Dodaj do ulubionych

WIELKI PYSK !

28.05.07, 11:03
Grzegorz 1948 napisał :
>>>No tak Jozek wielki pysk tu na forum aLE TAM GDZIE bys mogl cos zadzialac to
wykrety.<<<

Postanowiłem to wyodrębnić jako osobny temat bo mnie ten "wielki pysk"
zwyczajnie cieszy!
Dzięki ci Gregor! Lubię to nie powiem!
Obserwuj wątek
    • grzegorz1948 Re: WIELKI PYSK ! 28.05.07, 21:23
      www.ruda-sl.pl/default.aspx?docId=192
      No stare towarzystwo i stare z nim problemy.I ty mowisz zes nie byl czerwony?!
      Tak czytajac wasze zyciorysy to niektorym moglbym do nich to i owo
      dopisac.Jednemu 3 letnia szkole w Odessie, drugiemu "tworcza" dzialalnosc w ZMS.
      powiedz Jozek czy ty jako pedagog nie masz hamulcow moralnych?
      • jozefosmenda Re: WIELKI PYSK ! 28.05.07, 22:09
        No to napisz coś na temat mojej "czerwonej" przeszłości!
        Z przyjemnością poczytam sobie.I nie zapominaj,że Solidarność ma do dzisiaj
        czerwone pieczątki!
        Jako mój kumpel i sąsiad w niczym nie różniłeś się od tego cośmy razem w tamtych
        czasach robili a więc jesteś tak samo czerwony jak ja.
        Tylko ja nie fałszuję tak jak ty i to jest ta zasadnicza różnica.
        • grzegorz1948 Re: WIELKI PYSK ! 28.05.07, 22:47
          Z przyjemnością poczytam sobie.I nie zapominaj,że Solidarność ma do dzisiaj
          > czerwone pieczątki!

czasach robili a więc jesteś tak samo czerwony jak ja.
          > Tylko ja nie fałszuję tak jak ty i to jest ta zasadnicza różnica.
          Moze napiszesz mi co miales tu na mysli zeby potem nie bylo ja napisalem cos
          innego.Wiesz w liceum mielismy taki przedmiot propedeutyka filozofii, tam byl
          tez temat prakseologia i przy tym temacie bylo tez powiedziane o etyce i
          moralnosci(niestety nie mozna bylo i w tych czasach przejsc kolo tego obojetnie)
          Teraz wlasnie mam problem bo mojemu szefowstwu musze te przymioty wytlumaczyc
          moze potrenuje troche na twojej osobie i jak to lopatolog kapnie to moze i moj
          szef tez.Mam okolo jednego miesiaca czas!
          Jozek tylko prosze cie nie stawiaj sie jak glupek jezeli czegos nie zrozumiesz
          to pytaj nie wstydz sie.A jezeli juz naprawde nic nie zrozumiesz to zwroc sie
          do Prezydenta on z racji swoich studiow bedzie mogl ci to obrazowo wytlumaczyc.
          Moge ci tez polecic wykladowce etyki na uczelni w Rzymie tylko wtedy mozecie
          porozumiec sie tylko po niemiecku lub lacinie.Postaraj sie przynajmniej raz
          poruszyc swoje szare komorki dla celow spolecznych.
          • zaduzotego Re: WIELKI PYSK ! 29.05.07, 19:05
            Brawo grzegorz!!!!!!!!! Tak trzymaj, w końcu józkowi ta sztucznie podtrzymywana
            aureola spadnie-oj będzie to bolalo józkowe ego oj będzie bolalo
            • grzegorz1948 Re: zaduzotego 29.05.07, 22:52
              Nie chodzi mi o utracenie komus aureoli,ale nie lubie jak ktos trzyma
              adwersarzy jako piolglowow.Tak sobie Jozek moze tango tanczyc z tym spikolem
              Zorro ale nie z swoim rowiesnikiem ktory to i owo wie co bylo.A z drugiej
              strony mam (to tez prawda ktorej sie nie wypieram) na bylych kombatantow z PZPR.
              Teraz oczywiscie oni wszyscy byli dobrzy itd tylko taki np Piorkowski to byla
              znana "osobistosc" na KOp. Pokoj co on teraz szuka jako radny i to u boku
              szanownego belfra lopatologii to tez nie wiem.Jak to mowili na Slasku" Zjakim
              przystajesz takim sie stajesz".A rodzine Osmendow znam jako rodzine o ktorej
              mozna tylko dobrze mowic,ale zawsze sie jedna czarna owca znajdzie.
              • jozefosmenda Ale jaja ! 30.05.07, 14:32
                Popatrz Gregor i znowu ci się udało:
                www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007053003
                A swoją drogą: dlaczego nie było ciebie ostatnio w Piekarach?
                Wypatrywałem ale nigdzie nie widziałem.Czyżbyś uważał,że nie musisz się modlić
                za swoją przeszłość i grzechy niecnie popełnione oraz za zesłanie mądrości dla
                naszej władzy?
                • zaduzotego Re: Ale jaja ! 30.05.07, 16:18
                  Tak jaja panie józku-bo jak juz pan tylko wiare potrafi człowiekowi wytykać,
                  co jest sprawą indywidualna -to pan już zszedł na psy a nawet i gorzej. Swoja
                  droga lepiej nie chhodzić do kościoła i 1 lecieć do eucharystii gdy ma się
                  grzechy na sumieniu i to cięzkie, jak to robią niektórzy z czołówki władzy.
                  Wiara jest sprawą indywidualną .
                  • lemir001 Po co swary, po co kłótnie ?? 31.05.07, 21:46
                    zajmujecie się sie prywatnymi wojnami, animozjami a tu .. kraj schodzi na psy.
                    Może byście tak skomentowali fakt, że na stronie MEN (www.men.home.pl) dyletanci
                    , bo nie inaczej o nich trzeba mówić, zajmujący się podobno wychowaniem naszych
                    dzieci na wysokim szczeblu piszą, że "Obronę Sokratesa" napisał Arystoteles a
                    wiadomo wszem i wobec, iż to dzieło Platona. I tak mają uczyć w naszych szkołach
                    ?? Przecież z tego wynika, że oddajemy nasze dzieci na wychowanie dyletantom.
                    Wiec może prywatne i sąsiedzkie wojny zostawmy z boku a zajmijmy się naprawdę
                    ważnymi sprawami. A do tego Tinky Winky cierpi z powodu pomówień RPD, z której
                    cała U.E. i świat się śmieją, a tym samym z nas wszystkich. (niby to nie dotyczy
                    naszego miasta, ale .....) Myślicie, że to mało ważna sprawa ?? tak tylko zapytałem.
                • broneknotgeld Re: Ale jaja ! 30.05.07, 20:07
                  We maju Ruda Fatimom żyła
                  I "piyrszo głowa" przeca tam była.
                • broneknotgeld Re: Ale jaja ! 30.05.07, 20:14
                  Tako prymier jednak był
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4179599.html
                  Rzykoł z cołkich swojich siył.
                  • lswaczyna Re: Ale jaja ! 31.05.07, 12:58
                    Nasi politycy i to nie tylko miejscy popełniają ŚWIĘTOKRADZTWO niemal co dzień i
                    czym bardziej który odwołuje się do kościoła katolickiego tym mocni trwa w
                    grzechu a naszym FARORZOM to nie wadzi mimo, iż są tego świadomi. Miesiąc temu
                    byłem świadkiem jak senatorowie RP w kościele w Ustroniu wyszli ostentacyjnie
                    wraz ze swym orszakiem w trakcie "PODNIESIENIA" powodując ogólne zgorszenie.
                    Jednym z SENATORÓW był słynny moralista Niesiołowski.
                    • broneknotgeld Re: Ale jaja ! 31.05.07, 16:54
                      Niesiołowski łod chrobokow?
                      Trza żałować tych borokow!
                    • grzegorz1948 Re:lswaczyna 31.05.07, 20:41
                      Ten problem wyjasnie ci krotko .Ci nowobogaccy to byli"ateisci" (lepiej
                      powiedziec wybitni czlonkowie PZPR) ktorzy po 1989 okradli w ten czy inny sposob
                      spoleczenstwo(gdzie podzialy sie skladki PZPR-do skarbonki Solidarnosci sie
                      dobrali zaraz po 13.XII.1981)a teraz ci sami ludzie sponsoruja zupke dla
                      biednych dzieci a farorz sie cieszy ze dzieci moze nakarmic.
                      Najwredniejszy dla mnie to jest szakieciorz bo nie wiesz z kim masz do
                      czynienia.
                      • lernest nawiedzony? 31.05.07, 21:51
                        grzegorz1948 napisał:

> Ten problem wyjasnie ci krotko .Ci nowobogaccy to byli"ateisci" (lepiej
                        > powiedziec wybitni czlonkowie PZPR) ktorzy po 1989 okradli w ten czy inny
                        sposob spoleczenstwo(gdzie podzialy sie skladki PZPR-do skarbonki Solidarnosci
                        sie > dobrali zaraz po 13.XII.1981)a teraz ci sami ludzie sponsoruja zupke dla
                        > biednych dzieci a farorz sie cieszy ze dzieci moze nakarmic.

Człowieku!
                        Skąd ześ ty się tutaj znalazł?
                        Chyba z Pis-u jesteś bo pierdzielisz jak mały benuś. Wam qrwa pęcherz na mózg
                        gniecie a nie umiecie się odlać(prostata widocznie). Stąd też i te frustracje.
                        Ty wiesz ile obiektów sakralnych na Górnym Ślasku wybudowano za PRL-u?
                        To ja ci powiem. Ponad 70!
                        A ty wiesz skąd na to kasa była? Ano własnie ze składek PZPR i częściowo
                        pozyczki moskiewskiej! A to co na tacę poszło to sie nie liczy!
                        • grzegorz1948 Re: nawiedzony? 31.05.07, 22:27
                          Skąd ześ ty się tutaj znalazł?
                          > Chyba z Pis-u jesteś bo pierdzielisz jak mały benuś. Wam qrwa pęcherz na mózg
                          > gniecie a nie umiecie się odlać(prostata widocznie). Stąd też i te frustracje.
                          > Ty wiesz ile obiektów sakralnych na Górnym Ślasku wybudowano za PRL-u?
                          > To ja ci powiem. Ponad 70!
                          > A ty wiesz skąd na to kasa była? Ano własnie ze składek PZPR i częściowo
                          > pozyczki moskiewskiej! A to co na tacę poszło to sie nie liczy!
                          Jezyk pierwsza klasa slownictwo i chamstwo na rownym poziomie.
                          Syneczku czy ty przynajmniej wiesz cos o budowie nowego Kosciola na Halembie?
                          Juz nie zapytam sie o historie kosciola "Sw.Andrzeja Boboli" na mrowczyj gorce.
                          Te 70 obiektow sakralnych jest oczywiscie mozliwe ale liczac z Domami Partii
                          wlacznie.A co do PIS glosu nie zabieram ale Kaczorki maja moja sympatie jako
                          dwoch co chca w Polsce troche porzadku zrobic.Po ile dzisiaj dostali mordercy
                          z "Wujka"?!
                          A te pieniadze ze skladek PZPR kto ci tak ladnie bajki na dobranoc opowiedzial.
                          Spytaj sie Jozka Osmendy o administratorze parafii wireckiej Ksiedzu Pietroszku
                          moze bedzie on wiedzial jako stary wierczanin do kogo latal on do Malego
                          Werdonu pieniadze pozyczac aby komunista zaplacic karne podatki.Teraz by
                          chcieli wszyscy o tym zapomniec ach to byly bzdury itd.
                          Wracajac do nowego kosciola na Halembie wiesz kto go budowal??Jeden majster
                          budowlany a reszta to byli gornicy ktorzy po szychcie to budowali.W tych
                          czasach architekci bili sie o projekty sakralne bo tam mogli pokazac swoje
                          umiejetnosci .Ale co byda ci sam losprawiol lo tych rzeczach tys przecia
                          wszystkie madrosci pozjodol i wiysz wszystko lepiej.

• lernest Re: nawiedzony? 31.05.07, 22:59
                            grzegorz1948 napisał:
                            > Jezyk pierwsza klasa slownictwo i chamstwo na rownym poziomie.
                            > Syneczku czy ty przynajmniej wiesz cos o budowie nowego Kosciola na Halembie?

Z tym chamstwem to przesadziłeś!Ty możesz a ja nie?
                            Ja nie jestem dla ciebie żaden syneczek bo mam pięćdziesiątkę na karku!
                            Poza tym gorol jestem i mało mnie obchodzą sprawy kto komu kościół na Halembie
                            postawił.Ja mógłbym ci powiedzieć komu domy stawiałem ale mnie obowiązuje
                            tajemnica handlowa.W każdym bądź razie powodzi mi sie nieźle a Osmendę szanuję
                            bo to jak na Ślązaka bardzo mądry gość! Pytać go jednak o te sprawy nie będę bo
                            by uznał ,że coś mi dolega.
                • grzegorz1948 Re: Ale jaja ! 30.05.07, 20:30
                  Co jeszcze jezdzisz z duchem Jelonka wzdluz trasy pielgrzymki i filmujesz?
                  Widzisz JOzek jezeli ktos nasmiewa sie z religii i z praktyk religijnych to
                  jest normalnym chamem a robisz to nie pierwszy raz.Widocznie nawet pedagogike
                  zrobiles na UNIWERSYTECIE MARKSISTOWSKO -LENINOWSKIM przy domu kultury.Jest to
                  dla mnie wstydliwie ze wlasnie do mojego rowiesnika i do tego SLAZAKA musze
                  takie slowa kierowac.Ty ciagle myslisz ze PRL jeszcze nie zginela.Moze juz
                  zapomniales ze byl rok1980/81 i ludzie podniesli swoje glowy a tys pozostal na
                  kleczkach dalej.A ucaluj odemnie Piorkowskiego.
                  • jozefosmenda Re: Ale jaja do kwadratu ! 30.05.07, 21:56
                    Ależ Gregor i spółka!
                    To,że religia jest prywatną sprawą każdego człowieka to ja mówiłem od zawsze.
                    Tylko,że ja naprawdę tam byłem.
                    A przy okazji to informuję,że nie mam nawet skończonego WUML-u.Ani "liźniętego"!

A poza tym to chodzi mi Gregor o to,że ty w czepku rodzony jesteś:
                    www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007053003
                    Co i tak nie zmienia faktu,że w przeciwieństwie do mnie fałszujesz,fałszowałeś
                    i fałszować do końca żywota twojego będziesz!
                    • grzegorz1948 Re: Ale jaja do kwadratu ! 30.05.07, 23:03
                      Co ty mozesz podniesc do kwadratu jezeli podstawa potegowania brakuje!
                      To,że religia jest prywatną sprawą każdego człowieka to ja mówiłem od zawsze.
                      > Tylko,że ja naprawdę tam byłem.
                      Ciagle docinki do mojej wiary wskazuja ze i moze byles w Piekarach ale w jakim
                      celu?Dlatego ci przypomnialem towarzysza Jelonka i kierownika lampowni ktorzy
                      tez bywali w latach 60 w Piekarach ale jako kamerzysci.
                      No a coz jeszcze jedna dogrywka:Byl to rok 1965 gdy do piekar przybyl
                      Metropolita Karol Wojtyla i w swoim kazaniu na Kalwarii grzmial"Przez caly
                      tydzien nalezy uczciwie pracowac >ALE NIEDZIELA NALEZY DO RODZINY< na drugi
                      dzien w twoim szmatlawcu "Trybuna Robotnicza" byla tylko wzmianka "Metropolita
                      krakowski mowil w czasie kazania o pracy ludzkiej" To jest ten szmatlawiec na
                      ktory ty tak sie z luboscia powolujesz.A to wlasnie w czasie tej pielgrzymki
                      Jelonek i ten kierownik z lampowni zatrzymali pielgrzymke wirecka a sam
                      kierownik lampowni(nazwisko mi wylecialo z glowy ale pozniej sie biedak
                      powiesil)z kilkoma ORMO-cami (byl ich pelny autobus kopalniany)zwrocil sie do
                      Proboszcza Puchera dlaczego on to robi bo tak go to boli.To sa rzeczy ktore na
                      dlugo pozostaja w pamieci.
                      Co do falszowania no dobrze jezeli tak uwazasz ale powiedz mi co falszuje?A
                      obiecuje ze sie poprawie.Jak to mowili "na poprawe nigdy nie jest zapozno"
                      A moze ty masz tylko zle dopasowane okulary i widzisz tylko pomroke PRL-u?
                      • jozefosmenda Re: Ale jaja do kwadratu ! 30.05.07, 23:33
                        Gregor!
                        Jak śpiewasz to fałszujesz, to po pierwsze.
                        A po drugie to fakty fałszujesz bo jak widać to sam masz "brele"
                        niedopasowane!Widzisz tylko to co chcesz widzieć.
                        A po trzecie to mnie w ogóle twoja wiara nie interesuje.Ona jest twoja prywatna
                        (tak jak i moja zresztą)
                        • grzegorz1948 Re: Ale jaja do kwadratu ! 31.05.07, 00:17
                          A po trzecie to mnie w ogóle twoja wiara nie interesuje.Ona jest twoja prywatna
                          > (tak jak i moja zresztą
                          Koles ty zaczales posmiechujki z wiary a to sa juz uderzenia ponizej pasa i na
                          to reaguje zawsze niezaleznie od religii.
                          No dalej czekam co moje oczy widza falszywie?A ze zle widze to mi juz
                          powiedzial SB-ek i to nie jeden.No coz breli nie zmienilem szaketa nie
                          obrocilem.
                • lemir001 Re: Ale jaja ! 31.05.07, 21:17
                  No i tu mnie Pan zdołował Panie Osmenda. Chociażby samym tytułem "ale jaja".
                  Przecież to nie po chrześcijańsku (a widzę, że tym sposobem chce Pan uratować
                  swój image). Oj nieładnie, nieładnie. Teraz wszyscy, którzy coś tam maja na
                  sumieniu to starają sie opierać na wartościach chrześcijańskich (Samoobrona to
                  nawet do Częstochowy się wybrała gremialnie kiedyś, żeby pokazać jaka jest
                  święta). Wiem to jest "trendy".
                  Niemniej sadzę, że gdyby nie emocje, to stać było by Pana na więcej opanowania i
                  nie zniżył by się Pan do tego poziomu.
                  Krzyżem się nie zasłaniajmy a tym bardziej pielgrzymkami.
                  Powodzenia życzę.
    • rudy107 Re: WIELKI PYSK ! 30.05.07, 17:51
      mówisz o panu prezydencie...?

• zaduzotego Re: WIELKI PYSK ! 30.05.07, 19:12
        tego nie powiedzialem, zresztą nie wiem o jakiego prezydenta ci chodzi;-P, ale
        skoro sam już o tym wspomnialeś............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka