Dodaj do ulubionych

Aquapark im.A.Stani(?)

08.06.08, 10:38
Budowa ruszyła:
picasaweb.google.pl/ahepik/AquaparkRudaLSka
a tak już nigdy nie będzie:
picasaweb.google.pl/ahepik/DolinaKOdnicy
Obserwuj wątek
    • w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 08.06.08, 17:41
      hepik1 napisał:

> Budowa ruszyła:

Oczywiście że imienia Andrzeja Stani. Jestem za. I jeszcze jakąś tablicę z tym
      nazwiskiem dużymi literami. Powinno się utrwalić nazwisko tego który Rudę
      obdarzył tą padliną finansową, tym bardziej że konsekwencje tego będziemy
      ponosić bardzo długo i dotkliwie (patrz Nemo) a pamięć bywa zawodna.
      Oti lepiej nie mieszać w to. Co ona winna?
    • w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 08.06.08, 19:36
      hepik1 napisał:

> a tak już nigdy nie będzie:

Widzę sprzęt zmieniłeś.
    • w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 12.06.08, 04:56
      hepik1 napisał:

> Budowa ruszyła:

A tu następny gwóźdź do trumny samospłacalności halembskiej Oti:

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5300260,TriGranit_wybuduje_w_Chorzowie_dzielnice_.html

Ale zastanawiający jest też pewien szczegół. W Chorzowie cała wielka inwestycja,
      łącznie z wysprzątaniem terenu po hucie, gdzie aquapark jest zaledwie tylko małą
      częścia całości, ma kosztować ledwo 6 razy więcej niż Rudę będzie kosztować
      spłacanie kredytu tylko za basen. Nie mówiąc już o dopłatach do bieżącej
      eksploatacji, jak to okazało się na przykładzie Nemo, które będą jeszcze większe
      jeśli ta konkurencja w Chorzowie dojdzie do skutku.
    • luveroz Re: Aquapark im.A.Stani(?) 17.06.08, 04:02
      To ustrojstwo rudzkie będzie z pewnością 3x droższe od Tatralandii albo Aquacity
      na Słowacji.
      • w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 17.06.08, 05:26
        luveroz napisał:

> To ustrojstwo rudzkie będzie z pewnością 3x droższe od Tatralandii albo Aquacit
        > y
        > na Słowacji.

Faktycznie ten finansowy bubel kosztowo nas to wyjdzie tak jak Aquacity (2
        biliony Sk), najdroższy aquapark na Słowacji, pomimo że w tej cenie ąquacity ma
        też m.in. 50metrowy sportowy basen, hotel i sala konferencyjna na 1000 miejsc.
        Ale liczenie w przypadku Halemby tylko rat kredytu to raczej mało. Jeśli trzeba
        będzie tak jak w pobliskim Nemo dopłacać też do eksploatacji nierentownego
        basenu po kilka milionów rocznie to u nas będzie zdecydowanie drożej.
        Nie mówiąc też że w Aquacity gorącą wodę mają za darmo a niedaleko lotnisko z
        tanimi liniami do Londynu. A i podstawowej różnicy między Popradem a Halembą nie
        trzeba chyba tłumaczyć.

Z Tatralandią akurat była ciekawa sprawa bo zbankrutował niedawno ale za sprawą
        wycofania się miasta Liptovský Mikuláš jako jednego ze współudziałowców. U nas
        to nie grozi bo oprócz Stani posługującego się naszymi publicznymi pieniędzmi,
        nikt inny nie zainwestował w ten halembski interes nawet złamanego grosza. Jeśli
        ktoś ma stracić to z pewnością będziemy to my.

travel.spectator.sk/ss2006/02_wetting.html
        • luveroz Re: Aquapark im.A.Stani(?) 25.06.08, 00:49
          Jakby nie patrzeć Słowacy wybudowali swoje aquaparki głównie z myślą o nas: ceny
          połowę niższe, dojazd spoko, atrakcji od groma (mój synek był zachwycony)...
          więc na co tu liczyć??
          • osi-ris Re: Aquapark im.A.Stani(?) 27.06.08, 18:36
            podobno w Dąbrowie Górniczej "Nemo" jest dla mieszkańców w okresie letnim za
            darmo...
            to jak jest z tymi finansami tych aqua parków jeże stać ich na taki gest...

pozdrowienia z Irlandii
    • grzegorz1948 Re: hepik 28.06.08, 19:05
      Jak tak dalej bydzie to jeszcze na pokazanym plocie bedzie tylko
      dziurawa skarpetka naszych nieudacznikow z forum z napisem"Miales
      chamie zloty rog"
      • zoro333 Re: hepik 28.06.08, 23:56
        Mieliśmy złoty róg … ale wybraliśmy sobie prezydenta.
        • grzegorz1948 Re:zorok 29.06.08, 23:25
          Mieliśmy złoty róg … ale wybraliśmy sobie prezydenta.
          Tyyyyyyyyyyyyy rogu nie miales! Druga czesc zdania sie zgadza !
          Widocznie zrozumiales co to jest demokracja.WRESZCIE
          • rudy107 Grzegorz przyznaje, że cham to on sam... 30.06.08, 13:15
            Zoro, Grzegorz wie, że nie miałeś złotego rogu, bo to on go miał.
            I gdzie go zgubił? Mam pewne podejrzenia.

• grzegorz1948 Re:rudy107 30.06.08, 23:13
              Zoro, Grzegorz wie, że nie miałeś złotego rogu, bo to on go miał.
              > I gdzie go zgubił? Mam pewne podejrzenia.
              Nie zgubilem mam go pod szafa.
              • rudy107 Re:rudy107 01.07.08, 07:46
                tak myślałem. A co cham miał zrobić z rogiem, pamiętasz?
                • osi-ris Re:rudy107 02.07.08, 08:44
                  rudy107 napisał:

> tak myślałem. A co cham miał zrobić z rogiem, pamiętasz?

rudy mosz u mnie piwo !!!

są ludzie głąby, młotki i szarańcza...<- gregor to dla ciebie
                  • grzegorz1948 Re:rudy107 -ozarty 02.07.08, 22:54
                    tak myślałem. A co cham miał zrobić z rogiem, pamiętasz?
                    >
                    Wyspiański ukazuje, że sojusz tych warstw był jedynie pozornym
                    zbliżeniem, fascynacja inteligencji żywiołem, bogactwem obyczajów,
                    autor przedstawił obcość i brak autentycznej więzi między tymi
                    środowiskami. W decydującej chwili inteligencja nie potrafiła
                    uczynić z siebie partnera do walki o sprawę narodu. Okazuje się, że
                    żaden z tych, którzy mogliby poprowadzić lud do walki, nie do tego
                    jest zdolny. Gospodarz, który ma największe szanse i możliwości,
                    okazuje się lekkomyślny i swoim postępowaniem przyczynia się do
                    upadku sprawy. Dużą rolę w utworze odgrywa symbolizm. Tańczący
                    korowód weselnych gości porusza się ruchami marionetki, tańcząc w
                    rytm muzyki chochoła. Ten
                    Mam go chocholowi oddac?!
                    • rudy107 Pała Grzesiu! 02.07.08, 23:24
                      nie sądziłem, że masz potrzebę takiego wykazywania się przed nami.
                      niby to elokwencja, ale odpowiedzi na pytanie brak. Pytanie
                      brzmiało: czemu miał służyć róg? I skoro sięgasz po "ściągę", to
                      trzeba było zacytować do końca. A tam wyjaśnienie jest:
                      "Szlachcic zdał wszystko na chłopa, chłop natomiast nie rozumiał
                      jaka na nim spoczywa odpowiedzialność. W rezultacie triumfuje
                      Chochoł, czyli smutne przeznaczenie". Chowając róg, drogi Grzegorzu,
                      oddałeś władzę Chochołowi. Acha, i jeszcze jedno: używając czyichś
                      słów, dajemy cudzysłowy. W sumie pała. Możesz się zemścić znów
                      obdarowując mnie jakimś epitetem. Tylko, żeby był sensowny, bo nie
                      wiem skąd i dlaczego miałem być "ozarty". Może lepiej byłoby
                      rzucić: "gupi" albo "rzadziol"...? To też epitety w przedszkolu
                      równie często spotykane jak ten twój. Możesz ich używać.
                      • grzegorz1948 Re:rudy107 02.07.08, 23:40
                        żeby był sensowny, bo nie
                        > wiem skąd i dlaczego miałem być "ozarty".
                        Slepcze nie widziales myslnika?!
                        A co do "Wesela" -widocznie nie znasz tego dziela.
                        A pamietaj o tym ze historia"Wesela2 powtorzyla sie w Magdalence
                        www.polonica.net/Magdalenka.htm
                        No ale na dyskusje na ten temat to raczej sie nie pisze bos ty jest
                        za mundry.
                        • rudy107 znów nie na temat 03.07.08, 07:54
                          I znów nie na temat. Co świadczy o tym, że nie znam tego dzieła?
                          I może rzuć mi jeszcze wykład na temat symboliki myslinia w
                          cytowanym przypadku, bo nie rozumiem.
                          • grzegorz1948 Re: rudy107 03.07.08, 09:20
                            No ale na dyskusje na ten temat to raczej sie nie pisze bos ty jest
                            za mundry.
                            > znów nie na temat<
                            I może rzuć mi jeszcze wykład na temat symboliki myslinia w
                            > cytowanym przypadku, bo nie rozumiem.
                            Ty nawet nie rozumiesz co sam piszesz,a temat "Wesela" ja nie
                            rozpoczalem.
                            A wiec symboliczny czlowieku winnego szukaj gdzie indziej.
                            Zloty rog zostanie pod szafa bo idiota insygni wladzy do reki dac
                            nie mozna.
                            • zoro333 Grzesiu czyżbyś uważał ….. 03.07.08, 09:31
                              Że władzę w Mieście sprawują idioci?
                              Ciekawe?!
                              • rudy107 Re: Grzesiu czyżbyś uważał ….. 03.07.08, 15:00
                                I to mówi Grześ! kto by pomyślał. Ale pewnie wytłumaczy się swojemu
                                idolowi upałem.
                                • grzegorz1948 Re: Grzesiu czyżbyś uważał ….. 03.07.08, 22:29
                                  Co ja uwazam to jest moja sprawa ale rogu nie oddam aby nie wpadl w
                                  wasze falszywe lapy.
                                  I to mówi Grześ! kto by pomyślał. Ale pewnie wytłumaczy się swojemu
                                  idolowi upałem.

Grzesiu czyżbyś uważał …..
                                  zoro333 03.07.08, 09:31 Odpowiedz Że władzę w Mieście sprawują
                                  idioci?
                                  Ciekawe
                                  Zeby nie bylo ze moje obserwacje sa subiektywne popytalem sie w
                                  kregu znajomych co mysla o Stani no i co oprocz jednego glosu
                                  wszyscy mowili ze dobry gospodarz.Pytajac sie o Jozka wszyscy
                                  okreslali go"Ach ten baran" i raz bylo dosadniej i to z ust kobiety
                                  ale tu na forum mnie Slazakowi nie godzi sie tego wypowiadac.
                                  • rudy107 wreszcie wszystko jasne! 03.07.08, 22:51
                                    no popatrz! Ależ jesteśmy zaskoczeni opinią TWOICH ZNAJOMYCH!
                                    Sądziliśmy, że obracasz się w innym towarzstwie, a te wygłaszane tu
                                    opinie sa wyłącznie wyniekiem twojej wolnej myśli. A tu
                                    niespodzianka: wszyscy znajomi.... No, no. To oczywiście znaczy, że
                                    całe miasto szanuje i kocha twojego kolegę.
                                    • grzegorz1948 Re: wreszcie wszystko jasne-To ladnie 03.07.08, 23:58
                                      To oczywiście znaczy, że
                                      > całe miasto szanuje i kocha twojego kolegę.
                                      I znow nie przeczytales dokladnie mojego postu!
                                      A z drugiej strony musisz chlopczyku rozroznic opinie subiektywna a
                                      obiektywna.
                                      • rudy107 wybacz Grzesiu! 04.07.08, 07:52
                                        po pierwsze: musi na Rusi. A po drugie: nie kusi cię praca nad
                                        własną komunikatywnością?
                                        Co do twoich opinii i twoich znajomych, oczywiście wiem: tylko one
                                        sa obiektywne. Wszyscy inni maja opinie subiektywne.
                                        Ale tak nawiasem: kiedy mnie pytałeś o tę opinię, to ci
                                        powiedziałem, że jest super niekoniecznie dlatego, że tak mysle,
                                        tylko dlatego, że wiedziałem z kim rozmawiam. I myslę, że wszyscy
                                        inni postępują tak samo. Wiem Grzesiu- to świństwo, ale nie mam
                                        zdrowia z Tobą dyskutowac w realu - forum to jedyne miejsce gdzie
                                        mogę powiedzieć ci szczerze co myslę o pewnych sprawach.
                                        • grzegorz1948 Re: rudy107 06.07.08, 13:59
                                          Ja przynajmniej zapytalem sie innych co mysla o Stani i to ludzi
                                          ktorzy nie wiedzieli dlaczego sie pytam i czy go znam.Paru warcholow
                                          (nazwa z przemowien kumpla Jozka-Gomulki)A komunikatywnosc no coz
                                          jezeli ktos nie chce zrozumiec to jest jego wola.
                                          Nie dziwie ze nie chcesz dyskutowac w realu bo masz tylko odwage tak
                                          po katach.
                                          Szukalem po Plazie tego "bisnesmena" w tej durnej koszulce aby go
                                          zlapac za wszarz i postawic go przed paroma "z dziada pradziada"
                                          prywatna inicjatywa aby byl taki smialy i powiedzial jak
                                          to "swietnie" interesy mogl robic za PRL.Ci by mu wyklarowali jak
                                          wygladala wtedy "walka o przezycie" w prywatnym resorcie.
                                          Ale ponawiam dalej propozycje poogladajcie sobie inne regiony Polski
                                          (tak jak ja poogladalem Kotline Klodzka i Beskid Zywiecki) a potem
                                          szczekajcie tu na forum.
                                          • rudy107 ach Mistrzu! 07.07.08, 15:16
                                            Jesteś wybitnym wywiadowcą. Tylko, zapewniam, twoja komunikatywność
                                            to nie moja wola. To ty musisz chcieć i biorąc pod uwagę twój
                                            poziom - potrafisz się znizyć do mojego, jeżeli tylko zechcesz.
                                            Troska o dobre zrozumienie nalezy do kultury czlowieka. Wiem, że
                                            powiesz coś w stylu: "jakżeś taki gupi, to wara stąd", ale może ja
                                            czytam forum m.in. dlatego żeby się uczyć?
                                            A nawiasem: "ktorzy nie wiedzieli dlaczego sie pytam i czy go znam" -
                                            w jakim celu pytałeś? takie polecenie "Góry"?
                                            Zapewniam Cię jednak, że nikt, kto zna Twoje nazwisko nie wątpi czy
                                            znasz twojego pana.
                                            Co do realu - wracamy do starego wątku: zaczynaj! Dlaczego
                                            wypierałeś się swojej tożsamości (choć nikt nie ma tu watpliwości)?

• grzegorz1948 Re: ach Mistrzu! 07.07.08, 21:05
                                              To ty musisz chcieć i biorąc pod uwagę twój
                                              > poziom - potrafisz się znizyć do mojego, jeżeli tylko zechcesz.
                                              No pewnie!Zrobi sie !Malowac ci obrazki abys zrozumial o co idzie?
                                              A nawiasem: "ktorzy nie wiedzieli dlaczego sie pytam i czy go
                                              znam" -
                                              > w jakim celu pytałeś? takie polecenie "Góry"?
                                              No Ryzy troche przesadzasz ale jak ci mam oddac obrazowo rozmowy
                                              Slazakow przy stole biesiadnym?
                                              www.komorniki.pl/dir/grafika/wiadomosc/827/zabawa_biesiada.jpg
                                              • rudy107 A fe, Grzesiu! 07.07.08, 21:29

Ojej, aż tak?! Naprawde nie widzisz nic niestosownego w tak
                                                określonej misji "przy stole biesiadnym"? - Ludzie się bawią,
                                                pociskają pierdoiłki, a ty wyciągasz z nich coś, o czym oni nie
                                                wiedza, że jest twoim celem? I ty twierdzisz, że to ktoś inny ma
                                                jakąś tam szemraną przeszłość, kiedy sam stosujesz ubeckie metody?!
                                                To chyba jednak coś nie tak z twoim wychowaniem. I powiedz:
                                                naprawde znasz tylko dwa stopnie komunikacji, czyli słowo i
                                                rysunek...? Acha i pewnie trzeci, czyli kopa w ryj, co?
                                                • grzegorz1948 Re:Ryzy 07.07.08, 23:11
                                                  Ludzie się bawią,
                                                  > pociskają pierdoiłki, a ty wyciągasz z nich coś, o czym oni nie
                                                  > wiedza, że jest twoim celem?
                                                  Jak bys byl Slazokiem to bys wiedziol ze na Slasku przy gorzole sie
                                                  zawsze"fedrowalo" i godalo lo politykach.
                                                  I ty twierdzisz, że to ktoś inny ma
                                                  > jakąś tam szemraną przeszłość, kiedy sam stosujesz ubeckie
                                                  metody?!
                                                  Przepraszam- zawsze wiedzialem z kim do stolu siadam a UB- ekow w
                                                  wsrod moich znajomych nie bylo.
                                                  naprawde znasz tylko dwa stopnie komunikacji, czyli słowo i
                                                  > rysunek...? Acha i pewnie trzeci, czyli kopa w ryj, co?
                                                  No na dyspute w realu sie nie pisales to pozostaly mi tylko slowo i
                                                  rysunek(rysunkiem poslugiwalem sie tez w komunikacji na zakladzie z
                                                  Chinczykami)a trzeci sposob to pomyliles mnie z Jozkiem on sie ta
                                                  metoda konwersacji chwalil.
                                                  • jozefosmenda Brawo Gregor! 08.07.08, 22:07
                                                    Ci z którymi Gregor siedziałeś musieli prezentować ten sam poziom umysłowy jak twój lub zbliżony.
                                                    Czyli środowisko rocznika 1948 i coś koło tego.
                                                    Jeżeli wszyscy nazwali mnie baranem a jedna baba wręcz jeszcze gorzej to tylko dobrze świadczy o mojej osobie.
                                                    I nie ukrywam,że wywołałeś u mnie tą informacją niesamowitą wręcz radość i satysfakcję.
                                                    Zawsze lepiej być baranem niż idiotą.
                                                    Dlatego też w ustach osłów czy kretynów słowo baran to nie tylko wyróżnienie ale również i strach przed rzeczywistością lub tym trzecim sposobem o którym tu piszesz
                                                  • rudy107 jeden kapuś wystarczy! 09.07.08, 18:45
                                                    może popatrz sobie znów na ściągę - może tam coś znajdziesz na
                                                    temat komunikacji i wreszcie dowiesz się o co w tym chodzi.
                                                    Ale z kulturą gorzej. Bo na Ślasku nie zawsze przy stole siedzą
                                                    kapusie, którzy sami wyznają, że "nikt nie wiedział w jakim celu
                                                    pytam". Co innego "godać o politykach" a co innego zbierać opinie,
                                                    żeby je przekazać. Sam podkresliłeś, że "nikt się nie kapnął". Jak
                                                    widać, może kapusiów w twoim otoczeniu nie było, bo wystarczy jeden
                                                    i najwyraźniej to ty. Naprawdę nie czujesz niesmaku do takich metod?
                                                  • grzegorz1948 Re: rudy107 i Jozek 09.07.08, 22:54
                                                    Kreccie sobie kota ogonem do woli zglosze sie znowu jak bedziecie
                                                    znow glupoty pisac.Zycze wam milej konwersacji.
    • hepik1 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 10.08.08, 22:59
      Dwa miesiące później
      Postęp prac poraża swoim rozmachem ;)
      (płoty okalające najbardziej poraziło)

picasaweb.google.pl/ahepik/AquaparkImAndrzejaStaniII
      • w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 06:31
        hepik1 napisał:

> Postęp prac poraża swoim rozmachem ;)

Dzięki za piękny album.
        Te obrazki w sposób symboliczny znakomicie oddają klimat tej całej afery
        aquaparkowej. Ale myślę że prawdziwe porażenie czeka nas Rudzian dopiero gdy
        dowiemy się ile naprawdę ta padlina nas wszystkich będzie kosztować.
        • hepik1 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 08:45
          Patrząc na to piękne ogrodzenie placu budowy to w plecy juz ładnych kilkadziesiąt tysięcy złotych.
          • w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 09:10
            hepik1 napisał:

> Patrząc na to piękne ogrodzenie placu budowy to w plecy juz ładnych kilkadziesi
            > ąt tysięcy złotych.

No a kogo to z ekipy w ogóle wzruszy? Za miejskie pieniądze ta zabawa. I firemka
            od płotu ekstra zarobi.
            A jak z kredytu to jeszcze lepiej, bo fura pieniędzy a niby nie miejskie a
            spółkowe. A że faktycznie myśmy wszyscy podżyrowali i wszystko wskazuje że
            będziemy spłacać to pomysłodawcom całkiem wisi.
            Ten płot to pewno małe piwo w tej całej aferze.
            • zoro333 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 18:21
              Tam podobna firma ochroniarska pilnuje???
              A może to jest tak jak z innymi firmami zatrudnionymi przez Urząd,
              niby umowa dot. ochrony Aquaparku a pilnują np. imprez .
              Co na to Komisja Rewizyjna RM?
              A tak inaczej, Panie Józku dlaczego Radni nie maja swoich skrzynek
              kontaktowych na stronie RM, dlaczego takich skrzynek email nie mają
              poszczególne komisje? Jak obywatele w dobie Internetu mają się
              kontaktować z „swoimi” przedstawicielami. Dyżury po woli staja się
              anachronizmem.
              Może jakaś inicjatywa w tym zakresie. Np. ten ładny album powinien
              trafić na email członków KR RM.
              • kapioh1 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 21:04
                Ha, ha, ha. Zdjęcia genialne w swym porażającym wyrazie. Mogę jednak
                się założyć o każdą sumkę, że bezradni mają takie tematy w noskach,
                razem z gilami i kozami. Władza mo ich w przysłowiowej kapsi. A
                ludzie ? Cóż, wybiorą tych samych. Wystarczy, że przed wyborami
                poleją rozwodnionego piwska przy donośnym umpa- umpa, na tak zwanym
                festynie. I pierdną obietnicami. Ha, ha.
                • osi-ris Re: Aquapark im.A.Stani(?) Gregor 11.08.08, 23:36
                  To efekt Twojej demokracji ...
                  Gregor co ty na to?!
                  To jest efekt pracy drugiego ustroju tego którym to Ty się chełpisz
                  a mnie komuniście to zaraz wyjedziesz z Wikipedią i innymi bzdetami a na
                  podstawowe pytania język kołkiem ci staje- zamiast co innego.
                  • grzegorz1948 Re: Krzysiu 13.08.08, 20:38
                    To jest efekt pracy drugiego ustroju tego którym to Ty się chełpisz
                    > a mnie komuniście to zaraz wyjedziesz z Wikipedią i innymi
                    bzdetami a na
                    > podstawowe pytania język kołkiem ci staje- zamiast co innego.
                    No przynajmniej raz przyznales po ktorej stronie stoisz.
                    Moze w koncu ta czerwona cholota dalej pluskac sie u"Zdebla" a ci
                    bardziej kulturalni pojda kapac sie do"OTI" lub jak kto woli osrodka
                    wypoczynkowego im. Andrzeja Stani.Jak wam do teraz nie szkodzi
                    pluskanie sie w metnej wodzie u Zdebla i od poczatku spartaczonej
                    robocie popieranej przez dzialaczy PZPR to prosze bardzo.
                    • osi-ris Re: Krzysiu 13.08.08, 21:56
                      Zdebel wykonany był przez kop. Pokój
                      i co tam spartaczone jest?

i przestań mnie mianować Krzysiu
                      • grzegorz1948 Re: Krzysiu 13.08.08, 22:50
                        Zdebel wykonany był przez kop. Pokój
                        > i co tam spartaczone jest?
                        >
                        Od poczatku nie bylo tam wody tylko zur.Glazura odpadala wszedzie ze
                        musieli wode spuszczac i poprawiac.Kapac sie raczej nie chodzilem (z
                        powodu "czystosci") ale plywalem tam na kajakach.
                        i przestań mnie mianować Krzysiu
                        A jak cie mam mianowac? KRZYSIU
                        • jozefosmenda Czerwony Gregor! 14.08.08, 17:07
                          Ja zawsze mówiłem ,że typowym przedstawicielem czerwonej hołoty jesteś Gregor ty
                          we własnej osobie! Przypominam ci że już jako ministrant latałeś w czerwonych
                          szatach.
                          Na dodatek "szlukałeś" czerwone wino (oczywiście jak nikt nie widział) a oni się
                          dziwili dlaczego tak szybko go ubywa.
                          No i na koniec to ferajna do której będąc w PRL należałeś a którą niestety potem
                          zdradziłeś do dzisiaj używa czerwonych pieczątek!
                          Czyli jednym słowem mówiąc to najciemniej jest pod latarnią?
                          • grzegorz1948 Re: Oh Jozik tys jest durny! 14.08.08, 20:41
                            Na dodatek "szlukałeś" czerwone wino (oczywiście jak nikt nie
                            widział) a oni si
                            > ę
                            Widziales glupku wino mszalne czerwone?
                            Ty maly intrygancie!
                            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5589901,IPN_szuka_swiadkow_utrudniania_ruchu_pielgrzymkowego.html
                            Ale ciebie w rownym szeregu z Kapusta i J... m przy grabieniu
                            pielgrzymek mozna sobie wyobrazic.
                            No i na koniec to ferajna do której będąc w PRL należałeś a którą
                            niestety pote
                            > m
                            > zdradziłeś do dzisiaj używa czerwonych pieczątek!
                            > Czyli jednym słowem mówiąc to najciemniej jest pod latarnią?
                            Kogo zdradzilem?Pisz konkretnie i ze wskazaniem zdradzonego!Czerwony
                            lachmyto!
    • w36 Następny popis rudzkich basenowców 17.08.08, 00:13
      Tym razem popisuje się pani prezes:

rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/885828.html

"
      ET: Cały czas sprawdzamy czy inwestycje, które inne miasta zgłaszają bądź już
      realizują, nie stanowią konkurencji dla naszego obiektu. Na dzień dzisiejszy
      obiekty podobne wielkością, jakością, programem funkcjonalno-użytkowym znajdują
      się w znacznej odległości od naszego parku wodnego. Inne, podobne inwestycje są
      na tyle małe, że nie stanowią dla nas konkurencji.
      "

Mistrzyni spostrzegawczości ;).
      Jeszcze jak widać nie zauważyła pani Tru.. że koło 30 kilometrów od Rudy,
      taki właśnie obiekt samorządowy liczony na 5000 klientów dziennie już sobie parę
      lat stoi i zdążył zbankrutować (m.in. z powodu przeszacowania popytu) obciążając
      kasę miejską nie tylko kosztami spłat kredytów ale i dużymi bieżącymi kosztami
      eksploatacji.
      Nemo się nazywa i jest w Dąbrowie, to tak do wiadomości pani prezes i jej
      niedowidzącej ekipy;).

A poza tym co z tego sprawdzania skoro kredyt już wzięty? Co to za bezsensowna
      gadka. I ta pani zdaje się jeszcze pracuje w naszym magistracie przy
      zamówieniach publicznych 0-: !!! Kpina.
      • hepik1 Re: Następny popis rudzkich basenowców 17.08.08, 09:58
        Albo pani Tru.. ma poczucie humoru albo spore pokłady tupetu ;))

ET:Teren jest ogrodzony, przygotowany pod inwestycję

PDZ: Oszczędności w przypadku tej inwestycji są istotne, ponieważ od początku pojawiały się problemy z jej finansowaniem.

ET: To prawda.

picasaweb.google.pl/ahepik/POt
      • zoro333 Re: Następny popis rudzkich basenowców 20.08.08, 15:09
        Jeżeli kredyt jest wzięty na około 20 milionów euro i jest to całość
        robót według kosztorysu to skąd się bierze takie wysokie
        zabezpieczenie. Czyżby odsetki tyle kosztowały?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka