Dodaj do ulubionych

normalny wątek

05.06.15, 07:35
biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/stolica-i-rzeszow-w-czolowce-rankingu-metropolii-z-najwiekszym-potencjalem-rozwoju/p6pnb2
tak zamiast sygnałów straży i farorzy.
Warto poczytać i znaleźć R.Śl.
Obserwuj wątek
    • aptykorz Re: normalny wątek 05.06.15, 11:58
      za to na dziedzińcu już stawiają rusztowanie na kolejne umpa umpa umpa pa pa pa pa
      w tym to władze dobrze się rozwijają ;)
      • kajko-i-kokosz0 Re: normalny wątek 06.06.15, 15:28
        Czego chcesz, mamy nowego PijaR- vicka?
        Mamy.
        No to trzeba pokazać gawiedzi, że on jest i po co jest.

Dobrze, że w tym rankingu brali pod uwagę twarde fakty i dane.
        Jakby oceniali "pijarowość" sprawowania władzy,
        to dwór pewno by się chwalił, że w kolejnym rankingu jesteśmy na topie,
        jest cacy, super,bla bla bla.....

A tak przynajmniej raz będą musieli przyznać,
        że z Rudy Śląskiej zrobili D**ę Ślaską.
        Nie mają wyboru. No chyba że PijaR-vicek wymyśli sposób,
        jak to zinterpretować jako sukces...tak w ramach podziękowania za mianowanie, O!
        • hepik1 Re: normalny wątek 06.06.15, 20:41
          Chwała amarianowi!
          Dawno was nie było .Jeszcze skalar powinien ;)
          • mietlorz707 Re: normalny wątek 06.06.15, 23:17
            I ciotka burza. Choć nie mam pewności, czy przypadkiem i skalar nie należy do pakietu nicków tej szacownej pani prezes. ;)
            • amarian2 Re: normalny wątek 07.06.15, 10:10
              a wy jak zwykle o czymś innym. Już napisałem jak hepik rozwalił takiiiiiii eeeee forum a on znowu nie na temat. Może opiekun (hheee) tego forum zaczął by wycinać wpisy hepika (hahaa). Mietlorz, aloes może wyjaśnicie wyniki tego badania???
              • mietlorz707 Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 14:13
                Wstawiasz link do kolejnego rankingu. Ile ich powstaje nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć.
                Tylko powiedz, czego jest to ranking?
                Obiektywnie, konkretnie, czego?

Szybka piłka:
                Sopot.
                Infrastruktura produkcyjna 51,1.
                Ruda Śląska.
                Infrastruktura produkcyjna 9,3.
                40 tys. miasto żyjące z turystyki kontra 140 tys. miasto górnicze.
                Jak liczony wskaźnik? Między innymi według liczby firm z branży IT, reklamy itp. i liczby zarejestrowanych firm ogółem. Drugie pociąga za sobą pierwsze, ale to szczegół. Oprócz tego są brane pod uwagę inwestycje w środki trwałe. Nieruchomości na przykład.
                Gdzie będzie więcej firm? W Sopocie.
                Dlaczego? Bo każdy taksówkarz, sprzedawca hot-dogów czy właściciel chałupy z pokojami do wynajęcia ma zarejestrowaną działalność.
                Gdzie będą znacznie większe inwestycje w nieruchomości? Nad morzem.
                Dlaczego? Wskazówka: czyżby ceny tam były wyższe?

Marianie, wstaw kiedyś jakiś porządny ranking. Wtedy podyskutujemy. Na razie nie ma o czym.
                To co wstawiałeś do tej pory jest mniej więcej tak przydatne jak ranking użytkowników tego forum według rozmiaru buta. ;)
                • mietlorz707 A że podobno lubię rozmydlać wątki... 07.06.15, 14:17
                  ... to podam pierwszy: 42.
                  Jaki rozmiar Ty nosisz, Marianie?
                • amarian2 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 15:24
                  Mietlorz problem nie tkwi w tym rankingu czy raczej badaniu ale w tym że wszelkie rankingi, badania co kilka miesięcy pokazują raczej ponury obraz Miasta w którym mieszkam. Więc ???
                  Twoje uwagi słuszne ale czy do końca? Według urzędu statystycznego na 36 miast jesteśmy na 35 miejscu w ilości podmiotów gospodarczych (REGON) na 10 tys mieszkańców. Źle!
                  pozdrawiam
                  ps. 42
                  • hepik1 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 19:58
                    >pokazują raczej ponury obraz Miasta w którym mieszkam. Więc ???

Zawsze możesz swe członki radośnie opłukać w stawie na Skałce i wrócić do swego ponurego miasta ;)
                    • amarian2 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 07.06.15, 20:14
                      hepiczku na kąpielisku na Skałce, staw służy dla kajakarzy i inne sporty wodne :)
                      no i tak robię, bo ta padlina w Halembie ( nie moja nazwa) jest zbyt blisko ciebie :)))))
                      • hepik1 Re: Czego Ty ode mnie wymagasz? 08.06.15, 18:17
                        Na potrzeby swojej rodziny to ja staw i basen mam na terenie swojego ogrodu.
                        Fakt faktem,że kajakiem nie popływam ;)
    • mietlorz707 Takie rankingi lubię! 16.06.15, 14:41
      Takie jak ten:
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20150615%2FPOWIAT10%2F150619702
      Jak domyślam się, naszej Pani w piętnastce ni ma? Choć może się mylę, ale żal mi wydawać parę złotych, by to sprawdzać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka