13.04.13, 20:40
no i ilu was przyszło do tej stodoły i co ustaliliście,nic nas fifiku nie informujesz.?
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: stodoła 13.04.13, 20:45
      22burza napisała:

no i ilu was przyszło do tej stodoły i co ustaliliście,nic nas fifiku nie informujesz.?

Może zostali na karaoke?:D
      • 22burza Re: stodoła 13.04.13, 20:57
        ciekawe czy było ich więcej niż na spotkaniu w UM.
    • hepik1 Re: stodoła 13.04.13, 21:52
      Maja ponad 2 tys lajków na fb i ponad tysiąc podpisów w ciagu kilku dni.
      To jest sukces.
      I 99 % szans na odwołanie decyzji o nadaniu im Kaczynskich rondzie Aldika.
      Niech sie bawią ;)
      • fifik_rsl Re: stodoła 13.04.13, 22:04
        Podpisów jest ok 2 tyś. w 3 dni zbierania.
      • czerwcowyreferendysta Re: stodoła 14.04.13, 14:27
        Hepik1 Ty znasz Grażynę dobrze, pracując dla niej, tak mówią rude wiewiórki, a więc czy Prezydent Dziedzic się już wpisała na fb i podpisała listę przeciwko ?

Na pewno to zrobiła lub zrobi, ponieważ lubi intrygi, najpierw chciała ronda im. Kaczyńskich, a później jest przeciw, to takie dziedziczne.

hepik1 napisał:

> Maja ponad 2 tys lajków na fb i ponad tysiąc podpisów w ciagu kilku dni.
        > To jest sukces.
        > I 99 % szans na odwołanie decyzji o nadaniu im Kaczynskich rondzie Aldika.
        > Niech sie bawią ;)
    • fifik_rsl Re: stodoła 13.04.13, 22:03
      To Was interesuje sprawa ronda, myślałem że tylko referendum.

Jestem zawiedziony przyszło jedynie 10 osób, nie licząc nas organizatrów. Nie będe ukrywał, że liczyłem iż Mieszkańcy Rudy Śl wykażą większe zaangażowanie, kiedy trzeba już zrobić coś więcej niż podpisać petycję i kliknąć lubię to.

Co będzie dalej, doprowadzimy tę sprawę do końca, czy to poprzez wymuszenie zmiany uchwały przez UM czy też poprzez zgłoszenie do wojewody, a dokładnie do jego nadzoru prawnego, ze względu na podjęcie jej bez konsultacji społecznych.
      Narazie pałeczka jest w rękach radnych.

Między czasie będzie ankieta w której każdy będzie mógł przedstawić propozycję i tę która wygra, zaproponujemy RM.

Reasumując: Kiedy swoje zaangażowanie trzeba wykazać poza zwykłe kliknięcie i podpis na karcie, to nie ma z tym dobrze, co nie wróży dobrze także tej drugiej inicjatywie.
      • 22burza Re: stodoła 13.04.13, 22:18
        ta druga grupa inicjatywna wyszła po podpisy do domów Rudzian,ale tu masz rację wszyscy dużo gadają,nażekają,a jak trzeba wykazać minimum inicjatywy i to pro publico bono,to nkomu się nie chce ruszyć tych czterech liter z fotela,a może poniekąd to taż tchórzostwo.
        • fifik_rsl Re: stodoła 13.04.13, 23:07
          Tylko że właśnie sztuką nie jest zebranie podpisów. Byliśmy 3 godziny na targu i ludzie podpisywali bardzo chętnie, nie było z tym najmniejszego problemu. Nie licząc pojedynczych fanatycznych sztuk, dla których byliśmy bolszewikami, kolaborantami czy wywrotowcami działającymi przeciwko najjaśniejszej Rzeczypospolitej.
          Problem zaczyna się gdy trzeba fizycznie przyjść na spotkanie, czy też udać się do lokalu. Myśmy się o tym przekonali dziś, natomiast ta druga grupa najprawdopodobniej w czerwcu.
          • hepik1 Re: stodoła 14.04.13, 07:34
            10 osób to nie jest tragedia. ;)

Trwa najazd pisowców na Śląsk w związku z wyborami do Senatu.
            Tutaj Piecha,Śniadek a miał być nawet agent Tomek i przyszło 3 emerytów ;)
      • mietlorz707 Re: stodoła 13.04.13, 22:19
        Już o tym pisałem prawie tydzień temu.
        Ale oczywiście marny ze mnie wróżbita, politologu po studiach.
        • teletoobis Re: stodoła 13.04.13, 23:26
          Problem w tym, ze ty sam nie rozumiesz tego co piszesz :)
          • volwer Re: stodoła 13.04.13, 23:56
            płoną płoną stodoły..każdego dnia..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka