hepik1 08.06.08, 10:38 Budowa ruszyła: picasaweb.google.pl/ahepik/AquaparkRudaLSka a tak już nigdy nie będzie: picasaweb.google.pl/ahepik/DolinaKOdnicy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 08.06.08, 17:41 hepik1 napisał: > Budowa ruszyła: Oczywiście że imienia Andrzeja Stani. Jestem za. I jeszcze jakąś tablicę z tym nazwiskiem dużymi literami. Powinno się utrwalić nazwisko tego który Rudę obdarzył tą padliną finansową, tym bardziej że konsekwencje tego będziemy ponosić bardzo długo i dotkliwie (patrz Nemo) a pamięć bywa zawodna. Oti lepiej nie mieszać w to. Co ona winna? Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 08.06.08, 19:36 hepik1 napisał: > a tak już nigdy nie będzie: Widzę sprzęt zmieniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 12.06.08, 04:56 hepik1 napisał: > Budowa ruszyła: A tu następny gwóźdź do trumny samospłacalności halembskiej Oti: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5300260,TriGranit_wybuduje_w_Chorzowie_dzielnice_.html Ale zastanawiający jest też pewien szczegół. W Chorzowie cała wielka inwestycja, łącznie z wysprzątaniem terenu po hucie, gdzie aquapark jest zaledwie tylko małą częścia całości, ma kosztować ledwo 6 razy więcej niż Rudę będzie kosztować spłacanie kredytu tylko za basen. Nie mówiąc już o dopłatach do bieżącej eksploatacji, jak to okazało się na przykładzie Nemo, które będą jeszcze większe jeśli ta konkurencja w Chorzowie dojdzie do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
luveroz Re: Aquapark im.A.Stani(?) 17.06.08, 04:02 To ustrojstwo rudzkie będzie z pewnością 3x droższe od Tatralandii albo Aquacity na Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 17.06.08, 05:26 luveroz napisał: > To ustrojstwo rudzkie będzie z pewnością 3x droższe od Tatralandii albo Aquacit > y > na Słowacji. Faktycznie ten finansowy bubel kosztowo nas to wyjdzie tak jak Aquacity (2 biliony Sk), najdroższy aquapark na Słowacji, pomimo że w tej cenie ąquacity ma też m.in. 50metrowy sportowy basen, hotel i sala konferencyjna na 1000 miejsc. Ale liczenie w przypadku Halemby tylko rat kredytu to raczej mało. Jeśli trzeba będzie tak jak w pobliskim Nemo dopłacać też do eksploatacji nierentownego basenu po kilka milionów rocznie to u nas będzie zdecydowanie drożej. Nie mówiąc też że w Aquacity gorącą wodę mają za darmo a niedaleko lotnisko z tanimi liniami do Londynu. A i podstawowej różnicy między Popradem a Halembą nie trzeba chyba tłumaczyć. Z Tatralandią akurat była ciekawa sprawa bo zbankrutował niedawno ale za sprawą wycofania się miasta Liptovský Mikuláš jako jednego ze współudziałowców. U nas to nie grozi bo oprócz Stani posługującego się naszymi publicznymi pieniędzmi, nikt inny nie zainwestował w ten halembski interes nawet złamanego grosza. Jeśli ktoś ma stracić to z pewnością będziemy to my. travel.spectator.sk/ss2006/02_wetting.html Odpowiedz Link Zgłoś
luveroz Re: Aquapark im.A.Stani(?) 25.06.08, 00:49 Jakby nie patrzeć Słowacy wybudowali swoje aquaparki głównie z myślą o nas: ceny połowę niższe, dojazd spoko, atrakcji od groma (mój synek był zachwycony)... więc na co tu liczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: Aquapark im.A.Stani(?) 27.06.08, 18:36 podobno w Dąbrowie Górniczej "Nemo" jest dla mieszkańców w okresie letnim za darmo... to jak jest z tymi finansami tych aqua parków jeże stać ich na taki gest... pozdrowienia z Irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: hepik 28.06.08, 19:05 Jak tak dalej bydzie to jeszcze na pokazanym plocie bedzie tylko dziurawa skarpetka naszych nieudacznikow z forum z napisem"Miales chamie zloty rog" Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: hepik 28.06.08, 23:56 Mieliśmy złoty róg … ale wybraliśmy sobie prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:zorok 29.06.08, 23:25 Mieliśmy złoty róg … ale wybraliśmy sobie prezydenta. Tyyyyyyyyyyyyy rogu nie miales! Druga czesc zdania sie zgadza ! Widocznie zrozumiales co to jest demokracja.WRESZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Grzegorz przyznaje, że cham to on sam... 30.06.08, 13:15 Zoro, Grzegorz wie, że nie miałeś złotego rogu, bo to on go miał. I gdzie go zgubił? Mam pewne podejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:rudy107 30.06.08, 23:13 Zoro, Grzegorz wie, że nie miałeś złotego rogu, bo to on go miał. > I gdzie go zgubił? Mam pewne podejrzenia. Nie zgubilem mam go pod szafa. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re:rudy107 01.07.08, 07:46 tak myślałem. A co cham miał zrobić z rogiem, pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re:rudy107 02.07.08, 08:44 rudy107 napisał: > tak myślałem. A co cham miał zrobić z rogiem, pamiętasz? rudy mosz u mnie piwo !!! są ludzie głąby, młotki i szarańcza...<- gregor to dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:rudy107 -ozarty 02.07.08, 22:54 tak myślałem. A co cham miał zrobić z rogiem, pamiętasz? > Wyspiański ukazuje, że sojusz tych warstw był jedynie pozornym zbliżeniem, fascynacja inteligencji żywiołem, bogactwem obyczajów, autor przedstawił obcość i brak autentycznej więzi między tymi środowiskami. W decydującej chwili inteligencja nie potrafiła uczynić z siebie partnera do walki o sprawę narodu. Okazuje się, że żaden z tych, którzy mogliby poprowadzić lud do walki, nie do tego jest zdolny. Gospodarz, który ma największe szanse i możliwości, okazuje się lekkomyślny i swoim postępowaniem przyczynia się do upadku sprawy. Dużą rolę w utworze odgrywa symbolizm. Tańczący korowód weselnych gości porusza się ruchami marionetki, tańcząc w rytm muzyki chochoła. Ten Mam go chocholowi oddac?! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Pała Grzesiu! 02.07.08, 23:24 nie sądziłem, że masz potrzebę takiego wykazywania się przed nami. niby to elokwencja, ale odpowiedzi na pytanie brak. Pytanie brzmiało: czemu miał służyć róg? I skoro sięgasz po "ściągę", to trzeba było zacytować do końca. A tam wyjaśnienie jest: "Szlachcic zdał wszystko na chłopa, chłop natomiast nie rozumiał jaka na nim spoczywa odpowiedzialność. W rezultacie triumfuje Chochoł, czyli smutne przeznaczenie". Chowając róg, drogi Grzegorzu, oddałeś władzę Chochołowi. Acha, i jeszcze jedno: używając czyichś słów, dajemy cudzysłowy. W sumie pała. Możesz się zemścić znów obdarowując mnie jakimś epitetem. Tylko, żeby był sensowny, bo nie wiem skąd i dlaczego miałem być "ozarty". Może lepiej byłoby rzucić: "gupi" albo "rzadziol"...? To też epitety w przedszkolu równie często spotykane jak ten twój. Możesz ich używać. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:rudy107 02.07.08, 23:40 żeby był sensowny, bo nie > wiem skąd i dlaczego miałem być "ozarty". Slepcze nie widziales myslnika?! A co do "Wesela" -widocznie nie znasz tego dziela. A pamietaj o tym ze historia"Wesela2 powtorzyla sie w Magdalence www.polonica.net/Magdalenka.htm No ale na dyskusje na ten temat to raczej sie nie pisze bos ty jest za mundry. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 znów nie na temat 03.07.08, 07:54 I znów nie na temat. Co świadczy o tym, że nie znam tego dzieła? I może rzuć mi jeszcze wykład na temat symboliki myslinia w cytowanym przypadku, bo nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: rudy107 03.07.08, 09:20 No ale na dyskusje na ten temat to raczej sie nie pisze bos ty jest za mundry. > znów nie na temat< I może rzuć mi jeszcze wykład na temat symboliki myslinia w > cytowanym przypadku, bo nie rozumiem. Ty nawet nie rozumiesz co sam piszesz,a temat "Wesela" ja nie rozpoczalem. A wiec symboliczny czlowieku winnego szukaj gdzie indziej. Zloty rog zostanie pod szafa bo idiota insygni wladzy do reki dac nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Grzesiu czyżbyś uważał ….. 03.07.08, 09:31 Że władzę w Mieście sprawują idioci? Ciekawe?! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: Grzesiu czyżbyś uważał ….. 03.07.08, 15:00 I to mówi Grześ! kto by pomyślał. Ale pewnie wytłumaczy się swojemu idolowi upałem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Grzesiu czyżbyś uważał ….. 03.07.08, 22:29 Co ja uwazam to jest moja sprawa ale rogu nie oddam aby nie wpadl w wasze falszywe lapy. I to mówi Grześ! kto by pomyślał. Ale pewnie wytłumaczy się swojemu idolowi upałem. Grzesiu czyżbyś uważał ….. zoro333 03.07.08, 09:31 Odpowiedz Że władzę w Mieście sprawują idioci? Ciekawe Zeby nie bylo ze moje obserwacje sa subiektywne popytalem sie w kregu znajomych co mysla o Stani no i co oprocz jednego glosu wszyscy mowili ze dobry gospodarz.Pytajac sie o Jozka wszyscy okreslali go"Ach ten baran" i raz bylo dosadniej i to z ust kobiety ale tu na forum mnie Slazakowi nie godzi sie tego wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 wreszcie wszystko jasne! 03.07.08, 22:51 no popatrz! Ależ jesteśmy zaskoczeni opinią TWOICH ZNAJOMYCH! Sądziliśmy, że obracasz się w innym towarzstwie, a te wygłaszane tu opinie sa wyłącznie wyniekiem twojej wolnej myśli. A tu niespodzianka: wszyscy znajomi.... No, no. To oczywiście znaczy, że całe miasto szanuje i kocha twojego kolegę. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: wreszcie wszystko jasne-To ladnie 03.07.08, 23:58 To oczywiście znaczy, że > całe miasto szanuje i kocha twojego kolegę. I znow nie przeczytales dokladnie mojego postu! A z drugiej strony musisz chlopczyku rozroznic opinie subiektywna a obiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 wybacz Grzesiu! 04.07.08, 07:52 po pierwsze: musi na Rusi. A po drugie: nie kusi cię praca nad własną komunikatywnością? Co do twoich opinii i twoich znajomych, oczywiście wiem: tylko one sa obiektywne. Wszyscy inni maja opinie subiektywne. Ale tak nawiasem: kiedy mnie pytałeś o tę opinię, to ci powiedziałem, że jest super niekoniecznie dlatego, że tak mysle, tylko dlatego, że wiedziałem z kim rozmawiam. I myslę, że wszyscy inni postępują tak samo. Wiem Grzesiu- to świństwo, ale nie mam zdrowia z Tobą dyskutowac w realu - forum to jedyne miejsce gdzie mogę powiedzieć ci szczerze co myslę o pewnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: rudy107 06.07.08, 13:59 Ja przynajmniej zapytalem sie innych co mysla o Stani i to ludzi ktorzy nie wiedzieli dlaczego sie pytam i czy go znam.Paru warcholow (nazwa z przemowien kumpla Jozka-Gomulki)A komunikatywnosc no coz jezeli ktos nie chce zrozumiec to jest jego wola. Nie dziwie ze nie chcesz dyskutowac w realu bo masz tylko odwage tak po katach. Szukalem po Plazie tego "bisnesmena" w tej durnej koszulce aby go zlapac za wszarz i postawic go przed paroma "z dziada pradziada" prywatna inicjatywa aby byl taki smialy i powiedzial jak to "swietnie" interesy mogl robic za PRL.Ci by mu wyklarowali jak wygladala wtedy "walka o przezycie" w prywatnym resorcie. Ale ponawiam dalej propozycje poogladajcie sobie inne regiony Polski (tak jak ja poogladalem Kotline Klodzka i Beskid Zywiecki) a potem szczekajcie tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 ach Mistrzu! 07.07.08, 15:16 Jesteś wybitnym wywiadowcą. Tylko, zapewniam, twoja komunikatywność to nie moja wola. To ty musisz chcieć i biorąc pod uwagę twój poziom - potrafisz się znizyć do mojego, jeżeli tylko zechcesz. Troska o dobre zrozumienie nalezy do kultury czlowieka. Wiem, że powiesz coś w stylu: "jakżeś taki gupi, to wara stąd", ale może ja czytam forum m.in. dlatego żeby się uczyć? A nawiasem: "ktorzy nie wiedzieli dlaczego sie pytam i czy go znam" - w jakim celu pytałeś? takie polecenie "Góry"? Zapewniam Cię jednak, że nikt, kto zna Twoje nazwisko nie wątpi czy znasz twojego pana. Co do realu - wracamy do starego wątku: zaczynaj! Dlaczego wypierałeś się swojej tożsamości (choć nikt nie ma tu watpliwości)? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: ach Mistrzu! 07.07.08, 21:05 To ty musisz chcieć i biorąc pod uwagę twój > poziom - potrafisz się znizyć do mojego, jeżeli tylko zechcesz. No pewnie!Zrobi sie !Malowac ci obrazki abys zrozumial o co idzie? A nawiasem: "ktorzy nie wiedzieli dlaczego sie pytam i czy go znam" - > w jakim celu pytałeś? takie polecenie "Góry"? No Ryzy troche przesadzasz ale jak ci mam oddac obrazowo rozmowy Slazakow przy stole biesiadnym? www.komorniki.pl/dir/grafika/wiadomosc/827/zabawa_biesiada.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 A fe, Grzesiu! 07.07.08, 21:29 Ojej, aż tak?! Naprawde nie widzisz nic niestosownego w tak określonej misji "przy stole biesiadnym"? - Ludzie się bawią, pociskają pierdoiłki, a ty wyciągasz z nich coś, o czym oni nie wiedza, że jest twoim celem? I ty twierdzisz, że to ktoś inny ma jakąś tam szemraną przeszłość, kiedy sam stosujesz ubeckie metody?! To chyba jednak coś nie tak z twoim wychowaniem. I powiedz: naprawde znasz tylko dwa stopnie komunikacji, czyli słowo i rysunek...? Acha i pewnie trzeci, czyli kopa w ryj, co? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re:Ryzy 07.07.08, 23:11 Ludzie się bawią, > pociskają pierdoiłki, a ty wyciągasz z nich coś, o czym oni nie > wiedza, że jest twoim celem? Jak bys byl Slazokiem to bys wiedziol ze na Slasku przy gorzole sie zawsze"fedrowalo" i godalo lo politykach. I ty twierdzisz, że to ktoś inny ma > jakąś tam szemraną przeszłość, kiedy sam stosujesz ubeckie metody?! Przepraszam- zawsze wiedzialem z kim do stolu siadam a UB- ekow w wsrod moich znajomych nie bylo. naprawde znasz tylko dwa stopnie komunikacji, czyli słowo i > rysunek...? Acha i pewnie trzeci, czyli kopa w ryj, co? No na dyspute w realu sie nie pisales to pozostaly mi tylko slowo i rysunek(rysunkiem poslugiwalem sie tez w komunikacji na zakladzie z Chinczykami)a trzeci sposob to pomyliles mnie z Jozkiem on sie ta metoda konwersacji chwalil. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Brawo Gregor! 08.07.08, 22:07 Ci z którymi Gregor siedziałeś musieli prezentować ten sam poziom umysłowy jak twój lub zbliżony. Czyli środowisko rocznika 1948 i coś koło tego. Jeżeli wszyscy nazwali mnie baranem a jedna baba wręcz jeszcze gorzej to tylko dobrze świadczy o mojej osobie. I nie ukrywam,że wywołałeś u mnie tą informacją niesamowitą wręcz radość i satysfakcję. Zawsze lepiej być baranem niż idiotą. Dlatego też w ustach osłów czy kretynów słowo baran to nie tylko wyróżnienie ale również i strach przed rzeczywistością lub tym trzecim sposobem o którym tu piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 jeden kapuś wystarczy! 09.07.08, 18:45 może popatrz sobie znów na ściągę - może tam coś znajdziesz na temat komunikacji i wreszcie dowiesz się o co w tym chodzi. Ale z kulturą gorzej. Bo na Ślasku nie zawsze przy stole siedzą kapusie, którzy sami wyznają, że "nikt nie wiedział w jakim celu pytam". Co innego "godać o politykach" a co innego zbierać opinie, żeby je przekazać. Sam podkresliłeś, że "nikt się nie kapnął". Jak widać, może kapusiów w twoim otoczeniu nie było, bo wystarczy jeden i najwyraźniej to ty. Naprawdę nie czujesz niesmaku do takich metod? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: rudy107 i Jozek 09.07.08, 22:54 Kreccie sobie kota ogonem do woli zglosze sie znowu jak bedziecie znow glupoty pisac.Zycze wam milej konwersacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 10.08.08, 22:59 Dwa miesiące później Postęp prac poraża swoim rozmachem ;) (płoty okalające najbardziej poraziło) picasaweb.google.pl/ahepik/AquaparkImAndrzejaStaniII Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 06:31 hepik1 napisał: > Postęp prac poraża swoim rozmachem ;) Dzięki za piękny album. Te obrazki w sposób symboliczny znakomicie oddają klimat tej całej afery aquaparkowej. Ale myślę że prawdziwe porażenie czeka nas Rudzian dopiero gdy dowiemy się ile naprawdę ta padlina nas wszystkich będzie kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 08:45 Patrząc na to piękne ogrodzenie placu budowy to w plecy juz ładnych kilkadziesiąt tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 09:10 hepik1 napisał: > Patrząc na to piękne ogrodzenie placu budowy to w plecy juz ładnych kilkadziesi > ąt tysięcy złotych. No a kogo to z ekipy w ogóle wzruszy? Za miejskie pieniądze ta zabawa. I firemka od płotu ekstra zarobi. A jak z kredytu to jeszcze lepiej, bo fura pieniędzy a niby nie miejskie a spółkowe. A że faktycznie myśmy wszyscy podżyrowali i wszystko wskazuje że będziemy spłacać to pomysłodawcom całkiem wisi. Ten płot to pewno małe piwo w tej całej aferze. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 18:21 Tam podobna firma ochroniarska pilnuje??? A może to jest tak jak z innymi firmami zatrudnionymi przez Urząd, niby umowa dot. ochrony Aquaparku a pilnują np. imprez . Co na to Komisja Rewizyjna RM? A tak inaczej, Panie Józku dlaczego Radni nie maja swoich skrzynek kontaktowych na stronie RM, dlaczego takich skrzynek email nie mają poszczególne komisje? Jak obywatele w dobie Internetu mają się kontaktować z „swoimi” przedstawicielami. Dyżury po woli staja się anachronizmem. Może jakaś inicjatywa w tym zakresie. Np. ten ładny album powinien trafić na email członków KR RM. Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Aquapark im.A.Stani(?) 11.08.08, 21:04 Ha, ha, ha. Zdjęcia genialne w swym porażającym wyrazie. Mogę jednak się założyć o każdą sumkę, że bezradni mają takie tematy w noskach, razem z gilami i kozami. Władza mo ich w przysłowiowej kapsi. A ludzie ? Cóż, wybiorą tych samych. Wystarczy, że przed wyborami poleją rozwodnionego piwska przy donośnym umpa- umpa, na tak zwanym festynie. I pierdną obietnicami. Ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: Aquapark im.A.Stani(?) Gregor 11.08.08, 23:36 To efekt Twojej demokracji ... Gregor co ty na to?! To jest efekt pracy drugiego ustroju tego którym to Ty się chełpisz a mnie komuniście to zaraz wyjedziesz z Wikipedią i innymi bzdetami a na podstawowe pytania język kołkiem ci staje- zamiast co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Krzysiu 13.08.08, 20:38 To jest efekt pracy drugiego ustroju tego którym to Ty się chełpisz > a mnie komuniście to zaraz wyjedziesz z Wikipedią i innymi bzdetami a na > podstawowe pytania język kołkiem ci staje- zamiast co innego. No przynajmniej raz przyznales po ktorej stronie stoisz. Moze w koncu ta czerwona cholota dalej pluskac sie u"Zdebla" a ci bardziej kulturalni pojda kapac sie do"OTI" lub jak kto woli osrodka wypoczynkowego im. Andrzeja Stani.Jak wam do teraz nie szkodzi pluskanie sie w metnej wodzie u Zdebla i od poczatku spartaczonej robocie popieranej przez dzialaczy PZPR to prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris Re: Krzysiu 13.08.08, 21:56 Zdebel wykonany był przez kop. Pokój i co tam spartaczone jest? i przestań mnie mianować Krzysiu Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Krzysiu 13.08.08, 22:50 Zdebel wykonany był przez kop. Pokój > i co tam spartaczone jest? > Od poczatku nie bylo tam wody tylko zur.Glazura odpadala wszedzie ze musieli wode spuszczac i poprawiac.Kapac sie raczej nie chodzilem (z powodu "czystosci") ale plywalem tam na kajakach. i przestań mnie mianować Krzysiu A jak cie mam mianowac? KRZYSIU Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Czerwony Gregor! 14.08.08, 17:07 Ja zawsze mówiłem ,że typowym przedstawicielem czerwonej hołoty jesteś Gregor ty we własnej osobie! Przypominam ci że już jako ministrant latałeś w czerwonych szatach. Na dodatek "szlukałeś" czerwone wino (oczywiście jak nikt nie widział) a oni się dziwili dlaczego tak szybko go ubywa. No i na koniec to ferajna do której będąc w PRL należałeś a którą niestety potem zdradziłeś do dzisiaj używa czerwonych pieczątek! Czyli jednym słowem mówiąc to najciemniej jest pod latarnią? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: Oh Jozik tys jest durny! 14.08.08, 20:41 Na dodatek "szlukałeś" czerwone wino (oczywiście jak nikt nie widział) a oni si > ę Widziales glupku wino mszalne czerwone? Ty maly intrygancie! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5589901,IPN_szuka_swiadkow_utrudniania_ruchu_pielgrzymkowego.html Ale ciebie w rownym szeregu z Kapusta i J... m przy grabieniu pielgrzymek mozna sobie wyobrazic. No i na koniec to ferajna do której będąc w PRL należałeś a którą niestety pote > m > zdradziłeś do dzisiaj używa czerwonych pieczątek! > Czyli jednym słowem mówiąc to najciemniej jest pod latarnią? Kogo zdradzilem?Pisz konkretnie i ze wskazaniem zdradzonego!Czerwony lachmyto! Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Następny popis rudzkich basenowców 17.08.08, 00:13 Tym razem popisuje się pani prezes: rudaslaska.naszemiasto.pl/wydarzenia/885828.html " ET: Cały czas sprawdzamy czy inwestycje, które inne miasta zgłaszają bądź już realizują, nie stanowią konkurencji dla naszego obiektu. Na dzień dzisiejszy obiekty podobne wielkością, jakością, programem funkcjonalno-użytkowym znajdują się w znacznej odległości od naszego parku wodnego. Inne, podobne inwestycje są na tyle małe, że nie stanowią dla nas konkurencji. " Mistrzyni spostrzegawczości ;). Jeszcze jak widać nie zauważyła pani Tru.. że koło 30 kilometrów od Rudy, taki właśnie obiekt samorządowy liczony na 5000 klientów dziennie już sobie parę lat stoi i zdążył zbankrutować (m.in. z powodu przeszacowania popytu) obciążając kasę miejską nie tylko kosztami spłat kredytów ale i dużymi bieżącymi kosztami eksploatacji. Nemo się nazywa i jest w Dąbrowie, to tak do wiadomości pani prezes i jej niedowidzącej ekipy;). A poza tym co z tego sprawdzania skoro kredyt już wzięty? Co to za bezsensowna gadka. I ta pani zdaje się jeszcze pracuje w naszym magistracie przy zamówieniach publicznych 0-: !!! Kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Następny popis rudzkich basenowców 17.08.08, 09:58 Albo pani Tru.. ma poczucie humoru albo spore pokłady tupetu ;)) ET:Teren jest ogrodzony, przygotowany pod inwestycję PDZ: Oszczędności w przypadku tej inwestycji są istotne, ponieważ od początku pojawiały się problemy z jej finansowaniem. ET: To prawda. picasaweb.google.pl/ahepik/POt Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Następny popis rudzkich basenowców 20.08.08, 15:09 Jeżeli kredyt jest wzięty na około 20 milionów euro i jest to całość robót według kosztorysu to skąd się bierze takie wysokie zabezpieczenie. Czyżby odsetki tyle kosztowały? Odpowiedz Link Zgłoś