w36 06.06.06, 16:01 Na terenie po zlikwidowanym mięsnym biznesie panów Madeja i Wróbla, ponoć powstaje market Plus :o . Chyba kupcy nie są zbyt zadowoleni. Ale za to mogą się przecież reklamować na maszcie od wczoraj ;) . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapioh1 Re: market na wireckim targowisku? 06.06.06, 21:23 Cóż, może klienci po zrobieniu zakupów w Plusie, Albercie lub Kauflandzie, wpadną pod słynny dach, aby nabyć dywan ? Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: market na wireckim targowisku? 07.06.06, 04:54 kapioh1 napisał: > Cóż, może klienci po zrobieniu zakupów w Plusie, Albercie lub Kauflandzie, > wpadną pod słynny dach, aby nabyć dywan ? Hmmm.... Chyba na odwrót. Ale tak sobie myślę że Plus trochę zbyt optymistycznie zainwestował w to miejsce. Ktoś pewno splajtuje, innym będzie ciężej ale kokosów na markeciku się nikt nie dorobi na Wirku. Pamiętamy przecież jak Albert w Plazie musiał się poważnie skurczyć i ograniczyć personel, a były to jeszcze czasy przedkauflandowe. Zrobił się z niego miły, kameralny sklep, jak sami określają hiperdelikatesy, a pewno oczekiwania były kiedyś dużo większe. A czy we czwartki, ludzie przyjeżdżający specjalnie na targ będą akurat szturmować Plusa, tego jakoś też nie widzę. Ale nie mój kłopot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_st Re: market na wireckim targowisku? 07.06.06, 10:13 w36 napisał: > ktoś zbyt optymistycznie > zainwestował w to miejsce. Ktoś pewno splajtuje, innym będzie ciężej ale >kokosów na markeciku się nikt nie dorobi na Wirku. Pamiętamy przecież jak >Albert w Plazie musiał się poważnie skurczyć i ograniczyć personel, a były to >jeszcze czasy przedkauflandowe. Zrobił się z niego miły, kameralny sklep, jak >sami określają hiperdelikatesy, a pewno oczekiwania były kiedyś dużo większe. > A czy we czwartki, ludzie przyjeżdżający specjalnie na targ będą akurat > szturmować Plusa, tego jakoś też nie widzę. > Ale nie mój kłopot ;) Oprócz spraw typowo handlowych w mojej ocenie należy zwrócić także uwagę na układ komunikacyjny. Mam nadzieję, że przy okazji nowego marketu, nie zostanie w jego pobliżu ustawiona sygnalizacja świetlna. Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: market na wireckim targowisku? 07.06.06, 14:36 A jak tam pod tym marketem zaparkować będzie mozna? chyba jakiś parking bedzie? a czy pomyślał ktoś o parkingu dla targowiska ? dla ich klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
brynio5 Re: market wiza- wi wireckiego targowiska. 07.06.06, 23:43 stefan_st napisał: Oprócz spraw typowo handlowych w mojej ocenie należy zwrócić także uwagę na układ komunikacyjny. Mam nadzieję, że przy okazji nowego marketu, nie zostanie w jego pobliżu ustawiona sygnalizacja świetlna. Stefan człowieku! a ja myslę,że musi tam być taka sygnalizacja! Ze masztem oczywiście i kolorowymi napisami ! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_st Re: market wiza- wi wireckiego targowiska. 11.06.06, 19:30 brynio5 napisał: > > stefan_st napisał: > Oprócz spraw typowo handlowych w mojej ocenie należy zwrócić także uwagę na > układ komunikacyjny. Mam nadzieję, że przy okazji nowego marketu, nie zostanie > w jego pobliżu ustawiona sygnalizacja świetlna. > Stefan > > człowieku! > a ja myslę,że musi tam być taka sygnalizacja! Ze masztem oczywiście i > kolorowymi napisami ! Ale jaja, market, parking, sygnalizacja, i napisy kolorowe oczywiście. brynio5 sznowny kolego jeszcze muśimy zaznaczyć na czyją cześć te napisy będą hehe. Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_brzr Re: market wiza- wi wireckiego targowiska. 12.06.06, 10:07 Takimmoim skromnym zdaniem to PLUS nie ma szans jeśli w większości liczy na czwartkowych klientów. ludzie na targ głównie idą kupić ubrania, dywany, staraocie, narzędzia, meble, buty no i takie nie codzienne. zakupy. Warzywa owoce to kupuja na lokalnych bazarach a zakupy spożywcze... no cóż tesko naprawde jest tutaj poważnym konkurentem. Odpowiedz Link Zgłoś
digiman Re: market na wireckim targowisku? 15.06.06, 11:37 Słyszałem, ze ma tam powstać kolejne Tesco, a nie Plus. Aczkolwiek wydaje mi się to dziwne, no bo przecież z Wirku do istniejącego Tesco niedaleko. Jednak kilka dni temu w Gazecie Wyborczej pojawiła się oferta pracy w "nowopowstającym Tesco w Rudzie Śląskiej". Czy w innych dzielnicach Rudy ma być kolejne Tesco ?? Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: market na wireckim targowisku? 15.06.06, 15:27 digiman napisał: > Słyszałem, ze ma tam powstać kolejne Tesco, a nie Plus. :o Chyba raczej Plus. Wnioskuję dlatego że przy tej budowie jest tablica z napisem że to Plus będzie. A Tesco może również powstać gdziekolwiek u nas w mieście, tyle że trzeba pamiętać że pod marką Tesco to nie są tylko hipermarkety ale również małe osiedlowe "blaszoki". Tu jeden Tesco tej właśnie wielkości: www.tesco.pl/sklepy-tesco/sklepy/chorzow-batorego/chorzow-batorego.html Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Tesco w Rudzie Sl 18.06.06, 22:47 osi-ris napisała: > mo być tesco w Bykowinie-nowej... No i fajnie. Kilkaset metrów od Kauflandu i Plusa, nie mówiąc o bykowińskim Albercie. No ale od przybytku głowa nie boli. Tylko tak myślę, czy wtedy nie zlikwidują darmowego autobusu z Goduli do czarnoleskiego Tesco? Odpowiedz Link Zgłoś