Dodaj do ulubionych

Mamy durnia za prezydenta

17.02.07, 11:35
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3924363.html
Ciekawi mnie spojrzenie w tej materii pana Zygmunta Ż. jeżeli chodzi o nasze
miasto?
Obserwuj wątek
    • broneknotgeld Re: Mamy durnia za prezydenta 17.02.07, 14:42
      A tytuł wontku tyczy se Polski czy Rudy Ślonski?
    • brynio5 Re: Mamy durnia za prezydenta 17.02.07, 20:51
      Myślę,że to jedno i to samo ale ja chciałbym wiedzieć o jakiego Zygmunta Ż. chodzi?
      bo miałem kiedyś znajomego Zygmunta Żymłę ale on był tylko zwykłym szewcem a nie
      elektrykiem!
      • zoro333 Re: Mamy durnia za prezydenta 18.02.07, 11:52
        .Co jeden prezydent myśli o drugim jest zawsze ciekawe, w tym przypadku jest to
        obojętne czy dotyczy to państwa czy miasta.
        Żymełka był zawsze znany z dosadnych określeń i taką też opinie wyrażał o
        swoich następcach.
        Śmieszne jest jednak wniosek pisuarów do prokuratury przeciwko Wałęsie. Z
        powództwa cywilnego rozumiem, ale prokuratura?
        Przed chwilą Kalisz tłumaczył, że prokuratura jeżeli zajmie się tym wnioskiem
        MUSI zbadać wątek czy rzeczywiście sugestie Wałęsy są słuszne czyli czy Kaczory
        to durnie. Będzie zabawa i dalsza kompromitacja naszego państwa.
        Ja tam o kaczorach mam jeszcze gorsze zdanie i wierzę, że prędzej czy później
        odpowiedzą ze swą bandą za to co robią.
        • jozefosmenda Re: Mamy durnia za prezydenta 18.02.07, 12:28
          Ależ Zorro i pozostali!
          Polityka właśnie na tym polega,ze czym więcej ludzi czuje obrzydzenie tym lepiej
          czują się zwycięzcy! To jest coś co można przyrównać do orgazmu i jako przykład
          podaję,że wystarczy popatrzeć na Macierewicza.
          No i te oczy - czyżby one mogły kłamać?(widziałem jeszcze na plakacie spojrzenie
          pewnego innego osobnika patrzące na mnie z lubością)
          No i zasady Machiawellego! Wbrew pozorom mimo,że takie "wiekowe" dalej są
          aktualne ponieważ stosując je można przez jakiś dłuższy czas utrzymywać się na
          powierzchni.Politycznej oczywiście!
          Czyli: spojrzenie+zasady = ...... ?
          • broneknotgeld Re: Mamy durnia za prezydenta 18.02.07, 15:56
            Pierombol, Wałynsa tego niy przemyśloł.
            Przeca mog ciepnońć cytatym "Spieprzaj dziadu", a na tym i Ziobro by se wyłożoł.
            • hepik1 Re: Mamy durnia za prezydenta 19.02.07, 11:22
              Koszulka na lato:
              i5.tinypic.com/49atwn5.jpg
              • zoro333 Co z tą Polską? 22.02.07, 23:28
                Bartoszewski udowodnił, że Kaczory, przystawki i cały tej "rząd", „parlament”
                razem wzięci nie dorastają mu do pięt.
                Brawo Panie profesorze.
                Jak uczy historia pisuary i ich sprzedajni kumple będą rozliczeni z tego jak
                niszczą teraz nasz kraj i nasze miasto.
                • w36 Re: Co z tą Polską? 23.02.07, 05:53
                  zoro333 napisał:

> Brawo Panie profesorze.

Miłą jest świadomość że tacy ludzie też są w Polsce. Podobał mi się jego wielki
                  optymizm co do do tego że że w przyszłych wyborach parlamentarnych ludzie będą
                  wybierać rozsądniej, bogatsi o doświadczenia z kacznika.

> Jak uczy historia pisuary i ich sprzedajni kumple będą rozliczeni z tego jak
                  > niszczą teraz nasz kraj i nasze miasto.

Nie trzeba specjalnie jakoś rozliczać, nie jesteśmy narodem buchalterów.
                  Wystarczy sprawiedliwie i bez wyjątków egzekwować prawo a nie jak teraz używać
                  go jako taniego narzędzia marketingowego.

A co do Bartoszewskiego to zauważyłem że dołączył ostatnio do grupy, do której
                  moja skromna osoba też należy, to znaczy tzw. kolegów Bieruta, jak to określa
                  kierownictwo Raś. Ośmielił się mianowicie stanąć na drodze sztandarowego
                  produktu ideologicznego Raś p.t. polskie obozy koncentracyjne ;)

Tutaj, ostatni akapit:

gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/702819.html
                  • rafalprencel Re: Co z tą Polską? 23.02.07, 10:46
                    "Szef Związku Ludności Narodowości Śląskiej Andrzej Roczniok zamierza
                    storpedować starania polskiego rządu o zmianę nazwy byłego obozu
                    koncentracyjnego w Oświęcimiu. Rząd zabiega o to, by w używanej przez agendy ONZ
                    nazwie oświęcimskiego muzeum jasno zaznaczono, że był to obóz "nazistowski i
                    niemiecki". Działania Polski zamierza jednak zablokować Związek Ludności
                    Narodowości Śląskiej, zrzeszający osoby uważające się za członków nieuznawanej
                    mniejszości narodowej."

Jeszcze ktoś ma jakieś wątpliwości, dlaczego służby specjalne się interesowały RAŚ?
                    • halembianin1 Re: Co z tą Polską? 23.02.07, 11:10
                      >"Działania Polski zamierza jednak zablokować Związek Ludności
                      > Narodowości Śląskiej, zrzeszający osoby uważające się za członków nieuznawanej
                      > mniejszości narodowej."

Prosze o link do tego artykułu. Skąd wiesz jaka była motywacja RAŚ i kto stoi
                      za tymi działaniami? Lepiej najpierw zrozumieć, potem można krytykować.
                      • rafalprencel Re: Co z tą Polską? 23.02.07, 11:22
                        a pro pos to proszę cytować dokładnie a nie wybierać zdania wyrwane z kontestu,
                        bo Twój fragment wypacza artykuł.
                        • broneknotgeld Re: Co z tą Polską? 23.02.07, 12:01
                          "Działania Polski zamierza jednak zablokować Związek Ludności
                          Narodowości Śląskiej, zrzeszający osoby uważające się za członków nieuznawanej
                          mniejszości narodowej."

Pierombol - mie sie zdowało, że tego ZNLŚ ciyngym niy ma.
                          Toż jest czy niy ma?
                          Kogo tu straszy?
    • rafalprencel Re: Mamy durnia za prezydenta 23.02.07, 11:21
      Ależ proszę Cię bardzo:

gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/702819.html

A związek narodowości śląskiej to kto założył? RAŚ!
      • red_naczelny Re: Mamy durnia za prezydenta 23.02.07, 13:45
        "Jak utrzymuje Roczniok, już w lutym w opuszczonych barakach umieszczono
        kilkadziesiąt tysięcy jeńców niemieckich oraz Ślązaków, którzy nie brali
        udziału w działaniach wojennych. O tym Roczniok chce w najbliższych tygodniach
        oficjalnie poinformować UNESCO."

Po tym fragmencie artykułu można wywnioskować, że "ktoś" umieścił w
        obozach "kilkadziesiąt tysięcy jeńców niemieckich oraz Ślązaków, którzy nie
        brali udziału w działaniach wojennych". Być może byli to Polacy. Prawda
        historyczna jest ważniejsza od wybielania historii własnego kraju. Dopóki
        Roczniok nie przedstawi konkretnych źródeł historycznych swoich danych nie ma
        się o co pieklić.

RAŚ to ciekawy ruch, ale, niestety, niezrozumiały dla osób, które zajmują się
        ideami stricte politycznymi. Jeśli nie czujesz się Ślązakiem nie zrozumiesz
        działań RAŚ. Niewiele mają wspólnego z lansowaniem idei politycznych, "nie
        lewica, nie liberał, ani żaden faszysta" z Gorzelika. Etniczność wcielona w
        ruch polityczny to idea, z którą liberalny polityk nie jest w stanie się
        utożsamić.
        • slezan Re: Mamy durnia za prezydenta 01.03.07, 18:32
          Roczniok nie reprezentuje RAŚ, lecz komitet założycielski ZLNŚ. RAŚ nie jest
          organizacją etniczną, a w jego kierownictwie, z tego co wiem, przeważają
          właśnie liberałowie.

Roczniok niczego nie odkrył. Na ten temat są już publikacje, np. "Oko za oko"
          Johna Sacka.
          • w36 Wyparcie? 02.03.07, 00:23
            slezan napisał:

> Roczniok nie reprezentuje RAŚ

Przestań łgać slezan z tym Roczniokiem, bo to już się niedobrze robi.
            Wszyscy mieszkańcy Rudy więc i ja też współfinansowałem Roczniokowi w
            Wiadomościach Rudzkich jego autopromocję jako założyciela pewnych struktur i
            aktywistę Raś:

img467.imageshack.us/img467/4065/image03ok3.jpg

Kto jest na tym zdjęciu, slezan? Roczniok ma brata bliźniaka ?
            • slezan Zaparcie? 02.03.07, 09:06
              Albo i inna przypadłość? Współczuję.
              Zachęcam do wizyty na stronach RAŚ. Tam jest statut stowarzyszenia. Można sobie
              być członkioem RAŚ, ale żeby reprezentować organizację trzeba mieć do tego
              mandat. Roczniok nie jest ani w Zarządzie, ani w opisanym przypadku nie działa
              na podstawie uchwał ciał statutowych RAŚ. Równie dobrze można by powiedzieć, że
              w sporze o Auschwitz reprezentuje np. związek absolwentów SP nr 12 w Zabrzu.
              • w36 Przyparcie? 03.03.07, 04:39
                slezan napisał:

> Można sobie
                >
                > być członkioem RAŚ, ale żeby reprezentować organizację trzeba mieć do tego
                > mandat.

No fajnie kombinujecie slezan, ale jak to poznać kiedy jakiś Wasz człowiek,
                choćby Roczniok ma mandat a kiedy nie ma. Powinniście mieć chyba sygnalizacyjne
                krawaty jak leperowcy albo co innego, wtedy sytuacja była by jasna.
                A taki np. Leon obrażał mnie i całą rzeszę innych ludzi publicznie w WR z Waszym
                rasiowym mandatem czy bez?
                • slezan Re: Przyparcie? 04.03.07, 08:31
                  Wystarczy umieć czytać. Roczniok swoje oświadczenia, listy itp. podpisuje.
                  Bynajmniej nie Andrzej Roczniok - członek RAŚ.
                  A czym to Swaczyna Cię obraził? Posądzeniem o umiejętność logicznego myślenia?
                  Oj naiwny ten Leon, naiwny.
      • broneknotgeld Re: Mamy durnia za prezydenta 23.02.07, 13:53
        rafalprencel napisał:

> A związek narodowości śląskiej to kto założył? RAŚ!

Pierombol - co to Cie straszy.
        Jak czegoś niy ma to niy ma.
        Ło tym że takego stowarzyszynio we Polsce niy ma ponoć nawet we cołki Uniji
        wiedzom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka