Dodaj do ulubionych

Chciałbym podziękować.

28.06.12, 10:23
Dziękuję Pani Prezydent za spotkanie z mieszkańcami które miało miejsce rok temu w szkole przy ul. Tołstoja.
Dziękuję również za wymianę nawierzchni, za poprawę komfortu przejazdu przez skrzyżowanie na Karmańskim koło McDonalds'a . Wspomniałem o tym właśnie na tym spotkaniu, widać że nie są to jałowe spotkania z mieszkańcami.
W imieniu mieszkańców Rudy dziękuję również za naprawę nawierzchni na ul. Wolności na skrzyżowaniu z ul. Plac F. Chopina.

Obserwuj wątek
    • w36 Chciałbym NIE podziękować. 28.06.12, 14:46
      barretta napisała:

> Dziękuję również

Z pewną nieśmiałością wtrącę że:

1. Pani Dziedzic zleca w/w prace w ramach swoich obowiązków służbowych, wyznaczonych Prawem. Również w zakresie obowiązków jest komunikacja ze społecznością samorządu.
      2. Za te obowiązki w/w pani otrzymuje stosowne wynagrodzenie i przysługują jej przywileje
      3. Wszystkie wymienione prace nie są darowizną prywatną a są finansowane ze środków publicznych (Twoich, moich, naszych-społecznych).

Ale tak ten Twój pomysł z wyliczaniem pani Dziedzic podziękowań, nie jest taki zły, jak by się z początku wydawało.
      Jeśli chodzi o rządy Dziedzicowej, taka lista podziękowań będzie zdecydowanie krótsza od listy "nie podziękowań".
      Przykładowo, ja mogę pani Dziedzic nie podziękować za Oti. Przypomnę że taka sama inwestycja, tych samych pomysłodawców i wykonawców, została po szczegółowym audycie, w bogatszej od nas Bydgoszczy uznana za wysoce szkodliwą dla finansów miasta i zlikwidowana. A Dziedzicowa, świeża w ogóle w tym temacie, kupiła bajki marketingowe spółki i postanowiła beztrosko kontynuować ten koszmar. Pomimo że ma prawny obowiązek szczególnej staranności w kwestiach zarządzanego przez nią majątku publicznego. O konsultacjach społecznych już nie wspomnę.

Nie podziękuję też Dziedzicowej za wyciągnięcie zysku spółki wodociągowej, pozwolenie jej na trwonienie pieniędzy na psy na budę reklamy, festyny. A później tłumaczenie znaczącej podwyżki cen wody... brakiem zysków.

Nie podziękuję za topienie naszych pieniędzy i zawłaszczenie nasze samorządowej gazety, do osobistych celów władzy miasta.

Itd.. Itd..

No i widzisz, jeśli komuś się tylko chce można by taką listę "nie podziękowań" ciągnąć długo.
      Twoje podejście jest zdecydowanie mniej pracochłonne.
    • marynik Re: Chciałbym podziękować. 28.06.12, 16:20
      barretta napisała:

> Dziękuję Pani Prezydent za spotkanie z mieszkańcami które miało miejsce rok tem
      > u w szkole przy ul. Tołstoja.
      Szkoda, że nie podziekowałeś(aś) za likwidację szkoły, w ktorej pracujesz. Nie dziękuj za jej "chwilowe" pozostawienie, bo to nie zasługa p. prezydent tylko radnych.

> Dziękuję również za wymianę nawierzchni, za poprawę komfortu przejazdu przez sk
      > rzyżowanie na Karmańskim koło McDonalds'a . Wspomniałem o tym właśnie na tym sp
      > otkaniu, widać że nie są to jałowe spotkania z mieszkańcami.
      > W imieniu mieszkańców Rudy dziękuję również za naprawę nawierzchni na ul. Wolno
      > ści na skrzyżowaniu z ul. Plac F. Chopina.

Za nadzór nad naszymi ulicami jest odpowiedzilny wydział drog i mostów a zapewne tez jakaś bieżąca służba powołana w tym celu. Naprawa nawierzchni jest obowiązkiem tego wydziału, jeśłi uważasz, że to zasluga p. prezydent - to trzeb a zliwkidowac ten wydział. Łaski nam nikt nie zrobił, to obowiązek samorządu - dbanie o ulice. I nie ośmieszaj mnie, bo dziękowac można za rzeczy ponad "zakres obowiązków" a nie za to, za co bierze się miesiąc wypałtę i to nei małą. I wstyd, że pod obecnymi rządami trzeba z takimi pierdołami czekac az na spotkanie z prezydentem. Od chodników, dziur , ulic, nawirzechni są inni ludzie w tym urzędzie, tzreba tylko przyjrzeć się ich pracy. Tak samo mnie bulwersuja interpelacje radnych w sprawie naprawy chodników, wycinki drzew i innych pierdół. Zamiast iśc na spotkanie z radnym trzeb audac się do odopwiedniego wydziału i zlożyć pismo w sprawie. A pismo - to pismo - wymigac się juz nie da a przynajmniej trzeba na nie odpowiedzieć i to w terminie ustawowym.
      >
      • pipi43 Re: Chciałbym podziękować. 28.06.12, 17:35
        marynik napisała:

I nie ośmieszaj mnie, bo dziękowac można za rzeczy ponad "zakres obo
        > wiązków" a nie za to, za co bierze się miesiąc wypałtę i to nei małą.

Marynik, czas zmienić sprzęt, bo zaczyna "połykać" coraz więcej liter.:)
    • evzen Re: Chciałbym podziękować. 28.06.12, 16:58
      A ja dziękuję Pani Prezydent za pozwolenie KW S.A. na fedrunek "na zawał" pod naszym miastem, cichaczem i bez zbędnego gadania z mieszkańcami.
      Dziękuję za wszystkie złożone przed referendum obietnice - zwłaszcza za obietnicę budowy hali sportowej na Nowym Bytomiu.
      Za ceny wody też dziękuję...
      • fast-kajfasz Re: Chciałbym podziękować. 28.06.12, 20:08
        Przypomina o fedrowaniu w taki sam sposób przez 8 lat w tracie rządów Stojących w miejscu!
        • evzen Re: Chciałbym podziękować. 28.06.12, 21:50
          fast-kajfasz napisał:

> Przypomina o fedrowaniu w taki sam sposób przez 8 lat w tracie rządów Stojących
          > w miejscu!

Tak-sposób taki sam, tylko nie w tych miejscach, w których na fedrowanie pozwolenie zostało wydane obecnie.
      • skalar2011 Re: Chciałbym podziękować. 29.06.12, 19:51
        evzen napisał(a):

> A ja dziękuję Pani Prezydent za pozwolenie KW S.A. na fedrunek "na zawał" pod n
        > aszym miastem, cichaczem i bez zbędnego gadania z mieszkańcami.
        > Dziękuję za wszystkie złożone przed referendum obietnice - zwłaszcza za obietni
        > cę budowy hali sportowej na Nowym Bytomiu.
        > Za ceny wody też dziękuję...
        musisz jeszcze podziękować za krematorium na Frynie zapomniałeś?
    • mietlorz707 A ja dziękuję, 28.06.12, 19:37
      bardzo dziękuję, za asfalt na Jagiełly.
      • pipi43 Re: A ja dziękuję, 28.06.12, 19:57
        W tych Kochłowicach to normalne asfaltowa dżungla jest...:)
        • marynik Re: A ja dziękuję, 28.06.12, 22:32
          pipi43 napisała:

> W tych Kochłowicach to normalne asfaltowa dżungla jest...:)

Uważaj, uważaj, bo ci też chyba sprzęt szwankuje, albo zjadłaś "normalnie" - "i".
          • pipi43 Re: A ja dziękuję, 28.06.12, 22:42
            marynik napisała:

> Uważaj, uważaj, bo ci też chyba sprzęt szwankuje, albo zjadłaś "normalnie" -
            > "i".

Tak jak pisałam w innym miejscu - tracę power.
            Za tydzień udaję sie na długi, niezasłużony urlop.
    • fast-kajfasz Re: Chciałbym podziękować. 28.06.12, 20:06
      A dlaczego nie dziękujesz poprzednikom. Mieli na to 8 lat? Czyżby według przysłowia o Wole i pamięci!?
      • 22burza Re: Chciałbym podziękować. 28.06.12, 22:27
        kajfasz ty mosz skleroza przecież już my im podziękowali 1,5 roku temu ino typy takie jak ty zaś poru darmozjadów i obiboków wybrali i siedzą i dmuchają w stołki i jedno co chętnie robią to idą do kasy po diety
        • skalar2011 Re: Chciałbym podziękować. 29.06.12, 19:54
          a ze strachu pos....rani przed referendum, teraz dziękują wszystkim że ich nie wyciepli, ale jeszcze przydzie na to czas
      • barretta Re: Chciałbym podziękować. 03.07.12, 08:04
        fast-kajfasz napisał:

> A dlaczego nie dziękujesz poprzednikom. Mieli na to 8 lat? Czyżby według przysł
        > owia o Wole i pamięci!?

Bo "Ci" zrobili by to miesiąc przed wyborami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka