Dodaj do ulubionych

4 lata cyrku lub zmiana

21.11.14, 12:32
Czytam analizy, przewidywania, nazwiska kandydatów na prezydenta i radnych i … nie wiem o czym tu na forum piszą. Układy, kupczenie, koalicje. Tak jakby nie było ostatnich 4 lat. Rada jest ta sama, i dokładnie tak samo się będzie zachowywała. Jeżeli będzie GD prezydentem mamy ten sam cyrk. Po co dyskusje na ten temat. Problemy są zupełnie inne.
4 lata straciliśmy, dużo gorsze Miasta prześcigają nas w rozwoju i finansach. Dalsza kłótnia przez następne 4 lata, brak zdolności do kompromisów dotychczasowej prezydent spowoduje jedno, po 4 latach zostanie nam tylko hepik i jego taras. Miliony euro ominą nas szerokim łukiem, inwestycje w stylu ławeczki i malowane trasy rowerowe, acha i piekarok jako atrakcja. No może jeszcze kilka super marketów. Dla hepikowatych, którzy Piszą oficjalnie, ze maja wszystkich i wszystko w …. To obojętne. Dla mnie nie. Czytam obietnice wyborcze GD i w nie, nie wierzę, ale co gorsz nawet w nich nie ma najważniejszych dla Miasta rzeczy. Jak ktoś twierdzi, że w R,Śl jest niepotrzebne powstanie stref ekonomicznych, to co można powiedzieć??? Jak ktoś zamiast taniego budownictwa (obiecanego 4 lata temu przez inż. Budownictwa) teraz obiecuje kupowanie drogich mieszkań, to co można powiedzieć???
Wiem, ze takie tematy to tabu na tym forum, już hepikowaci zadbają aby rozmyć, opluć czy coś tam wymyślą.
Fakt pozostanie faktem. Albo w Rudzie Śląskiej nastąpi zmiana rządzenia, w sprawach najważniejszych dojdzie do kompromisu z wszystkimi organizacjami, partiami i wspólnymi siłami zaczną one walczyć o środki UE albo R. Śl będzie tabliczką przystankową na mapach województwa.
Ponieważ Grażyna Dziedzic przez 4 lata miała możliwość pokazania jak rządzi, miała możliwość do końca kadencji kompromisu i tego nie zrobiła. Co gorsza kiedy czytam jej wypowiedzi na fb atakujące np. posłankę to mogę się spodziewać tylko jednego. Jak zostanie prezydentem dalszej walki z wszystkimi i słabych, tymczasowych koalicji.
Dla mnie rozwiązanie jest jedne. Aleksandra Skowronek. Ci co maja fb widzieli i czytali jak wielokrotnie (można sprawdzić na osi) atakowałem PO. Tu jednak nie partyjne układy i sympatie są ważne. Pani Skowronek daje szansę na szeroką koalicję i poważne inwestycje w Mieście (a co za tym idzie, nie muszę tu fachmanom od samorządu tłumaczyć).
Wybór należy do mieszkańców, ale czy tak jest rzeczywiście??? O tym może już po wyborach.
Obserwuj wątek
    • marynik Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 13:06
      Panie Marianie - zgadzam się ze wszystkim, co Pan napisał i całkowicie popieram. Ja już mam dość mieszkania w takim mieście jak Pan opisał. A sukcesem i INWESTYCJĄ nie sa odlane z kluczy KOTY ( i dopłacanie do tego szmelcu z budżety gminy) sukcesem nie sa ławeczki, bo żadna gmina się tym w gazetach nie chwali (to obowiązek władzy) no i chwalenie się rzeczami, które naleza do obowiązku prezydena, do zwykłaj codziennej pracy, bo przecież za cos pensję pobiera. O funduszach unijnych nie wspomnę bo jak do tej pory zatrudnieni w U.M. nie mają pojęcia o co się starac, jak to robic aby było skuteczne.
    • hepik1 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 14:39
      >Dla mnie rozwiązanie jest jedne. Aleksandra Skowronek.

Zaczynam sie skłaniać ku Twojej koncepcji.
      Jakoś trzeba wyrazić wdzięczność i podziękowanie PO za umożliwienie pracy do 67 roku życia.
      Przynajmniej na szczeblu lokalnym.
      Nie ma to tamto ;)
      • amarian2 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 15:13
        A co to ma hepikowaty wspólnego z Miastem???
        Na tej zasadzie trzeba wyeliminować wszystkie partie i ciebie ustanowić królem, cesarzem lub carem (do wyboru).
        Wtedy taras będzie większy.
        • hepik1 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 15:36
          Kompletnie nic.
          No bo co może mieć rudzkie PO z ogólnopolskim?
          Nic.Dlatego skłaniam sie do Twojej koncepcji,że sie powtórzę ;)
          • hepik1 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 15:56
            Choć z trzeciej strony...jesli niejaki zorro,bodajże 333,jeszcze cztery lata temu,mial w sygnaturce
            "Dość Stania w miejscu" a ówczesny Stania był czołowym działaczem i prezydentem z PO to troche pachnie schizofrenią,n'est pas ,przyjacielu? ;)
          • skalar2011 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 15:56
            hepik czy ty wiesz że twoje wypociny mogą normalnych ludzi tyle obchodzić co Ciebie obchodzą losy naszego miasta?
            tak więc 30 powiększaj swój taras , nie gorączkuj się tak skacząc jak pchła po forum,a mieszkańcy mądrze wybiorą jedynego prezydenta z którym jest możliwy rozwój naszego miasta
            a co do emerytury możesz sie załapać na renta np ,,na dolegliwości psychiczne,,
            • hepik1 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 16:05
              skalar2011 napisał:

>mieszkańcy mądrze wybiorą jedynego prezydenta z którym jest możliwy rozwój naszego miasta

Święte słowa.
              Zapamiętaj na przyszłość ! ;)
              • amarian2 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 17:12
                Wiadomo (o czym napisałem na początku wątku), że hepikowaci będą mataczyli, rozmywali, bo to ich jedyne zadanie.
                Widzisz hepikawy (jeden? hepikowaty) Dla mnie ocenę zawsze otrzymuje konkretny człowiek za konkretne decyzje. Jakby to miało się przenosić na całe partie, środowiska, to rozumiem jak chwycą "opiekuna" na pedofilii to wszyscy opiekunowie to pedofile????
                A tak poważnie to przy twoim rozumowaniu (hehe rozumowaniu) nie ma takiego środowiska, partii która byłaby czysta.....
                • aptykorz Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 17:23
                  ten dobrobyt widać od 4 lat przez brele hepika , inne brele tego nie pokazują to nie ma się co dziwić że tak przekonująco i z klasą pisuje ....
                  • hepik1 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 17:50
                    Aptykorz,wracaj do Ojczyzny na drugą turę wyborów!
                    A nuż Dziedzicowa wygra jednym głosem? ;)
                    • aptykorz Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 18:21
                      spoko zdąże przed otwarciem lokalu wyborczego ;-)
                      • komes_nn Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 19:35
                        Aptykorz wróci, a ty bydziesz spier.......
                • hepik1 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 17:24
                  Obawiam się o przyszłość klawisza "h" w twoim komputerze (laptopie) Zdecydowanie nadużywasz ;)
                  • mietlorz707 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 18:20
                    Nie wnerwiaj Mariana, bo dwa inne zużyje. Zresztą sąsiadujące z tamtym. ;)
                    • amarian2 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 19:22
                      I znowu hepikowaci zmieniają temat, nawet swoje zmiany już nie odpowiadają.
                      A może metlorz wracamy do tematu. 4 lata cyrku i te same małpy czy zmiana?
                      Ja za zmianą, a hepikowaci za czym???
                      • amarian2 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 19:33
                        naszagazeta.info/index.php/wydarzenia/wazne-sprawy/item/496-festiwal-obietnic
                        jak wyglądało 4 lata cyrku i oszukiwanie publiczności, która za ten cyrk płaciła.
                      • komes_nn Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 19:33
                        Po co dyskutujecie z WOFOLami

WOFOL
                        Naukowo stwierdzono, że: WOFOL to forma WREDNEJ ODMIANY FANATYCZNIE OGŁUPIAŁEGO LIZODUPA
                        Lepiej skupić się nad innym bardziej pożytecznym działaniu. Na rozmowach z mieszkańcami, sąsiadami, znajomymi, krewnymi. Szkoda czasu na dyskusje z takimi >>>>. nie użyję słowa, które tu powinno paść.
                        • 1802ef Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 20:20
                          z kim tu dyskutować; obaj hepikowaci mają głowy puste jak stodoły na przednówku,topewno przeciąg w lokalach wyborczych wywiał im resztki rozumu.
          • paneltech Re: do Hepika 22.11.14, 00:04
            Wstąp do MOPS-u to zobaczysz , że tym kierownikom robienie do 67 i dalej bardzo się podoba bo nasza obecna Pani Prezydent stworzyła im takie warunki pracy, że tylko pozazdrościć odpowiedzialności żadnej mało tego braku umiejętności obsługi komputera, a z tego co wiem Pani Prezydent nie wywodzi się z PO,więc może najwyższy czas na zmiany póki jeszcze mam nadzieję uda się coś zrobić i dać szansę jak to mówisz PO niech w końcu oni zrobią porządek. a tak na marginesie w Rudzie Śląskiej nie głosuję na partię tylko na człowieka godnego zaufania, Ci co utracili to zaufanie powinni sami odejść ,ale to trzeba mieć godność i honor czego niestety obecnym władzom brakuje.
    • aptykorz Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 20:28
      mam tu taki kwiatek w MOPS działa taka komórka co się nazywa Dział Realizacji Projektów , chodzi o środki unijne po które przez 4 lata nie sięgaliśmy , podobne cudo jest w UM.
      mam pytanie do tych biegłych adwersarzy: za co ci urzędnicy brali kasę przez ostatnie 4 lata ?
      czy to jest wygodna przechowalnia dla dzieciątek ?
      liczę na fachowe i poważne wypowiedzi .......

www.biuletyn.abip.pl/mops_r_sl/index.php?l1_id=1662&l2_id=6576&komunikat=6576&parent=6575&t=m
      • rylska Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 20:39
        wybór miedzy dzuma a cholerą -jedna i druga chyba siebie warte.
        ale GD to jednak totalny obciach.
        głosuje na AS.
        • paneltech Re: Do Rylskiej 22.11.14, 00:14
          Popieram !!!
        • markac28 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 25.11.14, 08:01
          Cyrk zostanie ten sam tylko małpy się zmienią

• skalar2011 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 21.11.14, 21:23
        coś takiego a znam organizacje w mieście pozyskiwały środki unijne ale na pewno nie za pośrednictwem ,ani z pomocą wymienionych w poście, ciekawe???????
      • paneltech Re: Kwiatek MOPS 22.11.14, 00:12
        Pewne stanowiska zarezerwowane dla wnucząt Radnych więc jak to ma wyglądać nie trzeba się starać w pracy ani tyciunio, bo dziadek radnym, znowu został wybrany na następne cztery lata. Więc i wnusia dostanie nową umowę na pewno z podwyżką, oj jak to dobrze mieć dziadziusia radnego szkoda że Ci którzy naprawdę w pracy by się starali mogą stawać na głowie i nic z tego.
        • skalar2011 Re: Kwiatek MOPS 22.11.14, 08:33
          no cóż dziadek wie jak dbać o swoje i wnusi interesy
      • amarian2 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 22.11.14, 10:09
        Brawo aptykorz, poruszyłeś następny przykład nieudolności i prywaty w Mieście R.
        Oczywiście nie możesz liczyć na dyskusję, hepikowaci potrafią tylko rozmywać i jakieś bzdety pisać. Na sprawach finansów się nie znają, na inwestycjach też, afery ich nie interesują chyba że pomówienia innych. Ale dobrze, że mamy następny przykład okradania mieszkańców
        • komes_nn Re: 4 lata cyrku lub zmiana 22.11.14, 13:33
          Marian, to nie żadni hepikowaci. To po prostu WOFOLE jak już ktoś wcześniej ich określił.
          WOFOL
          Naukowo stwierdzono, że: WOFOL to forma WREDNEJ ODMIANY FANATYCZNIE OGŁUPIAŁEGO LIZODUPA bojącego się teraz o swoje koryto. Nazywając hepikowatymi dajesz szansę temu pożal się z Bożej łaski moderatorowi, nadzieję i wiarę, że to on jest tym WODZEM. A to tylko zwykły cieć, wycinający wątki, które nie odpowiadają pewnej opcji. Oczywiście na 100% nie robi tego z przekonania. Gdyby np.wybory wygrała p A.S pewnie zawyłby się na śmierć. Tako nacja.
    • aptykorz Re: 4 lata cyrku lub zmiana 22.11.14, 20:43
      czekam , czekam i czekam a te geniusze od uzdrowienia wszelakiego ani słowa jeszcze nie nabazgrali
      wracam do tematu który poruszyłem wcześniej o tym żałosnym dziale mopsikowym co to miał ściągać środki unijne przez te 4 lata , opłacane 3 etaty bardzo nam się opłacają bo jest tam umiłowana wnusia radnego SLD , to najlepsza inwestycja dla miasta , same profity ......
      a gdzie reszta dzieci ? ? ?
      • amarian2 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 22.11.14, 21:01
        Ty nas aptykorz nie strasz, jeszcze potraktują poważnie twoje sugestie i beą kupczyć tymi stołka aż mopsik osiągnie 300 osób zatrudnienia.
        • paneltech Re: 4 lata cyrku lub zmiana 22.11.14, 21:08
          Miejsc jeszcze jest dużo , ale dla znajomych, zawsze można krzesła dostawić i już jest następne miejsce pracy.
          • bed-wa Re: 4 lata cyrku lub zmiana 22.11.14, 22:06
            Aptykorz piszac o wnuczce radnego z SLD masz na mysli "pierzastego"? i czy to jest na pewno jego wnuczka czy corka,bo tak tez lepiej zorientowani mowia.
            • aptykorz Re: 4 lata cyrku lub zmiana 23.11.14, 08:34
              kiedyś na sesji mu ktoś nawrzucał za tą wnusię ale spłynęło po nim , jak to po komuchu
              wnusia leżakuje przed kompem w pracy i ma się dobrze ........
              • paneltech Re: wnusia radnego 23.11.14, 22:37
                Ona musi leżakować, bo za co się weźmie to zepsuje więc wolą jej nic nie dawać do roboty jak mają po niej poprawiać i robić podwójną robotę, a tak to tylko podwójnie wnusia ( zbiera kasę)
    • amarian2 4 lata cyrku lub zmiana 23.11.14, 11:02
      Wracając do tematu, albo mamy przed sobą następne 4 lata zastoju, cyrku w RM i brak środków UE co oznacza brak inwestycji albo zmianę i szansę na rozwój.
      Wybór należy do mieszkańców, ale jak przebić się przez kłamstwa szmatławca, którego my finansujemy, jak pokazać, że obietnice wyborcze GD są tak realne jak jej lot na księżyc.
      • aptykorz Re: 4 lata cyrku lub zmiana 23.11.14, 23:04
        oj oj Marian jeszcze możesz być zaskoczony przez ten tydzień ,
        jak usłysysz ile tysięcy nowych mieszkań powstanie , jaki kapitał tu ściągnie za miesiąc ,
        metro pojedzie przez dzielnice , lotnisko z ulgowymi biletami dla rudzian , do aquakuku dobudują oceanarium ze złotymi rybkami (każda rybka załatwia 3 życzenia) , nowych miejsc pracy tyle że resztę damy sąsiednim gminom , fontanna na dziedzińcu pełna mleka a naokoło beczki z miodem
        taka będzie Ruda już niedługo , tylko kilka dni poczekać ...............
        • skalar2011 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 24.11.14, 17:10
          aptykorz napisał:

> oj oj Marian jeszcze możesz być zaskoczony przez ten tydzień ,
          > jak usłysysz ile tysięcy nowych mieszkań powstanie ,jest to w budżecie?
          jaki kapitał tu ściągnie za miesiąc ,
          no może za dwa jak już ja wywieje z tego miasta
          > metro pojedzie przez dzielnice , lotnisko z ulgowymi biletami dla rudzian ,
          no przeca już tyle pod nami wyfedrowali , bydzie jak znalozł -czy jest to w budżecie
          do aquakuku dobudują oceanarium ze złotymi rybkami (każda rybka załatwia 3 życzenia)
          nie coś w Rudzie to bydzie 7 życzeń - to już nie bydymy ładowac w ,,to ,,kasy? ,
          nowych miejsc pracy tyle że resztę damy sąsiednim gminom ,
          no to bydymy słynni na cało Polska
          fontanna na dziedzińcu pełna mleka
          jo słyszoł że nawet bonkawy
          a naokoło beczki z miodem
          ja a świstak zawijo tyn miód w sreberka
          > taka będzie Ruda już niedługo , tylko kilka dni poczekać ...............
          No dyć choć lubiemy bajki czekomy na 30 listopad i chcemy zacząć żyć w normalnym i prawdziwym realu z nowym odpowiedzialnym prezydentem
          • marynik Re: 4 lata cyrku lub zmiana 24.11.14, 19:13
            > metro pojedzie przez dzielnice ...
            > ,
            > no przeca już tyle pod nami wyfedrowali , bydzie jak znalozł -czy jest to w
            > budżecie

Kurde te chodniki kopalniane są już chyba zarezerwowane dla TRAKTU... o którym czytam w programie wyborczym G.D. (cyt.)

"budowa traktu rudzkiego (pasażu rekreacyjno-handlowego łączącego Wirek z Nowym Bytomiem"

Trakt już jest przecież można przejść na Wirek lub z Wirku do N. Bytomia - jest super chodnik wzdłuż ogrodzenia kopalni, po drugiej stronie chodnik "znikający" w krzokach, powyżej hałda ze ścieżką. Ale tak sobie myślę, skoro do tej pory nie ma miejsca na powierzchni to być może te chodniki podziemne się wykorzysta i z Wirku w mig będziemy w N. Bytomiu, a może jeszcze jakimś wagonikiem podziemnym nas podwiozą?

Ale tak serio - kto wie na czym to hasło ujęte w programie wyborczym w tzw. INFRASTRUKURZE może polegać, bo jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić, choć wyobraźnie mam bujną
            • amarian2 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 25.11.14, 15:44
              Na to akurat mogę odpowiedzieć. Taki pomysł traktu powstał … prawie 20 lat temu, kiedy jeszcze Wirek miał być Centrum Handlowym Miasta. Jak wiadomo powstały inne centa a odświeżanie tak starego kotletu, idiotyzmem.
              • skalar2011 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 25.11.14, 22:28
                jak sie nie ma żadnego nowego pomysłu, to się go ściąga skąd się, da
                • bed-wa Re: 4 lata cyrku lub zmiana 28.11.14, 22:50
                  Skalar tak wlasnie niekiedy bywa.
                  • skalar2011 Re: 4 lata cyrku lub zmiana 28.11.14, 23:21
                    Za tej ,,niby władzuni,, tak bywa od 4 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka