rudzkiman 13.09.11, 22:12 ktos slyszal o ostrym obcieciu wyplat w urzedzie? czy to kolejna plotka?zeby podhlebic sie przyszlym wyborcom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mie_cio Re: wyplaty w urzedzie 13.09.11, 22:41 a jest w ogóle z czego ciąć? niech se najpierw prezydentowa, wicki i sekretarz miasta obetną swoje dziesięciotysięczne pensje. większość urzędników jest źle opłacana. tylko nieliczne przydupasy poprzedniej lub obecnej władzy dobrze w Urzędzie zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: wyplaty w urzedzie 14.09.11, 07:48 Tak było jest i będzie.Porządny pracownik w tym kraju dostanie tylko tyle, aby przeżyć. Jest tak, jadłeś suchy chleb a teraz ci go posmarujemy margaryną i jest poprawa.Ja się tylko dziwię, jest u nas tylu światłych i wrażliwych ludzi i co oni myślą i robią aby to zmienić.Bo im bardziej się wgłębiam w te układziki, zawiłości,zależności, to serce tak boli. Oficjalnie się mówi, 140 tys. dzieci głodnych a co z rodzicami?Wykluczeni z życia kulturalnego, społecznego, bez perspektyw na pracę, jak tu żyć?Nadzieja umiera ostatnia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blumkul Re: wyplaty w urzedzie 14.09.11, 09:31 A przyszły rok chyba jeszcze gorzej się zapowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Waple.... 14.09.11, 09:54 ....jak zwykle wywaliles pare frazesow na forum i tyle. Szczegolnie instytucje panstwowe (UM tez nalezy do nich) maja swoje taryfikatory i umowy o prace , dlatego im szczegolnie nie wolno na swoje "widzi mi sie" to zmieniac. Mamy 1000 i 1 Zwiazkow Zawodowych ktore powinne dbac aby te reguly gry nie byly przekraczane , W koncu w UM pracuja tez nie durnie i to wlasnie od nich nalezy ze pokaza ton/kierunek domagania sie przestrzegania przepisow obowiazujacych w RP. Nie mow mi o strachu bo to zaraz mnie kreci.Pamietaj o tym ze jak kogos kopniesz to ma on mniemanie ze jestes ponad nim i wtedy bedzie mial przed toba respekt.Bylo to juz znane jak piramidy budowali i do teraz ma to to samo znaczenie. I bylem swiadkiem ze nie jeden szef jak mu sie prawo podstawilo pod nos i pokazalo ze potrafisz z niego korzystac to raz ze miales spokoj z nim a drugie ze roznosila sie fama ze lepiej ta osobe zostawic w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Waple...2. 14.09.11, 09:59 Nie wiesz zapytaj! forumprawne.org/index.php Umiesz po polsku poczytaj: www.prawopracy.com.pl/ W takich wypadkach bede zawsze podtykal pod nos prawo a moze ktos sie nnim w koncu zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzkiman Re: wyplaty w urzedzie 14.09.11, 20:55 ciąć jest z czego, jak niektórzy zarabiali po kilka tysiecy, ale najczesciej tna tym co zarabiaja najmniej Odpowiedz Link Zgłoś