gejsza10 28.06.13, 18:36 Czy zdołał pan już napisać ten wniosek o odwołanie Rady? Coś długo go pan pisze, myślę, że nie zrobi pan znowu z nas idiotów i nie wymiga się jak piskorz , bo z takiego krętactwa jest pan znany..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manfred77 Re: Do radnego Osmendy 28.06.13, 22:29 Gejsza czepiasz się p.Osmendy,ale jak go znam to z całą pewnością napisze ten wniosek,albo go nie napisze i albo go złoży gdzie trzeba,albo go nie złoży i albo będzie kręcił lub też nie.Z całą pewnością będzie w tym wszystkim konsekwentny. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Do radnego Osmendy 28.06.13, 22:32 Poczytaj mi mamo: forum.gazeta.pl/forum/w,261,145390763,145413176,do_pewnej_pani_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
mrnatohk Re: Do radnego Osmendy 28.06.13, 22:44 Poczytaj mi dziadku: Ruda Śląska.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Do radnego Osmendy 28.06.13, 22:57 dziadek Zefek tego nie powiedział , masz to na piśmie z adresem , ważnym szczepieniem , rodowodem i badaniem od weterynarza ? ? ? jak nie masz , to pomawiasz niewinnego człeka , to filar prawości : "Zefka prawo to lewe prawo" Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Do radnego Osmendy 28.06.13, 22:47 W takiej sytuacji pozostaje jedno rozwiązanie - złożyć nadzwyczajny wniosek o odwołanie Rady Miasta - powiedział radny Józef Osmenda. - Przychylam się do pomysłu pana Józefa Osmendy i w imieniu klubu Razem dla Rudy Śląskiej już teraz go popieram - powiedział radny Witold Hanke. rudaslaska.com.pl/i,to-bojkot-sesja-rady-miasta-zostala-przerwana,100,941362.html Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Do radnego Osmendy 28.06.13, 23:15 Marian jakbym wiedział, że wystartujesz to już w niedzielę (30.06.13) na sesji ten wniosek składam? Sęk w tym, że nie pamiętam czy wyrażałem się w trybie dokonanym czy przypuszczającym? Tylko to moje wystąpienie gdzieś na Sferze się zapodziało. A szkoda bo miałem super krawat założony i chciałem sam popatrzeć.. Ale ci co nie przyszli stali się znani. Mieszkańcy to mówią od środy czyli też i codziennie. Niektórzy zbierają podpisy od nowa. Może zdążą? Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Do radnego Osmendy 29.06.13, 08:20 Zefel jesteś żałosny, wszyscy to widzieli i słyszeli, ewentualnie mogli przeczytać a ty zaś udowosz że dyszcz leci jak ci plują prowdą w gęba. Weż Witolda i pokożcie żeście chopy z j...... Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: Do radnego Osmendy 29.06.13, 08:36 już raz słyszeliśmy ten żałosny skowyt jak tych dwóch muzykantów z podium zrzucili na widownię, myślę,że jednak te koncert pod tunelem w Rudzie się odbędzie. Zadaszenie jest,do knajpy blisko no i Biedronka blisko a tam codziennie niskie ceny .Przyjdziemy posłuchać,no i do chuta coś sie wciepnie Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Do radnego Osmendy 29.06.13, 09:06 jo przida na ten koncert ale jak bydom tak fałszywie grać jak teraz rajcujom do szkarbony nie nie wciepna Odpowiedz Link Zgłoś
gejsza10 Re: Do radnego Osmendy 29.06.13, 09:52 jozefosmenda napisał: > Marian jakbym wiedział, że wystartujesz to już w niedzielę (30.06.13) na sesji > ten wniosek składam? > Sęk w tym, że nie pamiętam czy wyrażałem się w trybie dokonanym czy przypuszcz > ającym? > Tylko to moje wystąpienie gdzieś na Sferze się zapodziało. A szkoda bo miałem s > uper krawat założony i chciałem sam popatrzeć.. > Ale ci co nie przyszli stali się znani. Mieszkańcy to mówią od środy czyli też > i codziennie. > Niektórzy zbierają podpisy od nowa. Może zdążą? Osmenda ZAP{RZANCU- SZAKIECIORZU mam nagrane twoje wystApienie. Teraz dopiero zapanowało kolesiostwo i partyjniactwo pt Dziedzic Odpowiedz Link Zgłoś
aptykorz Re: Do radnego Osmendy 29.06.13, 10:04 to je dobre , cytuja Zefka : "Sęk w tym, że nie pamiętam czy wyrażałem się w trybie dokonanym czy przypuszczającym? " Zefek jesteś przerośnięty tymi sękami , kopnij się do dobrego stolarza zrobi ci odwierty na te sęki.... Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Do radnego Osmendy 29.06.13, 10:24 A jo bych tam niy chcioł takiego wniosku o odwołanie RM.Tyla napiyncio nom dostarczajom a i humoru niykiedy.Niych się chatruszom miyndzy sobom to i my momy św. spokoj.A tak mogom nom nowy podatek wymyślić np. łod dyszczu a tyn rok taki mokry i jak by my wyglondali? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrnatohk Do posłuchania - wypowiedź J.Osmendy oraz W.Hanke 29.06.13, 10:49 Wychodząc na przeciw zapotrzebowaniu pozwoliłem sobie skorzystać z nagrania zamieszczonego na stronie Razem dla Rudy Śląskiej - zaznaczam, że nagranie zamieszczone poniżej zostało "posklejane" z wypowiedzi Radnych Józefa Osmendy oraz Witolda Hanke. Do posłuchania Odpowiedz Link Zgłoś
mrnatohk Ups... 29.06.13, 10:52 Wiem, wiem: "na przeciw" pisze się razem :) - winno być "naprzeciw" Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Do posłuchania - wypowiedź J.Osmendy oraz W.H 29.06.13, 11:00 "Nasuwa sie refleksja,że nad tym wnioskiem poważnie sie zastanowię"-JO I tyle w temacie. Ja bym złożył. Jeśli rządzi matematyka ,to i tak nie ma szans ,żeby przeszedł.Czyli wilk cały a owce syte ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrnatohk Re: Do posłuchania - wypowiedź J.Osmendy oraz W.H 29.06.13, 11:22 Zapewne masz rację - zdecyduje matematyka... Ale jeżeli nie złoży? Co powie tym wszystkim którzy go oklaskiwali, co powie Witoldowi Hanke który poparł jego wniosek (bez gdybania), co powie mieszkańcom którzy jego pomysł podchwycili i czekają na realizacje obietnicy (bo wszyscy tą wypowiedź zinterpretowali tak jak p.Hanke)??? Ps. Matematyka, matematyką, ale ze swojego "słowa szmaty nie można robić" - jak miał odwagę wyjść i podsunąć taki pomysł to niech teraz złoży formalny wniosek - choćby po to aby mógł potem powiedzieć: Tchórze! A i zapewne jak wszyscy mieszkańcy naszego miasta jestem naprawdę ciekaw jak zareaguje druga strona :) Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Wysłuchaj pieśni mojej Panie...T.Nalepa 29.06.13, 11:37 I o to chodzi Szanowni Państwo (z tej drugiej strony) by wam dać możliwości do różnych przypuszczeń, refleksji, wystąpień i opluwania wszystkich i wszystkiego dookoła. Mnie to pasuje bo inaczej bym się źle czuł gdyby ktoś z waszej strony przynajmniej raz dziennie mi nie dokopał! Mogę wam ale "donieść", że dziennie za to co się wydarzyło mam więcej głosów poparcia od mieszkańców niż "cząstkowej" krytyki (i to wyłącznie z waszej strony). To mi pozwala na pozytywne myślenie o kolejnym starcie w wyborach samorządowych i mówiąc słowami ze środy 26 czerwca br. muszę bardzo poważnie się nad tym zastanowić. SEDNEM SPRAWY JEST JEDNAK JEDNO: NIEOBECNOŚĆ NA SESJI RM w dniu 26 czerwca 2013 r. następujących radnych: 1.Kania Jarosław, 2.Stania Andrzej, 3Wesoły Marek, 4.Kobierski Marek, 5.Dryja Władysław, 6.Myszur Kazimierz, 7.Wyżgoł Jan, 8.Kucharski Władysław, 9.Grozmani Tadeusz, 10.Wieczorek Marcin, 11.Kołada Joanna, 12.Gładysz Cecylia, 13.Wystyrk Beniger Barbara (dwie ostatnie osoby usprawiedliwione) Wszystko inne nie ma znaczenia. I proszę nie rozjeżdżać się w tym wątku o wniosku bo to zupełnie inny temat o którym myślę, że jeszcze sobie podyskutujemy (niektórym dano broń do ręki-patrz art.270 uofp). A teraz jadę ładować akumulatory na świeży luft ale zamierzam o Jasną Górę "zahaczyć" bo to się zwyczajowo tak przyjęło. A we wtorek zgodnie z piosenką'"Ale wkoło jest wesoło aha,ha........" jedziemy z tym koksem czyli dyskutujemy, wymieniamy się argumentami za i przeciw, naciskamy przyciski lub nie albo jesteśmy NIEOBECNI ! Pozdrawiam zatem serdecznie wszystkich zainteresowanych dalszym rozwojem sytuacji i zmykam sobie gdzieś tam (Gregor pisze "gdzieś daleko" ale ja blisko będę). Odpowiedz Link Zgłoś
mrnatohk Re: Wysłuchaj pieśni mojej Panie...T.Nalepa 29.06.13, 12:07 Żenada Jak dobrze rozumiem Pana wniosek o rozwiązanie Rady wynikał z nieobecności tych radnych których Pan po raz kolejny wymienia. Proste - akcja" czyli bumelka tych 13, reakcja: Pana wniosek i??? I chyba teraz SEDNEM SPRAWY JEST JEDNAK JEDNO: czemu Pan się wycofuje ze swojej deklaracji, popartej przez RdRŚl i mieszkańców? "Koledzy i koleżanki zaczęli prosić o litość"??? Po raz kolejny pokazuje Pan "gdzie" ma poparcie mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: Wysłuchaj pieśni mojej Panie...T.Nalepa 29.06.13, 12:23 komunista zahacza o Jasno Góra chyba w piekle zaczną strajkować . Odpowiedz Link Zgłoś
fifik_rsl Re: Wysłuchaj pieśni mojej Panie...T.Nalepa 29.06.13, 13:39 W tej RM to większość jest przyspawana do swoich stołków i nikt dobrowolnie z tego nie zrezygnuje. Niezależnie od strony po której siedzą. To jest wiadome od bardzo dawna. Przykre jest dla mnie coś innego, mianowicie trzepanie językiem, rzucanie konkretnych deklaracji, by potem, powiedzieć no dobra żartowałem. Niestety Panie Osmenda, jeśli nie złoży Pan tego wniosku, po raz kolejny wyjdzie Pana wiarygodność i nawet kasa na znaczki nie zapewni reelekcji. Mnie dwie dekady temu mój sp Dziadek powiedział: "lepiej trzymać ryj na kłódkę niż się potem chwalić jajami jak u koliberka" Odpowiedz Link Zgłoś
cudniewicz Re: Wysłuchaj pieśni mojej Panie...T.Nalepa 20.07.13, 19:50 Zmykam i mam to w ,,D'' alekiej przyszłosci. Odpowiedz Link Zgłoś
skalar2011 Re: Wysłuchaj pieśni mojej Panie...T.Nalepa 21.07.13, 12:14 Czyli jak zwykle Zefel przyspawany? choćby mu gęba obciepali gó...mi i tak bydzie sie trzymoł pazurami Odpowiedz Link Zgłoś