) "To jest to co lubię" -
      PANIE OSMENDA! resztki godności zachowaj!
      • szperacz5 Re: sesja!!! 24.06.10, 21:11
        kto głosował za budżetem? podajcie tych radnych,którzy za prywatę
        sprzedali miasto,znowu dostał Instytut nieTolerancji i to 900tyś zł
        ;pan Stania jak małe dziecko musi mieć zabawki ,bo będzie tupać nogą
      • jozefosmenda Re: sesja!!! 24.06.10, 23:08
        No to kiepsko u ciebie ze zrozumieniem całej tej sytuacji!
        Widocznie cię to przerasta.
        • pancio.net Re: sesja!!! 24.06.10, 23:12
          no cóż, będę miał Pańskie lata to i mądrości nabiorę... a może nie... zostawię
          ważne sprawy młodszym, sam zajmę się ogródkiem i wnukami... Bez urazy Panie
          Józku, poetą Pan nie jesteś - albo konkrety albo nie marnuj Pan naszego czasu na
          sesji.
          • jozefosmenda Re: sesja!!! 24.06.10, 23:39
            Jest różnica w wypowiedziach moich a np.najmłodszego radnego- to przecież normalne. Poza tym nie jestem w tej RM najstarszy a umysł mi jeszcze nie szwankuje.
            Ogródek mnie nie ciągnie bo nawet go nie mam a wnuczka ma się dobrze nawet beze mnie.Ale osobiście mi nie przeszkadza Pancio, że ja cię denerwuję. Twoja sprawa i niech każdy robi swoje.
            Ja np dzisiaj zapytałem w formie interpelacji o to:

w sprawie: udzielenia informacji w zakresie zawartej ugody związanej z budową Aquaparku w dzielnicy Halemba,

Opis sprawy:
            W związku z zawarciem ugody z Miastoprojekt Wrocław wnoszę o udzielenie pisemnej informacji w zakresie:
            1.Za jaką kwotę miasto Ruda Śląska nabyło od w/w firmy udziały w spółce Park Wodny w Rudzie Śląskiej spółka z o.o. ?
            2.Jaką kwotą została „zamknięta” ugoda pomiędzy zainteresowanymi stronami?
            3.Jakie są terminy i warunki płatności przez miasto kwot dotyczących tej sprawy a wymienionych w pkt.1 o pkt.2
            W jakiej pozycji w budżecie miasta na rok 2010 można „doczytać się” tego wydatku budżetowego oraz wydatku dla Kancelarii prawnej CMS CAMERON?
            • w36 Re: sesja!!! 25.06.10, 06:17
              jozefosmenda napisał:

> Opis sprawy:
              > W związku z zawarciem ugody z Miastoprojekt Wrocław wnoszę o udzielenie pisemn
              > ej informacji w zakresie:
              > 1.Za jaką kwotę miasto Ruda Śląska nabyło od w/w firmy udziały w spółce Park Wo
              > dny w Rudzie Śląskiej spółka z o.o. ?
              > 2.Jaką kwotą została „zamknięta” ugoda pomiędzy zainteresowanymi st
              > ronami?

No, spytać o kwoty nie zaszkodzi. Ale ile by tego nie było, wygląda na to że
              kupiliśmy coś, co według opinii samego sprzedającego jest bezwartościowe.

Chodzi o to, że sam Miastoprojekt wykazał w dokumentach spółki że inwestycja,
              którą spółka realizuje za kapitał z kredytu, ma poważnie ujemny NPV. Czyli tym
              samym jest pewne że zysk (i ile jakiś się w ogóle pojawi) nie pokryje nawet
              samych wydatków na inwestycję tj. kredytu z jego kosztami.
              To gdzie tu mówić o jakimkolwiek zysku dla udziałowców spółki (możliwych do
              realizacji przez np. dywidendy czy odsprzedaż rokujących zysk udziałów), a to by
              przecież była jedyna wartość i uzasadnienie zaangażowania swojego kapitału w tą
              spółkę przez podmiot prywatny.
              Obawiam się że poza samorządem Rudy, żaden inwestor nie dałby Miastoprojektowi
              złamanego grosza za udziały w spółce z wykazaną długoterminową stratą.
              Ale my zapłaciliśmy.
              • sztygar_ds Re: sesja!!! 25.06.10, 08:45
                próbuję to zrozumieć ale nie bardzo mi wychodzi. w skrócie przeglądając
                kalendarium inwestycji wychodzi, że:
                1. powstała spółka celowa Park Wodny, która w systemie PPP ma wybrać prywatnego
                inwestora, który otrzyma kredyt na inwestycję a miasto go poręczy
                2. jako inwestora prywatnego wybrano firmę Konig
                3. firma Konig sama wycofuje się z inwestycji bo nie zyskała zdolności
                finansowej mimo poręczenia kredytu przez miasto
                4. na jej miejsce wchodzi Miastoprojekt Wrocław i uzyskuje kredyt na 119mln
                poręczony przez miasto
                5. okazuje się że koszt inwestycji jest za duży i miasto chce się wycofać.
                6. dochodzi do ugody z Miastoprojekt - miasto odkupuje udziały, firma otrzyma
                również wynagrodzenie za wykonane dotychczas prace oraz zwrot poniesionych nakładów
                7. pojawia się kolejna firma: Polimpex Mostostal Siedlce. planowany koszt
                inwestycji wraca do wysokości 80-82mln.

Może ktoś mi to wytłumaczyć, na kogo w końcu jest teraz ten kredyt i jaka jest
                jego wysokość?
                • amarian2 Re: sesja!!! 25.06.10, 09:15
                  Kredyt był zawsze na spółkę Park Wodny i wynosi nadal 119 mln zł.
                  Poręczycielem jest Miasto.
                  Warto tu dodać, że i spółka Konig i Miastoprojekt uzyskały w ramach
                  wymuszonego porozumienia odszkodowania. A czy inwestycja będzie
                  kosztować (w całości) około 80 mln, zobaczymy. Dla mnie jest to
                  wątpliwe, czy jest to całość inwestycji.
                  • sztygar_ds Re: sesja!!! 25.06.10, 09:49
                    parkwodny-rudaslaska.pl/
                    Z tej strony można się dowiedzieć m.in
                    "Park Wodny nie jest spółką miejską. Jest spółką prywatną, w której udziały
                    prywatnego inwestora wynoszą 80%." Czyli należy rozumieć, że te udziały zostały
                    odkupione od Miastoprojektu? Za jaką kwotę i na podstawie czego ustalono
                    przyjętą wartość? To teraz jest to spółka miejska czy prywatna w której 100%
                    udziałów ma miasto? Następna wybrana firma odkupi te udziały?
                    dalej:
                    "należy zwrócić uwagę na fakt że podczas dotychczasowych prac nad projektem,
                    poniesiono już nie małe nakłady w wysokości 15 mln złotych finansowane głównie z
                    przyznanego spółce kredytu. Spółka uzyskała prawo użytkowania terenu,
                    przygotowała go pod inwestycję dokonując przełożenia sieci energetycznych,
                    gazowych, cieplnych i wodno-kanalizacyjnych, dysponuje pozwoleniem na budowę"
                    15 mln na uzbrojenie terenu? bo grunt został chyba osobno wykupiony przez miasto
                    i wniesiony do spółki?
                    nie wiem, jak na razie wychodzi mi, że miasto wykupiło kredyt, który wcześniej
                    samo poręczyło.
                    • amarian2 Re: sesja!!! 25.06.10, 10:34
                      Strona parku jest raczej nierzetelna. Na dzisiaj Miasto jest 100%
                      udziałowcem, chyba, że po cichu sprzedano komukolwiek jakieś
                      udziały. Co do wysokości kosztów „umowy” z Miastoprojekt, to tego
                      próbuje się dowiedzieć radny Osmenda.
                      Grunt oczywiście miasto kupiło, jest to kwestionowane przez RIO i
                      przekazało spółce. Te 15 mln to rzeczywiście szokująca kwota. Należy
                      jednak pamiętać, że do dzisiaj nikt się nie przyznał, kto wybrał tą
                      lokalizację. Miasto posiada ogromne własne tereny (nie było potrzeby
                      zakupu) i to usytuowane o wiele lepiej niż obecny. Ważne jest także
                      działanie szkód górniczych na teren obecnej budowy. Inne
                      wcześniejsze tereny nie były tak narażone. Nie jestem fachowcem ale
                      domyślam się, że w związku z budową na terenie tak narażonym terenie
                      koszty inwestycji są wyższe.
                      • rudzianie2010 Re: sesja!!! 25.06.10, 10:59
                        jeśli druga spółka jest także miejska to czemu nie ma jej na BIP
                        miasta? p. Marianie a pan słyszał wypowiedzi pana przyjaciela Rózgi?
                      • zawsze_eda Re: sesja!!! 25.06.10, 11:10
                        może należy sprawdzić od kogo kupiono teren pod OTI
                        • amarian2 Re: sesja!!! 25.06.10, 11:38
                          Teren kupiono od Spółdzielni "Nasz Dom".
                          Ma przyjaciół w wielu środowiskach. Na szczęście nie oznacza to, że
                          zawsze i we wszystkim się zgadzamy. Moje zdanie, co do sesji i tej
                          uchwały jasno tu określiłem. I jest one różne od stanowiska
                          Norberta.
                          • problemator5 Re: sesja!!! 25.06.10, 11:50
                            GRATULUJE przyjaciela,był w radzie nadzorczej jednej ze spółek OTI
                            ostro krytykowanej przez pana i chciał dla swojej prywaty "sprzedać"
                            ponad 200 pracowników, przepraszam on się przejęzyczył jak powiedział
                            Stania(chyba mu skarbnik podpowiedział,że ludzie zostaną bez
                            wynagrodzeń i może być cyrk jak w oświacie)PIENIĘDZY w MOPS nie ma !
                            • amarian2 Re: sesja!!! 25.06.10, 12:31
                              dziękuję. Przeciwko OTTI byłem od 2004 roku. Sesję oglądałem i mam
                              swoje zdanie na jej temat. Jak rozumiem pańscy koledzy zawsze mają
                              te same zdanie co pan? Nie za bardzo wierzę ale gratuluję.
                              • problemator5 Re: sesja!!! 25.06.10, 13:40
                                nie chodzi o różne zdanie,ale zasady,żeby nie zabrzmiało patetycznie,bo
                                na usta ciśnie się słowo moralność(zawsze a prądem,ciekawe jak jeszcze
                                długo)
                      • sztygar_ds Re: sesja!!! 25.06.10, 11:34
                        rozumiem, ale to rozwiązanie skutkuje sytuacją gdzie kredytobiorca jest
                        jednocześnie poręczycielem. czy zasady bankowości uwzględniają taką możliwość?
                      • sztygar_ds Re: sesja!!! 25.06.10, 12:20
                        trzeba też zauważyć, że jeżeli inwestorem jest w tym momencie spółka z 100%
                        udziałem miasta, zaczynają ją chyba obowiązywać rygory prawa zamówień
                        publicznych. czy taki zapis ze strony internetowej spółki ma jeszcze rację bytu:
                        "W maju rozpoczęła się budowa parku wodnego w Rudzie Śląskiej, jednego z
                        największych i najnowocześniejszych obiektów rekreacyjnych na Śląsku. Jego
                        powstanie nie tylko wpłynie pozytywnie na zdrowie, rekreację i sprawność
                        fizyczną mieszkańców, to także szansa na przyśpieszenie wychodzenia z kryzysu
                        śląskich firm.
                        Zawarte, pod auspicjami Rudy Śląskiej, porozumienie pomiędzy Inwestorem a firmą
                        Polimex-Mostostal S. A. - Generalnym Wykonawcą obiektu - zakłada, że znaczna
                        część robót budowlanych powinna zostać zrealizowana przez lokalnych podwykonawców.
                        Zapraszamy wszystkie firmy, których potencjał i umiejętności mogą zostać
                        wykorzystane w trakcie budowy obiektu do kontaktu z przedstawicielem firmy
                        Polimex-Mostostal S. A."
            • zawsze_eda Re: sesja!!! 25.06.10, 08:56
              no faktycznie Józef pogroził paluszkiem a jeszcze może tupnąć
    • blacknrone Re: sesja!!! 24.06.10, 23:43
      Miałem dziś możliwość zobaczenia posiedzenia Rady Miasta przez internet. Jestem
      pod wrażeniem. Żal było wyłączyć komputer, bo musiałem wyjść. Dlaczego nie dąży
      się do tego,żeby Sfera TV była dostępna w całym mieście? Powiem, że wystąpienia
      Radnych Domżalskiego i Osmendy podobały mi się. Może któryś z wymienionych
      Radnych załatwi sprawę, którą sygnalizuję? Byłoby dobrze dla wszystkich!
      Ludzie-mieszkańcy Rudy Śląskiej potrzebują wiadomości z miasta. "Wiadomości
      Rudzkie" to dla wielu jedyne źródło. To za mało.
      • twojaruda_pl Re: sesja!!! 25.06.10, 21:16
        Masz rację. Dlatego właśnie powstała nowa gazeta. Wystarczy czytać dobre media i
        już się wie ;)
        twojaruda.pl/Gazeta-Rudzka-jakiej-jeszcze-nie-bylo!,9507
        Może w sobotę zawita i do Twojego domu :)
        • kapioh1 Re: twojaruda_pl- nowy wytrysk wazeliny! 25.06.10, 21:38
          "Służba nie polega na uaktywnianiu się przed wyborami - wywiad z
          Andrzejem Stanią, Prezydentem Rudy Śląskiej
          O tym, czy polityka informacyjna w Rudzie Śląskiej jest na
          wystarczającym poziomie, o trwających i planowanych w mieście
          inwestycjach, a także o wyborczych planach na przyszłość"

Nowy kyjzyblat, z którego się dowiemy, że Prync Andrzyj Piyrszy
          Wielgi von Smrodlok und Wjyreckie Konty zamierza kandydowac,
          albowiem jest idealny i odwalił kawał dobrej roboty. Rzygać się chce
          wazeliną, tfu.
          • rasta72 Re: twojaruda_pl- nowy wytrysk wazeliny! 25.06.10, 21:40
            A wywiad przeprowadził wytrawny dziennikarz obyatelski A. Podgórski.
            • w36 Re: twojaruda_pl- nowy wytrysk wazeliny! 26.06.10, 04:15
              rasta72 napisał:

> A wywiad przeprowadził wytrawny dziennikarz obyatelski A. Podgórski.

Wielki.
              I zapomniałeś dodać że to jeden z najbardziej prześladowanych dziennikarzy
              świata, jak sam o sobie pisze. A on przecież taki obywatelski :):)

A tak w ogóle to czyj to kramik ta twojaruda? Ktoś wie?

To całkiem niestrawne. Może nawet same WR bywają we fragmentach mniej wymiotne.

Jeśli ktoś chce tym czymś wygrać wybory, to ma już u mnie z góry przewalone.
          • g-48 Re: twojaruda_pl- nowy wytrysk wazeliny! 25.06.10, 22:34

Rzygać się chce
            > wazeliną, tfu.

Zostaw sobie cos w zoladku zebys mial czym rzygac po wyborze bo
            Stania ma w spoleczenstwie Rudy Slaskiej najwieksze poparcie.
            Popiera go nawet nomenklatura z starego PZPR a wiec kapioszku buzia
            w kubel i czekaj cierpliwie.
            • zoro333 Re: twojaruda_pl- nowy wytrysk wazeliny! 26.06.10, 08:52
              Głupku masz rację. Prezia popiera stare PZPR jak swego. Dodatkowo
              kupił kilku SLDowców, więc się go trzymają za rękaw. A
              społeczeństwo - pluje, na prezia i opowiada o nim pyszne kawały.
              A jakbyś jeszcze głupku słyszał jak go przeklinają, to byś się
              dopiero pośmiał.
              • g-48 Re:sroczku 333milimetrowy. 28.06.10, 16:36

Prezia popiera stare PZPR jak swego. Dodatkowo
                > kupił kilku SLDowców, więc się go trzymają za rękaw
                Pisalem o starym PZPRze rozwiniety pantofelku.

A
                > społeczeństwo - pluje, na prezia i opowiada o nim pyszne kawały.
                > A jakbyś jeszcze głupku słyszał jak go przeklinają, to byś się
                > dopiero pośmiał.

No jezeli to co tu jest pod twoja,Jozkowa i kapioha egida nazywasz
                spoleczenstwem?!
        • blacknrone Re: sesja!!! 25.06.10, 23:52
          Jestem bardzo ciekawy tego nowego pisma tylko nie wiem czy na nie natrafię...Z
          tego co czytałem pierwsze egzemplarze będą bezpłatne. Gdzie mam szukać tej
          gazety? Proponuję rozsianie egzemplarzy we wszystkich Biedronkach w mieście.
          Umawiamy się w sobotę w Biedronce. I niech wystarczy egzemplarzy dla wszystkich.
          Trzymam kciuki za Was :-)
          • kapioh1 Re: Wytrysk wazeliny, aaaaaa! 26.06.10, 09:47
            To pismo to wyborcza wundrwaffe Stani, wazelinowa torpeda skrojona
            na potrzeby maluczkich, albowiem dla byznesu i ystabliszmętów Stania
            ma kredowe cacko- "Silesia Business & Life". Stania liczy, że niczym
            w PRL-u, którego ukochane muzeum ma w Bielszowicach, gawiedź
            zachłyśnie się darmowym, kolorowym szmatławcem, dostarczanym na
            klatki schodowe. To ma być oręż wymierzony w jądro podstępnego
            internetu, gdzie różne typy walą we wzdętego i zarozumiałego Prynca
            jak w odpustowy bęben. Ten kolorowy produkt szyty przez kwiat
            prowincjonalnego dziennikarstwa zalegnie obok ofert "Biedronki" i
            gości wymieniających drzwi. W końcu litościwy dozorca zmyje go z
            podłogi razem z psimi szczynami i wyniesie tam, gdzie jego
            miejsce.
            • luveroz paplanina 28.06.10, 01:12
              kolejny element kampanii wyborczej za publiczne pieniądze. Potwierdza to fakt iż
              Stania śmieje się z was za wasze pieniądze albo za pieniądze oszczędzone na
              bezpodstawnym wywalaniu na pysk ludzi z pracy.
              Czytając tego posta odnoszę wrażenie iż początkowe wypowiedzi postu były pisane
              na bieżąco na kolankowych lapkach w trakcie trwania sesji. Czy do cholery jasnej
              tylko na tyle Was stać żeby klepać obelgi na podrzędnym forum, które i tak czyta
              garstka ludzi i nie móc zrobić niczego co mogłoby ukrócić barbarzyńskie zapędy
              władzy?
              Nie siedzę w UM i nie jestem ni jak z tą instytucją związany i wogóle już od
              niedługiego czasu nie mieszkam w r.sl., a o zadłużeniu miasta ćwierkają nawet u
              nas jaskółki w parku na Muchowcu. ale z lokalnych obserwacji widzę że dużo się
              gada i narzeka ale nic się nie robi, bo dalej władza robi swoje. Jak nie dajecie
              rady to może pójdźcie do siedziby głównej jakiegoś związku np. Sierpnia80 to
              może im się waszą władzę na taczce wywieść!

Przepraszam za wynurzenie ale pomimo przemeldowania nadal emocjonalnie tkwię w
              Rudzie Śl.
              • 1955p Re: paplanina 28.06.10, 09:57
                No na pewno piszesz na kolanku? "Przepraszam za wynurzenie ale pomimo przemeldowania nadal emocjonalnie tkwię w Rudzie Śl" Emocjonalnie ? to chyba z tego powodu się wymeldowałeś ?
                • luck_skywalker Re: paplanina 28.06.10, 11:32
                  Ta gazeta to jest wielko propaganda Staniogrodu, jes przez Stanie
                  jak nic kontrolowano, bo żodyn post jaki jo tam umieściył opluwający
                  naszo władza nie zostoł opublikowany! cynzura jak ciul!
                  • jozefosmenda Re: paplanina 28.06.10, 12:57
                    Jakiś czas troszkę do tyłu chcieli bym na ich łamach pisał. Zgodziłem się na Bloga ale wystarczyła tylko z mojej strony jedna pomyłka we wpisywaniu hasła i zostałem "wyautowany"!
                    Potem już ani z pierona (pomimo "pisemnych" rozmów i wyjaśnień)nie szło się zalogować. Blog ma to do siebie, że byłem prawie niezależny i cenzura mi mogła.... ?
                    Tak więc macie rację, że to kolejna tuba propagandy sukcesu przed wyborami!

Ale ja o śmieciach mogę napisać szanowny "Moja Ruda" bo już Wam to wysyłałem(24/25 czerwiec ok.godz.o1.30) tylko widocznie jako jozefosmenda jestem dalej zablokowany i mogę sobie Wasze cyferki wpisywać do u...... śmierci?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka