malincia 18.12.05, 14:12 Witam! Czy ktoś z Was nie chodzi z powodu duzej spastyki konczyn dolnych spowodowanych neuroboreliozą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidius Re: niedowłady? 18.12.05, 18:02 ja jak na razie chodzę,miałam problemy z chodzeniem ale juz mineły. Zostaly tylko straszne bóle nóg. Ale jakoś sie trzymam. Pozdrawiam, trzymam kciuki Odpowiedz Link
malincia Re: niedowłady? 18.12.05, 19:41 a mozesz napisać jakie to były problemy z Twoim chodzeniem? Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: niedowłady? 19.12.05, 02:34 ja też miałem takie problemy z chodzeniem, jakbym nie mógł zmusić nóg do kroków albo były cięższe Odpowiedz Link
malincia Re: niedowłady? 19.12.05, 13:16 ja mam postępujący niedowład nóg wynikający ze spastyki (wzmożonego napięcia mięśni), nogi rzeczywiście są bardzo ciężkie...... ale czy da sie ten sproces odwrócić???? Odpowiedz Link
wroteknowynick Re: niedowłady? 20.12.05, 00:02 Pozbędziesz się boreliozy, pozbędziesz się niedowładów. Niestety nikt z nas jeszcze nie pozbył się borelki Odpowiedz Link
lidius Re: niedowłady? 22.12.05, 23:37 Wrotek nie bądź taki cyniczny. Głowa do góry, trzymam kciuki. Co do kłopotów z chodzeniem, to powodem były bóle stawów, ,,ciężkość" - o której pisał też Wrotek, oraz ogólna sztywność nóg. Te objawy mijają. Ale niestety wracają po jakimś czasie. U mnie pojawiają się cyklicznie, mniej więcej co miesiąc. Akurat teraz przechodzę herxy znowu, ale mam nadzieję, że to tak jak poprzednim razem minie po jakimś czasem. Pozdrawiam. Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link
lidius Re: niedowłady? 22.12.05, 23:48 Zapomniałam dodać, że lekarz podejrzewa objawy neuroboreliozy. Co teraz - nie wiem? Odpowiedz Link
predrak Re: niedowłady? 29.12.05, 20:20 ja również miałem problemy z chodzeniem ale to raczej jest od stawów potwornie bolały mnie stawy biodrowy i kolanowy teraz biorę doksy.. i od razu lepiej doksy dobrze leczy stawy, lecz w dalszym ciągu moje mięśnie są inne sztywne i ścięgna mnie bolą a o bieganiu to nie ma mowy tak jakbym nie potrafił biegać. No i kładę sie na ponowną diagnostykę w celu zróżnicowania sm od borelki. pozdrawiam Odpowiedz Link