Dodaj do ulubionych

odpowiedź na wiele pytań???

21.10.14, 01:49
Czytanie tytułów w gazecie i to …
Nie zdobywanie wiedzy. Podobno człowiek uczy się na własnych błędach a fifik i inni jakoś nie chcą. Ja mogę zrozumieć, że brak czasu, lenistwo powoduje, że nie chce się czytać dokumentów, protokołów czy wyszukiwać ich w Internecie. Ale żeby oceniać ludzi na podstawie tytułów gazetowych???
Fifik ty jesteś na to za mądry. To może coś takiego jak Henio czy Fast food ale ty???
Widzisz tak ogólnie, ponad 80% spraw badanych przez prokuraturę jest umarzanych z powodu braku jakichkolwiek zarzutów a tych głośnych… to ponad 90%. Bo to gazetowe zarzuty niskiej wartości. Z sprawa słynnego kardiochirurga czy setki innych uniewinnionych pomimo tego, że wcześniej zostali skazani na śmierć publiczną przez dziennikarzy czy takich jak TY. Co wtedy myślisz, nie czujesz się winny? Za niedługo przedstawię postanowienie prokuratury, i co wtedy powiesz Ty który skazałeś niewinna osobę 2 lata temu?
Czytam i cie nie rozumiem. Wtedy dwa lata temu ostrzegałem – nie wydawajcie wyroku, a wy?
Ja i kilku referendystów też może mamy sprawy w prokuraturach – nie wiemy. I jakby o tym napisali w DZ to co? Też byś pisał o nas jak o przestępcach???
Kilka lat temu inna władza tak samo próbowała mnie zgnoić kierując do prokuratury bzdurne skargi i tylko to że byłem małym pionkiem i nie opisali tego w gazecie (choć tu na forum próbowali) nie spowodowało, że tak jak teraz ty i reszta gnoicie człowieka za … i teraz pytanie za co? Bo co wiesz poza tytułami gazet?
A może byś tak chciał poznać zarzuty, uśmiałbyś się serdecznie bo … są mało poważne i tzw. niskiej szkodliwości. I dzisiaj mogę powiedzieć tak jak 2 lata temu, będziesz fifik pamiętał, co dzisiaj zarzucasz, czy szybko zapomnisz?
Wiesz jak się ubawiłem jak oceniałeś szkodników w tym mieście? Zero wiadomości, trochę zasłyszanych legend i brak wiedzy o rzeczywistych szkodnikach, których też niekiedy atakujesz o tym nie wiedząc.
I taka zabawa ale na poważnie dla ciebie i innych. Zrób sobie fifik wydruk radnych tej kadencji i … większość z nich znowu zostanie radnymi. Ja bym chciał, żeby jak najmniej, ale fakty są inne. I teraz wypisz, dziesięciu (na podstawie sesji, działań w radzie) dziesiątkę tych których strawisz w nowej radzie. Tych którzy są w stanie zmieniać miasto, tych którzy wiedzą co to budżet, przedsiębiorczość i zdobywanie funduszy UE. Nie ukrywam że chętnie twoją 10 bym poznał, bo tak naprawdę bez emocji mielibyśmy podobną. I sam się zdziwisz, kogo byś wybrał.
Pozdrawiam
I pierwsza radę od starszego posłuchaj, nie oceniaj ludzi na podstawie gazetowych zarzutów, szczególnie jak ich nie znasz.

Obserwuj wątek
    • mietlorz707 Zabawa, mówisz? 21.10.14, 03:39
      Dla mnie wybory zabawą nie są.

Ale, Marianie, weźmy okręg trzeci.
      Kogo tam wystawiliście? 12 kandydatów...
      Nie znam ich. W gazetach o nich nic nie znalazłem.

A więc:
      Wskaż, kto z nich jest w stanie zmieniać miasto, wie co to budżet, przedsiębiorczość i zdobywanie funduszy UE?
      • amarian2 Re: Zabawa, mówisz? 21.10.14, 08:24
        Cieszę się, że dla ciebie wybory to nie jest zabawa. Ale przeczytaj ponownie. Zaproponowałem a by z OBECNYCH radnych wybrać 10.
        Nie znasz osób z 3 okręgu? hiihii
        • mietlorz707 Marian, często zadajesz tutaj pytania... 21.10.14, 14:04
          ... a gdy ktoś Ciebie zapyta o coś, co robisz?
          A co jakiś czas wzywasz do merytorycznej dyskusji...
          Pytam, kto z kandydatów na czym się zna? Odpowiadasz, że nie o tych chodziło. Pytam poważnie.
          Pytam, gdzie mogę się choćby dowiedzieć "kto jest kto"? Odpowiadasz pytaniem na pytanie, i śmiejesz się.

Gdybyś kandydował z mojego okręgu, zadałbym Ci proste pytanie: dlaczego mam na Ciebie zagłosować?
          Jak odpowiedziałbyś?
          • pipi43 Re: Marian, często zadajesz tutaj pytania... 21.10.14, 14:08
            mietlorz707 napisał:

Gdybyś kandydował z mojego okręgu, zadałbym Ci proste pytanie: dlaczego mam na Ciebie zagłosować?
            Jak odpowiedziałbyś?

Jak to jak - hii hii.
          • amarian2 Re: Marian, często zadajesz tutaj pytania... 21.10.14, 14:19
            Mietlorz teraz na poważnie. Śmiałem się bo akurat w okręgu nr 3 są ci znane osoby.
            Nie startuję ani z twojego okręgu ani z mojego tylko jako „uzupełnienie” z nr 1.
            Ale ci odpowiem. Dla mnie wybory prezydenta to jak wybór prezesa wielkiej specyficznej spółki. A my jako akcjonariusze mamy możliwość dokonania tego wyboru.
            Czym się kierujemy? Wyglądem? Sympatią? Czy może wizją miasta? A może doświadczeniem?
            Ja wolałbym wybierać menadżera a nie „śląską gospodynie” bo moim zdaniem Miastu potrzebny jest rozwój a nie kluski śląskie.
            A co do kandydatów, trudno mi wszystkich przedstawić a siebie … to na bip UM Ruda Śląska.
            I :)
            forum.gazeta.pl/forum/w,261,147238910,147269522,Re_oj_mietlorz.htmlpozdrawiam
            ps. :) sam sobie odpowiedziałeś:)
            • amarian2 Re: Marian, często zadajesz tutaj pytania... 21.10.14, 14:20
              Mietlorz teraz na poważnie. Śmiałem się bo akurat w okręgu nr 3 są ci znane osoby.
              Nie startuję ani z twojego okręgu ani z mojego tylko jako „uzupełnienie” z nr 1.
              Ale ci odpowiem. Dla mnie wybory prezydenta to jak wybór prezesa wielkiej specyficznej spółki. A my jako akcjonariusze mamy możliwość dokonania tego wyboru.
              Czym się kierujemy? Wyglądem? Sympatią? Czy może wizją miasta? A może doświadczeniem?
              Ja wolałbym wybierać menadżera a nie „śląską gospodynie” bo moim zdaniem Miastu potrzebny jest rozwój a nie kluski śląskie.
              A co do kandydatów, trudno mi wszystkich przedstawić a siebie … to na bip UM Ruda Śląska.
              I :)
              forum.gazeta.pl/forum/w,261,147238910,147269522,Re_oj_mietlorz.html
              pozdrawiam
            • mietlorz707 I znowu dookoła :) 21.10.14, 15:37
              A ja wciąż nie wiem kto jest kim, co potrafi, i co w życiu osiągnął. :)
              W dodatku wyciągnąłeś moją wypowiedź sprzed roku, z nieaktualnymi już poglądami. :))))
              • amarian2 Re: I znowu dookoła :) 21.10.14, 15:48
                Normalnie mnie zasmuciłeś :)
                tak szybko zmieniasz poglądy?
                A tak poważnie to zadaj kto cię interesuje a ja ci odpowiem dlaczego jest na naszej liście.
                • mietlorz707 Wciąż bez odpowiedzi. 21.10.14, 17:06
                  Marianie, tylko krowa nie zmienia poglądów.
                  Ile razy mam pytać?
                  Chcę poznać umiejętności i dokonania ich wszystkich.
    • aptykorz Re: odpowiedź na wiele pytań??? 21.10.14, 15:18
      najwięcej prawdy dogłębnie obiektywnej przez ostatnie 4 lata dają Wiadomości Rudzkie i Fakt ,
      drobny feler polega tylko na tym że wiadomości i fakty podają z kosmosu
      to tak tytułem powrotu do tematu ...........
      • aloes69 Już Kopernik wiedział że... 21.10.14, 17:57
        "Krytyka jest mało użyteczna i nieowocna i zarozumialcem jest ten, kto woli odgrywać rolę raczej złośliwego krytyka niż twórcy "

• mietlorz707 John Szarkowski... 21.10.14, 19:07
          ujął to mniej więcej tak: najbardziej użyteczna jest krytyka polegająca na stworzeniu nowego dzieła tymi samymi narzędziami.
          • aloes69 Stawiam na Henryka Sienkiewicza :) 21.10.14, 19:30
            "Gdyby ludzie byli zdolni do krytykowania samych siebie tak, jak krytykują swych bliźnich, pojawiłaby się na świecie nowa choroba, która zwałaby się samowstręt."

Paradoks Aloesa
            Bez krytycznego nastawienia wszystko by w miejscu stało ,
            lecz oprzeć na nim życie - to zgoda by nic się nie działo. :)

• aptykorz Boy-Żeleński 21.10.14, 19:52
      Eunuch i krytyk z jednej są parafii.
      Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi.
    • fifik_rsl Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 14:39
      Panie Marianie, przeczytałem Pana wpis kilkukrotnie i tak do końca nie wiem do czego konkretnie Pan się odnosi. Proszę wybaczyć, ale jest to chaotyczny zlepek kilkunastu zdań o zabarwieniu mocno emocjonalnym, z którego główną tezą płynącą jest ta, że niby moje oceny opieram tylko na tym co piszą w prasie, w domyśle czym karmią nas mass media.
      Jako że nie sprecyzował Pan do czego konkretnie się odnosi domniemam, iż chodzi o tezy zawarte w artykule "Wyautowani" ze szczególnym uwzględnieniem Jarosława Kania?
      Założę że o to Panu chodzi i do tego się odniosę. Zgodzę się z tym iż większość informacji na temat tego jegomościa otrzymujemy z mediów. Media kreują, zgoda, tylko że w tej sprawie jest kilka faktów niezaprzeczalnych. Pożyczka dla Inteko, pod zastaw pociągów, która naraziła zarządzaną przez niego spółkę na ogromne straty finansowe? Agresywna działalność daleko odbiegająca od zakresu działań, do jakich powołana została ta spółka. Nikt normalny nie wysnuje opinii, iż celem jego działalności było doprowadzenie do tak ogromnych strat. Faktem niezaprzeczalnym jest to, iż ryzykowna polityka skończyła się w sposób opłakany. W jej wyniku stracił stanowisko i został wyrzucony z PO. Zdaję sobie sprawę z faktu, że cała ta polityka finansowa GPW pewnie była prowadzona za zgodą grubszych od niego ryb z PO, a kiedy się nie udało, by ratować największe okazy, mniejsze idą na odstrzał.
      Znamienny w całej sprawie był też wywiad jakiego udzielił nowy prezes GPW, (któryś z Pana ulubionych nicków go wrzucił ostatnio) gdzie dość stanowczo punktuje on działalność swojego poprzednika.
      W tym wszystkim należy sobie zadać pytanie, czy My Rudzianie chcemy na odpowiedzialnym stanowisku osobę która tak ryzykownie operowała publicznymi pieniędzmi. Ja osobiście nie chcę, powiem więcej, boję się tego, iż gdyby ten Pan miał dostęp do kasy miejskiej, to czy finanse miejskie nie skończyłyby jak te z GPW?
      Naturalnym byłoby dla mnie gdyby Panowie Kania i Domżalski poszli razem, bo jak pisałem wielokrotnie są siebie warci. Wy natomiast obiecywaliście inne standardy, obiecywaliście promocję nowych twarzy, ludzi młodych zaangażowanych i przygotowanych pod względem merytorycznych do trudnej roli radnego. Zamiast tego postawiliście na Kanię oraz Wieszołka na czołowych miejscach i z wprowadzającego nutkę optymizmu projektu wyszło .... szambo.
      W kwestii umorzeń sądów można by przeprowadzić długą rozmowę, a Pana argumenty w części mają swoje uzasadnienie. Skoro tak Pan widzi tę kwestię ok, mam tylko nadzieję że jeśli w styczniu zostanie umorzona sprawa przeciwko G.D. o te podpisy rodziny które rzekomo widział pewien piszący tutaj radny, to wtedy też Pan uderzy się w pierś i przyzna że Wasze oskarżenia były bezpodstawne, a nie będzie szukał 2,3,4 czy piątego dna, by wykazać że ta decyzja sądy jest niesprawiedliwa i nieuczciwa. Ok?
      • bszabatowski Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 15:10
        Adam...

Jedno pytanie: "(...)w styczniu zostanie umorzona sprawa przeciwko G.D. o te podpisy rodziny które rzekomo widział pewien piszący tutaj radny(...)" - skąd masz wiedzę, że takie postępowanie jest prowadzone? Jakieś linki do artykułów możesz zapodać? Z chęcią poczytam, bo powiem szczerze że nic o takiej sprawie nie słyszałem...
      • jankolodziej Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 15:34
        "sprawa przeciwko G.D. o te podpisy rodziny które rzekomo widział pewien piszący tutaj radny"
        Rodzi się pytanie: jakim prawem ów radny "rzekomo widział" te podpisy? Kto posunął się do łamania przepisów Ustawy, pokazując mu jakieś listy?
        • fifik_rsl Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 16:04
          jankolodziej napisal:

"Rodzi się pytanie: jakim prawem ów radny "rzekomo widział" te podpisy? Kto posunął się do łamania przepisów Ustawy, pokazując mu jakieś listy? "

Z tego co mi wiadomo właśnie w tej sprawie osoby z grupy Referendalnej, wytoczyli sprawę Prezydent miasta. Nieprawda??
          W każdym razie jak sprawa się zakończy to ktoś się będzie chwalił rozstrzygnięciem: albo Grażyna Dziedzic, albo Referendyści?
          • bszabatowski Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 16:17
            A widzisz Adamie...

Wybacz, ale tak wyglądają Twoje teksty na tema FS (i nie tylko) - Nic nie wiesz, a jak coś wiesz to nie sprawdzisz informacji jakie posiadasz, a piszesz, byle tylko dokopać i uzasadnić wcześniej postawioną tezę...
            Ps. Umorzyć można śledztwo, a nie "sprawę". A sprawa nie tyczy się tego co napisałeś - nigdy się tego nie tyczyła, więc zastanawiam się skąd Ci o tym wiadomo... Rozmawiałeś może na ten temat z GD? Bo ona też twierdzi, że chodzi o coś innego, tzn "obrazę"...
            No chyba, że ktoś inny jeszcze z Referendystów wytoczył jej o to proces (o te podpisy o których wspominasz) - to przepraszam, ale ja nic na ten temat nie wiem.
            • fifik_rsl Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 16:32
              Skoro twierdzisz że nic nie wiem ok, zostawiam to pole Tobie.
              Pytam: czy w sprawie podpisów które rzekomo widział Pan Osmenda podjęliście jakieś kroki prawne?
              Toczy się w tej kwestii jakaś sprawa przed Rudzkim sądem?
              Jeśli na dwa pytania powyżej brzmi tak, wyjaśnij czego dokładnie dotyczy i kiedy możemy doczekać się rozstrzygnięcia.

• bszabatowski Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 16:50
                Nie i nie...

Ale to Ty napisałeś, że coś Ci na ten temat wiadomo więc to ja się pytam :)
                Skąd masz takie informacje?
                • fifik_rsl Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 17:02
                  Jako że nie mam w zwyczaju publikować na forum ogólnym prywatnych rozmów, przyjmuję twoją odpowiedź "nie i nie" i tyle.
                  Chyba że przeczyta to np. Pan Osmenda zdecyduje się go rozwinąć.
                  • bszabatowski Re: odpowiedź na wiele pytań??? 22.10.14, 17:14
                    "w styczniu zostanie umorzona sprawa przeciwko G.D. o te podpisy rodziny które rzekomo widział pewien piszący tutaj radny, to wtedy też Pan uderzy się w pierś i przyzna że Wasze oskarżenia były bezpodstawne" - znaczy się są to informacje wyssane z palca tak? Bo nie proszę abyś "publikował prywatne rozmowy", ale proszę abyś zdradził kto Ci takie informacje przekazał iż toczy się sprawa przeciwko GD o ujawnienie nazwisk jakiemuś radnemu. Proste - skąd wiesz że jest taka "sprawa" w sądzie i którym.
                    A Pan Osmenda nie sądzę aby zdecydował się rozwinąć ten wątek...
      • amarian2 fifik 22.10.14, 16:18
        coraz lepiej mi się z tobą dyskutuje, choć... mam mało czasu.
        Ale odpowiem.
        Po pierwsze sprawa GPW jest taka sama jak jednej z naszych spółek gdzie właściciel wypompowuje pieniądze za wszelką cenę, nawet te przyszłe zyski. Jak myślisz kto będzie za to odpowiadał za dwa miesiące? Oczywiście Zarząd, choć wykonuje tylko polecenia właściciela.
        Toczą się dwa dochodzenia o pomówienie przeciwko szmatławcowi i wyobraź sobie, że władze tej gazetki zaprzeczają że kiedykolwiek napisali słynne zdanie o wyprowadzeniu 1 mln złotych. Pomimo, że inne gazety dosłownie cytują z szmatławca tą wypowiedź. Ja tylko nie lubię, wręcz napawa mnie obrzydzeniem pomawianie ludzi przed wyrokiem.
        A co do Pana Jarosława Kanię. Po pierwsze mogę się założyć, że postępowanie zostanie umorzone, po drugie, tak samo jak ty twierdzę, że odbył się skok na kasę firmy przez zupełnie inne ważne osoby a po trzecie, oceniam pracę w samorządzie jego i jak patrzę na innych kandydatów, których nazwiska nie chcę wymieniać, ( a przypominam o zabawie 10 radnych, których strawisz w nowej radzie)) to niewiele jest jedynek ( na innych listach) lepszych , wręcz może dwie. Postaraj się mnie przekonać i pokazać inne nazwiska.
        A pytanie jest takie, kogo miasto potrzebuje? I jako prezydenta i jako radnych. Bo „leśnych dziadków” mamy nadmiar i już dość.
        I na koniec, poszukaj czym było GPW przed Jarkiem Kanią? Bo akurat to wiem.

• fifik_rsl Re: fifik 22.10.14, 17:42
          Praktyka wypompowywania kasy ze spółek i przeznaczania jej na durne konferencje, pseudo gale i inne tego typu PRowe zagrania mające za cel promocję, a co za tym idzie reelekcję, możemy dostrzec niemal w każdym mieście. Założenie byle do wyborów, a potem jakoś to będzie, mieliśmy u nas w 2010 roku, mamy obecnie i będzie pewnie w 2018.
          Sytuacja w GPW miała jednak miejsce w połowie kadencji, nie było w pespektywie wyborów za dwa miesiące. Prezes spółki jest osobą która odpowiada za jej dobro. Nie za dobro właściciela, nie za dobro kolesiów z innych wojewódzkich spółek. W przypadku Pana Kani mamy przykład prezesa który wyżej postawił układy partyjne, co z zamiłowaniem bo agresywnej polityki biznesowej dało opłakane skutki, dla spółki którą zarządzał, a także dla niego samego, gdyż został przez swoje środowisko wycięty. Skoro raz potrafił powierzone mu dobro spółki poświęcić dla interesów partyjnych, kolesiowskich, nawet jak naiwnie wierzył że na tym zarobi, to ja nie mam żadnej pewności, że nie zrobi tego z miejską kasą.
          Jak lubi tak ryzykowne manewry finansowe, to proszę bardzo, ale swoimi funduszami, a nie powierzonymi.
          Co do lepszych jedynek, to ciekawa teza, tylko pytanie pod jakim względem rozpatrujemy słowo "lepszych". Jeśli chodziło Panu o to że J. Kania jest popularny, uzyskał najwięcej głosów z wszystkich radnych w ubiegłych wyborach, Kobiety się ponoć ślinią na jego widok, to fakt dobra to jedynka. Obaj w duecie z Wieszołkiem bez problemu obronią mandaty, tylko że w dniu zaprzysiężenia będą już pewnie mieć amnezję z jakiej listy weszli i kolejne 4 lata do następnych wyborów.
          Jeśli natomiast wizja Bartka była prawdziwa i chodziłoby Wam o prawdziwą nową jakość, promowanie młodych itp. to każda inna osoba byłaby lepsza. Choćby Pan Chromy, Bartek, K. Błażyca i nawet Pan, pomimo niedotrzymania słowa w kwestii kandydowania.
          ps. zastanawia mnie gdzie są właśni ci młodzi którzy tak bardzo angażowali się w referendum? Pisaliście że wielu z nich byłoby lepszych niż obecni radni, tylko że brak im promocji. Wyparowali?
          ps. Trudno byłoby mi wskazać 10 radnych których chciałbym zachować. Na szczęście mam jeden głos i wybieram jednego przedstawiciela. W tamtych wyborach głosowałem na Panią W-B i był to wybór fatalny.
          • amarian2 Re: fifik 22.10.14, 23:04
            Lepszych to lepszych, bez kombinowania. Proszę ich przedstawić? :)
            I znowu cytujesz gazetę, chłopca od Sekuły już prawie wywalonego. Ciekawe jakie afery wtedy wyjdą na jaw i jak wykańczano przeciwników "marszałka".
            Zamiast poszukać
            www.gpw.katowice.pl/dywidenda2012.php
            www.bip.gpw.katowice.pl/
            itd.
            Fifik lepiej wyrobić swoje zdanie niż gazetowy pasztet.
            A tak przy okazji, Ja radnych oceniam po ich pracy a nie dla tego że mieli inny pogląd w sprawie trzeciorzędnej. Dlatego W-B jest dla mnie jest dobrą radną bo czytam protokoły i słucham mieszkańców dzielnicy a ty oceniłeś po ... rondowej zabawie?
            Jak tam wyrok w tym temacie :)
            A jeżeli ty zmieniłeś zdanie na temat wyboru radnej to dlaczego krytykujesz mnie kiedy zmieniam zdanie w sprawie wyboru prezydenta????
            Jeszcze raz pytam, czy przeprosisz jak prokuratura umorzy postępowanie?
            I jak możesz porównywać sprawę toczącą się przed naszym sądem. Ani ja ani Bartosz ani nikt tu nie skazał pani prezydent, czekamy spokojnie na wyrok, a ty już wydałeś wyrok, coś jakby prokurator, sędzia i kat w jednej osobie.
            • fifik_rsl Re: fifik 24.10.14, 13:18
              Panie Marianie, o ile cenie Pańską wiedzę szczególnie w kwestiach budżetowych, to nie cierpię u Pana jednej rzeczy, chaotycznego stylu pisania.
              Jak już pisałem nie wymienię 10 radnych, bo zwyczajnie nie potrafię. Z piątką miałbym problem. Ja oddaje jeden głos i tego jednego (o ile zdobędzie mandat) będę rozliczał. W obecnej kadencji była to Pani W-B.
              Radni wchodząc do RM z konkretnego ugrupowania, zobowiązują się realizować ich program. każde ugrupowanie ma też pewien kręgosłup programowy, który tamtym głosowaniem radna złamała. Jakby zareagowały środowiska prawicowe gdyby Pawłowicz czy Kępa zagłosowały za związkami partnerskimi. Jakby poczuli się ich wyborcy? Zachowując oczywiście pewne proporcje, to głosowanie było tego kalibru rozbieżnością miedzy programem ugrupowania, a zdaniem radnej. Z tego też powodu, mnie jako wyborcy na tę Panią głosującym, napluła ona w twarz.
              Uważam też, iż była to jedna z najważniejszych uchwał w tej kadencji w RM. Ważna z tego powodu, bo wzbudzała największe zainteresowanie Mieszkańców. Zawsze ma Pan prawo uważać że ważne są tylko te, za którymi idzie kasa, a wszystkie inne wraz interesującymi się nimi Rudzianami może Pan mieć w 4 literach. Pana prawo, ja jednak mam zupełnie inne zdanie. Co do wyroku to już chyba pisałem, że nie był taki jakiego oczekiwaliśmy, tzn. RM miała prawo podjąć taką decyzję.
              Kończąc na J. Kani to za co mam przepraszać, za to że jego manewry w GPW nazwałem machlojami? Za to że napisałem że naraził spółkę na straty, że realizując agresywną politykę, nie związaną z dystrybucją wody naraził firmę na kolosalne straty? Za to że pod wpływem nacisków partyjnych kolesiów pożyczał grubą kasę (nawet na procent i pod zastaw) innej spółce trupowi? Może za to że zrobił ostoję, zatrudniając w niej Agenta Łukasza czy Domżalskiego.
              Za to go nie przeproszę, bo to jest prawda i tak uważam. Nie przypominam sobie iż kiedykolwiek użyłem wobec niego stwierdzenia "przestępca" czy coś w tym znaczeniu. Jeśli udowodni mi Pan że tak owego użyłem, w jakimkolwiek swoim wpisie, to posypie głowę popiołem i je odszczekam.

• amarian2 Re: fifik 26.10.14, 22:24
                W mieście R. jest spółka która ma z zysków kupić udziały padliny. Na polecenie właściciela. Na te same polecenie kupiła nikomu niepotrzebny grunt za ponad 6 baniek a by ratować budżet.
                Jak myślisz fifik, jak właściciel zostanie zmieniony w czasie wyborów ( a mamy taką nadzieję) to kto będzie miał zarzuty o niegospodarność???
                Czy też wtedy oskarżysz prezesa o układy koleżeńskie???
    • aptykorz Re: odpowiedź na wiele pytań??? 23.10.14, 09:31
      fifik zamiast pisać obszerne eseje polityczne takie wycyckane z palucha , to przedtem uzupełnij wiedzę , piszesz o zakończeniu sprawy sądowej w styczniu , nawet nie wiesz o jaką sprawę chodzi ale już wiesz że w styczniu będzie wyrok ......... no no dobry jesteś
      jeśli chodzi o sprawę GPW to widać że strzelasz na ślepo , kto wie czy gdyby nie bliskie wybory to o Kani nic byś nie napisał bo też niewiele o tym wiesz poza gazetowymi wypocinami ......
      dalej trzymasz się jak pijany płota w kółko pisząc o Forum Samorządowym , czytałem co tam wcześniej napisałeś o innych komitetach wyborczych , jednak nie jest to wytłumaczenie do upierdliwego trzymania się tego jednego komitetu wyborczego
      te twoje teorie personalno-polityczne zwyczajnie są za długie i mętne , każdy komitet sam sobie ustalał listy i to jego broszka kogo ma tam na listach
      uważam że nadal masz do opisania 9 wspaniałych komitetów okraszonych genialnymi postaciami począwszy od genialnej gospodyni śląskiej GD..........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka