Dodaj do ulubionych

market na wireckim targowisku?

06.06.06, 16:01
Na terenie po zlikwidowanym mięsnym biznesie panów Madeja i Wróbla, ponoć
powstaje market Plus :o .
Chyba kupcy nie są zbyt zadowoleni. Ale za to mogą się przecież reklamować na
maszcie od wczoraj ;) .
Obserwuj wątek
    • kapioh1 Re: market na wireckim targowisku? 06.06.06, 21:23
      Cóż, może klienci po zrobieniu zakupów w Plusie, Albercie lub Kauflandzie,
      wpadną pod słynny dach, aby nabyć dywan ?
      • w36 Re: market na wireckim targowisku? 07.06.06, 04:54
        kapioh1 napisał:

> Cóż, może klienci po zrobieniu zakupów w Plusie, Albercie lub Kauflandzie,
        > wpadną pod słynny dach, aby nabyć dywan ?

Hmmm.... Chyba na odwrót. Ale tak sobie myślę że Plus trochę zbyt optymistycznie
        zainwestował w to miejsce. Ktoś pewno splajtuje, innym będzie ciężej ale kokosów
        na markeciku się nikt nie dorobi na Wirku. Pamiętamy przecież jak Albert w
        Plazie musiał się poważnie skurczyć i ograniczyć personel, a były to jeszcze
        czasy przedkauflandowe. Zrobił się z niego miły, kameralny sklep, jak sami
        określają hiperdelikatesy, a pewno oczekiwania były kiedyś dużo większe.
        A czy we czwartki, ludzie przyjeżdżający specjalnie na targ będą akurat
        szturmować Plusa, tego jakoś też nie widzę.
        Ale nie mój kłopot ;)
        • stefan_st Re: market na wireckim targowisku? 07.06.06, 10:13
          w36 napisał:
          > ktoś zbyt optymistycznie
          > zainwestował w to miejsce. Ktoś pewno splajtuje, innym będzie ciężej ale
          >kokosów na markeciku się nikt nie dorobi na Wirku. Pamiętamy przecież jak
          >Albert w Plazie musiał się poważnie skurczyć i ograniczyć personel, a były to
          >jeszcze czasy przedkauflandowe. Zrobił się z niego miły, kameralny sklep, jak
          >sami określają hiperdelikatesy, a pewno oczekiwania były kiedyś dużo większe.
          > A czy we czwartki, ludzie przyjeżdżający specjalnie na targ będą akurat
          > szturmować Plusa, tego jakoś też nie widzę.
          > Ale nie mój kłopot ;)

Oprócz spraw typowo handlowych w mojej ocenie należy zwrócić także uwagę na
          układ komunikacyjny. Mam nadzieję, że przy okazji nowego marketu, nie zostanie
          w jego pobliżu ustawiona sygnalizacja świetlna.
          Stefan
          • osi-ris Re: market na wireckim targowisku? 07.06.06, 14:36
            A jak tam pod tym marketem zaparkować będzie mozna? chyba jakiś parking bedzie?
            a czy pomyślał ktoś o parkingu dla targowiska ? dla ich klientów?
          • brynio5 Re: market wiza- wi wireckiego targowiska. 07.06.06, 23:43

stefan_st napisał:
            Oprócz spraw typowo handlowych w mojej ocenie należy zwrócić także uwagę na
            układ komunikacyjny. Mam nadzieję, że przy okazji nowego marketu, nie zostanie
            w jego pobliżu ustawiona sygnalizacja świetlna.
            Stefan

człowieku!
            a ja myslę,że musi tam być taka sygnalizacja! Ze masztem oczywiście i
            kolorowymi napisami !
            • stefan_st Re: market wiza- wi wireckiego targowiska. 11.06.06, 19:30
              brynio5 napisał:

>
              > stefan_st napisał:
              > Oprócz spraw typowo handlowych w mojej ocenie należy zwrócić także uwagę na
              > układ komunikacyjny. Mam nadzieję, że przy okazji nowego marketu, nie zostanie
              > w jego pobliżu ustawiona sygnalizacja świetlna.
              > Stefan
              >
              > człowieku!
              > a ja myslę,że musi tam być taka sygnalizacja! Ze masztem oczywiście i
              > kolorowymi napisami !

Ale jaja,
              market, parking, sygnalizacja, i napisy kolorowe oczywiście.
              brynio5 sznowny kolego jeszcze muśimy zaznaczyć na czyją cześć te napisy będą
              hehe.
              Stefan
              • ksiaze_brzr Re: market wiza- wi wireckiego targowiska. 12.06.06, 10:07
                Takimmoim skromnym zdaniem to PLUS nie ma szans jeśli w większości liczy na
                czwartkowych klientów. ludzie na targ głównie idą kupić ubrania, dywany,
                staraocie, narzędzia, meble, buty no i takie nie codzienne. zakupy. Warzywa
                owoce to kupuja na lokalnych bazarach a zakupy spożywcze... no cóż tesko
                naprawde jest tutaj poważnym konkurentem.
    • digiman Re: market na wireckim targowisku? 15.06.06, 11:37
      Słyszałem, ze ma tam powstać kolejne Tesco, a nie Plus. Aczkolwiek wydaje mi się
      to dziwne, no bo przecież z Wirku do istniejącego Tesco niedaleko. Jednak kilka
      dni temu w Gazecie Wyborczej pojawiła się oferta pracy w "nowopowstającym Tesco
      w Rudzie Śląskiej". Czy w innych dzielnicach Rudy ma być kolejne Tesco ??
      • w36 Re: market na wireckim targowisku? 15.06.06, 15:27
        digiman napisał:

> Słyszałem, ze ma tam powstać kolejne Tesco, a nie Plus.

:o
        Chyba raczej Plus. Wnioskuję dlatego że przy tej budowie jest tablica z napisem
        że to Plus będzie.
        A Tesco może również powstać gdziekolwiek u nas w mieście, tyle że trzeba
        pamiętać że pod marką Tesco to nie są tylko hipermarkety ale również małe
        osiedlowe "blaszoki".
        Tu jeden Tesco tej właśnie wielkości:

www.tesco.pl/sklepy-tesco/sklepy/chorzow-batorego/chorzow-batorego.html

• osi-ris Tesco w Rudzie Sl 18.06.06, 22:04
          mo być tesco w Bykowinie-nowej...
          • w36 Re: Tesco w Rudzie Sl 18.06.06, 22:47
            osi-ris napisała:

> mo być tesco w Bykowinie-nowej...

No i fajnie. Kilkaset metrów od Kauflandu i Plusa, nie mówiąc o bykowińskim
            Albercie. No ale od przybytku głowa nie boli.
            Tylko tak myślę, czy wtedy nie zlikwidują darmowego autobusu z Goduli do
            czarnoleskiego Tesco?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka