17.03.13, 10:13
Dla tych co nie dostali jeszcze Prawdy a piszą … różne rzeczy:”
www.naszagazeta.info/images/stories/pors_nr13.pdf
Polecam str. 7 (ktoś tu kwestionował koszty UM), str 8 i 11 ( to tak o ukrywaniu stanu finansów Aquaparku), 16 i 17 oraz polecam str 24 ( choć o Piórkowskim napisałbym ostrzej).
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Zapraszam 17.03.13, 11:00
      A ta fotka z reklamy Domu Pogrzebowego Hofman w PoRśł mówi Prawdę czy sfotoszopowana?
      Komina dojrzeć nie sposób a przecie referendum ,między innymi o ten komin właśnie? ;)
    • amarian2 Re: Zapraszam 17.03.13, 11:47
      Hepik zdecyduj się. Normalna gazeta utrzymująca się z reklam czy wydawana przez referendystów.
      • aptykorz Re: Zapraszam 17.03.13, 12:42
        Marian po co mu to mówisz , hepik zawsze był i jest prodziedzicowy ,
        w zeszłym roku też szpilił ile tylko mógł , obiektywizm dawno sprzedał .......
        • erudka Re: Zapraszam 17.03.13, 13:02
          Zauważyłam, że na tym forum obiektywny jest tylko ten, kto popiera referendum. Reszta jest stąd przeganiana. Czasem nawet w obraźliwy sposób.
      • hepik1 Re: Zapraszam 17.03.13, 13:51
        amarian2 napisał:

> Hepik zdecyduj się. Normalna gazeta utrzymująca się z reklam czy wydawana przez
        > referendystów.

A niby gdzie pisałem,że wydawana przez referendystów?
        Dlaczego teraz darmowa,przeczytałem.Taniej rozdać za darmo ,niż kolportować odpłatnie.
        Ale coś podwójną moralnością pachnie.
        Z drugiej strony ,pieniądze nie śmierdzą ;)

Jeśli PoRśl ,takie odnoszę wrażenie,sprzyja referendum,referendum między innymi za błędy Dziedzicowej z krematorium dymiącym prosto w okna,to branie kasy od Hofmanajakos tak nijak ;)

Na marginesie,niby redakcja za treść ogłoszeń nie odpowiada ale spoglądając na reklamę z wizualizację krematorium gdzie nie ma sąsiednich budynków ,nie ma komina ,z rzeczywistością:
        i47.tinypic.com/b6xbar.jpg
        to red.nacz gazety mającej w tytule "Prawda" też się powinien zastanowić na jakością tych pieniedzy ;)

• w36 Re: Zapraszam 18.03.13, 01:16
          hepik1 napisał:

> Na marginesie,niby redakcja za treść ogłoszeń nie odpowiada ale spoglądając na
          > reklamę z wizualizację krematorium gdzie nie ma sąsiednich budynków ,nie ma ko
          > mina ,z rzeczywistością:
          > i47.tinypic.com/b6xbar.jpg

Nie mam sto procent pewności, ale to co jest w "Prawdzie" to wygląda mi na widok od drugiej strony niż Twoja fotka (od ul.Magdziorza) , dlatego nie widać budynków przy Nowary (a np. widać jakby fragment ogrodzenia kościoła po lewej). Przemawia też za tym całkiem inny układ okien i drzwi, brak drzew itd. .

Co do braku komina to budynek istniał bez niego sporo czasu. Mnie też udało się zrobić fotkę gotowego budynku bez niego:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3080164,2,1,Ruda-Slaska.html

Nie mam w tej chwili czasu sprawdzać moje domysły na miejscu, ale nie powiedziałbym że ta fotka w tej reklamie jest akurat w jakimkolwiek stopniu zafałszowana.
          • hepik1 Re: Zapraszam 18.03.13, 06:31
            Przede wszystkim to nie fotka,tylko komputerowa wizualizacja.
            Ale nawet gdyby,to zamieszczanie zdjęcia pozbawionego komina czyli stanu ,który był kilka lat temu i nie budził żadnych kontrowersji ,jest oszukaństwem.
            Jest jeszcze możliwość ,że ktoś im zakosił aparat i juz później nie mogli pstryknąć aktualnej fotki ;)
            • amarian2 Re: Zapraszam 18.03.13, 07:05
              W każdej redakcji całość materiału reklamy dostarcza zleceniodawca i dlatego „redakcja nie odpowiada za treść „>
              • hepik1 Re: Zapraszam 18.03.13, 09:38
                To,że nie odpowiada,to ja napisałem kilka postów wcześniej ;)
                Spróbuj w rydzykowym "Naszym Dzienniku" znaleźć reklamę agencji towarzyskiej...a przeciez mogliby reklamować,czyż nie?
                Jeśli ktos walczy z krematorium w centrum miasta,to chyba nie powinien brać kasy od tego krematorium?
                Tak z czystej przyzwoitości! ;)
            • w36 Re: Zapraszam 19.03.13, 04:25
              hepik1 napisał:

> Przede wszystkim to nie fotka,tylko komputerowa wizualizacja.

Możliwe. Nie będę się upierał. Ale podtrzymuję moją hipotezę że to jest widok od drugiej strony niż Twoja i moja fotka. Dlatego choćby zarzut że wymazano sąsiedni budynek wydaje mi się nie trafne.

> Ale nawet gdyby,to zamieszczanie zdjęcia pozbawionego komina czyli stanu ,który
              > był kilka lat temu i nie budził żadnych kontrowersji ,jest oszukaństwem.

To przecież tylko reklama usług pogrzebowych a nie folder biura podróży, czy jakikolwiek dokument czy relacja dziennikarska. Moim zdaniem komin szpeci a że kompletnie nie wnosi nic do treści ogłoszenia to dali akurat obrazek bez niego. Też bym tak postąpił. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Nazywanie tego oszukaństwem jest chyba grubą przesadą.

Po za tym to nie właścicielka krematorium jest "czarnym charakterem" w tej całej sprawie. Działała biznesowo, zgodnie z prawem i dotychczas nic nie przemawia inaczej.
              Za to Dziedzicowa zachowała się w sposób dyskwalifikujący jej kwalifikacje do urzędu. I to dwukrotnie. Raz jak sprawa wyszła szła bezczelnie w zaparte. Wywaliła jakiegoś zbyt mało "mopsowatego" podwładnego a do mieszkańców odniosła się arogancko, choć powinna rozumieć że w takiej sprawie będą z pewnością duże emocjonalne problemy.
              A drugi raz, przed pierwszym referendum, kiedy wciskała mieszkańcom żenujący kit o jej prośbie by właścicielka zakładu wywaliła kupę swoich pieniędzy w błoto, bo ją Dziedzicowa prosi. Przecież chyba nie była sama tak naiwna by wierzyć że jej prośba jest dorzeczna.

Tak że sprawę krematorium, ja osobiście odbieram jako jeden z wielu, nie najważniejszy, przykład niekompetencji Dziedzicowej w sprawowaniu urzędu. Ta kobieta nie nadaje się na to stanowisko i dowiodła tego w stopniu oczywistym.
              Ale do szefostwa krematorium nie mam żadnych pretensji i nie rozumiem dlaczego "Prawda" miała by brać udział w krucjacie przeciw niemu. Skoro to całkiem o co innego chodzi.
              • skalar2011 Re: Zapraszam 19.03.13, 06:41
                dokładnie chodzi tylko o odsunięcie tej nieudolne wladzy, by już więcej zła nie mogła uczynić w tym mieście
                • aptykorz Re: Zapraszam 19.03.13, 07:56
                  hepik na BIP-ie do dzisiaj są plany nowej lokalizacji krematorium , co zapomniałeś ! ! !

tak się robi w ciu....... mieszkańców
                  • hepik1 Re: Zapraszam 19.03.13, 20:16
                    aptykorz napisał(a):

> hepik na BIP-ie do dzisiaj są plany nowej lokalizacji krematorium , co zapomnia
                    > łeś ! !

A to ma cos wspólnego z braniem pieniędzy przez Prawdę o Rudzie Śląskiej za reklamę krematorium albo oszukańczą fotką w reklamie bez komina?
                    Bo o tym dyskusja sie tu toczy ;)
    • g-48 Re: Moja baba ..... 19.03.13, 20:04
      ....zawsze mi godo "Zamknij pysk bo juzas wykraczesz!"
      Wakrakolech ze Elektrownia Halemba zamkna (Kolodziej mnie za to chciol podgryzc) .Wykrakolech ze Gierka wykopiom (Jedyn mi pedziol-a to bylo po 3miesiacach rzadow tego pajaca ze polozy legitka, no legitki niy polozyl i byl posmiewiskiem rodziny).
      Marianek a tyn co szczerzy swoj gybis kolo ciebie niy jest to tyn Kokote/ Rowerek tyn co lotol do mikrofonu jak by mu ktos posolil? Niy godolech ze lon "wroci" jako cierpista? Ciekawi mnie kiedy okoze sie przy referendystach tyn" po chrzescijansku wychowany" po komuszemu zarabiajacemu Krzysiu Os menda bo Zefel wedlug tyj gazetki juz jest z kapiohem w locie nad Frynom.
      Mom ino nadzieja ze Kolodziej bydzie sie teraz wstydzil w tym pace pokazywac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka