lswaczyna Re: Żigać sie chce 16.11.04, 21:03 Może Ci przejdzie po lektórze książki, mom ją dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie chce 16.11.04, 21:53 U mie na końcu te "d" jest zowdy I żołond zdrowy to wiym naprowdy A na zwrocanie dobro rycyna Choć niyszczególno przi tymu mina. Dziynki za ksionżka. Trza mi jom terozki jakoś łodebrać i zapłacić. Tukej szkryfna yno że w sobota mom wolne. Pozdrowiom. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Żigać sie chce 16.11.04, 21:35 Niestety, chce się... czytając przede wszystkim te Wasze posty i sposób walki z Bronkiem, a fuj! Gdzie ta Wasza przyzwoitość, taka zwykła, ludzka, przy której się nie będzie chciało wymiotować, no gdzie??? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: ciupazka 31.03.07, 20:47 A umisz ty se wyobrazic jakie dolegliwosci by miol Bronek jak by mu postawili przed chalpa Lenina z Poronina? Spotkanie rodzinne sie udalo? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie chce 16.11.04, 22:18 Możno hepik coś doradzi Tyż sie ze trzewiami wadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie chce 16.11.04, 22:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=9688988&a=9697637 Odpowiedz Link Zgłoś
jojo_1 Re: Żigać sie chce 16.11.04, 22:53 Jo tam mom bachory dobre i jeszcze żech w życiu niy rzigoł! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Odruch wymiotny 17.11.04, 08:47 Żygać to co innego niz mieć odruch wymiotny-jojo.Osobiście też mało w życiu razy wymiotywałem ale odruch taki mam -gdy zaglądam na to forum i widzę znowu kilkanaście wątków dźwigniętych przez notgeldabronisława. Debilizm czy kretynizm nie jest w tym wypadku inwektywą-jest po prostu jednostką chorobową ,stopniem upośledzenia umysłowego. Kagarro niedawno sie pytała co mamy do Poety-ja mam właśnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Odruch wymiotny 18.11.04, 18:27 Hepik zowdy zrobi co chce Dyć lubuje sie we "cofce". Odpowiedz Link Zgłoś
kagarro Re: Odruch wymiotny 23.03.05, 15:31 Pytałam to prawda. Pytałam, co takiego złego jest we fraszkach Bronka, pisałam, że przecież kultywują tradycje, opiewają rzeczy, o których nie mówi się wszędzie, zawsze i przy każdej okazji. Fajnie przy okazji, ze znalazłam ten wątek, i Twój wpis, Hepiku1, bo o ile Ty czytając fraszki Bronka masz odruch wymiotny, o tyle dla mnie są pożywką i życie mi wracają. Przeczytałam kilka fraszek Bronka i głębiej odetchnęłam, patrząc na spis wątków autorstwa Bronka, którymi mogłabym odświeżyć swój regionalny zasób słownictwa. Zadziwiajace jest to dla mnie, ale bardziej rozumiem Bronka i jego zacięcie w wypisywaniu tylu fraszek ile tylko on potrafi. Myślę sobie nawet, że w pełni go zrozumiem, jesli odpowiedź na pytanie, które zadałam w pewnym wątku autorstwa pana Osmendy bedzie taka jak przewiduję. To wszechobecna mania pisania "nowym jakże wspaniałym i niewymyślnym stylem językowym" obecna wszedzie i szerząca się coraz bardziej skłania osoby takie jak Bronek (jeśli dobrze pamiętam,mający swoje udziały w poszerzaniu świadomości dzieci i młodziezy w wieku szkolnym, niestety nie pamiętam z jakiego zakresu wiedzy) do pisania coraz większych ilości fraszek gwarą śląską. Mogę powiedzieć, ze ma moje poparcie, choć niekoniecznie jestem za tym, by fraszki umieszczane były na forum Ruda Śląska. Co do odruchu wymiotnego. Od pewnego czasu czuję silna potrzebę takiego odruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Odruch wymiotny 23.03.05, 21:01 Co do końcówki postu -się zgadzam.Też jestem zniesmaczony.Ale przynajmniej cos wiemy o rudzkiej "klasie "politycznej.I nie odbiega ona od tej ogólnopolskiej.Po prostu jest na poziomie gnojowiska. Ale to tez minie-w najgorszym wypadku po wyborach;)(trochę długo) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Odruch wymiotny 23.03.06, 20:32 Po prowdzie to zbiyro mie "odruch wymiotny" przi ty "hepikocynzurze", kero sie tu richtig pierońsko panoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wialdosa Re: Odruch wymiotny 25.03.06, 01:10 bronek ty se szkryflej jak ci sie podobo, a nojfajniesze je że tela godki skuli żiganio kożdy mo, a nikeżi to majom ino zaciągi bo rolada modro kapusta i kluski to szkoda wyżigać Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie niy chce 21.04.06, 08:05 No dyć wnerwio mie ta cynzura na forum. Starych wontkow ciongnońć niy idzie, nowe som wycinane, choć mieszczom sie w regulaminie i tyczom wspołpracy rudzko-giżycki. Wczoraj żech tu doł fajny wontek "Dziyń Giżycka". Była tam linki na dwa rymowane wontki tyczonce sie tego miasta i regionu. Do samego Giżycka szkryfnołch zaś e-mail z linkym na tyn wontek. Toż jak se go terozki łotworzom, to se przekonajom jako łostro jest tukej cynzura. Komu sie ta wspołpraca partnersko aże tako niy podobo? Co w niyj takego złego? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie niy chce 27.01.07, 11:27 Pierombol, jakosik trza bydzie jednak te rudzko-giżycke partnersto rozkryńcić i fraszkom. Możno w Roku Świni Wiela se łodmiyni. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Żigać sie niy chce 27.01.07, 12:47 Faktycznie to ja też mam odruch wymiotny ale z innego powodu niż ty Bronku! Ale i tak myślę pozytywnie i wiem,że jeszcze doczekam u nas prawdziwej i normalnej Europy! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie niy chce 27.01.07, 13:11 Hehe - niy jo tyn wontek łotworzoł, yno "broneknotgelt" (z "t" na końcu). No dyć leci nawet ciekawie. A swojom drogom prezes "Naszego Miasta" mogby porozumieć sie ze szefym jakegoś zocnego giżyckego stowarzyszynia, coby wzajymnie przirychtować "Dziyń Giżycka" i "Dziyń Rudy Ślonski". Możno w końcu i Grozmani spokopi, że werci se w jego restauracji zrychtować "Dziyń Kuchni Mazurski", coby we Giżycku jakiś inkszy restaurator pokusioł turystow "Dniym Kuchni Ślonski". Odpowiedz Link Zgłoś
von-cymbergaj Re: Żigać sie niy chce 29.03.07, 22:15 i co Bronek z tym żiganiem czy rziganiem? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie chce 27.06.07, 19:31 Możno to skiż wody prawie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=64955372 Gorszo niż we jakimś stawie? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Żigać sie chce 16.06.08, 08:43 Kedy juzaś tako bydzie? Chyntka na to możno przidzie. Odpowiedz Link Zgłoś