amarian2
21.11.14, 12:32
Czytam analizy, przewidywania, nazwiska kandydatów na prezydenta i radnych i … nie wiem o czym tu na forum piszą. Układy, kupczenie, koalicje. Tak jakby nie było ostatnich 4 lat. Rada jest ta sama, i dokładnie tak samo się będzie zachowywała. Jeżeli będzie GD prezydentem mamy ten sam cyrk. Po co dyskusje na ten temat. Problemy są zupełnie inne.
4 lata straciliśmy, dużo gorsze Miasta prześcigają nas w rozwoju i finansach. Dalsza kłótnia przez następne 4 lata, brak zdolności do kompromisów dotychczasowej prezydent spowoduje jedno, po 4 latach zostanie nam tylko hepik i jego taras. Miliony euro ominą nas szerokim łukiem, inwestycje w stylu ławeczki i malowane trasy rowerowe, acha i piekarok jako atrakcja. No może jeszcze kilka super marketów. Dla hepikowatych, którzy Piszą oficjalnie, ze maja wszystkich i wszystko w …. To obojętne. Dla mnie nie. Czytam obietnice wyborcze GD i w nie, nie wierzę, ale co gorsz nawet w nich nie ma najważniejszych dla Miasta rzeczy. Jak ktoś twierdzi, że w R,Śl jest niepotrzebne powstanie stref ekonomicznych, to co można powiedzieć??? Jak ktoś zamiast taniego budownictwa (obiecanego 4 lata temu przez inż. Budownictwa) teraz obiecuje kupowanie drogich mieszkań, to co można powiedzieć???
Wiem, ze takie tematy to tabu na tym forum, już hepikowaci zadbają aby rozmyć, opluć czy coś tam wymyślą.
Fakt pozostanie faktem. Albo w Rudzie Śląskiej nastąpi zmiana rządzenia, w sprawach najważniejszych dojdzie do kompromisu z wszystkimi organizacjami, partiami i wspólnymi siłami zaczną one walczyć o środki UE albo R. Śl będzie tabliczką przystankową na mapach województwa.
Ponieważ Grażyna Dziedzic przez 4 lata miała możliwość pokazania jak rządzi, miała możliwość do końca kadencji kompromisu i tego nie zrobiła. Co gorsza kiedy czytam jej wypowiedzi na fb atakujące np. posłankę to mogę się spodziewać tylko jednego. Jak zostanie prezydentem dalszej walki z wszystkimi i słabych, tymczasowych koalicji.
Dla mnie rozwiązanie jest jedne. Aleksandra Skowronek. Ci co maja fb widzieli i czytali jak wielokrotnie (można sprawdzić na osi) atakowałem PO. Tu jednak nie partyjne układy i sympatie są ważne. Pani Skowronek daje szansę na szeroką koalicję i poważne inwestycje w Mieście (a co za tym idzie, nie muszę tu fachmanom od samorządu tłumaczyć).
Wybór należy do mieszkańców, ale czy tak jest rzeczywiście??? O tym może już po wyborach.