itakmnienieznasz20000 22.11.10, 18:01 Co sądzicie? Jesteście zadowoleni czy nie, są sprawiedliwe czy nie. Wpisujcie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryfnofrelka Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 19:31 W końcu podwyżki, za Panią Dziedzic tylko "(nie)zapracowani wybrańcy" dostawali. Teraz wszyscy się cieszą, a kierowników w piątek miała krew zalać hahahaha kabaret ( szepty, panika, płacz, nerwowe chodzenie po korytarzach). Czasem się zastanawiam o czy sobie myślała Pani Dziedzic rozdzielając pieniądze, które były dla wszystkich pracowników, tylko wybranym osobą. To chyba już nie istotne, człowiekowi się tylko przykro robi. W każdym razie pracownicy MOPS wiedzą jak już z tą Panią jest i żaden myślący NIE głosuje na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 19:53 Spóżnione gratulacje z okazji waszego święta, dobrze że doczekalyście się podwyżek które się wam należały, że nie trafiły do kieszeni tylko wybranych jak to kiedyś bywało. Bardzo szanuję waszą pracę, jest trudna i odpowiedzialna dla tego też dobrze że sie was docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianin12 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:37 gryfnofrelko...kabaret to ty masz chyba w domu i to taki bardzo niskiej półłłłłłłłłki.... naprawdę zrobiło mi się przykro jak przeczytałem twoja wypowiedź..aż smutek bierze i żal serce ściska że ludzie o takim "niskim" poziomie pracują w Mopsie jako urzędnicy państwowi. nie ma się co dziwić czytając takie posty że na całym świecie nikt nie lubi urzędników, bo uważają ich za nierobów i p....łupów ale poziom jaki reprezentujesz świadczy że chyba jednak maja racje...po prostu płakać się chce i ręce opadają...aż wstyd że człowiek ma taką koleżankę z podległej UM jednostki i reprezentuje ten sam zawód co ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
sefrelka Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:20 Podwyżka, którą dostałam była dla mnie prawdziwym zaskoczeniem. Sprawiła mi wiele radości zwłaszcza, że nie należę do osób najlepiej zarabiających. Należy podkreślić, że była też pierwszą od co najmniej dwóch lat jaką dostałam. Dlatego duży plus dla dyr Rózgi. Żałuję tylko że nie wszyscy pracownicy MOPS docenili ten gest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:24 jak mogła to docenić byla świta poprzedniej dyrektorki, one dostawały premie o jakich wam sie nie śniło a wy tyralyście dla ich chwały i kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
itakmnienieznasz20000 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:26 Wiadomo, ze podwyzki nie sa rzedu nagrod hehe, ale nawet 30 zł cieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
barretta Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:26 Ja nie pytałam bo łzy oczy mi zalały i nie widziałem gdzie jest dyrektor- a pytał ktoś z was czy przed drugą turą dostaniemy kolejne podwyżki czy to już koniec?! Odpowiedz Link Zgłoś
itakmnienieznasz20000 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:24 Ja również jestem zadowolona tym faktem, to bardzo mily prezent tymbardziej, ze nadchodza swieta, a ze w MOPS nienajlepiej sie zarabialo to aktualna sytuacja cieszy jeszcze bardziej. Brawa do Dyrektora !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianin12 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:41 ech ludzie ale się łapiecie na tą licha kiełbasę wyborcza...u nas tez obiecywali złote góry a nici z tego wyszły... tak czy siak podywrzki wam gratuluje.. Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:46 A co polepszyło się w budżecie miejskim? CZy to kolejny kredyt prezydenta, zeby zaskarbić sobie łaski pracowników? Bo i skąd pieniaze, jak zredukowano eaty w szkołach, nie ma pieniędzy na ZFSS a tu podwyżki? A może to z ośwaitowego funduszu socjalnego te podwyżki? To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 21:00 Marynik, a skąd Dziedzicowa miała na podwyżki i nadmuchane premie swoich wybrańców?? Nie przeklinam zbyt często, ale to i owo ciśnie mi się na usta, gdy o tym myślę, bo w tym samym roku szeregowi pracownicy zostali ograbieni (tak, OGRABIENI!) z przysługujących im pieniędzy. Wiesz co można było usłyszeć po awansie na starszego pracownika socjalnego? Że nie wiąże się ze zmianą stawki, bo pieniędzy nie ma! No pewnie, ze nie ma - przy takim bezpodstawnym rozdawnictwie takich kwot...Draństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 21:44 nick_na_raz napisała: > Marynik, a skąd Dziedzicowa miała na podwyżki i nadmuchane premie swoich wybrań > ców?? Nie wiem co było w MOPS dawniej i mnie to wcale nei obchodzi. Ja pisze o stanie kasy maista aktualnej. O kryzysie wiemu wszyscy, o oszczędnościach na dzirkaczach, spinaczach ( co proponował A> S>) też wiemy i wiemy wszyscy ze pieniędzy nie ma a i brakuje na oddanie łdugów, jak fundusz sojalny, jak diety radnych (ponic nie dostali) to skąd do jasnej cholery na sam koniec roku podwyżki w MOPS? Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 22:00 nie obchodzi cie co było w mops dawniej ale obchodzi cię stan kasy miejskiej,nie sądziesz że to trchę dziwne.czy dziedziczka wypłacała te ekstra premie z wlasnej kabzy ,to nie były kwoty 100,200 czy 300 zł to były tysiące wydarte z kasy miejskiej .Nic ja nie obchodziło byle sobie i koleżaneczkom kabzę nabila. Ciekawe czy uwzględniła te swoje ,,dochody ,, w zeznaniu podatkowym Ciekawe czy uwzględni darowiznę od brata ponoć i synowej na wybory też sumka spora 20000 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
sobal50 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 21:04 I dlatego właśnie mamy taką władzę jaką mamy, jedni rozdają długopisy, inni stroją kościoły na dzień niepodległości, w końcu ludzie są do kupienia. Nie martwcie się za raz po wyborach jak tylko dzięki takim naiwnym jak wy AS wróci do swojej prawdziwej postaci i jego przydupasy także, a wtedy dopiero się zacznie .......przedsmak w UM już był ,skończyło się kontrolą PIP , a po wyborach przywracania zwolnionych pracowników już nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lewica_os Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 23:11 Gratuluje Wam podwyżek!!! ale obawiam sie że Sobal50 ma racje. Bo 2011r. moze zaczac sie od cofniecia decyzji o podwyzce lub obnizce o 10-25% lub ewentualnych redukcji etatów. Oby nie, czas pokaze tymczasem powodzenia Wam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hankrisoff Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 22:36 Zgadzam się. Jak się ma długi, to się kasy nie rozdaje. A jak chce się kupić naiwnych, to na dwa miesiące, a potem fora... Naiwne są te wasze radości. Jeszcze bardziej naiwne jest wychwalanie Pana Rózgi. Nie sądzę, by to on podejmował decyzje, raczej AS pociągnął za sznurek... Odpowiedz Link Zgłoś
gryfnofrelka Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 20:59 rudzianin12 napisał: > ech ludzie ale się łapiecie na tą licha kiełbasę wyborcza...u nas tez obiecywal > i złote góry a nici z tego wyszły... tak czy siak podywrzki wam gratuluje.. sjp.pwn.pl/szukaj/podwy%C5%BCki :) to tak na przyszłość, nim napiszesz o kimś, że jest półgł*wkiem Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 21:07 gryfnofrelko ten rudzianin to pewnie jej sympatyk ,oni tak mają że tylko innych potrafią ponizać i lekceważyć a sami z klapkami na oczach idą za nią bo im brakuje tych zaszczytnych premii,którymi ich obdzielała. nie przejmuj się najgłupszy ten co nawet nie zauważa swojej glupoty a widzi ją u każdego.wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
wafel_0 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 22:44 Jakieś nowe nicki, propaganda sukcesu i wazeliniarstwo jakby już znane ( czy to aby sam dyrektor sobie pisze te pochwały). A swoją drogą czy te podwyżki nie będą kosztem bardziej potrzebujących w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Podwyżki w MOPS 22.11.10, 22:52 wafel jakoś cię nie martwiły hiper podwyżki ktore wyplacała twoja ulubienica i to pewnie przez cale lata, bo sądzila że nikt nigdy się nie dowie. A petenci ciągle słyszeli że nie ma pieniędzy na nic,że kasa pusta i mają sobie radzić sami. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzkifan Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 07:30 Szkoda, ze w innych instytucjach wypłaty zostały okrojone. Dlaczego tam nie wyrównano do poziomu, który był? Tak było obiecane. Tu nie ma, a na nowe podwyżki pieniądze się znajdują. Sytuacja raczej mało sprawiedliwa. Komuś kosztem kogoś? Według jakich zasad? Gdzie klucz działania? Odpowiedz Link Zgłoś
czytodobrze Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 08:22 Klucz działania jest taki: należy przedstawić Grażynę Dziedzic w najbardziej czarnych barwach w oczach pracowników MOPS-u, a wiadomo, że sprawa kasy najszybciej prowadzi do konfliktów. Nie chce mi się komentować słów niepokornej, ale dla osób mniej zorientowanych powiem, że niemożliwe jest wykorzystywanie pieniędzy, które są np. przeznaczone na świadczenia rodzinne - w celu przyznawania nagród, albo podwyżek dla wybranych, jak by dodała niepokorna. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzkifan do Niepokornej 23.11.10, 07:31 Zmień proszę nick na "Najpokorniejsza", bo strasznie gryzie mnie w oczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
alexalexa Re: do Niepokornej 23.11.10, 08:41 co chcieli tymi "zabójczymi wręcz" podwyżkami osiągnąć? zwiększyć liczbę glosów na obecnie panującego w II turze? kto myślący - ten się nie nabierze! a propo - za rządów Pani Dziedzic - pieniądze dla potrzebujących były. teraz? może wypowie się jakiś klient? swoją drogą - moderator powinien blokować posty osób, które od tygodni (miesięcy?) piszą te same bzdury. niepokorna chyba nie ma nic innego do roboty, cóż - współczuję, że jej świat ogranicza się do tego forum. chyba, że bluzga też na innych, aż boję się sprawdzać Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz do marynik 23.11.10, 09:12 "Nie wiem co było w MOPS dawniej i mnie to wcale nei obchodzi. Ja pisze o stanie kasy maista aktualnej. O kryzysie wiemu wszyscy" ależ w 2008 i później był też kryzys finansowy. jednak jak widać nie przeszkadzało to w niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzkifan płace 23.11.10, 10:49 A tak na marginesie skoro rzeczywiście Pani Dziedzic tak bardzo dbała o to, by finanse jej podwładnych były na wysokim poziomie, to kto nie chciałby mieć nad sobą takiego szefa? A niepokorna pewnie klepie w klawiaturę w czasie pracy:) To i co za różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: płace 23.11.10, 11:41 rudzkifan napisał: > A tak na marginesie skoro rzeczywiście Pani Dziedzic tak bardzo dbała o to, by > finanse jej podwładnych były na wysokim poziomie, to kto nie chciałby mieć nad > sobą takiego szefa? A niepokorna pewnie klepie w klawiaturę w czasie pracy:) To > i co za różnica. Ja uwazam, ze ona nie tylko klepie w klawiaturę lecz jeszcze co innego klepie! Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianin12 Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 17:56 masz racje. poniosło mnie. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbr Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 11:25 Taka mała dygresja: Czekam aż ktoś napisze: dostałem podwyżkę, ale na nią nie zasługuję, dostałem, ale w obecnej sytuacji finansowej podwyżek być nie powinno czy coś w tym stylu. Każdy ciągnie swoje. Pracowałem kiedyś w instytucji budżetowej, gdzie była chora sytuacja. Dyrektor nagradzał tych, którzy obecnie byli "w łaskach" podwyżkami, premiami itp, bez jakichkolwiek reguł merytorycznych - jak mi się wydaje. To było m.in. powodem skłócenia pracowników. Ludzie "w łaskach" co parę miesięcy się zmieniali - wg widzimisię dyrektora. Ja akurat byłem "w łaskach" i z powodu podniesienia kwalifikacji dostałem podwyżkę. Powiedziałem publicznie (dyrektor i paru innych pracowników, przed ostatecznym zatwierdzeniem), że lepiej byłoby, abym podwyżkę dostał za parę miesięcy - miała być generalna podwyżka, albo żeby dostał ją, xxx, bo też niedawno podniósł swoje kwalifikacje, a podwyżki nie dostał. Ale podwyżkę dostałem, xxx nie. Zresztą - nie protestowałem zbytnio, jedynie ta wypowiedź była jakąś forma protestu. No i "wypadłem z łask" na jakiś czas. Co zresztą było mi obojętne, "łaskę pańską" miałem w miejscu, gdzie słońce nie dochodzi. Bo cały układ był tam chory. Dodam, że nie była to instytucja w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 13:43 alekso może cię to zdziwi ale pracuje aktywnie jako wolontariusz od wielu lat ponadto mam bardzo aktywne życie rodzinne i towarzyskie,mam wielu przyjaciół i znajomych i piszę tu tylko dlatego że niektóre wpisy wprost rażą a przedstawianie pewnej kandydatki jako osoby etycznej i kryształowej skoro to wielkie oszustwo wobnec mieszkanców naszzego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
alexalexa Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 15:27 może "kawa na ławę" droga pani? ciągle tylko oszczerstwa w kierunku Pani Dziedzic, a konkretów brak. I proszę mi tu nie pisać o sprawie w Sądzie, bo nie Pani Dziedzic jest oskarżoną, a sprawa się jeszcze nie skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 20:02 Konkrety: 1. bywa osobą niezrównoważoną, innymi słowy nie kontroluje swoich emocji i nie potrafi ponosić za nie odpowiedzialności, 2. określając niektóre z nielubianych osób używa wulgarnych epitetów, 3. nie szanuje, poniża i upokarza ludzi, 4. żąda bezwzględnego posłuszeństwa i dostosowania się do swoich oczekiwań, 5. nieupoważniona ingeruje w życie prywatne innych ludzi, 6. promuje osoby bezwolne, bezkrytycznie realizujące jej żądania, 7. jak pokazały fakty z ostatnich dni wydaje nieprawdopodobne pieniądze w celu wynagradzania powyższych (patrz pkt. 6), 8. jest bezwzględna, 9 bywa nieprzewidywalna. wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
sabbr Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 20:31 O kim to, jeśli można spytać? O niepokornej? Odpowiedz Link Zgłoś
typ.niepokorny Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 20:36 nick_na_raz napisała: > Konkrety: > 6. promuje osoby bezwolne, bezkrytycznie realizujące jej żądania, > 7. jak pokazały fakty z ostatnich dni wydaje nieprawdopodobne pieniądze w celu > wynagradzania powyższych (patrz pkt. 6), > wystarczy? Przeklejam fragment z innego wątku, żeby nie klikać dwa razy: A do Pani "niepokornej111", "dzikich rózg" itp. osób mam jedną uwagę - zanim zaczniecie ziać zawiścią dotyczącą jakichś nie wiem skąd wziętych bonusów i premii i zanim zaczniecie wypisywać bzdety do gazet prezia, żeby łatwiej zmanipulować opinię publiczną, to sprawdźcie dokładnie, jak było... A było tak, że premie były faktycznie spore, wypłacone faktycznie w obrębie 1 m-ca, ale... to były POŁĄCZONE premie: kwartalne + za opracowanie i wykonanie konkretnego projektu +.... tzw. JUBILAT !!! Ale łatwiej jest robić opinię publiczną "w macia" nie podając tak zasadniczych w tym przypadku danych, nieprawdaż? Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 20:53 tak się składa, że wiedzę ten temat mam i szeroką, i wyczerpującą, więc naginać fakty możesz przy kimś mniej zorientowanym i liczyć, ze ktoś mniej zorientowany uwierzy. a tak przy okazji - jedna z wynagradzanych tłumaczyła się równie rozbrajająco - "ale to było brutto..." Odpowiedz Link Zgłoś
hankrisoff Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 22:39 Jak dla mnie jest to charakterystyka pana AS. Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Podwyżki w MOPS 23.11.10, 22:49 niektorym tutaj prawda nie mieści się w głowie taka jest potworna, niestety inteligencją nie grzeszą0 klapki na oczkach albo nie chcą jej widzieć bo też w intereski tej pan i umoczeni. nik zapomniales jeszcze o paru konkretach: mściwość, zakłamanie,perfidia Odpowiedz Link Zgłoś
alexalexa Re: Podwyżki w MOPS 24.11.10, 07:37 oj niepokorna, konkrety! o konkrety prosiłam! a Ty znowu błotem obrzucasz. Faktycznie - jak to już któryś z internautów pisał - omijać twoje posty, bo dyskusja z tobą żadna Odpowiedz Link Zgłoś
sabbr Re: Podwyżki w MOPS 24.11.10, 09:32 Potworna to jest głupota, populizm i skrajne zapatrzenie w jedynie słuszną prawdę. Jeżeli obecny prezydent jest tak "nieskazitelny", dlaczego w 1szej turze nie został wybrany - jak w większości dużych miast Polski? Odpowiedz Link Zgłoś