Dodaj do ulubionych

Wywiad Pani Prezydent

28.07.11, 17:25
Cytat: Gdybym chciała się mścić, wystąpiłam do sądu z prywatnym oskarżeniem o naruszenie dóbr osobistych.
Czyżby sąd, który orzeka o naruszeniu dóbr osobistych, był narzędziem zemsty, a nie sprawiedliwości?
Jeżeli tak rozumie praworządność Pani Prezydent to kogo rudzianie wybrali.
Obserwuj wątek
    • skalar2011 Re: Wywiad Pani Prezydent 28.07.11, 20:22
      Zemsta z uśmiechem na ustach w bialych rękawiczkach to coś co ta osoba uwielbia, pławi się w tym bez umiaru. A jej poddani-ci z paszportem mops bałwochwalczo biją pokłony i wołają jeszcze.........
      Przecież od objęcia prezydentury usuwa tych którzy głośno jej nie klaskali, obietnice przedwyborcze ma za nic,niszczy tych którzy ośmielili się przeciwstawić lub nie zgadzali z jej modelem rządzenia w mops.
      Teraz napawa się władzą i obmyśla jak tu jeszcze kogoś ....
    • volwer Re: Wywiad Pani Prezydent 28.07.11, 21:52
      bytom333 napisał:

> Cytat: Gdybym chciała się mścić, wystąpiłam do sądu z prywatnym oskarżeniem o n
      > aruszenie dóbr osobistych.
      > Czyżby sąd, który orzeka o naruszeniu dóbr osobistych, był narzędziem zemsty, a
      > nie sprawiedliwości?
      > Jeżeli tak rozumie praworządność Pani Prezydent to kogo rudzianie wybrali.
      jesli dla najjasniejszej sąd jest narzędziem zemsty ...to niech Bóg ma miasto w opiece.. bo nic wiecej nam nie zostało.
      • sukiero manipulacja, pomówienia to wasza specjalność!!! 28.07.11, 23:37
        Bytom333 jesteś szuja i menda, volver niczemu nie ustępujesz bytomowi "anonymowi".
        Normalną koleją rzeczy jest gdy uzyskujemy pomyślny wynik sprawy którą złożyło się przed obliczem sądu, później, wedle uznania albo się odstępuje albo można, czego nie uczyniła Pani Prezydent, domagać się zadośćuczynienia za wyrządzone szkody celowym pomówieniem (podstawa wyrok Sądu).
        Chciałbym zaznaczyć, że wielu zwolnionych, którzy cenieni byli w naszym mieście za swoją pracę zwolniono na podstawie doniesień o mobbingu?. (informacja pod kościołem - wiernych - mnie rozbawiła nie tylko mnie ale i za granicą po prostu się popłakali). Zresztą historyjka na pewnym zebraniu o Smoleńsku w dalszym ciągu jest na topie (dla jednych kara dla innych ostrzeżenie). Więc w waszym toku myślenia powinniście napisać że Pani Prezydent jest miłosierna i nie ciąga chorego na władzę człowieka po sądach.

A teraz uświadomcie mnie jaki to jestem głupi.
        • g-48 Re: Biedny sukiero 29.07.11, 00:03
          Bytom333 jesteś szuja i menda, volver niczemu nie ustępujesz bytomowi "anonymow
          > i".
          Jak myslisz ze wyzej wymienieni sa Os mendy to jest twoja sprawa i swiadczy to o tobie.
          Grazynka wygrala z PREZYDENTEM MIASTA ktory dzialal jako PREZYDENT (nie osoba prywatna i nie w prywatnej sprawie ) i dlatego od Andrzeja Stani nie moze wymagac odszkodowania.
        • rudarura Re: manipulacja, pomówienia to wasza specjalność! 29.07.11, 01:11
          >
          > A teraz uświadomcie mnie jaki to jestem głupi.
          .
          .
          Najlepszy efekt osiągniesz, gdy sam sobie to uświadomisz...
          W jaki sposób?
          Już podpowiadam:

Gdy będziesz następnym razem w UM - zaproś do siebie niejakiego Józefa O.MENDĘ i na korytarzu pie...nijcie się czołami jak te dwa poznańskie koziołki. Koniecznie kilka razy!!!

Może wszystko się dobrze skończy. Jak w tej legendzie...
        • w36 Opera mydlana 29.07.11, 06:08
          sukiero napisał:

> Normalną koleją rzeczy jest gdy uzyskujemy pomyślny wynik sprawy którą złożyło
          > się przed obliczem sądu, później, wedle uznania albo się odstępuje albo można,
          > czego nie uczyniła Pani Prezydent, domagać się zadośćuczynienia za wyrządzone s
          > zkody celowym pomówieniem (podstawa wyrok Sądu).

A ta wspaniała Dziedzicowa w swojej wielkiej łaskawości odpuściła swoim wrogom.
          Ojej, chyba nie wzruszyłem się tak bardzo od czasów serialu "Niewolnicy Izaury" ;) ;)

Weź sukiero, bądź poważniejszy.

Dziedzicowa przecież nie została wybrana do obsady jakieś opery mydlanej, którą odstawia przed mediami, a do konkretnej pracy dla samorządu Rudy. I tak właściwie, co nas mieszkańców mają obchodzić sprawy jej urażonej dumy i rozgrywki z przeszłości? Ma dla nas pracować i za to dostaje wynagrodzenie. A niestety te jej wystąpienie jest na prawdę żenujące. Nie tylko to.
          • prote33 Re: Opera mydlana 29.07.11, 09:46
            Sukiero, ty chyba masz jakiś poważny problem i z myśleniem (wykazujcie mi teraz...; dziwaczne oceny oczywistych spraw), i z kulturą (jesteście...), i ze stosunkiem do władzy. Kojarzę, że kiedyś się tu przedstawiałeś, że byłeś kandydatem, że jesteś niepełnosprawny. Jeżeli się mylę - sprostuj, ale skoro powiedziałeś A, powiedz też B i wyjaw może czym się zajmujesz zawodowo, na czym polega twój problem zdrowotny, bo może politowanie jakie tu wzbudzasz jest niesłuszne/za duże, jak na twój stan, twoją sytuację.

PS. czy p. Prezydent wyjaśniła może gdzieś komu i na co przekazała te pieniądze ze sprawy? Bo skoro nie miała wyjścia - rozumiem, ale mogła je przekazać np. temu stowarzyszeniu, które pomaga ofiarom przestępstw...?
            • sukiero Re: Opera mydlana 29.07.11, 14:32
              Z zawodu jestem ogrodnikiem a z zamiłowania wyrywam chwasty. Nie znam mojego lekarza domowego bo od 40 lat go nie widziałem. Każdy kto myśli inaczej jest chory w waszym odczuciu - i dobrze - przynajmniej lekarzom będzie się wiodło.
              Jakby czasowo każdy z Platformy przebywał w urzędzie tak jak p. Osmenda to nie mielibyśmy takiego zadłużenia jakie zostało po spuściźnie jednego asa.

• sukiero Re: Opera mydlana 29.07.11, 14:32
              Z zawodu jestem ogrodnikiem a z zamiłowania wyrywam chwasty. Nie znam mojego lekarza domowego bo od 40 lat go nie widziałem. Każdy kto myśli inaczej jest chory w waszym odczuciu - i dobrze - przynajmniej lekarzom będzie się wiodło.
              Jakby czasowo każdy z Platformy przebywał w urzędzie tak jak p. Osmenda to nie mielibyśmy takiego zadłużenia jakie zostało po spuściźnie jednego asa.

• 1802ef Re: Opera mydlana 29.07.11, 15:30
                sukiero coś z twoim myśleniem nie tak, a może to dlatego,że nie kontaktujesz się z lekarzem?
                bądź tak miły i powiedz mi gdzie przed 40 laty byli lekarze "domowi czyli tzw. pierwszego kontaktu", bo jestem z tej branży i jak pamiętam byli tylko lekarze rejonowi do których byłeś decyzją MZiOPS przydzielony na zawsze.Osmendą to ty się tak nie zachwycaj,bo w tym długu to on jako wieloletni radny i w-ce też ma swój udział.Tak jak brał udział w wycieczkach zagranicznych organizowanych dla radnych i ich rodzin przez UM.Z twoich wypowiedzi wynika ,że wy tam siedzicie tylko i wyłącznie dla dobra mieszkańców ,tak z dobrego serca i nono profit.ha,ha,ha,ha
              • skalar2011 Re: skiero i zaś mie morzi 29.07.11, 22:34
                parę lat temu twoj pan O..menda latał za PO jak rzep za psim ogonem i go nie chcieli ,ten pan został wybrany by służył mieszkańcom naszego miasta a ,,nie przebywał,, w uM.
                Przez lata przebywania ,,ustawił,, całą rodzinę, swoim postępowaniem i arogancją pokazuje gdzie ma wyborców,jeśli to twoj idol to żal mi cię.
                • jozefosmenda skalar i zaś mie morzi 30.07.11, 10:20
                  >>>skalar2011 napisał:
                  parę lat temu twoj pan O..menda latał za PO jak rzep za psim ogonem i go nie chcieli<<<

Dlaczego piszesz nieprawdę człowieku?
                  Akurat było odwrotnie bo to PO mnie chciało(i to bardzo) więc na rozliczne prośby i propozycje przystąpiłem do Klubu Radnych PO.
                  Po 10 miesiącach złożyłem rezygnację . Ten wątek był już tutaj na forum poruszany i sądzę, że moje pismo w tej sprawie można odnaleźć (mam je też w swoim archiwum).
                  Również i w ostatnich wyborach samorządowych miałem od wysokiej persony z PO propozycje startu z ich list oczywiście z dalszym numerem. Odmówiłem co jak widzimy wyszło mi tylko na dobre ! A takim jak ty na przekór.
                  I tak zamierzam trzymać!
                  Wątek o rodzinie również nieprawdziwy panie OSZUŚCIE!
                  Wiesz jak się mówi na takich jak ty Skalar?
                  • bad_and_ugly Re: skalar i zaś mie morzi 30.07.11, 12:46
                    skalar2011 napisał:
                    "parę lat temu twoj pan O..menda latał za PO jak rzep za psim ogonem i go nie chcieli"

jozefosmenda napisał:
                    "Dlaczego piszesz nieprawdę człowieku?
                    Akurat było odwrotnie bo to PO mnie chciało(i to bardzo) więc na rozliczne prośby i propozycje przystąpiłem do Klubu Radnych PO.
                    Po 10 miesiącach złożyłem rezygnację . Ten wątek był już tutaj na forum poruszany i sądzę, że moje pismo w tej sprawie można odnaleźć (mam je też w swoim archiwum).
                    Również i w ostatnich wyborach samorządowych miałem od wysokiej persony z PO propozycje startu z ich list oczywiście z dalszym numerem."
                    POrąbane to PO. Najpierw się Pana prosili, a potem - w następnych wyborach oferowali "dalsze numery"? Albo myśleli, że "dobra marka" sama się obroni? Na marginesie - ile wzrostu miała ta "wysoka persona z PO"?

"Odmówiłem co jak widzimy wyszło mi tylko na dobre!"
                    POpaprańcom pewno w perspektywie czasu też, bo teraz to pewno Pan by już był przy OdNowie.

I tak zamierzam trzymać!
                    Co do tego to chyba nikt nie ma wątpliwości.
                  • skalar2011 Re:Panie O. i zaś mie morzi 30.07.11, 14:53
                    Pana buta i arogancja na tym forum razi nie tylko mnie,nazywa mnie pan oszustem ? czy to przypadek że w czasie kiedy był pan wickiem żona nagle awansowała na dyrektora szkoły życia?
                    córka pracuje w kilku szkołach ?jak sam się pan chwalił rzekomo taka dobra specjalistka?
                    jedno pytanie kiedy wyrabia te wszystkie swoje godziny?
                    jeśli pada na tym forum konkretne pytanie pan rozmydla je i udaje że nic nie wie albo wie i nie powie to żałosne.Ale niektórzy tak mają? każdej władzy wlezą w ............. pa
                  • g-48 Re:Biedny komuszku 30.07.11, 15:39
                    Dlaczego piszesz nieprawdę człowieku?
                    > Akurat było odwrotnie bo to PO mnie chciało(i to bardzo) więc na rozliczne proś
                    > by i propozycje przystąpiłem do Klubu Radnych PO.
                    wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34308,1850107.html
                    Juz tak krecisz dupa ze zapomniales z ktorej strony wiatr wieje.
                    A komputer to glupie urzadzenie ale ma swietna pamiec.
            • nick_na_raz Re: Opera mydlana 29.07.11, 14:35
              ...albo temu stowarzyszeniu, co to dotacja je ominęła, bo statut uległ...biodegradacji chyba?
              to nie sukiero pisał o tym, że jest tym niepełnosprawnym kandydatem na radnego.
              • prote33 wściekły szał 29.07.11, 17:23
                Nie? To co mu jest? Dlaczego to takie wściekłe i dlaczego takie głupie? na tym forum jest kilku dziwnych osobników, ale ten bezczelnością, chamstwem i nieużywaniem rozumu pobija wszystkich. Kto i co mu zrobił?
        • skalar2011 Re: manipulacja, pomówienia to wasza specjalność! 29.07.11, 22:11
          manipulacja, pomówienia to wasza specjalność tak sukiero masz rację to wasza specjalność.Sukiero wiesz co to znaczy po ślasku ,,że mie morzi,, jak nie wiesz to trudno ale mie morzi jak czytom takie posty waszej opcji.Pyskujesz o sądzie a widzioł żeś kiedyś żeby w sądzie pozwany był zarazem powodką,nie dziwia się że się z tego sądu smieją nawet za granicą.Czekosz żeby my cie nazwali głupkiem, nie tyś jest cwaniak za wszelko cena się chcesz podlizać mściwie panującej .Fuj nie cierpia takich typow.
      • maja_hultaja Re: Wywiad Pani Prezydent 02.08.11, 23:03
        volwer napisał:

> bytom333 napisał:
        >
        > > Cytat: Gdybym chciała się mścić, wystąpiłam do sądu z prywatnym oskarżeni
        > em o n
        > > aruszenie dóbr osobistych.
        > > Czyżby sąd, który orzeka o naruszeniu dóbr osobistych, był narzędziem zem
        > sty, a
        > > nie sprawiedliwości?
        > > Jeżeli tak rozumie praworządność Pani Prezydent to kogo rudzianie wybrali
        > .
        > jesli dla najjasniejszej sąd jest narzędziem zemsty ...to niech Bóg ma miasto w
        > opiece.. bo nic wiecej nam nie zostało.

Tak,
        połóżmy się krzyżem w kościele i czekajmy na cud ;]
        Ludzie, czy Wy nie rozumiecie, że to jest Wasze miasto i macie prawno w nim żyć tak jak chcecie, a władza ma być reprezentacją Waszych oczekiwań - za to jej płacicie!

• rower444 Re: Wywiad Pani Prezydent 29.07.11, 16:17
      sukiero dam ci krótki wykład, jeśli sędzia do sprawy nie dostaje dowodów , to zgodnie z prawem musi wydać wyrok z korzyścią dla strony która sprawę wniosła.......... a po resztę idź do tego źródełka świętej prawdy to się dowiesz, przeczytaj ty słodki lizoku uzasadnienie tego wyroku a potem pieprz te swoje farmazony
      albo dostaniesz inne instrukcje i razem z Osmendą możecie iść na kebaba z piwem a szłapki zamoczyć w fontannie na paradenplatzu
      jak czytam te twoje wypociny to zaczynam uczyć się manipulacji ....... fuj ... muszę uważać
      • zajec_pagadi Re: Wywiad Pani Prezydent 30.07.11, 11:24
        Wszystko co napisał sukiero to święta prawda. Z wykształcenia ekonom, z zawodu ogrodnik. Uwielbia przesadzać, grzebać w życiorysach, ryć, kopać dołki i konstruować hołdy. Jako niepełnosprawny kandydował do Rady Mędrców. Po 40 wystąpieniach na każdej sesji niektórzy na jego widok pukali sie w czoło lub palcem wskazującym kręcili małe, znaczące kółeczka. Z tego też powodu uznany za ON. Mandat deputowanego, beżowa z lekka powlekana zamieniła mu na paszport wodny. I pamiętaj sukiero co powtarzał Adolf Nowaczyński, że:"obok bogów narodowych, bożków lokalnych są jeszcze bałwany epokowe. Pozdrawiam.
    • sukiero manipulacja, pomówienia to wasza specjalność!!! 03.08.11, 08:44
      bytom333 napisał:

> Cytat: Gdybym chciała się mścić, wystąpiłam do sądu z prywatnym oskarżeniem o n
      > aruszenie dóbr osobistych.
      > Czyżby sąd, który orzeka o naruszeniu dóbr osobistych, był narzędziem zemsty, a
      > nie sprawiedliwości?
      > Jeżeli tak rozumie praworządność Pani Prezydent to kogo rudzianie wybrali.

To może tak obiboki Pani Prezydent musiała by powiedzieć tak : Wygrałam jeden proces to teraz dokopię mu z powództwa cywilnego. ewidentnie widać chęć zemsty
      Albo gdyby powiedziała tak
      Sąd i tak jest po mojej stronie bo wygrałam pierwszy proces to mogę też z pewnością wygrać drugą sprawę. (sic!)
      Ale powiedziała tak "Gdybym chciała się mścić, wystąpiłam do sądu z prywatnym oskarżeniem o naruszenie dóbr osobistych"

Gdybym chciała (Optativus), wystąpiłabym do sądu z prywatnym oskarżeniem ... ( indicativus)
      Tak więc jest to pobożne życzenie chęci swojej a nie wykorzystanie sądu jako narzędzia zemsty.
      Ale bytom jest za głupi by to zrozumieć!

Gdybym chciała się mścić to (przecinek) wystąpiłabym do sądu z prywatnym oskarżeniem
      • rower444 do zjełczałego cukierka 03.08.11, 13:08
        cukier cytuje co nabazgrałeś:
        "Gdybym chciała się mścić to, wystąpiłabym do sądu z prywatnym oskarżeniem"
        twój wywód jest durnowato nielogiczny, skoro ta twoja dama używa słowa zemsty to znaczy że nawet mając pobożne życzenie to i tak myśli o zemście, niestety sama się wygadała a odbiór tego jest jednoznaczny, zemsta to jej motorek a ty odstawiasz karkołomną gimnastykę jakby to przerobić i zyskać aprobatę, wybij to sobie laciem z głowy
        ta pani powinna była powiedzieć:
        "Gdybym chciała bronić swojej godności to, wystąpiłabym do sądu z prywatnym oskarżeniem"

niestety wyszło szydło z wora, o czym zresztą wiadomo od dawna
        • zajec_pagadi Re: do zjełczałego cukierka 03.08.11, 18:05
          Sukiero! Jako największy przychlybek posrebrzanej z flanelowych zamiast siedzieć bezczynnie na wodzie powinieneś zostać wodnikiem prasowym jej bełkotliwości. Wasze wystąpienia publiczne byłyby porównywalne do dialogów Beavisa i Buttheada. Pozdrawiam!
          • zbychu-fajny Re: do zjełczałego cukierka 03.08.11, 18:34
            Cukiero, jak ty mnie rozwijasz! Kilka razy czytam twoją obronę i nie znajduję logiki.
            "Gdybym chciała (Optativus), wystąpiłabym do sądu z prywatnym oskarżeniem ... ( indicativus) Tak więc jest to pobożne życzenie chęci swojej a nie wykorzystanie sądu jako narzędzia zemsty. Ale bytom jest za głupi by to zrozumieć!"
            - powiedz teraz baranku, w jakim celu przywołujesz te mądre słówka? I co zrozumiałeś? Twoja idolka opowiedziała, że gdyby chciała się mścić, to wystąpiłaby do sądu z prywatnym oskarżeniem. Czyli uważa, że byłby to akt zemsty, a Bytom słusznie wykazuje, że ona postrzega sąd jako narzędzie zemsty, nie sprawiedliwości. I powiedz: co w tym jest tak trudnego, by to pojąć?
            Synek, ty się zajmij lepiej nauką. Możesz nie myśleć, ale nie chwal się tym. Wiem: masz to po tatusiu. Nie możesz inaczej? Bo kiepski jesteś w obronie pani prezydent, raczej jej dokładasz wykazując, że tylko tacy debilowaci osobnicy mogą jej bronić. Aż mi jej żal w tym momencie, bo... tak samo miał poprzednik. Jego również osaczyły podobne tobie matołki. Popatrz jak to się skończyło.
            • rower444 Re: do zjełczałego cukierka 04.08.11, 08:49
              cukier vel bombon masz wyjątkową okazję uzupełnić swoje wykształcenie w Orzegowie działa Centrum Kształcenia Ustawicznego , możesz się zapisać do podstawówki w systemie wieczorowym jak do tego jak dostaniesz wsparcie finansowe i duchowe od starszej popielatej to być może ukończysz tą uczelnie z wyróżnieniem ....... a potem przed tobą wielka kariera nadwornego błazna, dołączysz do grona wybitnych "fachowców" tylko żebyś dyplom miał z paskiem ...... jak zaczniesz to ci som kupia tytka z bombonami na rozpoczęcie edukacji
    • hynio59 Re: Wywiad Pani Prezydent 03.08.11, 21:00
      Dla ograniczonego, zemsta to zabić, przebaczenie to mądrość.
      • volwer Re: Wywiad Pani Prezydent 03.08.11, 21:26
        do hyniowatego- śmiesznie to wygląda,kiedy zamieniasz się w szarą maśc (linomag) i włazisz tam gdzie zwykle ma swoje miejsce gumka od stringów.
        • 1802ef Re: Wywiad Pani Prezydent 03.08.11, 22:29
          dyplomatą się trzeba urodzic,tego sie nie nauczysz w parę miesięcy po wyborach,dlatego w wywiadach potem plecie się głupstwa,za które trzeba się wstydzić, a czasem płacić honorem Mamy tego dwa przykłady :prezzydent naszego Państwa i naszego Miasta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka