Dodaj do ulubionych

gaśnie gwiazda

05.09.10, 03:08
oj,gaśnie .Impreza z okazji 20 lecia podobna do stypy-było smutni , prostacko;,gdzie oficjele? fanfary?
gdzie poprzednie władze i rajcy tego miasta-na portretach(i to nie wszyscy) i fotografiach ;no był
gwóźdź programu odpustowa fontanna i wielkie nic
Obserwuj wątek
    • w36 Re: gaśnie gwiazda 05.09.10, 03:44
      bulimion555 napisał: >

> ;no był
      > gwóźdź programu odpustowa fontanna i wielkie nic

Faktycznie, przygnębiające. Największa atrakcja to namiot piwny i stoisko Huty
      Pokój oferujące imprezującym mieszkańcom wyroby hutnicze. Nawet te szałowe
      fontanny nie lały wody zostawiając to oficjelom. ;)

Ale za to, bez porównania bardziej imponująco, wyglądał pewnie budżet tej
      imprezy. I zaangażowanie urzędników w jej promocję, jak też zapowiadane przez UM
      pomysły co do stworzenia wrażenia że to niby taka potrzebna Rudzianom inwestycja.
      • jozefosmenda Re: gaśnie gwiazda 05.09.10, 11:17
        No o z nieba woda też się lała (można śmiało powiedzieć, że niebo płakało).
        Było zatem tej wody wczoraj zdecydowanie w nadmiarze!

Ale orkiestry wypadły dobrze. Wszystkie zresztą.
        • jankolodziej Re: gaśnie gwiazda 05.09.10, 11:24
          Józefie, mnie taki "niebiański płacz" raczej przypomina strumień wody w
          spłuczce, co to ma pewne zadanie ...
          • zoro333 Staniowy odpust 05.09.10, 11:54

Prezydent dał wyraźny rozkaz. Do wyborów na placu defilad mają być imprezy. I nie ważne ile to
            będzie kosztować. Musi przekonać, że wywalone w błoto kilkanaście milionów złotych było
            konieczne. A nie tylko kościół olał prezydenta. Jak na otwarcie rynku całej aglomeracji to olały
            prezydenta także władze sąsiednich miasta.
            • stefan_st Re: Staniowy odpust 06.09.10, 08:48
              zoro333 napisał:

>
              > Prezydent dał wyraźny rozkaz. Do wyborów na placu defilad mają być imprezy. I n
              > ie ważne ile to
              > będzie kosztować. Musi przekonać, że wywalone w błoto kilkanaście milionów zło
              > tych było
              > konieczne. A nie tylko kościół olał prezydenta. Jak na otwarcie rynku całej agl
              > omeracji to olały
              > prezydenta także władze sąsiednich miasta.

...I nawet reklamowanie tej wspaniałej imprezy na Spodku nie pomogło. A tak na marginesie to
              ciekawe ile kosztowała taka reklama? i do kogo była skierowana? do mieszkańców Katowic?

Stefan St.
        • g-48 Re: gaśnie gwiazda 05.09.10, 11:44

No o z nieba woda też się lała (można śmiało powiedzieć, że niebo płakało
          > ]).
          > Było zatem tej wody wczoraj zdecydowanie w nadmiarze!

Ja k widzialo komuchow na Placu Jana-Pawla II i to przed kosciolem?!
    • g-48 Re: Witam malkontenci Rudzcy. 05.09.10, 11:21

oj,gaśnie .Impreza z okazji 20 lecia podobna do stypy-było smutni , prostacko;
      > ,gdzie oficjele? fanfary?
      > gdzie poprzednie władze i rajcy tego miasta-na portretach(i to nie wszyscy) i f
      > otografiach ;no był
      > gwóźdź programu odpustowa fontanna i wielkie nic

Zrobiono skromnie to gasnie gwiazda,zrobiono by wystawniej to znowu wyrzuca sie pieniadze w
      bloto.
      Przestance w koncu szkamrac bo to juz jest nie smaczne.
      • buzibuzi1 Re: Witam malkontenci Rudzcy. 05.09.10, 13:28
        prostacko nie znaczy skromnie,kasy chłopie na pewno poszło dużo i mam nadzieję ,że dowiemy się ile
        kosztowała nauczycieli ta impreza wyborcza Stani,mieli przybyć oficjalni goście ,a przysłali listy ,które
        Stanai kazał odczytać,nie było ani Arcybiskupa ani zapowiadanego szumnie p. Czyża z TVS tylko
        "gwiazdeczka" udająca podlotka i światowca ;oj chyba koniec bliski..........................
        • jozefosmenda Re: Witam malkontenci Rudzcy. 05.09.10, 14:18
          Aaa.... i jeszcze taki wierszyk z ust Mariana słyszałem:
          .." W przyszłości to zamiast w szynku,
          Siedzieć bydymy tu na rynku"...

Obiektywnie to mi się spodobał tylko ta woda nie za bardzo jak bym miał tam siedzieć.
          A tak z innej beczki to znowu złamano zapisy Konstytucji RP a konkretnie art.53!!!
          • marynik Re: Witam malkontenci Rudzcy. 05.09.10, 14:59
            jozefosmenda napisał:

>A tak z innej beczki to znowu złamano zapisy Konstytucji RP a konkretnie art
            > .53!!!

I to racja, bo:
            "
            "Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w praktykach religijnych."

I na mszę św kto chciał to poszedł i to była wolna wola, antomiast poświęcenei rynku - to juz
            narzucona odgórnie wszystkim, ktorzy tam byli.
            I mimo, iz jestem wierząca - jestem przeciwnikiem "marnotrawieniw" wody święconej tam gdzie to
            zbyteczne. Mogę zrozumiec poświęcenei pomieszczeń, ale placu - rynku? No chyba, że z mysla,
            żeby Anioł Stróż chronił od nieszczęść tam przewbywajacych w gospodarza terenu od wypłąty
            odszkodowań wypadkowych, których nie da się tam uniknać.
            Z całej tej imprezy najlepeij wypadły orkiestry - super muzyka, I gdyby nie tie ten festiwal orkiestr -
            to otwarcie placy byłoby mizerniutkie, łącznie z przemówieniem prezydenta, który jak zwykle do
            napisanego przemówienia musiał dodawać swoje wtrącenia, nie związane z tematem.
            • zoro333 Staniowy odpust 2 06.09.10, 07:56

www.ruda-sl.pl/default.aspx?docId=529&newsId=3263&templId=4
              Za wszelką cenę do wyborów plac defilad musi działać. W dobie Staniowego kryzysu, kto za to
              płaci?
              Nauczyciele, widzicie gdzie są wasze pieniadze!
              • insectia Re: Staniowy odpust 2 06.09.10, 09:06
                W listopadzie im wypłaci i skończą się argumenty przeciw rządom AS.
          • waple Re: Witam malkontenci Rudzcy. 06.09.10, 09:35
            Widocznie nie wszystkich obowiązuje Konstytucja RP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka