Dodaj do ulubionych

Do Józefa Osmendy

14.05.13, 08:12
Kawa na ławę

• Skąd wie Pan kto figuruje na listach poparcia referendum?
O ile wiem Pan podpisów nie zbierał.

• Proszę podać imię i nazwisko osoby która jest na liście mimo swojej woli.
Represje ją nie dotkną ze strony władzy.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 08:37
      Pan którą prokuraturę reprezentuje?
      • mrnatohk Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 08:46
        Hepik, a Ty co adwokat? "Papiery" masz to pokaż (że jesteś oczywiście adwokatem jakbyś nie zrozumiał)
        I dlaczego mieszasz do tego prokuraturę? Pytam bo z tego co wiadomo wczoraj jeszcze nie bylo w Prokuraturze żadnego zawiadomienia, a podobno została już zawiadomiona...
      • amarian2 Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 08:52
        A ty hepik z CBŚ?
        Pytanie jest zasadne. Jak się pochwalił sam Józef to on wpadł na trop ( nie wiedziałem, że z niego taki agent). I pytanie jest proste, jeżeli wie, że jego krewny jest na liście to skąd???
        A odpowiadając Józefowi i tobie hepiczku.
        Gdybym wiedział skąd znalazła się lista zmarłych to oddałbym tą sprawę bez wahania do prokuratury.
        Ale mam niespodziankę w tym temacie dla Józefa i hepika, ale o tym za kilka dni.

• hepik1 Re: Do amariana 14.05.13, 10:25
          Ale ty nie musisz wiedzieć jak ta lista powstała.
          Wystarczy,że wiesz ,że zawiera listę zmarłych ,którzy siłą rzeczy nie mogli jej podpisać.
          Składasz zawiadomienie do prokuratury a oni zajmują się resztą.
          Oczywiście w ramach pomocy i współpracy z organem ścigania podajesz nazwisko osoby,która ją dostarczyła do waszego sztabu(od byle kogo list chyba nie przyjmowaliście w panice,że może podpisów zabraknąć?)
          I po ptokach dla takiej osoby-jeśli jej nie dostarczyła w rękawiczkach , ewentualnie w masce Zorro ;)

A czy radny mógł widzieć dane ooby,która podpisała wcześniej taką listę?
          Chyba tak.Jeśli na jednej stronie znajduje się kilkanaście lub kilkadziesiąt osób,to ten wpisujący na końcu zanim sie wpisze (podpisze) widzi wszystkie poprzednie osoby ;)
          Jeśli ma fotograficzną pamięc albo aparat fotograficzny w okularach to wie już wszystko ;)
          • aptykorz Re: Do amariana 14.05.13, 11:52
            dla wiadomości dociekliwego hepika:
            każda lista zawiera 12 pozycji (możesz to sprawdzić na naszej stronie)
            nie spotkałem się z tym żeby ktokolwiek chciał wiedzieć kto się tam wcześniej podpisał , nawet jak to byli sąsiedzi czy jacyś znajomi
            "aparat fotograficzny w okularach" ? ? ? ..... chłopie ale masz fantazję :)))
            • hepik1 Re: Do amariana 14.05.13, 12:13

Dwie stówki z kamera HD ;)
              detektywistyczny.sklep.pl/opis/1992298/okulary-szpiegowskie-z-kamera-hd-32a-aparat-pendrive-do-16gb.html
              • aptykorz Re: Do amariana 14.05.13, 12:26
                kupiłeś ? ? ;)
        • hepik1 Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 10:45
          > sam Józef to on wpadł na trop ( nie wiedziałem, że z niego taki agent).

A jak ogladałeś pierwszy odcinek Ojca Mateusza wiedziałeś ,że potrafi rozwiązać każdą zagadkę kryminalną i to kilka lat z rzędu co tydzień?
        • jozefosmenda Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 11:27
          Marian!
          Zaś plączesz!
          A skąd ty wiedziałeś, że to była jak napisałeś "lista zmarłych"?
          A może na tej zasadzie:...."podpisała się jedna osoba już po śmierci bo wcześniej zmarła." .....?
          • teletoobis Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 13:32
            No to może prawdę na stół: jak czekista czekiście;
            -czyj podpis został niby sfałszowany?
            -skąd Pan wiedział, ze na liście znajduje się takie a nie inne nazwisko?
            -kto udostępnił Panu wgląd w listy?

Proszę nie czepiać się pierdół a jasno odpowiedzieć na zadane pytania, powstałe po tym, co wczoraj widziałem i słyszałem w TVP Katowice!

Nie będzie odpowiedzi? A czego się spodziewać po członku Millera?
            • jozefosmenda Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 22:28
              Oj Tubisu, Tubisiu!Na dodatek Tele niczym TV3.
              Na ten moment jesteś żałosny!
              Ja nie znam członka Milera, ba! Nawet nie wiem jak wygląda.
              Natomiast TOBIE i INNYM radzę posłuchać tego co mówiłem w odróżnieniu od tego co mówił dziennikarz. To co usłyszeliśmy z ust dziennikarza nijak ma się do rzeczywistości!
              Z moich ust takie stwierdzenia nie padły ani też żadnej informacji urzędnikom nie przekazałem. Zresztą zaraz po mnie rzecznik prasowy UM wyraźnie informuje jak to się toczyło.Ale prawdę powiedziawszy wcale mi na tym nie zależy jak to ktoś odebrał.
              I po co to bicie piany?

• teletoobis Re: Do Józefa Osmendy 15.05.13, 06:05
                Przede wszystkim, Panie Józefie, na konsomołce razem nie byliśmy, dlatego wypraszam sobie fraternizowanie się z pana strony.
                To, co nazywa Pan biciem piany, ja odbieram jako rzucanie kalumni i oszczerstw.
                W TVP powiedział pan wprost, ze ktoś z Pana rodziny znalazł się ponoć na listach, miał je nie podpisywać. Pytał o to Pana, stąd wniosek, ze miał Pan dostęp do list, skoro mógł pan ten "fakt" zweryfikować. Albo zna pan kogoś, kto taki dostęp posiada. Pomijam już sprawę tego, że osoby postronne mają do list dostęp. Ważniejsze jest- po co komu ta wiedza i jak ją spożytkuje. Każdy ujawniony nam akt mszczenia się administracji Miasta na ludziach, którzy podpisali listy, albo działali przy organizacji referendum, będzie specjalnie nagłaśniany przez nas, a osoba pokrzywdzona będzie mogła liczyć na wsparcie jurystyczne z naszej strony.
                Może Pan być pewny, że poseł Rozenek zażąda we właściwych instytucjach wyjaśnienia tego curiosum. Więc albo się okaże, że pan łże, albo, ze ktoś usiłuje nami manipulować. Jedno i drugie pachnie późnym Gomułką.
                Tak na marginesie; fakt, że panu nie zależy na tym, jak pana wypowiedzi odbiera elektorat, świadczy o jednym: czas się z nim pożegnać. I elektorat jest tego świadom. Idź pan i wstydu lewicy oszczędź. Najlepiej zabierając wszystkich swoich koleżków z SLD.
                • jozefosmenda Re: Do Józefa Osmendy 15.05.13, 23:35
                  Więc mówisz synek (teletoobis), że ja łżę? Że pachnie późnym Gomułką? Że elektorat (czyli ty) ma mnie już dosyć?
                  A ja ci powiem tylko tyle, że już nie mogę się doczekać kiedy to pan poseł Rozenek włączy się do akcji. Obejrzyj sobie chłopie jeszcze raz TV3 z 13 maja br, obejrzyj sobie dzisiejszą sesję RM i miej na uwadze by nie zostać kolejnym "wróblem"! Ratuje cię tlko to, że ja tak po prawdzie to tego forum poważnie nie traktuję!
                  Zadaję sobie jednak pytanie co trzeba "brać" by pisać takie farmazony?
                  • zzabciaa87 Re: Do Józefa Osmendy 15.05.13, 23:46
                    Szanowny Panie Radny, ja również chciałabym wiedzieć co trzeba "brać" aby takie farmazony pisać - zalecam Panu zmianę dealera bądź "branie" mniejszych dawek.
                    Może zamiast pisać o pierdołach udzieli Pan odpowiedzi amarianowi?
                  • teletoobis Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 05:55
                    Zwracam Panu uwagę raz jeszcze. Skoro nie rozumie pan słowa fraternizowanie się, to powiem panu tak, by nawet pan swym rozumem mógł pojąć: świń razem nie pasaliśmy, więc wypraszam sobie formę "Ty".
                    Programy telewizyjne obejrzałem i dalej pytam: SKĄD Pan wie kto był na listach? Jeśli pan je widział, to kto umożliwił Panu dostęp do nich?
                    Pytania niby proste, a nie wiem, czy Pan się boi na nie odpowiedzieć, czy zwyczajnie nie rozumie?

Elektorat, panie Osmenda, to między innymi również ja. O czym Pan się przekona wcześniej czy później. Na zasłużonej emeryturze politycznej.

Tak na marginesie, to zastanawiam się ile i co trzeba wypić, by mieć kłopoty ze zrozumieniem podstawowych pytań?
                    • komes_nn Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 06:59
                      Sprawa p.Wróbla jeszcze się nie skończyła, więc straszenie kogoś, próby zamykania komuś ust jak i stosowanie metod bez poszanowania pewnych zasad, nie daje panu prawa do takich wypowiedz. Niech pan nie myśli, że jest pan w tym mieście jego pępkiem. Niech pan nie określa się jako : ja jestem sądem ja jestem wyrocznią i katem. Takie wypowiedzi człowieka, który szczególnie powinien zachować umiar w swoich wypocinach, bo inaczej tego nazwać nie można, daje pełny obraz buty i arogancji w stosunku do osób, które mają odmienne zdanie w ocenianiu poczynań co niektórych przedstawicieli WŁADZY W MIEŚCIE. Do końca wyjaśnienia różnych spraw jest jeszcze daleko a nie wszyscy to chłopcy z którymi próbuje się różnych zagrywek.
                      • teletoobis Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 07:38
                        Przepraszam, post kierowany do mnie?
                        • komes_nn Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 08:04
                          Teletoobiś, to jest skierowane do naszego ojca mądrości JO. No może przemądrzałości. Pozdrawiam !!!!
                    • jozefosmenda Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 09:25
                      Zwracam ci uwagę, że jako "teletoobis: to TY dla mnie jesteś TY!
                      Natomiast jako pan Kowalski czy Nowak to będziesz dla mnie PAN a jakże.
                      Ja do tych co "incognito" tutaj do mnie piszą i mi ubliżają również jestem również tylko "incognito" a nie z imienia i nazwiska i funkcji społecznej którą pełnię!
                      W tm momencie niestety inaczej nie będzie a ponieważ ja zawsze odnoszę się wprost proporcjonalnie do chamstwa ,które mi tutaj niektórzy serwują to będzie tak jak jest!
                      Jesteś tubisiu w tym momencie wybitnie nie zrównoważony ale ja faktycznie świń z tobą nie pasałem i nie zamierzam! Poza tym ja w twoim wieku miałem bardzo dużo szacunku do starszych ale to było w tym wrednym PRL w którym ludzie po śmietnikach nie chodzili więc chamstwo było mniejsze lub nie takie porażające jak dzisiaj mamy wokół!
                      Widocznie jednak ty i inni macie ciasne umysły bo jeżeli po obejrzeniu moich wystąpień w TV nie umiecie niczego zrozumieć i pojąć to wydaje mi się, że są to początki co najmniej schizofrenii? Ale tkwijcie sobie dalej w tym przekonaniu, mnie to nie przeszkadza i jest mi to zresztą obojętne.
                      Tobie i innym "nawiedzonym" życzę miłego dnia a z Marianem myślę, że sami sobie pewne rzeczy wyjaśnimy.
                      Zwłaszcza nurtuje mnie sprawa tych co najpierw umarli a potem podpisali.
                      • teletoobis Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 11:18
                        Faktycznie mentalność bierutowskiego wychowanka jest znamieniem niezatartym. O kulturze mogę w odniesieniu do Pana wspomnieć jedynie w formie abstrakcji, ale tego nie uczynię, powiem pewnie pan do jej poziomu nigdy nie dorośnie.
                        W odróżnieniu do Pana, ja nie będę reagował wprost, czy odwrotnie proporcjonalnie na Pana chamstwo. Po prostu, ignoruje je, z lekkim uśmieszkiem pobłażania. Szczególnie, kiedy czytam Pana zupełnie niecelne prztyczki dotyczące wieku. Sybilla Pan jesteś, towarzyszu, że znasz Pan mój wiek? Albo dorwał się Pan do moich danych osobowych?

Cała dyskusja z Panem oraz brak odpowiedzi na zadane - proste przecież- pytania, utwierdzają mnie w przekonaniu, że Pan kręci. Albo łże
                        • jozefosmenda Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 23:09
                          No cóż .
                          Ja łżę a ty bredzisz!
                          W końcu na to samo wychodzi.
                          I pomyśleć , że obaj jesteśmy niepijący. Zresztą Marian również.
                          Ale tacy jak my to mimo wszystko mają najgorzej?
                          • teletoobis Re: Do Józefa Osmendy 17.05.13, 05:49
                            A o tym to przekonamy się niebawem, kto łże, kto bredzi, a kto będzie mógł się - może nie napić- a zgodnie z obyczajem towarzyszy z KC- uchlać :)
                  • amarian2 Re: Do Józefa Osmendy 16.05.13, 09:00
                    Biegam za tobą i nic nie biorę, nie piję a chcę tylko uzyskać jedną odpowiedź.
                    forum.gazeta.pl/forum/w,261,144460106,144471144,Do_Jozefa.html
            • komes_nn Re: Do Józefa Osmendy 15.05.13, 06:51
              hehehe, czy to oznacza, że według członka, telewizja dalej kłamie ? Jak to kiedyś głośno mówiono w czasach wczesno - Jozinowych ? No i popatrzcie, nic się nie zmieniło od tych czasów ? dalej te same gęby przy sterze, korytku, w mediach i z przyzwyczajenia pewno te same piosenki dla ludu głoszone ich prawdą i metodą ?. No, ale jak zwykle TELEWIZJA KŁAMIE, bo tak to rozumiem ??????? Jedyna prawda, która nam powinna być miodem na serce, to prawda członków, wszystko inne to beeeeee.
          • w36 Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 13:33
            jozefosmenda napisał:

> Marian!
            > Zaś plączesz!

Ale do rzeczy proszę.

Ja też podpisałem listę, to chyba mam prawo wiedzieć na jakiej podstawie postronna osoba chwali się publicznie w mediach że zna treść list referendalnych.

To kto ujawnił treść listy?
            • aptykorz Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 13:50
              co wy chcecie od Józka prawdę usłyszeć , opanujcie się , to niemożliwe
              zawsze jak ma powiedzieć prawdę to lawiruje po innych tematach
              potem się nabija że ma ubaw jak tu pisze
              nieraz coś tam leci o sjechaniu z pukla
              poza tym jak przystał do tej paczki rodzochowej to możecie zapomnieć że kiedykolwiek prawdę usłyszycie , szkoda czasu na takiego "prawdziwka"
              • teletoobis Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 14:06
                To może się spodziewać, wyjaśnienia mu, co tak naprawdę w języku polskim znaczy słowo "oszczerstwo" albo "pomówienie".
                I nie będą mu tego wyjaśniać poloniści....
                • 22burza Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 15:03
                  co wy chcecie od komunisty,przecież oni zasze ryby łowili w mętnej wodzie.Zefla zrzucili ze sceny,to musi w jakikolwiek sposób zaistnieć,,najprościej usnuć kolejną intrygę /Nowy Schtirlitz się znalazł,zaraz będziemy mieli "rudzkie 17 mgnień wiosny".Do referendum zdążą z tymserialem intryg,pomówień i sensacji. Zabawa trwa,tylko kto w tym czasie rządzi Miastem ?
          • amarian2 Do Józefa 14.05.13, 15:51
            Józefie na to odpowiadałem wcześniej. Trzeba czytać systematycznie lub … zatrudnić detektywa.
            Teraz twoja kolej. Czekamy na odpowiedź, skąd twój członek rodziny wie. U mnie kamer nie ma, list nikt nie przeglądał, prosto z mieszkania pojechały listy do Komisarza. Więc?
            Na 140 tys mieszkańców akurat Ty wykryłeś aferę?
            I na pewno nie ma to nic wspólnego z utrata poszczególnych funkcji ?
            A tak poważnie, Józefie, nie wiesz przypadkiem czy ta lista 1300 osób została nielegalnie wydrukowana? Bo jak zapewniała sama p. prezydent to ona ją przeglądała ( nielegalnie). Pytanie czy pokazywała listę innym osobom?
            Bo takie dziwne odgłosy przychodzą z UM, że niektórzy sprawdzają swoich krewnych i znajomych. Na szczęście to tylko lista potencjalnych podpisów.

• blade510 Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 18:23
      no i do pana hepiczka!
      Kochani co tak bardzo ubolewacie nad referendarzami - oni i bez Was dadzą radę, przecie nie Wy panowie będziecie weryfikować listy- to przestańcie uważać się za jedynych sprawiedliwych.a igranie śmiercią kobiety, - to wykreśla Was z grona ludzi, bo tak robi tylko dzicz!
      Osoby które podjęły inicjatywę referendum - to chwała im za troskę,ale mam prośbę jak będą plakaty - oddajcie część kolekcjonerom - bo po co mają tracić swój cenny czas
      Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia
      • ysia666 Re: Do Józefa Osmendy 14.05.13, 23:41
        to,że jadą na naszych pleckach to wiemy ale zmarłym daliby spokój
        • amarian2 Józefie 15.05.13, 09:55
          Czekam na odpowiedź.
          Nie może tak być , ze rzucacie pomówienia a potem znikacie.
          To, że okradając mieszkańców finansujecie szmatławiec, za który rocznie można by było zapłacić za 3 referenda i wykorzystujecie tą tubę propagandową do podziału mieszkańców, kłamstw i pomówień nie jest odpowiedzią.
          Józefie Prota odpowiedź. Maczasz palce w prowokacji? Takiej samej jak tej z przed roku którą nie rozliczyliście? Ani moralnie a ni finansowo?

• komes_nn Re: Józefie 15.05.13, 21:43
            AMARIANIE czy możesz rozszerzyć kwestię nierozliczenia finansowego, bo nie wszyscy o tym wiedzą. No a pan J.O może nie ma odwagi wydobyć z siebie konkretnej odpowiedzi.Coś mu widocznie przeszkadza lub ktoś, komu mógłby się narazić.
            • skalar2011 Re: Józefie 16.05.13, 11:11
              Każdy ujawniony nam akt mszczenia się administracji Miasta na ludziach, którzy podpisali listy, albo działali przy organizacji referendum, będzie specjalnie nagłaśniany przez nas, a osoba pokrzywdzona będzie mogła liczyć na wsparcie jurystyczne z naszej strony.
              pierwszy raz się z Tobą zgadzam, podpisałem się na listach referendalnych i teraz i za pierwszym razem wraz z całą liczną rodziną i podpisałbym się jeszcze byle tylko ,,tacy,, nie byli u władzy
              Z oDNOwy zostało jeno DNO
              • skalar2011 Re: Józefie 16.05.13, 22:24
                mija już 11 godzin a Zefel dalej milczy, czyzby miał coś do ukrycia?
                czy jego wyborcy to widzą?
                zefek a co bydzie jak łoni tez zamilkną na twój temat przed wyborami? i zapomną na ciebie glosować?
                • hepik1 Re: skalar 17.05.13, 06:13
                  Józef odpowiedział.
                  Problem w tym,ze amarian zażądał usuniecia postu ,bo zawierał adres jego mieszkania.A właściwie samego adresu.
                  Ale ingerencja w sama treść postu jest wg wytycznych ADM ,niedopuszczalna czyli poleciał cały.
                  Teraz okazuje sie ,że pod tym adresem mieści się jakieś stowarzyszenie...czyli jestem w kropce. ;)

• jozefosmenda pożyjemy,zobaczymy..... 17.05.13, 15:08
                    Hepik nie przejmuj się tym, że niejako jesteś w kropce! Jako admin zrobiłeś co do ciebie należało bo skąd miałeś wiedzieć, że pod tym adresem jest stowarzyszenie NMRŚl.
                    To jest rozmydlanie sprawy przez drugą stronę a konkretnie tego kto miał dostęp do list z nazwiskami osób zmarłych i na jakiej podstawie i bazie danych je weryfikował?
                    Nie mówiąc już o ewentualnie innych rozwiązaniach?
                    Mnie na ostatniej sesji RM a także i tu na forum osądzono od czci i wiary, że to ja miałem dostęp do owych list i że to ja przekazałem informację w tej sprawie urzędnikom.
                    Oświadczam zatem dodatkowo tu na forum (bo przed kamerami TV już było) , że jako przewodniczący stowarzyszenia Nasze Miasto Ruda Śląska nie miałem z tym nic wspólnego, żadnych ale to żadnych list nie widziałem, niczego nie korygowałem i nikomu informacji o listach nie przekazywałem z prostej przyczyny bo takowej wiedzy nie posiadałem i nie posiadam.
                    Nie odpowiadam jednak w tej materii za innych członków stowarzyszenia bo to jest ich sprawa.
                    Na razie wyjeżdżam sobie dychnąć a po powrocie to podyskutujemy sobie co z niektórymi (t.zn. ja zamierzam) w celu podniesienia poziomu ich wiedzy historycznej a także i kultury osobistej w zakresie odzywania się do osób starszych od nich.
                    Czy wiesz teletoobisiu, że B.Bierut stojąc na trybunie,trzymał na ręku podczas jakiejś tam defilady 1-szo majowej prominentnego obecnie działacza PO?(chyba facet (ten trzymany na ręku) jest z mojego rocznika, zatem patrzcie tylko jak ten czas leci!).
                    Od brzdąca do dziadka prawie!
                    • manfred77 Re: pożyjemy,zobaczymy..... 17.05.13, 20:58
                      Tow. Osmenda,nie siwy włos czyni mędrcem.A przy okazji,czy to sugestia,że ten człowiek ktorego trzymał na rękach Bierut stał się prominentnym działaczem PO właśnioe dzięki temu?
                    • amarian2 Kłamca 17.05.13, 22:14
                      Józefie Osmendo jesteś kłamcą a twoje pomówienia na mnie nie robią wrażenia.
                      Jako przewodniczący stowarzyszenia nie dopełniłeś podstawowych obowiązków które na tobie spoczywały. I tak robisz fikcję od 7 lat. Za bezprawne udostępnienie danych będziesz karnie odpowiadał.
                      Nie będę się zniżał do twojego poziomu i drukował listy członków poszczególnych partii do których należysz.
                      Uzasadnienie:
                      Dobrze, a może zbyt dobrze wiesz, że żaden referendysta nie zrobi fikcyjnej listy z osobami martwymi czy nieistniejącymi. Bo to mu nic nie da a tyko zaszkodzi. Wie, ze każde nazwisko jest sprawdzane, bardzo dokładnie. Ilość nic nie daje. Wszędzie tam gdzie takie afery się pokazały a było kilka takich miejscowości, to przeciwnicy referendum produkowali fikcyjne listy.
                      Twoje kolejne prowokacje dotyczące weryfikacji i te brednie o Stowarzyszeniu świadczy, ze tracisz grunt pod nogami.
                      Jako radny nie zajmujesz się tym co przysięgałeś. To nie urzędnik wyprowadził dane ( nawet nie jest o to oskarżony) ty jako radny patrzysz na ewidentne łamanie prawa i nie reagujesz.
                      • zajec_pagadi Re: Kłamca 19.05.13, 12:21
                        Jożin! Posłuchałem Twojego apelu i dokładnie obejrzałem konferencję prasową. A oto co dokładnie powiedziałeś maluczkim obywatelom naszego pięknego powiatu:" (ble, ble...). Jest to bardzo przykra sytuacja, jeśli człowiek dowiaduje się, że ktoś z mojej rodziny ( ble, ble, ble z dziada pradziada, ble, ble ) podpisuje listę referendalną, po czym dowiaduje się, że ten ktoś z mojej rodziny tego podpisu nie złożył. ( ble, ble, ble, ple, ple........)." I właśnie wszyscy zachodzą w głowę skąd wiedziałeś, że ktoś z Twojej rodziny podpisał listę referendalną? Ponieważ Jożin nie potrafisz się obronić, sensownie zareagować, odpowiedzieć na pytania i zarzuty, odciąć się od wrażych sił potrzebny Ci jest odpowiedni rzecznik prasowy. Taki gość, który po każdym Twoim publicznym wyda stosowny komunikat, że to co miałeś powiedzieć to nie powiedziałeś, ale bardzo chciałeś powiedzieć. A to co powiedziałeś miałeś nie mówić, ale Cię sprowokowali i powiedziałeś, ale wcale tak nie myślałeś. A to co ludzie słyszeli na tle budynku to powiedział dziennikarz choć miał tego nie mówić, a powiedział. Po każdym sprostowaniu rzecznik w Twoim imieniu pozdrowi Panią Prezydent z zastępcami, Panią Skarbnik z Sekretarzem, Wysoką Radę bez Przewodniczącego, szanownych gości, widzów, telewidzów, słuchaczy i Was drodzy Rudzianie.
                        • aptykorz Re: Kłamca 19.05.13, 13:31
                          wielkim i doniosłym momentem było jak na początku Jozin powiedział jak się nazywa i wspomniał o przodkach , to było przełomowe w całym wywiadzie , pewnikiem przodkowie nie mogli się nadziwić co im za pokolenie wyrosło
                          jeszcze ta gadka o demokracji i prawie , biedny ten krewny co się podpisał i nie podpisał ,
                          to rodzinna tragedia .........
                          • komes_nn Re: Kłamca 19.05.13, 16:32
                            To nie tylko tragedia dla krewnego ale tragedia dla miasta.Przez prawie 20 lat WIEM ALE NIE POWIEM to jest tragedia.
                            • komes_nn Re: Kłamca 19.05.13, 16:43
                              Co się ma do przodków, to są tacy o przodkach których pisał Jan Długosz, jeżeli ma to być chwalenie się przodkami na stanowiskach radnych z przed II Wojną Światową to czy nie nazbyt za dużo w tym chwaleniu chełpliwości, pychy a z czego pytam ?
                              • aptykorz Re: Kłamca 19.05.13, 21:42
                                Jozin te twoje przodki to są za cienkie do przodków Komesa jak dobrze obejrzysz obraz Bitwa pod Grunwaldem to tam już była jego chorągiew.A przodków mo takich że ciebie sie to nawet nie śniło. Za to po wojnie twoje przodki z czerwonych brygad skasowali go z majątku uważając że to zasługa dla kraju.
                      • jozefosmenda pożyjemy, zobaczymy ale nie kłamca! 20.05.13, 23:30
                        amarianie!
                        Wróciłem z weekendu pozytywnie naładowany serdecznością w stosunku do ciebie i zajeca-pagadi a tu klops!
                        Najzwyczajniej w świecie "zrąbałeś" mnie niczym w ringu Powietkin zlał Wawrzyka! A ja liczyłem, że damy sobie spokój z tym punktowaniem wzajemnie siebie samych w myśl zasady wzajemnego poszanowania.
                        Mimo wszystko dalej podtrzymuję to co powiedziałem w moich oświadczeniach co w konkluzji sprowadza się do tych nieszczęsnych list, których w życiu na oczy nie widziałem!
                        Z tego też powodu wypraszam sobie tego kłamcę i te ble, ble,ble zajeca pod moim adresem!
                        Skoro podano , że urzędnik złożył oświadczenie to mnie jako radnemu nic do tego!
                        A o zmarłych to sam przecież napisałeś na co zresztą uwagę zwrócił nie tylko Hepik .
                        A i jeszcze o co ci chodzi z tymi listami członków partii do których należę bo nie nadążam?
                        • skalar2011 Re: pożyjemy, zobaczymy ale nie kłamca! 21.05.13, 11:48
                          biedny zefel nie nadąża, no som widzisz zefel i dlatego potem te ble ble bez sensu
                          • komes_nn Re: pożyjemy, zobaczymy ale nie kłamca! 21.05.13, 12:15
                            Może wrócić do ciekawych wypowiedzi tego pana jeszcze przed pierwszym referendum. Coś mi się kojarzy o zbieraniu podpisów i jakichś schodach. Ktoś coś pamięta ? Jak nie działają schody to może ............... teraz coś innego ?
                        • amarian2 Re: pożyjemy, zobaczymy ale nie kłamca! 21.05.13, 12:21
                          Józefie.
                          Zwróciłem się na piśmie do sądu rejestrowego z informacja o niedopełnienie obowiązku przez przewodniczacego Stowarzyszenia oraz posługiwanie sie nieprawdziwymi danymi.
                          Problem nie wtym co piszesz ale po co. jeżeli hepik ci raz skasował moje dane a pisałeś do mnie, to może to było sprytne ale dla mnie poniżej pasa wrzucanie krs. No cóż przykro mi, że ostatnio przekraczasz pewne granice.
                          • skalar2011 Re: pożyjemy, zobaczymy ale nie kłamca! 21.05.13, 22:55
                            A to dlatego amarian że zefel myśli że jest ,,jedno twarde prawo,, ale jego nie dotyczy
                            • aptykorz Re: pożyjemy, zobaczymy ale nie kłamca! 22.05.13, 08:15
                              wiesz co Skalar nasz cudny Zefel to wyznaje "dobre prawo to naciągane prawo"
                              to mu zawsze najlepiej wychodziło a cygaństwo to naczelna prawda ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka