Dodaj do ulubionych

Ale zima....!

11.02.12, 23:26
Nie mam od wczoraj samochodu więc chodzę pieszo lub korzystam z autobusów lub innej okazji.
Zaskoczeniem była możliwość "dogrzania się" przy koksioku na przystanku.
Takich jak ja było sporo.
Obserwuj wątek
    • robertdebruss Re: Ale zima....! 11.02.12, 23:50
      Jeronie Rudzian !!!!!!!! twoj idol sie obudzioł, sam chyba faktycznie ftoś mioł recht, że ten aktor nojlepij wystepuje jak już kurtyna spuszczajom. Brawo, bis i naroz dzisssssss......
      • gejsza10 Re: Ale zima....! 12.02.12, 00:03
        robertdebruss napisał:

> Jeronie Rudzian !!!!!!!! twoj idol sie obudzioł, sam chyba faktycznie ftoś mio
        > ł recht, że ten aktor nojlepij wystepuje jak już kurtyna spuszczajom. Brawo, bi
        > s i naroz dzisssssss......
        Powoli zaczynaja wychodzic z nory. Widocznie juz instrukcje poszły....Wasze instrukcje wl;ozcie sobie gdzies.....spolecznosc rudzka juz nawet nie potrafi was oglądac, to wasze zaklamanie, wazelinowanie , perfidię.
        • maiko55 Re: Ale zima....! 12.02.12, 10:12
          Rewelacja, Panie Józku rzeczywiście wobec toczącej się na tym Forum dyskusji o ostatnich tragicznych wydarzeniach koksioki na przystankach naprawdę są ważniejsze, gratuluję.
          • jozefosmenda Re: Ale zima....! 12.02.12, 11:17
            Jak sama nazwa wskazuje,że jest to forum dyskusyjne.
            Wątek który poruszyłem nie jest czymś "osamotnionym" i tu dla przykładu:
            www.google.pl/#hl=pl&cp=24&gs_id=4q&xhr=t&q=koksioki+na+przystankach&pf=p&sclient=psy-ab&source=hp&pbx=1&oq=koksioki+na+przystankach&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=8eea1adcd4c2d764&biw=1024&bih=612
            Netykiety ani regulaminu też nie naruszyłem.
            Nikogo nie obraziłem a temat mnie interesuje.
            Przecież jest zima za oknem i to wcale nie łagodna!
            Ale do opluwania czy oblewania pomyjami mojej osoby jestem już przyzwyczajony bo to pokazano nawet przy tym wątku.
      • skalar2011 Re: Ale zima....! 12.02.12, 00:06
        wloz na forum bo obejrzoł zima z bliska, a jeszcze wczoraj w Sferze klepol pyskiem jakie to dokumenty ważne widzioł co to ponoć miały znaczenie w sprawie pomówienia Śp.Lucyny
        a teroz bydzie zaś gupka zgrywoł .
    • bad_and_ugly Re: Ale zima....! 12.02.12, 00:06
      "Nie mam od wczoraj samochodu..."
      To możno i lepi do pozostałych uczestnikow ruchu (tych na drodze, na chodnikach i przistankach tyż)...

"...więc chodzę pieszo..."
      To dejcie pozor bo gładko i idzie ukiozdnonć.

"...korzystam z autobusów..."
      A bankom niy lubicie jeździć? Sam jedyn forumowicz tak banki promuje, nawet żeście sie ostatnio tak trocha słodziyli, a sam taki afront do rajzowanio bankom...

"...lub innej okazji."
      Z okazji jak korzystocie to my sie poradzymy wyobrazić jak to je, ale z "innej okazji" - to jak we mundurze ORMOwca auta zastawiocie abo jak?

"Zaskoczeniem była możliwość "dogrzania się" przy koksioku na przystanku."
      Wyście sie chyba z krisbauma urwali! Dyć te koksioki tam od poczontku mrozow stojom. I niy "dogrzywejcie" sie tak za fest, bo Wom już i tak grzeje.

"Takich jak ja było sporo."
      Jerrronie! Takie Hiobowe wieści na koniec... Momy nadzieja coście sie pomylyli w ocynie sytuacji, bo TAKI JAK WY jedyn to i tak za dużo.
      • robertdebruss Re: Ale zima....! 12.02.12, 14:28
        zwłaszcza na tych starych przystankach jak jeździły jeszcze stare SANY na trasie Ruda - Bytom
        • jol.usia Re: Ale zima....! 09.03.12, 18:27
          Roberciedebruss-tak sobie przeglądam na różnych wątkach jak zażartą dyskusję prowadzisz z P.Józefem Osmendą i wyczytałam w tym wątku-cyt."zwłaszcza na tych starych przystankach jak jeździły jeszcze stare SANY na trasie Ruda-Bytom".Przecież nie tylko tam one jeździły.Co to ma do rzeczy? Myślę ,że P.Józef też nie zrozumiał bo nawet nie zareagował.
          • robertdebruss Re: Ale zima....! 09.03.12, 21:54
            chodziło o nic innego, jak o bezpieczeństwo na przystankach. Ludzie sobie tak stoją i stoją a auta jeżdżą i tak jeżdżą, nie zawsze całkiem bezpiecznie.
          • bad_and_ugly Re: Ale zima....! 09.03.12, 22:56
            Może być, że zrozumiał i nie zareagował...
            • jozefosmenda Re: Ale zima....! 10.03.12, 09:04
              Masz rację Badzie.
              Widocznie znowu byłem gdzieś coś odkopać,wykopać,przykopać i zwyczajnie nie było czasu na reakcję.
              Ale ten wątek jest zaprzeczeniem tego co gdzie indziej napisał/a BIEGUNKA (chociaż śląskie określenie tego niemieckiego słowa lepiej by pasowało).
              Jak widać na tym forum piszemy o wszystkim chociaż nie zawsze elegancko.
              Czyli inaczej z nonszalancją?
              • bad_and_ugly Re: Ale zima....! 10.03.12, 11:15
                "...napisał/a BIEGUNKA "

Biegunki ani sraczki na forum nie odnotowałem - przynajmniej po niemiecku - póki co jako "durchfall" nikt tu jeszcze nie występuje. Jak na razie występuje jakiś/jakaś niemiecko-angielskie "durch-wall" co puszczając wodzę fantazji mogłoby być... "przez ścianę".
              • robertdebruss Re: Ale zima....! 10.03.12, 15:17
                Przynajmniej nie zbliżamy się dennego rynsztokowego nazewnictwa, panie, pan już wiesz jaki. Jak powiedziałem, za takie teksty, taka zapłata.
                • jozefosmenda Ale zima....była a wiosna idzie. 11.03.12, 13:36
                  Ależ wolnego Roberciku (pod obrusem jak już tutaj miałem okazję przeczytać?)!
                  Przecież to na tym forum mogłem wyczytać, że to wy jesteście na samym dnie. Ja dopiero muszę tam do was dotrzeć jak napisała jedna z waszej ferajny forumowych klubowiczów.
                  Za teksty to płaci się dziennikarzom a ja waszego wymachiwania szabelką niestety nie mam zamiaru poważnie traktować.A więc wg pewnej biblijnej zasady......
                  Szacunek zatem przy niedzieli po mszy a jeszcze przed obiadem!
                  • robertdebruss Re: Ale zima....była a wiosna idzie. 11.03.12, 14:15
                    Smacznego Józiczku !!!!!!! Smacznego !!!!! Niych ci bydzie na zdrowie.
    • inka_matylda Re: Ale zima....! 12.02.12, 00:26
      To jest badanie własnej popularności na wypadek zmiany roszady, czy może zagłuszacz tematów istotnych?
    • gejsza10 Re: Ale zima....! 12.02.12, 00:29
      jozefosmenda napisał:

> Nie mam od wczoraj samochodu więc chodzę pieszo lub korzystam z autobusów lub i
      > nnej okazji.
      > Zaskoczeniem była możliwość "dogrzania się" przy koksioku na przystanku.
      > Takich jak ja było sporo.
      PEŁNA IGNORANCJA POWAGI CHWILI, tak odpowiedzialni radni, WSTYD!!!! Temat zastepczy pt. ZIMA.
      • bad_and_ugly Re: Ale zima....! 12.02.12, 00:39
        > PEŁNA IGNORANCJA POWAGI CHWILI, tak odpowiedzialni radni, WSTYD!!!! Temat zaste
        > pczy pt. ZIMA.

Jak on ma czuć powagę chwili, jak on w życiu poważny nie był. Jak jest zima to on tylko takie tematy porusza, niezależnie od tego co ważne w danej chwili. Dajmy spokojnie zdechnąć temu jego wątkowi...
    • inka_matylda Re: Ale zima....! 12.02.12, 00:38
      Myślę, że wyborcówi bardziej interesuje sytuacja w mieście. Może pokusi sie pan o jej analizę i ocenę. Czego się pan spodziewa po zaplanowanym na poniedziałek Konwencie?
      • robertdebruss Re: Ale zima....! 12.02.12, 14:34
        Inka dej pokoj, dyć łon nie mo czasu, teraz ukłodo scynariusze, jak przed kożdymi wyborami, referendami. Niedługo powiem wom jaki jest jego styl działania. Niekerych to zainteresuje.
    • rudzian2 Re: Ale zima....! 12.02.12, 08:08
      Józek napisz jeszcze w którą stronę woda skręca w sraczu jak ją spuszczasz ........
      kurde ale masz przebłyski oDNOwionej inteligencji
      poza tym jak tak lubisz jak ci z pukla wszystko zjeżdżo
      to się ustaw na jaki górce to się bajtle pojeżdżą
    • karlik48 Re: Ale zima....! 12.02.12, 12:12
      P.Osmenda nie masz większych problemów tylko takie pierdoły
      • 22burza Re: Ale zima....! 12.02.12, 12:18
        dobrze,że mu wysiadło auto,bo inaczej by nie mioł okazji za darmocha sie łogrzoć,tu widzicie jaki poziom reprezentują nasi radni: zima,koksiok,kulki no i może jeszcze podlizywanie sie władzy
        • robertdebruss Re: Ale zima....! 12.02.12, 14:37
          Ja, Burza jeszcze zapomniałaś o okienku do kasy i ustawkach swoich na ciepłych zydelkach najlepij blisko siebie, coby im włosa z głowy fto nie ściep.
          • 22burza Re: Ale zima....! 12.02.12, 16:29
            robert nie mieli łon kaj po cichu schadzki np. w"Starej drukarni" kej tak nogle zrobiło ich sie pełno i majom zaś tupetu,że aż przebiero.Ktoś im dodoł otuchy ?
            • robertdebruss Re: Ale zima....! 12.02.12, 16:52
              wiesz to tak jak ze szczurem, wlejzie do dziury jak go kto postraszy abo pogoni, ale po jakimś czasie wyciągnie sznupa, powonio na boki i zaś wyleżie szkudzić. Więc mądry gospodorz musi mieć zawsze jakoś łopatka pod ręką. No to my som takom łopatkom. A dziura niy jest ważno jak już szczur tam niy wlezie.
              • skalar2011 Re: Ale zima....! 12.02.12, 17:08
                teraz to im już ino zostaną schadzki w starej drukarni, będą zapijać żale po utracie koryta,knuć i intrygować.
                oDNOwieni jeszcze butą i chamstwem chcą zamącić na forum i nie dociera do nich że w całym mieście wrze i są potopieni w tym swoim szambie.
                • jozefosmenda Re: Ale zima....! 12.02.12, 19:49
                  Do Skalara wyciąg z netykiety:
                  Nie pisz WIELKIMI LITERAMI - w internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie nadużywaj także wykrzykników.Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie, możesz użyć "gwiazdek" lub _podkreślenia_
                  Przestrzegaj Skalar tego zatem bo admin w takim przypadku ma prawo cię wycinać.

A koksioki w zimie na przystankach to mimo wszystko dobra rzecz. Właśnie poprzez to, że są zainstalowane to mieszkańcy nie muszą się obawiać mrozu i mogą bez odmrożeń dojechać tam gdzie chcą. Również i pod UM.
                  • skalar2011 Re: Ale zima....! 12.02.12, 20:24
                    A co mam być zadowolony że widzę jak się krygujesz w mediach bez żadnego szacunku dla śmierci Pani Lucyny, nie jestem błaznem .TO CO DZIEJE SIĘ W TYM MIEŚCIE WYMAGA KRZYKU ROZPACZY!!!!!!!
                    Admin niech wytnie idiotyzmy i wulgaryzmy którymi się na forum popisujesz żałosny aktorzyno
                  • robertdebruss Re: Ale zima....! 14.02.12, 16:08
                    Właśnie poprzez to, że są zainstalowane to mieszkańcy nie muszą się obawiać mrozu i mogą bez odmrożeń dojechać tam gdzie chcą. Również i pod UM - cytat z wypowiedzi niejakiego Józefa O. Tak kpi jeden z naszych ober radnych z wyborców. Nic tylko powiedzieć, zamilknij się bezczelny starcze, bo już zaczynasz przeginać a to nie przysporzy ci przyjaciół.
    • rudzian2 Re: Ale zima....! 14.02.12, 16:44
      Robert przecież Józek tylko się trzęsie o ta swoja dieta ,
      poza tym cały czas liczy że jego władczyni wróci
      w pełnej glorii chwały na swój tron i mu wciepnie
      jakiś ochłap ,
      teraz jest strach o koryto , tu go boli .......
      • jozefosmenda Re: Ale zima....! 15.02.12, 00:31
        Cosik słabo wam chłopy idzie z tym opluwaniem mojej osoby.
        Napiszcie jeszcze coś to może się poczytność forum zwiększy.
        Ale piszcie prawdę a nie kłamstwa i brewerie wyssane nie wiadomo skąd!
        A ponieważ wątek jest o zimie to informuję, że od jutra mają być bardzo obfite opady śniegu. Ciekawe czy śnieg zasypie koksioki czy koksioki stopią śnieg?
        • 22burza Re: Ale zima....! 15.02.12, 03:19
          po koksiokach zostało ino chasie
          • jankolodziej Re: Ale zima....! 15.02.12, 09:36
            A może tak:
            www.dziennikzachodni.pl/artykul/506885,chorzow-ukradli-koksowniki-bylo-im-zimno,id,t.html
            W Rudzie nie takie rzeczy przecież znikały ...
            • jozefosmenda Re: Ale zima....! 15.02.12, 10:36
              A to na dowód,że moje informacje są uczciwe i rzetelne:
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11146025,Po_mrozach_sniezyce__Zawieje__zamiecie_i_slisko.html?lokale=katowice
              Tak jest też i w innych sprawach w myśl zasady dura lex, sed lex.
              A swoją drogą bez łopaty się nie obędzie czy przy samochodzie czy przed domem lub garażem
              .I wcale nie będzie to czyn społeczny (wolontariat jak kto woli) lecz ułatwienie sobie życia. No i dla zdrowia.
              • g-48 Re: Ale zima....! 15.02.12, 13:04
                zasady dura lex, sed lex.=זאל ניט זיין גענומען פֿאַר די רעכט באַס נאַריש ווי אַ באַראַן
                Prosza cie Zefel nie popisuj sie tu swoja glupota to az w dupie szczypi.
              • bad_and_ugly Re: Ale zima....! 15.02.12, 21:18
                jozefosmenda napisał:
                > A to na dowód,że moje informacje są uczciwe i rzetelne:
                > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11146025,Po_mrozach_sniezyce__Zawieje__zamiecie_i_slisko.html?lokale=katowice
                > Tak jest też i w innych sprawach w myśl zasady dura lex, sed lex.
                > A swoją drogą bez łopaty się nie obędzie czy przy samochodzie czy przed domem l
                > ub garażem
                > .I wcale nie będzie to czyn społeczny (wolontariat jak kto woli) lecz ułatwieni
                > e sobie życia. No i dla zdrowia.

Czy to aby nie jest znamienne, że żeby, jak Pan pisze podane przez Pana informacje były "uczciwe i rzetelne", muszą mieć inne źródło niż Pan?
                Pan już sam sobie chyba niezbyt wierzy, skoro musi Pan, pisząc o tym, o czym wszyscy dookoła dobrze od jakiegoś czasu wiedzą, potwierdzać to stosownym linkiem do źródła? W XXI wieku, gdzie o tym śniegu od kilku dni piszą i mówią wszsycy...
        • gejsza10 Re: Ale zima....! 15.02.12, 11:28
          P. J>O kto tutaj klamie? chyba sadzi pan o sobie i waszym pseudokonwencie! To, że kobiete zaszczuto i wykończono, to pana zdaniem klamstwa i oszczerstwa? Obudz sie pan z tego zimowego letargu, bo ten temat zastepczy pt zima juz sie zdewaluował. Nie stac pana na konstruktywne i logiczne wywody, to lepiej zamilcz, tak jak to kazesz tym , ktorzy szczerą prawde wypowiedzieli w tej rudzkiej tragedii. Wy radni tego nie czujecie, przycmiewają wam diety i krecenie lodow z wasza hrabiną.
          • karlik48 Re: Ale zima....! 15.02.12, 13:18
            Miejmy nadzieję że w następnych wyborach ludzie będą mądrzejsi i takiego typa jak p.Osmenda nie wybiorą.
          • skalar2011 Re: Ale zima....! 15.02.12, 13:26
            Joziol już mo świadomość że stołeczek mu spod d..y się usuwo i chce jeszcze odwrócić sytuację nawet po trupach zdobyć cel Ale jednego nie przewidzioł że z tego bagna nie ma powrotu
            wiele mu się udało i uszło na sucho kiedyś jak był wickiem to nawet swoja baba na dyrektora wcisnął,cera miała tyle godzin że nawet w czasie doby nie dałaby rady ich wykonać jemu metody pomarszczonej są bliskie też to w genach chyciołale teraz śmierdzi ci panoczku ,oj śmierdzi
            • g-48 Re: Ale zima....! 15.02.12, 14:27
              Joziol już mo świadomość że stołeczek mu spod d..y się usuwo i chce jeszcze odw
              > rócić sytuację nawet po trupach zdobyć cel Ale jednego nie przewidzioł ż
              > e z tego bagna nie ma powrotu
              moi drodzy nie zapominajcie o tym ze taki"spoleczny "stoleczek to jest maole zrodlo dochodu ale aktywnosc w roznych spolkach spoleczkach dopiero przynosi kase.
            • brio154 Re: Ale zima....! 15.02.12, 22:34
              halo halo ale żonka do dziś godzinki połapała i całkiem ładnie zgarnia kasę mimo, ze ładnych parę lat emeryturkę bierze, a tyle się mówi w o reorganizacji w rudzkiej oświacie, cała sesja na ten temat, czyżby chcieli pozwalniać emerytów? oj nie......... lepiej innych zlikwidować i wykopać, albo jak to andzia rzekła postara sie zapewnić prace dla tych zlikwidowanych ALE! gwarancji dać nie może biedactwo.....
              • jozefosmenda Re: Ale zima....! 15.02.12, 23:44
                Słowo się rzekło i...... proszę bardzo:
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3032514,2,1,po-odsniezaniu-15-luty-2012.html
                Zamiast tak jak WY siedzieć przed kompem i pisać jak gęsi bez głów same pierdoły to wolałem co nieco odśnieżyć. I to nie tylko jeden raz bo aż trzy podejścia zaliczyłem!.
                Ale mam radochę bo i tak ci co tu piszą to z dnia na dzień coraz bardziej głupieją.
                Czyli brewerie wyczyniają o wielce szanowny Badzie i Skalarze.
                Aaaa.... Skalar!
                Anonim mi dzisiaj wysłałeś do RM chociaż zastrzegłeś, że to nie anonim. Czeka go jednak taki los jak każdego papieru toaletowego.
                No bo tak kończą anonimy.
                Ale sypnęło tym śniegiem no nie?
                • z_zk Re: Ale zima....! 16.02.12, 08:31
                  jozefosmenda napisał:

> Słowo się rzekło i...... proszę bardzo:
                  > fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3032514,2,1,po-odsniezaniu-15-luty-2012.html
                  > Zamiast tak jak WY siedzieć przed kompem i pisać jak gęsi bez głów same pierdoł
                  > y to wolałem co nieco odśnieżyć. I to nie tylko jeden raz bo aż trzy podejścia
                  > zaliczyłem!.

Kwalifikacje na ciecia w RSM Pan ma! Pod warunkiem, że nie sfotografował Pan efektów cudzej pracy :)
                  • jozefosmenda Re: Ale zima....! 16.02.12, 20:18
                    Dziękuję z_zk za uznanie a jakże!
                    Ale gdzie mi tam do serialowego i kultowego Anioła z Alternatywy 4?
                    Ty byś się bardziej nadawał tak myślę bo niezły z ciebie chytrusek(zresztą wiem).
                    Ale robota moja jest,autentyczna i w aucie zawsze wożę łopatę by coś przykopać, dokopać,odkopać ale nie coś zakopać.
                    Dzisiaj by zaparkować samochód to musiałem się nieźle nakopać, wykopać i przykopać.
                    Jestem pewien, ze jak jutro wrócę do domu to miejsce już będzie zajęte przez takiego jak ty.
                • bad_and_ugly Re: Ale zima....! 19.02.12, 17:53
                  "Zamiast tak jak WY siedzieć przed kompem i pisać jak gęsi bez głów same pierdoły to wolałem co nieco odśnieżyć."
                  A Pan wie ile się ludzie muszą naodśnieżać, żeby autem przez tereny, które miasto powinno odśnieżyć, wyjechać, żeby zarobić:
                  - na podatek - z którego Panu dietę radnego wypłacają;
                  - na ZUS - z którego Panu emeryturę wypłacają;
                  - na czynsz - z którego Panu za RN RSMu wypłacają?
                  Zważywszy, że pożytek z Pana jako radnego i szefa RN RSMu raczej średni, a Ci którzy dla RSMu odśnieżają pracują za mniejsze pieniądze niż Pan w RN RSMu, to powinien Pan wszystkim RSMowiczom ("potrójnie" Pana utrzymującym) poodśnieżać i jeszcze sień powycierać.
                  Robi to co większość z nas o tej porze roku musi zrobić, także dla siebie i innych (obojętnie czy przed własną sienią czy gdzie indziej), a trąbi o tym jak nie wiem co...
                  No chyba, że praca łopatą, to jedyne co Panu w życiu wychodzi i jedyne czym może się Pan dowartościować.

"Ale mam radochę bo i tak ci co tu piszą to z dnia na dzień coraz bardziej głupieją."
                  A Pan to niby nie "ci co tu piszą"? Ktoś się podaje za jozefosmenda? Żeby nie być Panu dłużny, w imieniu niektórych tych co tu piszą ale dzięki Bogu nie są Panem, można by dodać: ...tylko niektórzy jakby szybciej i jeszcze bardziej.

Mam nadzieję, że dzieciom z górek Pan śniegu nie posprzątał, bo mimo wszystko tak zachwalany przez Pana zjazd z Pana pukla, to dla dzieci nie to samo co zjazd z ośnieżonej górki.
                  • robertdebruss Re: Ale zima....! 19.02.12, 18:20
                    no toście się Jozin przynajmnij roz do czegoś nadali, bo tak to niyzły z wos lewusik.
        • bad_and_ugly Re: Ale zima....! 15.02.12, 21:06
          jozefosmenda napisał:
          > Cosik słabo wam chłopy idzie z tym opluwaniem mojej osoby.
          > Napiszcie jeszcze coś to może się poczytność forum zwiększy.
          > Ale piszcie prawdę a nie kłamstwa i brewerie wyssane nie wiadomo skąd!
          > A ponieważ wątek jest o zimie to informuję, że od jutra mają być bardzo obfite
          > opady śniegu. Ciekawe czy śnieg zasypie koksioki czy koksioki stopią śnieg?

Brewerie to idzie np. wyprawiać, ale na pewno nie pisać i "wysysać nie wiadomo skąd". Jak widać po George'u pomylonym z Gregorym (ew. Gregiem lub niemieckim Gregorem) dobra passa trwa.
          • rudzian2 Re: Ale zima....! 15.02.12, 21:14
            bad_and_ugly napisał:

> jozefosmenda napisał:
            > > Cosik słabo wam chłopy idzie z tym opluwaniem mojej osoby.
            > > Napiszcie jeszcze coś to może się poczytność forum zwiększy.
            > > Ale piszcie prawdę a nie kłamstwa i brewerie wyssane nie wiadomo skąd
            > !

> > A ponieważ wątek jest o zimie to informuję, że od jutra mają być bardzo o
            > bfite
            > > opady śniegu. Ciekawe czy śnieg zasypie koksioki czy koksioki stopią śnie
            > g?
            >
            > Brewerie to idzie np. wyprawiać, ale na pewno nie pisać i "wysysać nie wiadomo
            > skąd". Jak widać po George'u pomylonym z Gregorym (ew. Gregiem lub niemieckim G
            > regorem) dobra passa trwa.

Józek to inteligent o niezwykłym bogatym własnym umyśle .......
    • inka_matylda Re: Ale zima....! 15.02.12, 15:41
      Panie Osmenda, mrozy minęły, sypać też przestanie to może skupimy się na tematach zasadniczych. Czy pana zdaniem "zaistniała sytuacja" będzie skutkowała zwolnieniem fotela prezydenta Miasta?
      • skalar2011 Re: Ale zima....! 15.02.12, 16:23
        moja droga inko o czym ty mówisz przecież bezradny od ,,zjechanio z pukla ,,nie bydzie odpowiadoł na żadne pytania.Łon myśli teraz mo zajęte utrzymaniem przy korycie a ty mu chcesz zadować jakięś pytania?
        • rudzian2 Re: Ale zima....! 15.02.12, 16:59
          Józek nerwowo przelicza swoje diety i posadki , wychodzą mu kiepskie rachunki :):):))))
        • inka_matylda Re: Ale zima....! 15.02.12, 18:33
          Wszyscy wiemy, że Radni czytają to forum, ale tylko Osmenda się z tym ujawnia -albo z odwagi, albo z bezkrytycyzmu. Raczej to drugie, ale nieważne .... To, niech każdy sobie sam oceni. Skoro jednak tu chce być, to niech z tego będzie jakiś pożytek. Proponuję, zadawajcie mu pytania - zobaczymy czy się z nimi zmierzy, czy zwieje?
          • supel111 Re: Ale zima....! 15.02.12, 23:52
            bardzo słusznie Inko. Tylko jeden postulat mam do Pana Osmendy - proszę odpowiadać na pytania zadane z imienia i nazwiska - cytując Inkę matyldę "zobaczymy kto się zmierzy a kto zwieje"
            • inka_matylda Re: Ale zima....! 16.02.12, 00:28
              Nie jestem osobą publiczną i nie zamierzam być w odróżnieniu od pana Osmendy, który jest wybrany przez wyborców w celu reprezentowania mieszkańców miasta. W związku z tym wydaje mi się, że zadawanie pytań dotyczących tegoż miasta Radnemu jest na miejscu. To chyba nie jest dziwne, że bardziej interesuje mnie jego zdanie w kwestii bieżacych spraw politycznych i finansowych niż w temacie zabawy w odśnieżanie.
            • zoro333 supełek 16.02.12, 07:30
              Niestety pan radny nie odpowiedział na żadne pytanie które mu w ostatnich dniach zadawałem na różnych wątkach.
              A ponieważ już długoo jesteśmy na forum to po takich prośbach często radni z forum znikali.
              P. Osmenda nie.
    • inka_matylda Re: Ale zima....! 15.02.12, 18:37
      Tym bardziej, że już raz zignorował moją prosbę o analizę i ocenę sytuacji w mieście.
      • ysia666 Re: Ale zima....! 16.02.12, 20:37
        podejrzewam, że... ciągle odśnieża... ((tak dla zdrowia?)
    • rudzian2 Re: Ale zima....! 19.02.12, 19:34
      UWAGA NA ZASPY ! ! ! !
      Józek loto z łopatą po mieście i atakuje zaspy , jak kajś zoboczycie że śniyg furgo to lepi niy podchodzić , bo to Józek z łopatą staro sie dotrzeć do tretuaru
      Józek jest taki konkret , problemy ino widzi na poziomie gleby , wyżyj głowy niy zadziyro
      godali że pracuje naukowo nad nowym modelem szufli do śniegu , jo go popiyrom ......
      • robertdebruss Re: Ale zima....! 19.02.12, 20:19
        Nie naukowo, on teraz układo nowy scynariusz, jak to zawsze okryślo. Potym wszystko mo pozapinane na ostatni knefel i wszyscy grajom według jego scynariusza. To znaczy wszyscy robiom a Jozin dowo sie robić zdjęcia. Umjycie tak ????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka