amarian2 05.06.15, 07:35 biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/stolica-i-rzeszow-w-czolowce-rankingu-metropolii-z-najwiekszym-potencjalem-rozwoju/p6pnb2 tak zamiast sygnałów straży i farorzy. Warto poczytać i znaleźć R.Śl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aptykorz Re: normalny wątek 05.06.15, 11:58 za to na dziedzińcu już stawiają rusztowanie na kolejne umpa umpa umpa pa pa pa pa w tym to władze dobrze się rozwijają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kajko-i-kokosz0 Re: normalny wątek 06.06.15, 15:28 Czego chcesz, mamy nowego PijaR- vicka? Mamy. No to trzeba pokazać gawiedzi, że on jest i po co jest. Dobrze, że w tym rankingu brali pod uwagę twarde fakty i dane. Jakby oceniali "pijarowość" sprawowania władzy, to dwór pewno by się chwalił, że w kolejnym rankingu jesteśmy na topie, jest cacy, super,bla bla bla..... A tak przynajmniej raz będą musieli przyznać, że z Rudy Śląskiej zrobili D**ę Ślaską. Nie mają wyboru. No chyba że PijaR-vicek wymyśli sposób, jak to zinterpretować jako sukces...tak w ramach podziękowania za mianowanie, O! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: normalny wątek 06.06.15, 20:41 Chwała amarianowi! Dawno was nie było .Jeszcze skalar powinien ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: normalny wątek 06.06.15, 23:17 I ciotka burza. Choć nie mam pewności, czy przypadkiem i skalar nie należy do pakietu nicków tej szacownej pani prezes. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: normalny wątek 07.06.15, 10:10 a wy jak zwykle o czymś innym. Już napisałem jak hepik rozwalił takiiiiiii eeeee forum a on znowu nie na temat. Może opiekun (hheee) tego forum zaczął by wycinać wpisy hepika (hahaa). Mietlorz, aloes może wyjaśnicie wyniki tego badania??? Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 14:13 Wstawiasz link do kolejnego rankingu. Ile ich powstaje nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć. Tylko powiedz, czego jest to ranking? Obiektywnie, konkretnie, czego? Szybka piłka: Sopot. Infrastruktura produkcyjna 51,1. Ruda Śląska. Infrastruktura produkcyjna 9,3. 40 tys. miasto żyjące z turystyki kontra 140 tys. miasto górnicze. Jak liczony wskaźnik? Między innymi według liczby firm z branży IT, reklamy itp. i liczby zarejestrowanych firm ogółem. Drugie pociąga za sobą pierwsze, ale to szczegół. Oprócz tego są brane pod uwagę inwestycje w środki trwałe. Nieruchomości na przykład. Gdzie będzie więcej firm? W Sopocie. Dlaczego? Bo każdy taksówkarz, sprzedawca hot-dogów czy właściciel chałupy z pokojami do wynajęcia ma zarejestrowaną działalność. Gdzie będą znacznie większe inwestycje w nieruchomości? Nad morzem. Dlaczego? Wskazówka: czyżby ceny tam były wyższe? Marianie, wstaw kiedyś jakiś porządny ranking. Wtedy podyskutujemy. Na razie nie ma o czym. To co wstawiałeś do tej pory jest mniej więcej tak przydatne jak ranking użytkowników tego forum według rozmiaru buta. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 A że podobno lubię rozmydlać wątki... 07.06.15, 14:17 ... to podam pierwszy: 42. Jaki rozmiar Ty nosisz, Marianie? Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 15:24 Mietlorz problem nie tkwi w tym rankingu czy raczej badaniu ale w tym że wszelkie rankingi, badania co kilka miesięcy pokazują raczej ponury obraz Miasta w którym mieszkam. Więc ??? Twoje uwagi słuszne ale czy do końca? Według urzędu statystycznego na 36 miast jesteśmy na 35 miejscu w ilości podmiotów gospodarczych (REGON) na 10 tys mieszkańców. Źle! pozdrawiam ps. 42 Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 19:58 >pokazują raczej ponury obraz Miasta w którym mieszkam. Więc ??? Zawsze możesz swe członki radośnie opłukać w stawie na Skałce i wrócić do swego ponurego miasta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amarian2 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 20:14 hepiczku na kąpielisku na Skałce, staw służy dla kajakarzy i inne sporty wodne :) no i tak robię, bo ta padlina w Halembie ( nie moja nazwa) jest zbyt blisko ciebie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 08.06.15, 18:17 Na potrzeby swojej rodziny to ja staw i basen mam na terenie swojego ogrodu. Fakt faktem,że kajakiem nie popływam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Takie rankingi lubię! 16.06.15, 14:41 Takie jak ten: www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20150615%2FPOWIAT10%2F150619702 Jak domyślam się, naszej Pani w piętnastce ni ma? Choć może się mylę, ale żal mi wydawać parę złotych, by to sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś