Dodaj do ulubionych

96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta...

26.03.12, 07:56
... więc prezydent... zostaje

Sezon referendalny rozpoczęty,optymizmem nie napawa ;)

Prezydent Starogardu Gdańskiego Edmund Stachowicz pozostaje na swoim stanowisku - referendum w sprawie jego odwołania okazało się nieważne z powodu zbyt niskiej frekwencji.
W referendum wzięło udział 4090 osób - poinformowała przewodnicząca Miejskiej Komisji ds. referendum Magdalena Wodzik. Tymczasem, aby głosowanie było ważne, musiało w nim uczestniczyć co najmniej 7135 mieszkańców.

www.wprost.pl/ar/312918/Starogard-Gdanski-96-proc-glosow-za-odwolaniem-prezydenta-wiec-prezydent-zostaje/

Obserwuj wątek
    • waple Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 08:40
      Proszę się zgłosić do Prezydenta m. Stargard Gdańsski w celu odebrania orderu za zasługi i podania tego faktu do wiadomości naszym mieszkańcom. Ale momy radocha, tamtyn Prezydent zostaje. Pozdrawiam.
      • hepik1 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 08:49
        Trzeba szukać ,waple,pozytywów.
        Twój starogardzki odwpowiednik przyznał,że:
        "jeśli Stachowicz będzie rządził miastem tak, jak podczas kampanii referendalnej, to będzie dobrze"
        Czyli i u nas jest na to szansa.P.Dziedzic juz sie podobno bardziej stara ;)
        • skalar2011 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 08:55
          hepik ale my som w Rudzie Śląskiej zapomniałeś?
          • fast-kajfasz Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 08:59
            Czy myślisz, że Rudzianie są bardziej głupi, aby się złapać na te plewy?
          • hepik1 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 09:14
            skalar2011 napisał:

> hepik ale my som w Rudzie Śląskiej

Trzeba korzystać z doświadczeń innych i wyciagać wnioski. ;)
            Np co zrobić ,by zapewnić odpowiednią frekwencję.
            Uczenie się na cudzych błędach jak najbardziej wskazane.
        • waple Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 09:37
          Hepik, tak po ludzku życzę sukcesów, ale wydaje mi się,że trocha za niyskoro. To ja nawmawiałem, do dania jej czasu, do zazębienia się w te tryby.Teraz?, niech wypowiedzą się mieszkańcy.Referendalna maszyna jest już nie do zatrzymania, zresztą zgodnie z prawem.Myślę,że demokracja w naszym mieście ma przyszłość. Pozdrawiam.
      • fast-kajfasz Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 08:58
        Łuuuu inteligentnie. Jak w przedszkolu!
        • skalar2011 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 09:21
          Wiesz kajfasz z twoim poziomem to ani do przedszkola byś się nie załapał, tym bardziej że tam nie tolerują wulgarności i chamstwa.
          To twoi kolesie nazywali tu na forum mieszkańców którzy się wpisują na listy referendalne idiotami tylko dlatego że mają was dość i bardzo wierzę że Rudzianie nie dają się dalej oDNOwionej ferajnie robić w konia
    • 22burza Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 09:33
      hepik my mieszkamy w RUDZIE ŚLASKIEJ itetwoje pesymistyczne wiadomości z innych miast możesz sobie podarować,albo cztać żonie przy śniadaniu
      • waple Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 09:52
        I jeszcze jedno, uczyć to się należy w szkole,uczelni, nie na swoich błędach, bo błędy niekiedy są już nie do odrobienia.Tak jak tu i teraz a mobilizacja władzy bardzo cieszy, nie tylko mnie, ale przede wszystkim mieszkańców, bo to my zaufaliśmy, my ją wybraliśmy i jej powinnością jest cieszyć się i pracować z nami! Było tyle sygnałow a nie liczenie się z nikim i niczym, doprowadziło do sytuacji granicznej.Czyli jest w tym już jakiś, jeszcze niewymierny, ale jednak pozytyw. Pozdrawiam.
        • skalar2011 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 11:17
          jak widać według hepika wszystko co oDNOwione jest pozytywne i to ma być bezstronny moderator,żenujące
        • hepik1 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 11:45
          >uczyć to się należy w szkole,uczelni, nie na swoich błędach, bo błędy niekiedy są już nie do odrobienia.Tak jak tu i teraz a mobilizacja władzy bardzo cieszy(...)jest w tym już jakiś, jeszcze niewymierny, ale jednak pozytyw.

No przeciez o tym samym piszę.
          Na "cudzym" przykładzie.
          I za to musze sie naczytać tych wszystkich pretensji? ;)
          • jozefosmenda Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 11:53
            Edek olej to!
            Chociaż mnie czasami wkurzasz to tym razem spisujesz się dobrze.
            Czyli kompetentnie!
            • skalar2011 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 11:59
              jasne, największa kompetencja to zostawianie wszystkich nawet wulgarnych postów Zefla.
              • hepik1 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 12:09
                Ależ skąd.
                Pan Zefel też był cenzurowany przeze mnie i miał pretensje do mnie i to na wizji w telewizji ;)
                Taka karma(ta z buddyzmu) dobrego opiekuna ;)
              • jozefosmenda Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 12:12
                Skalar ty boroku!
                Moja "wulgarność" przy twoim "wersalu" to naprawdę jest poziom żłobka!
                A drugiego policzka nigdy nie nastawiam to przecież wiesz.
                I tak będzie, mówiąc słowami J.Owsiaka: do końca Świata i jeden dzień dłużej.
                • hepik1 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 12:31
                  To ja tylko dodam...gdyby każdy zadbał o swoje posty a nie zwracał uwagi na cudze,to byłbym bezrobotnym(na tym forum)
                  Zapytaj skalar,wapla (inicjatora referendum) czy amariana(goracego jego zwolennika) czy zniknął ich jakikolwiek post.
                  Czyli nie tędy przebiega weryfikacja niepoprawności ;)
                • waple Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 14:30
                  Dwie sprawy i dwie osoby.Hepik dziękuję,że moich postów nie usuwasz, jestem ostry, ale nie wulgarny.Druga natomiast, do Jozka, zmień to pod Twoimi postami, bo jo bych się stąd wynios, gdyby mi przyszło żyć, w tym towarzychu , co zawarła, nasza Noblistka, Szymborska. O to Cię bardzo proszę. Przyjemnego dnia.
                  • jozefosmenda lecz ludzi dobrej woli jest więcej.... 26.03.12, 23:15
                    Paweł!
                    Ten wpis autorstwa naszej noblistki faktycznie jest jednak życiowy.Na aktualne czasy wypisz,wymaluj!
                    Więc w tej odpowiedzi w stosunku do Ciebie go nie będzie.
                    • waple Re: lecz ludzi dobrej woli jest więcej.... 27.03.12, 18:28
                      Dzięki i za to. Pozdrawiam.
    • g-48 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 26.03.12, 11:20
      www.youtube.com/watch?v=BTDQEPKKW5I
      Dziwnyy jest ten Swiat gdzie w wyscigu do koryta nie przeszkadza niska frekwencja wyborcza a przy odwolaniu tak.
      Widac ze wybrancy ust6awiaqja przepisy do swoich potrzeb owijajac wyborcow wokol palca.
      • zista zebrano wymaganą ilość podpisów w Łodzi 26.03.12, 15:52
        Podając przykłady innych miast , gdzie odbywały się i będą odbywać referenda -bierzmy przykład z Łodzi- tam już raz odwołano prezydenta .Teraz w kolejnym nazbierano wymaganą ilość podpisów .Mieszkańcy Łodzi biorą sprawy w swoje ręce,władza która się nie sprawdza powinna odejść,trwanie w obecnych układach przynosi więcej szkody niż pożytku. W Rudzie Śląskiej zobaczymy...już są efekty część mieszkańców czuje się odpowiedzialnymi za swoje miasto ,dzielnicę nie jest im obojętne co dzieje się wokół .Sprawdzimy się jako społeczeństwo obywatelskie w referendum i kolejnych wyborach...nic o nas bez nas...
    • hepik1 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 27.03.12, 21:40
      Inicjatorzy referendum wycofali się ze zbierania podpisów na tydzień przed terminem. - Łódź ma prezydenta, więc po co go wybierać - mówił jeden z nich. Ceną za rezygnację jest założenie rady mieszkańców przy prezydencie Łodzi.

Więcej... lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,11431302,Nie_bedzie_referendum_w_sprawie_odwolania_Zdanowskiej.html#ixzz1qLbxDY00
      • amarian2 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 27.03.12, 22:45
        www.stoplikwidacjilodzi.pl/
        Oj hepik, już grzecznie spałem jak przystało na pracujacego a tu taka nowina. Hepik następnym razem czekaj do rana z tymi sensacjami.
        Referendum w Łodzi rózni się w sposób zasadniczy od naszego.
        Tamn od początku były zaangażowane organizacje polityczne, związkowe a w mniejszym stopniu obywatelskie.
        Czy referendum w Łodzi się odbędzie- zobaczymy.
        Tam po prostu facio sprzedał 10 tys głosów p. prezydent.
        Nas jest sześciu a policzone głosy sa w jednym bezpiecznym miejscu i trafią na pewno do komisarza.
        Ile razy można pisać, że referenda są czymnś normalnym w spółczesnej demokracji, a to że zawsze znajdzie się jakaś wsza sprzedajna to raczej nie nowość.
        I tak się cieszę, ze nie napisałeś tak jak pioruncośtam. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy tobie i sobie, a dyskusjęo łodzi zostawmy na rano. 7,00 odpowiada?
        • amarian2 hepik 27.03.12, 22:55
          W Bytomiu zebrali wystarczającą ilość, o tym przy Łodzi"zapomniałeś" napisać choć tak śledzisz zdarzenia w innych miastach? Ten post wyżej to też do ciebie.
        • jozefosmenda ile proc. głosów za prezydentem... 27.03.12, 23:40
          >>>amarian2 napisał:
          ......a to że zawsze znajdzie się jakaś wsza sprzedajna to raczej nie nowość. .....<<<

No tak Marian masz rację.W zasadzie to bez komentarza.
          • jol.usia Re: ile proc. głosów za prezydentem... 27.03.12, 23:48
            Czyżby to z tą wszą wziął pan panie Jozefie O.do siebie?Ale skoro pan tak uważa,to pana wybór,pewnie mam rację.
        • hepik1 Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 28.03.12, 07:27
          amarian2 napisał:
          > Nas jest sześciu a policzone głosy sa w jednym bezpiecznym miejscu i trafią na
          > pewno do komisarza.

Ale czujnym,jak pokazuje przykład łódzki,trzeba byc do końca.
          A nuż p.Dziedzic otworzy ponownie kiosk w Plazie i będą tam potrzebne nowe etaty ? ;)
          • durch-wall Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 28.03.12, 07:39
            Sugerujesz że po otwarciu kiosku zniknie strona rzecznika . No ! No ! Odażnie ! Ale zj,....k dostaniesz ! hihi !
          • robertdebruss Re: 96 proc. głosów za odwołaniem prezydenta... 29.03.12, 20:08
            To niych sie tam zatrudni Bambona, za 5 minut na wszystkich stoiskach bydom wiedzieć fto łon jest. Som o to dbo, tak jak na Frynie od pewnego czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka