Dodaj do ulubionych

niedowłady?

18.12.05, 14:12
Witam! Czy ktoś z Was nie chodzi z powodu duzej spastyki konczyn dolnych
spowodowanych neuroboreliozą?
Obserwuj wątek
    • lidius Re: niedowłady? 18.12.05, 18:02
      ja jak na razie chodzę,miałam problemy z chodzeniem ale juz mineły. Zostaly
      tylko straszne bóle nóg. Ale jakoś sie trzymam.

Pozdrawiam, trzymam kciukismile
      • malincia Re: niedowłady? 18.12.05, 19:41
        a mozesz napisać jakie to były problemy z Twoim chodzeniem?
        Pozdrawiam ciepło
        • wroteknowynick Re: niedowłady? 19.12.05, 02:34
          ja też miałem takie problemy z chodzeniem, jakbym nie mógł zmusić nóg do kroków
          albo były cięższe
          • malincia Re: niedowłady? 19.12.05, 13:16
            ja mam postępujący niedowład nóg wynikający ze spastyki (wzmożonego napięcia
            mięśni), nogi rzeczywiście są bardzo ciężkie...... ale czy da sie ten sproces
            odwrócić????
            • wroteknowynick Re: niedowłady? 20.12.05, 00:02

Pozbędziesz się boreliozy, pozbędziesz się niedowładów. Niestety nikt z nas
              jeszcze nie pozbył się borelki
              • lidius Re: niedowłady? 22.12.05, 23:37
                Wrotek nie bądź taki cyniczny. Głowa do góry, trzymam kciuki.

Co do kłopotów z chodzeniem, to powodem były bóle stawów, ,,ciężkość" - o
                której pisał też Wrotek, oraz ogólna sztywność nóg. Te objawy mijają. Ale
                niestety wracają po jakimś czasie. U mnie pojawiają się cyklicznie, mniej
                więcej co miesiąc. Akurat teraz przechodzę herxy znowu, ale mam nadzieję, że to
                tak jak poprzednim razem minie po jakimś czasem.

Pozdrawiam. Trzymajcie się ciepło.
                • lidius Re: niedowłady? 22.12.05, 23:48
                  Zapomniałam dodać, że lekarz podejrzewa objawy neuroboreliozy. Co teraz - nie
                  wiem?
                  • predrak Re: niedowłady? 29.12.05, 20:20
                    ja również miałem problemy z chodzeniem ale to raczej jest od stawów potwornie
                    bolały mnie stawy biodrowy i kolanowy teraz biorę doksy.. i od razu lepiej doksy
                    dobrze leczy stawy, lecz w dalszym ciągu moje mięśnie są inne sztywne i ścięgna
                    mnie bolą a o bieganiu to nie ma mowy tak jakbym nie potrafił biegać. No i kładę
                    sie na ponowną diagnostykę w celu zróżnicowania sm od borelki.
                    pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka