Dodaj do ulubionych

"z misją" to my dotujemy swoich!

13.05.11, 21:53
rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/904295,stowarzyszenie-sw-nereusza-dostalo-100-tys-dofinansowania,id,t.html
Obserwuj wątek
    • blumkul Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 09:12
      To strasznie przykre. Tych ludzi z fundacji Młodzież z misją było widać wszędzie, tyle dobra, co wyświadczyli naszemu miastu pomagając najmłodszym jego mieszkańcom może teraz pójść na marne, jak nie będzie możliwości kontynuacji podjętych działań. Zawsze byłem pod wrażeniem ich pracy w Bykowinie i wielu innych miejscach - choćby te paczki na święta...Jak czytałem pomogli kilku tysiącom dzieci, nauczają przez to innych wrażliwości na biedę i gorszy los innych. Szkoda, mam nadzieję, że jeszcze nie jest zbyt późno, by to naprawić i przekazać im jakieś dotacje na pracę, która moim zdaniem bardzo jest nam potrzebna.
    • rower444 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 10:32
      komentarz prawie zbyteczny, taką mamy najjaśniejszą uczciwa, praworządna, moralna, opiekuńcza i taka zaangażowana do pracy dla miasta
      ciekawe w którym biurku rozpuścił się ten brakujący statut do tego można dojść, nie mówiąc o tym że taki statut można go ściągnąć z internetu w parę sekund
      no to szanowni obrońcy i radni piszcie hymny pochwalne, tu jest tyle miejsca dla was ......
      • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 12:43
        A ja jednak jestem pewien że to celowe działanie są w mieście organizacje ,,ulubione,, przez najjaśnieszą i te których nie lubi i zawsze znajdzie powód by je utrącić.
        A tak się sklada że te najprężniej działające, pozyskujące środki zewnętrzne i świadczące wiele dobrego dla rożnych grup społecznych naszego miasta ,wcale nie należą do jej ,,ulubieńców,,.
        • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 16:52
          a ,,wspaniali,, radni milczą jak zawsze gdy dzieje się coś co im wisi,organizacje pozarządowe są im potrzebne przed wyborami, ewentualnie gdy potrzebny im jakiś pozytywny artykuł w mediach że spotkali się z organizacjami.
        • zajec_pagadi Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 17:06
          Ludzie jak wy możecie na najjaśniejszą z wielobarwnych najmniejszy nawet cień rzucać. Przecież dobrze wiecie, że komisja zgubiła statut. Bez tego nie spełniali wymogów formalnych. I wielkie tam mecyje. Czytałem, że pewnego razu aktorzy na planie filmowym czołg zgubili i nikt nie miał do nich pretensji. Najważniejsze że te pare tysiaków dostali ci którym sie to słusznie należało. I zapowiadam w imieniu jej sprawiedliwości, że zawsze sie może zgubić jakiś dokument jeżeli po kase będą wyciągać ręce ideowo niesłuszni. A Sztaudynger mówił:" Sumienie grało do pewnej kwoty, potem dźwięczał już tylko złoty".
          • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 17:17
            świetnie to ująłeś a zapoznając sie z kwotami na jakie były ogłaszane konkursy dla organizacji łatwo jest się dowiedzieć o sympatiach m...ściwie nam panującej,zawsze można coś zgubić i już, resztę można wytłumaczyć pustą kasą...dla niektórych.
            • nick_na_raz Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 17:42
              zajec, przyznaję, w starciu z czołgiem, to ten statucik jest bez szans;)
              bardzo symboliczne to porównanie tak by the way.
              • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 21:37
                Po prostu organizacja zapomniała pójść z pokłonem po wyborach do najjaśniejszej i teraz ma przechlapane do końca kadencji .
                Co tam znaczą ich dokonania czy aktywne działania na rzecz spoleczności lokalnej są na czarnej liście u mściwie panującej i tyle.
                Jeszcze mogą się iść poskarżyć do nowego pełnomocnika ha ha ha. (ponoć z ekstra ,,doświadczeniem,, na tym stanowisku
                • rower444 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 22:07
                  zorok, herr Osmenda, hrabianka -
                  • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 22:11
                    jak zawsze gdy trzeba odpowiedziec konkretnie udaja że ich nie ma.
                  • zoro333 rower444 15.05.11, 10:45

www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=25226&idmp=1645&r=r
                    Przykro mi, ale nie siedzę czały czas na forum.
                    Wystraczy przeczytać ten dokument z 15 listopada 2010 roku aby zrozumieć jak wyglada sytuacja finansowa miasta i dotacje na stowarzyszenia. W tym projekcie było "0"
                    do tego polecam lekturę Raportu Otwarcia. Nie jestem członkiem komisji ale jjuż wilokrotnie m.in w konkursach sportowych kluby nie otrzymywały dotacji z powodów formalnych.
                    • rower444 Re: rower444 15.05.11, 11:30
                      zoro333 ........ słuchaj czy ty bierzesz tutaj ludzi za idiotów, przeczytaj wypowiedź tej pani w "Dzienniku Zachodnim" i cały artykuł, skoro była kasa do podziału to nie truj że nic nie było....... jakbym poszedł z tobą do tego prawego miejsca pracy najjaśniejszej to bym ci pokazał w którym biurku statut leży nieruszony i szybko by wyszło kto kazał go tam zatrzymać, takie działanie jest zwyczajnie podłe i tyle, myślisz że ludzie to zapomną albo dadzą się nabrać na wciskanie kitu....chcesz mi wmówić że nie można uzupełnić brakującego dokumentu jeśli takie coś podobno miało miejsce, zacznij lepiej pisać na stronie jakiegoś przedszkola może małe dzieci dadzą się nabrać na takie bzdury......... wyłazi to twoje "dość Stania w miejscu", ty już nie stoisz ale cofasz się w szybkim tempie, pewnie masz trenera który dyktuje tempo jak szybko masz lecieć wstecz ..........
                      • rower444 Re: zoro333 15.05.11, 11:32
                        zoro333 ........ słuchaj czy ty bierzesz tutaj ludzi za idiotów, przeczytaj wypowiedź tej pani w "Dzienniku Zachodnim" i cały artykuł, skoro była kasa do podziału to nie truj że nic nie było....... jakbym poszedł z tobą do tego prawego miejsca pracy najjaśniejszej to bym ci pokazał w którym biurku statut leży nieruszony i szybko by wyszło kto kazał go tam zatrzymać, takie działanie jest zwyczajnie podłe i tyle, myślisz że ludzie to zapomną albo dadzą się nabrać na wciskanie kitu....chcesz mi wmówić że nie można uzupełnić brakującego dokumentu jeśli takie coś podobno miało miejsce, zacznij lepiej pisać na stronie jakiegoś przedszkola może małe dzieci dadzą się nabrać na takie bzdury......... wyłazi to twoje "dość Stania w miejscu", ty już nie stoisz ale cofasz się w szybkim tempie, pewnie masz trenera który dyktuje tempo jak szybko masz lecieć wstecz ..........
                        • skalar2011 Re: zoro333 15.05.11, 12:11
                          zoro ty faktycznie się cofasz albo nie chcesz PRAWDY, jeśli statut zaginął w UM to sprawa jest chyba oczywista jaki cel miało jego ,,zaginięcie,,. W tym przypadku to nie błąd formalny organizacji tylko bezczelne zagranie mające na celu pozbawienie jej dotacji celem przekazania całej kwoty temu komu chce Mściwie nam panująca.Czy nie powinna się temu przyjrzeć jakas kontrola, jeśli taka sytuacja zaistniała to może się powtarzać i kasa będzie tylko dla wybranych.Tym bardziej dziwi mnie fakt że w sytuacji gdy kasa jest rzekomo pusta kwota dotacji jest zastanawiająca czyz nie?
                          • skalar2011 Re: zoro333 15.05.11, 14:56
                            zoro czyżby cię zatkało że nie uczestniczysz w dyskusji , a może po konsultacji z najjaśnieszą i wodolejcą zablyśniesz na forum jakimś tekstem.
                            • 1802ef Re: zoro333 16.05.11, 01:02
                              w zeszłym roku było na dotacje dla wszystkich organizacji 7 mln.do podziału , aż w Rybniku
                              się to echem odbiło,a w tym roku działacze będą musieli prosić proboszcza by pozwolił z koszyczkiem przez kościól przelecieć przy jakiejś uroczystości by na ogrzewanie nazbierać bo i dziłacze i podopieczni zamienią sie w bałwany, chociaż bałwanów, a może baranów zrobiła z nas ta szanowna komisja składająca się z samych ekspertów,którzy w życiu nic za darmo nie zrobili i chcą by na ich pensje działacze dołożyli.Już na tym drugim forum rdzennie rudzkim ktoś radzi by dziennikarzy Sledczych zaangażować do poszukiwań tych dotacji i tych pieniędzy,które z tych żebraczych dotacji zostały jeszcze obcięte i nie wiadomo gdzie utopione.Pytam się co robią przedstawiciele organizacji pozarządowych w tych komisjach,czyżby mieli w tym obrywaniu jakiś interes np. nadzieję,że im przydzielą więcej bo są wienie poddani nowej dyktaturze ?
                        • skalar2011 Re: rower 15.05.11, 19:26
                          zoro z najjaśniejszą cołki czas szukają tego statutu,już widać cały UM przekopali i dali nic....
                          A teraz poważnie w konkursach ogłaszanych przez powazne instytucje bardzo często jest możliwość poprawienia, dostarczenia dokumentów w określonym terminie ale widać że dotyczy to tylko poważnych instytucji udzielających dotacji.
                          Ale nie do pomyślenia jest sytuacja że to w takiej instytucji przyjmującej komplet dokumentów na konkurs coś ginie-skandal i farsa panują w Rudzie Śląskiej i już.
    • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 14.05.11, 22:18
      A co na to Zbynio od wody ups jego już nie dotyczy.Niektórzy tak szybko zmieniają stanowiska że trudno za nimi nadążyć.Pamiętam jak przed wyborami wykrzykiwał że 5 milionów to za mało dla organizacji pozarządowych, teraz wszystko sie tłumaczy pustą kasą.A dotacje w konkretnych kwotach tylko dla ulubieńców
      • zajec_pagadi Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 15.05.11, 20:43
        Najśmielsza z odważnych. Amerykaniec Harold Camping na 21 maja przewidział koniec świata, a sąd ostateczny bedzie trwał do 21 października. Jestem porażony co ty odpowiesz jak zapyta o: nagrody i dodatki specjalne dla wybranych, pieniądze dla ulubieńców, zatrudnianie fachowców, konkursy na stanowiska, ochrone miejsc pracy i godności pracowników, wykopki świadków w procesie i.t.d.,i.t.p. Nie możesz cyganić bo on i tak wszystko wie. Pocieszam sie tylko tym, że w piekle też muszą być wybory, a tam będziemy mieli Zbyńka.
        • 1802ef Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 15.05.11, 21:09
          zajac , a za inne odchódzone organizacje pozarządowe to kary nie przewidujesz?
        • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 15.05.11, 21:20
          świetne,zapomnialeś jeszcze o karze za cygaństwa w kampanii, opluwanie przeciwników i wredne traktowanie niektórych bliżnich swoich tych co nie biją poklonów i nie mają paszportu mops.
          • zajec_pagadi Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 15.05.11, 22:01
            Pytacie to odpowiadam. System przydziału pieniędzy na wykonywanie zadań przez organizacje pozarządowe będzie teraz usprawniony. Z chwilą ogłoszenia konkursu na tablicy obok będzie wisiała lista organizacji, które ze względu na czynione przez powiat oszczędności kasy na pewno nie dostaną. Widzicie więc, że żadnych dokumentów gubić już nie będzie trzeba.
            • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 15.05.11, 22:30
              Więc nareszcie Odnowa spelni choć jedną obietnicę wyborczą - będzie przerażliwie przejrzyście ,ekstra!
            • zoro333 aaa 16.05.11, 06:28

Zajec jest to pomysł, nie powiem. Kiedyś organizacje były ubijane bez jakiegokolwiek uzasadnienia. Znasz jeden taki przykład sam osobiście.
              A do tych nawiedzonych. Melduję, że dzisiaj będę na dyżurze i skalar nie musisz się martwić, nawet na najgłupsze twoje wypociny odpowiadam.
              Nie wiem jak została podzielona kasa z tego konkursu. Nie wiem także czy podzielenie tej kasy na pół byłoby dobrym rozwiązaniem, bo na pewno stowarzyszenie F. Nereusza musiałoby poważnie ograniczyć swoja działalność CZYLI konkretnie mniej dzieci uczestniczyłoby w zajęciach.
              DLA MNIE jest generalnie za mało środków na Stowarzyszenia, więc nie do mnie gadki nawiedzonych. Pytanie skąd te środki wziąć. Nie chcecie słuchać, ale sobie powtarzajcie.
              200 milionów długu.
              80 milionów nie zapłaconych faktur za rok 2010
              Dziesiątki nierozpoczętych a niezakończonych spraw /kosztownych/
              NO i najważniejsze. Budżet przygotowany przez poprzednia ekipę nie przewidywał żadnych środków na STOWARZYSZENIA>
              • zoro333 I najważniejsze! 16.05.11, 07:01

Jeżeli zniknięcie statutu na komisji jest prawdą, to jest to skandal a winni powinni zapłacić te 40 tys. z własnej kieszeni.
    • najlepszy.boleklolek Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 16.05.11, 08:05
      www.fakt.pl/tag/prezydent-Andrzej-Stania To dopiero była misja ;-)
    • skalar2011 Re: zoro 16.05.11, 12:07
      Nie wciskej nom tu na forum kitu o biedzie i pustej kasie, bo jak jest tako pusto to jakim cudem dla 2 wybranych organizacji są konkursy na 100.000 i 90.000 tys zlotych a dla innych są grosze albo i nic .Czytałem na BIPie np.Diabetycy 2000 zł smieszne.Jednym się podaje tysiące na tacy i inni mają paść,wszyscy działają na rzecz mieszkańcow naszego miasta.
      A rzekomo z odnową miało być tak krysztalowo i przejrzyście.
      Nereusz i Mlodzież z misją robią dobrą robotę ale dlaczego się ich tak różnie traktuje,czyżby dyskryminacja a powód ?
      Piszesz że za zaginięcie statutu ktoś powinien odpowiadać i zaplacić z wlasnej kieszeni ,za błedy wladzy zapłaciła już Młodzież z misją ktorą odsunięto od dotacji.
      • skalar2011 Re: bolek lolek 16.05.11, 12:10
        jak nie jesteś w temacie to nie pisz dupereli, ta limuzyna została dawno temu sprzedana a komu i za ile to sprawdz sobie .Było to rzekomo w ramach oszczędności ha,ha
      • zoro333 Re: zoro 16.05.11, 13:52

www.nereusz.pl/kluby1.html
        Skalar nie jesteś partnerem do dyskusji bo … się nie przygotowujesz /nie mówiąc nic o twoim słownictwie/.
        Najpierw zobacz, poczytaj.
        Młodzież z misją to wspaniała akcja międzynarodowa i potrzebna też w Rudzie Śląskiej. Ale Nereusz to duże rozbudowane Stowarzyszenie, które robi też bardzo dobrą robotę. Te 100 tys. to i tak za mało aby utrzymać 3 kluby młodzieżowe i dwie poradnie.
        Generalnie jest za mało środków, a że ty tego nie chcesz pojąć – cóż ja poradzę.
        Jak się ma tak mało pieniędzy to trzeba wybierać. Już pisałem o tym statucie, więc nie będę powtarzał. A wyboru dokonuje się na podstawie ilości dzieci, kosztów utrzymania obiektów i instruktorów. Przeczytaj uważnie jeszcze raz artykuł.
        • nick_na_raz Re: zoro 16.05.11, 15:27
          "A wyboru dokonuje się na podstawie ilości dzieci, kosztów utrzymania obiektów i instruktorów."
          Zorro, gdyby jakość usług świadczonych przez MzM i ilość beneficjentów projektu znacząco odbiegała od Nereusza, to przecież sam ten fakt wystarczyłby, żeby odmówić dotacji i całość przyznać Nereuszowi. Nie stało się tak. Więc skoro trzeba było "zaginąć" niezbędny dokument, to wniosek z tego dość prosty - projekt MzM musiał być dobry, przynajmniej na tyle, że nie można było ot tak dać odmowy dotacji.
          Pewnie, że kasy jest niewiele, ale dlaczego wciąż mają dostawać ci sami, skoro inni też się kwalifikują?
        • rower444 Re: zoro 17.05.11, 08:34
          zoro jak widzę u ciebie cała doba upłynęła zanim dostałeś pozwolenie na krytyke, poza tym jak wlepiasz stronki, to wlep też też stronę drugiego stowarzyszenia........... i nie chodzi o to co które stowarzyszenie robi ale o to jak zostali wykiwani.
          Poza tym dlaczego to niechciane stowarzyszenie cieszy się lepszą opinią ????
          Wyjaśnisz mi to za kolejną dobę ???
          • volwer Re: zoro 17.05.11, 09:07
            zorokowi się już mylą fakty,poza tym w urzędzie też zmieniają zadanie co pięc minut(tak to wygląda patrzac na decyzje jakie zapadały w stosunku do szpitala) i zorok zwyczajnie nie nadąża
          • zoro333 Re: zoro 17.05.11, 10:58

Przecież napisałem, jak rzeczywiście zgubił się statut to jest to afera i ktoś za to odpowiada. Proste. Ja nie dzielę stowarzyszeń na lepszych i gorszych. Każde z nich robi dobrą robotę. Ja tylko pokazałem, że stowarzyszenia mają większe lub mniejsze koszty a które zależą od np. ilości lokali czy instruktorów. Nie widziałem wniosków tych stowarzyszeń, opieram się tylko na artykule.
            Jest mało środków i tak dobrze, że w ogóle się znalazły.
            Zamiast na forum dzielić stowarzyszenia /nie po raz pierwsze/ i je nawzajem podjudzać może lepiej zaproponować z jakich wydatków zrezygnować /konkretnie/ i zwiększyć dofinansowanie stowarzyszeń?
            Nie wkleiłem strony, bo znalazłem tylko art. Prasowe i stronę międzynarodową – nic złośliwego.
            • skalar2011 Re: zoro 17.05.11, 12:00
              Z czego zrezygnować by dla stowarzyszeń znalazły sie pieniądze?
              1.Z zatrudniania znajomych emerytów i wypłacania im dodatkowych pensji
              2.Z tworzenia niepotrzebnych stanowisk W-ce dyrektorów ,kosztów ich
              pensji,umeblowywania ich gabinetów.
              3.Skoro taka bieda i wszyscy mają oszczędzać zwrocić uwagę na martnotrawienie kasy w
              miejskich spółkach.
              4.Przestać traktowac niektóre stowarzyszenia jak wielbłądy ktore uniosą każdy ciężar .

• skalar2011 Re: czy ktoś znalazł wreszcie ten statut? 19.05.11, 00:22
                mam jeszcze parę pomysłów skąd wziąść kasę na stowarzyszenia
                1.Zweryfikować listę stowarzyszeń do tych co faktyczxnie działają a nie tylko istnieja na papierze
                2.Sprawdzić czy faktycznie jest konieczny tak ogromny budżet MOPS
                3.A może radni coś odpuszczą ze swoich diet, kasy za komisje dla dobra wspólnego.
                • volwer Re: czy ktoś znalazł wreszcie ten statut? 19.05.11, 07:07
                  to do niczego nie prowadzi,radni nie zrezygnuja,zreszta czemu maja to robic,wolę dobrze opłacanego radnego który robi cos dobrego dla miasta niz darmowego radnego który nic nie robi
                  tylko co zrobić jesli radny jest opłacany z kasy miejskiej a bierze udział w podejmowaniu decyzji złych dla mieszkańcow?
                  NIE WYBIERAC GO WIECEJ!!!
                  • brynio5 oszczędności....? 19.05.11, 11:51
                    Jak czytom co sam niykerzy beblajom to mie biere!
                    Jakeś pseudo oszczyndności proponujom.
                    A sprawa jest prosto!
                    Chcesz mieć stowarzyszenie i działać to se je som opłacej i ze tymi z kerymi żeś je założoł!
                    A OD KASY MIASTA ( naszych podatków) WARA!
                    • zbychu-fajny Re: oszczędności....? 19.05.11, 16:11
                      ty to dopiyro beblosz. Zajrzyj sobie do naszej konstytucji i np. na stronę MPiPS co tam piszą o organizacjach pozarządowych. Tak się składa, że państwo albo samo ma wykonywać pewne zadania (np. organizacja zajęć dla dzieci), albo powierza je organizacji, która robi to taniej. I uważaj sobie by ci nie przyszło korzystać np. z oferty hospicjum. Już widzę jak wtedy byś ryczał "wara stąd z tą kasą z miasta!"
                    • skalar2011 Re. brynio fandzolisz 20.05.11, 08:24
                      nie wiem jak u ciebie z czytaniem ale piszesz farmazony, te stowarzyszenie nie chciało pieniędzy na swoje utrzymanie , bo na to nigdy nikt nie da dotacji, członkowie płacą skladki.Ale tak się składa że to stowarzyszenie chciało organizować zajęcia dla dzieci i młodzieży z NASZEGO MIASTA i tylko na te zajęcia chciało kasę.Więc nie obrażej tu ludzi którzy bezinteresownie chcą coś dobrego zrobić jak nie wiesz co czytasz.
        • rower444 Re: zoro 17.05.11, 12:04
          www.naszabykowina.fora.pl/aktualnosci,1/co-robi-mlodziez-z-calej-europy-w-bykowinie,272.html -----
    • fast-kajfasz Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 16.05.11, 16:32
      Ale wytłumaczenie p. Dziedzic jest logiczne. Nie możecie wychwalać kogoś bo chce. Liczą się i inne kryteria. Mówi wyraźnie o bezpieczeństwie kasy. A może jest wam potrzebny wiwacik jak to się źle dziej?
      • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 16.05.11, 20:09
        Tymi pie...mi które wypisujecie,obrażacie zasłużoną dla miasta i jego mieszkańców ,,Mlodzież z misją,, i tyle.
        Przecież to nie oni zgubili statut ,a tłumaczenia prezydent są ,,tak oczywiste i zasadne,, ze mnie mdli.
        Skoro ,,Nereusz ,,jest tak rozbudowaną organizacją to trzeba mu podawać na tacy takie sumy a innych ,,z dziwnych powodów formalnych ,, usunąć.Nie ośmieszajcie się tymi bzdurami.
        • 1802ef Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 19.05.11, 21:18
          brynio5 tyś sie chyba blekotu najadł,i dlatego tak bredzisz.Czy ty myślisz,że wszyscy pozakładaliśmy te organizacje żeby pograć w karty czy piwa się napić? ty dalej niż czubek własnego nosa nie widzisz i dlatego nie widzisz tych słabszych i biedniejszych,którym trzeba pomóc.Piszeszesz,że mamy działać za własne pieniądze,muszę ci wyjaśnić,że za własne to my rodziny utrzymujemy,by nie powiększyły grona tych co do MOPS-u latają, a bliżnim poświęcamy swój czas i siły.Wiesz co to jest wspóllnota ? to coś takiego jak wszyscy mieszkańcy naszego Miasta , w wspólnocie jeden za drugiego odpowiada i jeden drugiemu powinien pomagać.Jesteś wyjątkiem w Rudzie, bo znam mnóstwo ludzi którzy chcą pomóc tylko nie wiedzą jak i komu i to my działacze pokazujemy im jak w życiu realizować "przykazanie miłości", ale my kogoś wyręczamy i nasza pomoc dociera szybciej i tam gdzie powinna, a więc ktoś musi opłacić media ,ktoś musi dać lokal,ktoś musi dać na materiały biurowe ( sprawozdania są kilometrowe),ktoś musi dać na środki czystości,czy na tak prozaiczne rzeczy jak żarówki,młotek gwożdzie.Ktoś ; czyli Miasto, czyli my i ci co działają ici co nic nie robią tylko głupoty godają.Ja nie masz nic do powiedzenia na ten temat, boś jeszcze nigdy nic nie zrobił dla drugiego, to lepi milcz.
          • volwer Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 19.05.11, 21:20
            i tu masz świeta rację.
      • skalar2011 Re: kajfasz bredzisz 22.05.11, 08:49
        Co to znaczy ,,bezpieczeństwo kasy,,- czy jest bezpieczna tylko jak się obdziela nią swoich, jak ktoś tu napisał wczesniej rozbudowanych ulubieńców.Bezpieczna jest kasa jak trafia do swoich .Wybacz ale twoj bełkot mnie przeraża.
    • 1802ef Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 19.05.11, 21:59
      brynio5 nie łam sobie głowy ja się odgryść, lepiej damy ci szanse na rehabilitacje, w ramach miłości bliźniego,jak już nie działasz i nie pomagasz,to zrób dobry uczynek i ciepnij tam coś dla jakiejś organizacji pozarządowej ,dla takiej co robi coś humanitarnego. Jak cię sumienie ruszy to napisz,a ja ci służę kilkoma organizacjami co robią naprawdę dobrą robotę.
    • 1802ef Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 19.05.11, 21:59
      brynio5 nie łam sobie głowy ja się odgryść, lepiej damy ci szanse na rehabilitacje, w ramach miłości bliźniego,jak już nie działasz i nie pomagasz,to zrób dobry uczynek i ciepnij tam coś dla jakiejś organizacji pozarządowej ,dla takiej co robi coś humanitarnego. Jak cię sumienie ruszy to napisz,a ja ci służę kilkoma organizacjami co robią naprawdę dobrą robotę.
    • 1802ef Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 19.05.11, 22:02
      brynio5 nie łam sobie głowy ja się odgryść, lepiej damy ci szanse na rehabilitacje, w ramach miłości bliźniego,jak już nie działasz i nie pomagasz,to zrób dobry uczynek i ciepnij tam coś dla jakiejś organizacji pozarządowej ,dla takiej co robi coś humanitarnego. Jak cię sumienie ruszy to napisz,a ja ci służę kilkoma organizacjami co robią naprawdę dobrą robotę.Razem zrobimy więcej
    • 1802ef Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 20.05.11, 21:07
      witam cię brynio 5 nie zabierasz głosu, ja cię rozumię bo łatwiej jest krytykować i udzielać rad ,o które nikt nie prosi,bo niczemu nie slużą, niż włączyć się w to dzieło miłosierdzia choćby tylko symbolicznie.
      Pozdrawiam i proszę rozejrzyj się dookoła, a zobaczysz ilu jest biedniejszych czy słabszych od ciebie, ilu jest niepełnosprawnych na których nie ogłasza się publicznych zbiórek by ich oprotezować,czy kupić pompę insulinową dziecku. Może znajdziesz kogoś komu będziesz mógł i chciał pomóc
      • zajec_pagadi Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 21.05.11, 22:46
        Najtrwalsza z białawych! Spal szybko tę kartkę z odpowiedziami na Sąd Ostateczny, który sie miał dzisiaj rozpocząć. Naukowcy obliczyli, że koniec świata będzie dopiero za 5 miliardów lat. Przypomnę ci na kilka dni przed. A teraz musimy sie skupić jak przemycić kilka tysiaków dla drugiej twojej oblubienicy. No wiesz tej, która ma męża co tak dobrze gotuje.
        • zajec_pagadi Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 23.05.11, 19:50
          Wiem niepokalana jak to zrobić, żeby należne tysiaki fasowali swoi. Ogłoszenia o konkursach trzeba przyklejać za wieszakiem na wieszanie kurtek. Pozdro!
          • skalar2011 Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 25.05.11, 21:47
            I co cisza .,,Nereusz dostanie kasę,ponoć bezpieczną-czyżby specjalnie ubezpieczył się w ...............śmieszne,ulubieńcy mają bezpieczną kasę a reszta?
            Może o dotacji z konkursu tylko pomarzyć i pomyśleć jak przetrwać wobec niełaski najjaśniejszej z blond.To w końcu ona decyduje i zawiaduje i co.
            Kogo zdecyduje zniszczyć,a kogo zachować ? nieważne ważne jej sympatie i preferencje -tak Ci dostaną kasę i już.
            A teraz ciekawostka jedno stowarzyszenie wygrało konkurs na hipoterapię i super!!!!
            ale uczestnik zajęć może mieć tylko do 60 kg inaczej koń go nie strzyma ,ewewntualnie może sprzątać stajnię -może schudnie a co ?
            • volwer Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 26.05.11, 10:09
              bo to był konkurs typowo pod Jacka Korka i Teda Chowanego,jeden malutki drugi chudzinka,jak się będa mogli solidnie wytrzepać na końskim grzbiecie to im miłość do najjaśniejszej wzrośnie jeszcze bardziej(Tedowi podobno spada !!)
              • zajec_pagadi Re: "z misją" to my dotujemy swoich! 27.05.11, 21:22
                Najjaśniejsza! Ten ostatni pomysł, żeby ogłoszenia kleić za wieszaki był nijaki, żeby nie powiedzieć durny. Najlepiej byłoby oznajmić, że z misją to my dotujemy swoich a bez misji też swoich i szlus. Możesz tak przypadkowemu społeczeństwu powiedzieć prosto z mostu bo znowu ci ostatnio podskoczyło w sondażach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka