Dodaj do ulubionych

Protokół Buhnera

• szila2008 Re: resveratrol 25.01.11, 15:39
      Czy preparat z tej stronki

www.iherb.com/Paradise-Herbs-Resveratrol-180-Veggie-Caps/12741?at=0
      Zawiera w jednej kapsułce 2 g preparatu i wystarczającą ilością jest wtedy max 4 kapsułki dziennie?
      • welwiczia1 Różeniec górski 25.01.11, 15:58
        Polecam ciekawy artykuł o różeńcu górskim. Z tego, co jest tam napisane wnioskuję, że zioło to mogłoby być pomocne w neuroboreliozie.
        W Polsce są dostępne preparaty różeńca. Ja właśnie zamówiłam firmy Naturell w przystępnej cenie.

Link do artykułu:
        panacea.pl/articles.php?id=227
      • geodeta_31 Re: resveratrol 25.01.11, 16:17
        szila2008 napisała:

> Czy preparat z tej stronki
        >
        > www.iherb.com/Paradise-Herbs-Resveratrol-180-Veggie-Caps/12741?at=0
        > Zawiera w jednej kapsułce 2 g preparatu i wystarczającą ilością jest wtedy max
        > 4 kapsułki dziennie?

"Wystarczająca" ilość to taka, przy której czujesz działanie zioła a nie odczuwasz efektów negatywnych. Dla każdego ilość "wystarczająca" może być więc inna. Natomiast jeśli pytasz czy ekstrakt 20:1 zastępuje 20 krotną ilość zioła, to tak, zastępuje. Warto jednak dodać w innej formie "pełnego" zioła. W przypadku rdestu na przykład naparu...
        • miskaaa11 drżenia 25.01.11, 16:31
          Biore wit B complex i magnez chelat z Iherba i jakos nic.. straszne drżenia mięsni wszystkich mięśni.. gdzie sie bada ten poziom mienrałów albo co na to brac... po abx mi to zniklo ale znow teraz sie pojawilo i miesiac już jest i nie zapowiada się ,że zniknie czasem tak nogi mi się trzesa jakbym sie miala wywalic okropne;/nie wspomne o dloniach
          • geodeta_31 Re: drżenia 25.01.11, 17:16
            Kompleksowe badanie poziomu minerałów tylko z włosa. Jeśli chodzi o magnez i jego suplementację, dużo szybciej i przyjemniej wchłania się go poprzez kąpiele w wodzie o temperaturze około 40 stopni z dodatkiem soli gorzkiej lub jak kto woli siarczanu magnezu (inaczej również Epsom salt, magnesium sulfuricum). Kąpiel powinna być dość długa. Ponad pół godziny - oczywiście można dolewać wody aby nie zamarznąć smile Duża dawka magnezu dla nas z pominięciem układu pokarmowego, żołądka etc. i wynikających stąd skutków ubocznych. Soli dodajemy około 50 gram (z reguły 2 opakowania). Polecam.
            • miskaaa11 Re: drżenia 25.01.11, 17:54
              kurcze a ja nie mam wanny;/;/;/
              ile tego magnezu dziennie jesc???
              własnie sie wybieram na saune parowa może pomoże mi juz w 2 tygodniowym przeziębieniu...
    • mariano_84 Re: GSE 25.01.11, 18:16
      Czy ktoś będzie na dniach składał zamówienie w iherbie i wziałbym mi buteleczkę GSE lub dwiesmile?
      www.iherb.com/NutriBiotic-The-Original-GSE-Liquid-Concentrate-4-fl-oz-118-ml/4215?at=0
    • bzyka.bzyklewska Re: Protokół Buhnera 27.01.11, 10:35
      Witam,
      Jestem nowa w temacie, od wczoraj czytam cały temat od deski do deski, mam mętlik w głowie, więc prosiłabym o usystematyzowanie mojej wiedzy.
      Mam przyjemność posiadania boreliozy, chlamydii pneumoni i toxocarozy. Po pierwszej serii leczenia boreliozy IgM podskoczyło o 100% zaraza jest w natarciu, co czuję po kręgosłupie od kilku miesięcy cholernie wyraziście. Po pierwszej serii antybiotyków dostałam ostrego zapalenia żołądka i przełyku. Próby wątrobowe słabe do tego bilirubina podniesiona. Dzisiaj dowiedziałam się jeszcze, że miałam polekowe ostre zapalenie tarczycy. Mój lekarz prowadzący boi się podać mi kolejne antybiotyki. Szukam alternatywy antybiotykowego leczenia - używam zappera, pulsera piję srebro koloidalne. Gdy nic nie zadziała mój lekarz zgodził się na leczenie ILADS o ile ja dam radę. Ale wracając do rzeczy:

- > "Poszczególne zioła powinny być wprowadzane pojedynczo, zaczynając od małych dawek (najczęściej 3x0,5 g dz., ale można jeszcze mniej ), z zachowaniem około tygodniowych odstępów pomiędzy wprowadzaniem nowego zioła / zwiększaniem dawki. Po dojściu do dawki maksymalnej należy utrzymać ją przez kilka miesięcy (minimum 2), a potem stopniowo zmniejszać"

Rozumiem, że zaczynam tak:

1.RESERVARTROL (1 caps razy 3 dziennie) po tygodniu zwiększam dawkę pierwszego czy dodaję w niskiej dawce następny specyfik?

2.CATS CLAW ( 1 caps 3 razy dziennie) po tygodniu zwiększam dawkę pierwszego lub drugiego, czy dodaję w niskiej dawce następny specyfik?

3.ANDROGRAPHIS( 1 caps 3 razy dziennie) i jak teraz ze zwiększaniem?

a jak z Smilax'em do tego?

Do ilu kapsułek powinnam każdego powinnam dojść?

Mogę kupić wszystkie leki w USA (znajomy mi przyśle do Polski) bardzo proszę o wskazanie właściwych-najlepszych-polecanych do łykania. Na tym etapie nie jestem na siłach do mielenia, kapslowania itd.

Bzyka
      • kastom55 Re: Protokół Buhnera 27.01.11, 10:49
        Tu masz wszystkie informacje :
        forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,102792459,Protokol_Buhnera_watek_informacyjny.html
        ...poza tym książka Buhnera jest już dostępna w Języku polskim, można zamówić ją w SCHNB...
        pozdrawiam ciepło!
        • bzyka.bzyklewska Re: Protokół Buhnera 27.01.11, 12:59
          Oczywiście wcześniej przeczytałam cały watek ale akurat odpowiedzi na zadane pytanie nie znalazłam - dlatego pytam.
          Bzyka
          • babaelka-0 Re: Protokół Buhnera 27.01.11, 13:30
            Witam!

To jest dobre pytanie.W zasadzie nie ma jednoznaczenej odpowiedzi.Buhner tez tego nie precyzuje.
            Napisze jak ja to rozumiem
            I ziolo minimalna dawka 7 dn
            I +II ziolo minimalna dawka 7 dni
            I+II + III jak wyzej
            Potem od nowa zwiekszasz po kolei. Nie nalezy trzymac sie tego schematu jakos specjalnie rygorystycznie.Wszystko zalezy od tolerancji organizmu.Pracy jelit,ewentualnych pogorszen.
            Tych ostatnich nie zycze.Powodzenia Bzyka.

Pozdrawiam
            Elka
            • glowa_do_gory Re: Protokół Buhnera 27.01.11, 16:11
              Mama zaczynała od rdestu, po 1-2 tyg zwiększałą dawkę i następnie po kilku dniach (jeśli nic się nie działo) włączała następne zioło w minimalnej dawce. Po następnym tygodniu oba zioła up wink i po kilku dnach trzecie - w minimalnej dawce. I tak do max dawek. Ale nie ma tutaj reguły - trzeba słuchać organizmu.
    • bzyka.bzyklewska Re: Protokół Buhnera 27.01.11, 21:47
      Mam prośbę. Chcę dzisiaj zamówić zioła w USA u znajomego, już wiem z Waszych postów, że powinnam kupić:
      Rozumiem, że zaczynam tak:

1.RESERVARTROL (1 caps razy 3 dziennie)
      2.CATS CLAW
      3.ANDROGRAPHIS
      4. Smilax

Bardzo proszę o zdjęcia w/w specyfików. Muszę znajomemu przesłać jak ma wyglądać butelka/stężenie i ilości. W Waszych postach jest masa linków, firm i specyfików już się zgubiłam.
      Ile opakowań/kapsułek powinnam zamówić?
      Książkę już kupiłam, lecz zanim dojdzie a ja się połapię miną 3 tygodnie, paczka będzie u mnie za 4 tygodnie jak dziś zamówię.
      Bardzo proszę o wskazówki, są dla mnie niezwykle ważne, borelioza daje mi strasznie popalić!

Bzyka
    • beatrisbwp Re: Protokół Buhnera 28.01.11, 18:03
      czesc zielarzesmilemam pytanko,robie odwar z rdestu ok.16g.i biore 3-4 resveratrole,Buhner podaje aby brac go przy max dawkach ok.4x4 dziennie ale chyba moge brac rdest i do tego ten resveratrol w takich dawkach jak biore ciooo??16g.rdestu(proszek) to jak pamietam sa mniej wiecej max dawki prawda? i bedzie ok.a stephanie jak dlugo braliscie?dzieki Wam za odpowiedz.pozdrawiam
      • szila2008 Re:do bzyka 28.01.11, 19:41
        www.iherb.com/Paradise-Herbs-Resveratrol-180-Veggie-Caps/12741?at=0
        www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-400-mg-120-Tablets/1530?at=0
        www.iherb.com/Now-Foods-Cat-s-Claw-5000-120-Vcaps/452?at=0
        • glowa_do_gory Re:do bzyka 28.01.11, 19:44
          Buhner poleca dokładnie ten resveratrol
          www.iherb.com/Source-Naturals-Resveratrol-60-Tablets/23383?at=0
        • bzyka.bzyklewska Re:do bzyka 29.01.11, 00:34
          Super, dziękuję bardzo! A co z Smilax - czy jest gotowy w kapsułkach do nabycia?

Bzyka
          • bzyka.bzyklewska Re:do bzyka 29.01.11, 00:50
            A może być ten: www.iherb.com/Source-Naturals-Smilax-2-fl-oz-59-14-ml/19157?at=0
            Ile opakowań powinnam zamówić, bo tym razem nie doczytałam o dawkowaniu z pozostałymi ziołami.

Bzyka
            • aneta9961 leczenie ziołami 29.01.11, 01:05
              Witajcie..

Mam do was pytanie, a mianowicie czy zioła buchnera sa w stanie wyleczyć kogoś z przewlekłej neuroboreliozy z uszkodzonym układem nerkowym dużymi objawami neurologicznymi itd.
              Czy lepiej się w to nie pakowac ?
              cos tam bierzemy od jakiegoś czasu ale zastanawiamy się czy te zioła w ogóle pomogą jeśli ktoś długo chorował i jest tak zaatakowany i ile trzeba czekać na poprawę??
              • glowa_do_gory Re: leczenie ziołami 30.01.11, 21:39
                Takie pytania można skierować do samego Buhnera - gdzieś tu w wątku jest adres strony, na której odpowiada na pytania.
                • aneta9961 Re: leczenie ziołami 30.01.11, 21:51
                  a czy on zna jezyk polski?? bo pewnie po angielsku trzeba a my nie znamy aż tak perfekt żeby pisac takie medyczne mejlesad
                  • glowa_do_gory Re: leczenie ziołami 30.01.11, 21:58
                    Nie, polskiego nie znawink Ale zawsze mozna kogoś poprosić o pomoc.
                    • aneta9961 Re: leczenie ziołami 02.02.11, 19:31
                      a oprócz buchnera czy ktoś z was forumowicz mógłby w jakiś sposób mi odpowiedzieć na mojego posta??
      • glowa_do_gory Re: Protokół Buhnera 28.01.11, 19:46
        Możesz tak brać - dla odwarów dawka zioła powinna być większa (trzeba zerknąć do ksiązki), ale w takiej konfiguracji jest ok.
        Stephanię mama brała kilka miesięcy, chce do niej znowu wrócić.
        • 1.teresa Re: Protokół Buhnera 28.01.11, 22:04
          Tak się zastanawiam z tym rdestem ; wg Buhnera osoba ważąca 75kg powinna brać 8g rdestu , jedna kapsułka resveratrolu ma 2g rdestu.
          Choć w książce pisze że dawka toksyczna to 75g.
          Ja ostatnio biorę 4 kapsułki resveratrolu i wieczorem odwar z rdestu.
    • bzyka.bzyklewska Smilax 30.01.11, 18:26
      Zamawiam zioła z protokołu. Napiszcie mi bardzo proszę - to dla mnie niezmiernie ważne - ile powinnam kupić Smilax (na 3 pierwsze miesiące) www.iherb.com/Source-Naturals-Smilax-2-fl-oz-59-14-ml/19157?at=0 i ile oraz kiedy go przyjmować.
      Nie mam jeszcze książki a już chcę rozpocząć leczenie!

Wybieram jeszcze cat's Claw, chcę kupić w stężeniu 500 aby przyjmować go kilka razy dziennie, który powinnam wybrać, czy jest któryś szczególnie polecany z tych produktów www.iherb.com/Cat-s-Claw ?

Bzyka
      • glowa_do_gory Re: Smilax 30.01.11, 19:41
        Bzyka wszystkie informacje nt dawkowania masz tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,102829165,Dawkowanie.html
        Oblicz sobie ile potrzebujesz na 3 miesiące.

o ile wiem Buhner tylko z rzadka daje wskazówki jakie firmy sa najlepsze - tak więc próbować można suplementów róznych firm. Na dłuższą metę bardziej opłacalne są zioła w proszku (powder) sprzedawane po pół kilo (pound) tutaj (oprócz andrographisu bo strasznie gorzki):

www.1stchineseherbs.com/lyme_disease.html
        • glowa_do_gory Re: Smilax 30.01.11, 19:43
          O ile mi się wydaje ten Smilax który wybrałas to chyba jakieś krople. Warto poszukać kaspułek, lub brać zioło w proszku.
          • bzyka.bzyklewska Re: Smilax 30.01.11, 20:38
            O dzięki smile
            Wszystko już obliczyłam nie wiedziałam tylko, że smilax jest pod nazwą Sarsaparilla. Znalazłam takie www.iherb.com/Nature-s-Way-Sarsaparilla-Root-425-mg-100-Capsules/2066?at=0 i na te się chyba zdecyduję. Skoro przyjmuje się je w podobnych dawkach jak wszystkie pozostałe zioła, to jest 8 gram dziennie (4x2g) pozostaje tylko pytanie kiedy włączyć smilax do protokołu?

PS. Generalnie wyliczyłam ile potrzebnych jest łącznie kapsułek poszczególnych specyfików na 3 pierwsze miesiące stosowania - o dziwo, wychodzą cenowo podobnie do antybiotyków i leków dodatkowych likwidujących szkody poantybiotykowe. Źle się wyraziłam - 3 miesiące stosowania wyszły mi dokładnie tyle co 1 miesiąc antybiotykoterapii z dodatkami cholernie drogimi (przeciwgrzybiczne, bo u mnie się uogólniała).

Bzyka
            • glowa_do_gory Re: Smilax 30.01.11, 21:28
              Smilax warto włączyć już po wprowadzeniu całego protokołu głównego.

koszty leczenia ziołami są naprawdę znośne
              • bzyka.bzyklewska Re: Smilax 30.01.11, 22:10
                Dzięki - tak zrobię!
            • mariano_84 Re: Smilax 30.01.11, 21:30
              A gdyby Buhner polecał wam produkty firmy amway to byście je kupili? Kup sposzkowany z 1stchinese. 2 opakowania wystarczą na 4 miesiące.
              • glowa_do_gory Re: Smilax 30.01.11, 21:33
                dlatego mówię, że nie poleca wink
                • glowa_do_gory Re: Smilax 30.01.11, 21:35
                  Nie wszyscy tolerują proszek - w sensie, że jednak kapsułki są wygodniejsze do stosowania.

Ale oczywiście proszek wychodzi dużo taniej.
                  • bzyka.bzyklewska Re: Smilax 30.01.11, 22:08
                    Moim zdaniem wynosi więcej niż znośnie, za cały zestaw na 3 miesiące (oczywiście na początku idą mniejsze ilości)

9 opakowań - Resveratrol - www.iherb.com/Source-Naturals-Resveratrol-60-Tablets/23383?at=0
                    4 opakowania Andrographis www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-400-mg-120-Tablets/1530?at=0
                    5 opakowań Cats clow - www.iherb.com/Nature-s-Way-Cat-s-Claw-Bark-485-mg-100-Capsules/1834?at=0
                    6 opakowań Sarsaparilla - www.iherb.com/Nature-s-Way-Sarsaparilla-Root-425-mg-100-Capsules/2066?at=0

wyszło 196 dolarów, to raptem około 650 PLN dzielone na 3 miesiące - to kuracja wyszła w granicach 220 PLN miesięcznie.
                    Za same globuli dopochwowe przy antybiotykach, leczące skutki grzyba płacę miesięcznie 370 PLN a to tylko ułamek ceny, bo nie samo leczenie a zaleczenia skutków leczenia boreliozy i całej antybiotykoterapii. Do tego antybiotyki w ilościach hurtowych, leki na wątrobę (mi osobiście odmawia współpracy), gasec (zapalenie polekowe żołądka) plus leki ogólne przeciwgrzybiczne = czasami koszt miesięczny dociągał do 1500 na leki, bez wizyt i badań! Co gorsze z żadnym skutkiem igM boreliozy radośnie rośnie, objawy się nasilają.
                    Biorę do tego leki homeopatyczne, które jako jedyne radzą sobie z grzybem. Doszłam do codziennego brania Orungalu i Flukonazolu 150 aby dać radę żyć. I pękłam!

Odpuściłam, antybiotyki się skończyły (zrobiłam ponowne badania i dupa jest coraz gorzej) teraz czekam co dalej. Grzyb hulał w najlepsze ginekolog się poddała, lekarz prowadzący załamywał ręce, łykałam przeciwgrzybiczne i aplikowałam dodatkowo w czopkach bez najmniejszego efektu + probiotyki w ilościach hurtowych (też olbrzymi koszt o którym zapomniałam wspomnieć).
                    Przeszłam na leczenie homeopatyczne (nie ma znaczenie czy w nie wierzę, bo nie bardzo) i co ważne od 28 dni nie mam grzyba. Nie wiadomo jak ustąpił, bo prawa nie miał a jednak.
                    Minus to robienie sobie codziennych zastrzyków z Albicansan D5 i Pefrakehl D6. Tanie nie jest ale działa świetnie. Pierwsze 10 dni brałam codziennie, potem co drugi dzień i tak do dziś. Będę je kontynuowała, może odstawię czy przejdę na rzadsze iniekcje, zobaczę.
                    Biorę również prapart Transfer Factor Tri-factor i Optima - zobaczę, wprowadzę zioła i będę wiedziała za 3 miesiące jak ma się sprawa z borelią i jej skutkami.

Bzyka
                    • gabi-610 Re: Smilax 31.01.11, 00:24
                      bzyka zamawiam to co ty+chce jeszcze stephanie i ina iherbie nie znalazłam żadnych wyników. czy nazwa handlowa stephani jest inna?
                      • bzyka.bzyklewska Re: Smilax 31.01.11, 00:52
                        Cześć,
                        Znalazłam coś takiego alternativehealing.org/stephania_tetrandra.htm są różne nazwy może coś pod tym znajdziesz.

Tu masz ale łączony preparat, ale za to 350 mg stephanii - w składzie wygląda jako dobry immunostymulator www.vitasprings.com/advanced-inflammation-control-120-capsules-vitamin-research.html

Supplement Facts
                        Serving Size: 2 Capsules
                        Servings per container: 60
                        Amount Per Serving
                        Stephania tetrandra root extract 300 mg
                        Nettle Leaf (Urtica dioica) leaf extract 300 mg
                        Holy Basil (Ocimum sanctum) (leaf extract) (2.5% Ursolic acid) 250 mg
                        Ginger (Zingiber officinale) root extract 200 mg
                        Boswellia serrata gum extract (30% AKBA) 60 mg
                        Green Tea (Camellia sinensis) (leaf extract) (95% polyphenols, 50% EGCG) 60 mg
                        Luteolin (from Perila frutescens leaf extract) 20 mg

Bardzo mi się podoba! Nie wiedziałam, że taki jest!

A możesz napisać, dlaczego zdecydowałaś się na te dwa dodatkowe zioła?

Bzyka

• bzyka.bzyklewska Re: Smilax 31.01.11, 01:15
                          Proszek znalazłam tu www.1stchineseherbs.com/fang_ji.html

Bzyka
                        • gabi-610 Re: Smilax 31.01.11, 02:04
                          Chciałabym przyjmować Stephanię ze wzgledu na to, ze u mnie preważają objawy neurologiczne oraz klopoty z oczami (choć to moze być od toxocarozy wie też zamowiłam komplex z czarnego orzecha na pasozżyty) kołatania serca (choć badania wyszły OK).
                          • bzyka.bzyklewska Re: Smilax 31.01.11, 02:11
                            Mam toxocarozę oczną, chlamydię i boreliozę, dlatego pytam - podpowiedz mi co jeszcze warto dla nas nabyć?
                            Bzyka

A właśnie znalazłam takie homeopaty www.delicatebalance.biz/store/home.php?cat=263&sort=orderby&sort_direction=0&page=1 jestem bardzo ciekawa jak działają!

• bzyka.bzyklewska Curcuma Tumeric 31.01.11, 01:30
      Mam duże problemy z kręgosłupem (ból, drętwienie, objawy neuro od kręgosłupa), chciałam się wspomóc curcumą, czy mogę ją przyjmować z protokołem? I w jakich ilościach?

Bzyka

• gabi-610 Re: Curcuma Tumeric 31.01.11, 02:17
        W książce "Antyrak" lekarz leczacy się min dietą (guz mózgu) pisal, ze kurcuma zeby była skuteczna powinna być przyjmowana łacznie z innym składnikiem (chyba z pieprzem). Niestety nie mam ksiazki pod ręką i nie mogę sprawdzić ale moja znajoma to powtarza i że curry jest własnie ztego względu skuteczniejsze od samej kurkumy. Jeszcze czytałam na forum rakowym żeby ją mieszać z olejem. Znów przy okazji grzybicy czytałam o świetnych właścwosciach oleju lnianego budwigowego. Na własny użytek próbowałam miksować olej budwigowy+curry+ser chudy ale to było trudno-zjadliwe i zniechęciłam się.
    • bzyka.bzyklewska Kapsułkowanie 31.01.11, 13:10
      Tyle piszecie o kapsułkowaniu ziół, robieniu nalewek itd. Gdzie można ową kapsułkownoicę dostać, czy któraś jest lepsza inna gorsza, jakiej wielkości powinno się wybierać kapsułki żelowe do ziół podstawowych protokołu i gdzie najlepiej kupować zioła i owe kapsułki.

Bzyka
      • 1.teresa Red root 03.02.11, 11:16
        Gdzie najlepiej kupić red root.
        • glowa_do_gory Re: Red root 03.02.11, 21:52
          na 1stchineseherbs
          • gabi-610 dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 13:02
            Jesli kapsułki chcę zastąpić sproszkowanymi ziołami to jak podac sobie własciwą dawkę? Macie wagi apteczne czy bieżecie "na oko" łyżeczką?
            Poza tym czy mozecie mi poradzić konkretnie które sproszkowane preparaty ziół sa sprawdzone? Z powyższego wątku wziełam kapsułki na początek leczenia ale przy większych dawkach chciałabym poszukac tańszej opcji. Jak to wychodzi finansowo przy samodzielnym kapsułkowaniu? Generalnie przy max dawce kilku ziół 4x4 wychodzi tych ziół naprawdę dużo.
            • mariano_84 Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 16:12
              Łyżeczka do herbaty ma 5g wiec łatwo obliczyć. Sprawdzone są przeze mnie osobiście rdest, andro, smilax, red root, cat's claw i houttcośtam z 1stchinese i można śmiało zamawiać.
              • wetiver Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 18:06
                Buhner pisze,że andrografis jest bardzo gorzki i dlatego poleca kapsułki.Ale biorąc trzy zioła podstawowe 4x4 kapsułki dziennie,mamy 48 żelatynowych kapsułek dziennie!Tego na dłuższą metę żaden żołądek nie wytrzyma.Napiszcie proszę jak znosicie przyjmowanie tych ziół w proszku.
                • glowa_do_gory Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 18:26
                  andro najlepszy jest w tabletkach. A pozostałe zioła mozna brac mieszając je z sokiem czy wodą... Ale z tego co wiem, ludzie zażywaja zioła kapsułkowane w max ilości i nic sie nie dzieje.
                  • mariano_84 Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 18:39
                    Na początku rzeczywiści andro był gorzki i wykrzywiał gębę. Teraz piję go normalnie bez jakiegokolwiek grymasu i nie robi na mnie żadnego wrażenia.
                    • wetiver Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 19:13
                      Dzięki za podpowiedźsmile
              • babaelka-0 Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 20:45
                Witam!
                Mariano ,to ile gramow ziol ma lyzeczka do herbaty? 5g czy moze 2g?
                Pytam powaznie i prosze o odpowiedz.
                Pozdrawiam
                Elka

• mariano_84 Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 22:32
                  5g.
                  • babaelka-0 Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 22:53
                    No to ladne kwiatki.Dzieki.

Pozdrawiam
                    Elka
                    • weronka52 Re: dawkowanie ziół w proszku 04.02.11, 23:38
                      Płaska łyżeczka to 2g 5 ml
                      • szila2008 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 10:19
                        Według mojej wagi to 2 g smile
                        Ale chyba na wszelki wypadek sprawdzę w aptece żeby rozwiać wątpliwości.
                        • bzyka.bzyklewska Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 12:01
                          Najprościej jest kupić wagę jubilerską do ważenia złota na allegro. Logika podpowiada, że waga ziół zależy od grubości zmielenia czyli miałkości, zawartości wody i gęstości proszku. Generalnie łyżeczka łyżeczce nie równa, ich objętość waha się (przynajmniej w moich a mam kilka kompletów) od 3 ml do 7 ml. Mam wrażanie, że bez wagi ani rusz, a cena niewielka ja mam taką wagę allegro.pl/elektroniczna-waga-jubilerska-120g-0-01g-podswietl-i1425603050.html 20 złotych i problem rozwiązany.
                          Bzyka
                          • gabi-610 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 14:48
                            Dzięki za rady zakupiam własnie wagę. I jeszcze mam pytanie jak reagujecie na leczenie. Z tego co wyczytałam w książce i rdest i cat's claw stefania obniżaja ciśnienie wszystkie stosowane razem i to w duzych ilosciach. Czy jesteście do życia? I pytanko do kobiet cat's claw rdest rozrzedzją krew a któryś z podstawowego protokolu (chyba cat's) obniża progesteron jak u was z miesiaczkowaniem w czasie terapii ziołami? Czy nie macie obfitszych miesiaczek? ja od jakiś 3 lat mam obfite krwawienia (moze to być objaw BB?) i obawiam się, że na tych ziołach dostanę krwotoku.
                            • bzyka.bzyklewska Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 14:58
                              gabi-610 napisała:

> Dzięki za rady zakupiam własnie wagę. I jeszcze mam pytanie jak reagujecie na l
                              > eczenie. Z tego co wyczytałam w książce i rdest i cat's claw stefania obniżaja
                              > ciśnienie wszystkie stosowane razem i to w duzych ilosciach. Czy jesteście do ż
                              > ycia? I pytanko do kobiet cat's claw rdest rozrzedzją krew a któryś z podstawow
                              > ego protokolu (chyba cat's) obniża progesteron jak u was z miesiaczkowaniem w c
                              > zasie terapii ziołami? Czy nie macie obfitszych miesiaczek? ja od jakiś 3 lat m
                              > am obfite krwawienia (moze to być objaw BB?) i obawiam się, że na tych ziołach
                              > dostanę krwotoku.

Ja nie mam praktycznie progesteronu (nieznanej przyczyny problemy hormonalne - łykam go na pęczki). Przy braku progesteronu jest jak po menopauzie - nie ma miesiączek lub 1 dniowe plamienie, cykle bezowulacyjne, osteoporoza itd. W Twoim wypadku zioła powinny zmniejszyć krwawienia.
                              Bzyka
                              • beatrisbwp Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 16:16
                                gabi ja jestem na max dawkach,biore ich nawet wiecej niz zaleca Buhner,cisnienie mam ok,raz na jakis czas sobie je mierze,przed jakim kolwiek leczeniem cisnienie mi skakalo-lekarze nie wiedzieli od czego.w ogole mam w pip objawow!szczegolnie neurologicznych.obecnie na max dawkach jestem zacmiona,zobacze ile dam rade tak pociagnac,dodatkowo chodze na biorezonans,zaczelam pic sok z burakow,pasta Budwig itd.staram sie byc regularna choc nieraz mi to nie wychodzismileco do miesiaczki mam ja mniej bolesa niz przed leczeniem.pozdrawiam
                              • gabi-610 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 16:25
                                A mnie własnie na nadmierne krwawienia lekarze zalecali progesteron.
                                • bzyka.bzyklewska Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 16:55
                                  Może nie progesteron a prolaktynę co?

Bzyka
                                  • gabi-610 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 17:08
                                    progesteron
                                    • bzyka.bzyklewska Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 17:18
                                      Strasznie dziwne, za mało progesteronu to skąpe nieregularne miesiączki.

www.apteo.pl/page/wew_4_sex "gdy poziom progesteronu jest zbyt wysoki...
                                      ...kobieta może mieć trudności z zajściem w ciążę.
                                      Gdy poziom progesteronu jest zbyt niski...
                                      ...może to uniemożliwić zagnieżdżenie się zarodka w śluzówce macicy lub utrzymanie zarodka i rozwój ciąży w macicy (samoistne poronienie). Może również sprzyjać przedwczesnemu porodowi.
                                      Lekarz może zaordynować leki "podtrzymujące" ciążę. Jeśli poziom progesteronu jest za niski w II fazie cyklu, może to powodować nieregularne miesiączki. Lekarz dobiera wtedy preparaty hormonalne."

Przed ciążą łykałam progesteron, w całej ciąży i po ciąży znowu. Nie wiem czy przy zbyt wysokim są większe miesiączki, na 100% przy niskim tak jest.

Bzyka
                                      • gabi-610 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 17:39
                                        Mie mówiono, że zbyt mało progesteronu="niedomaganie" II fazy cyklu=nadmierny rozrost endometrium= silne krwawienie zalecano mi tez spiralę z progesteronem.
                                      • babaelka-0 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 17:49
                                        Witam!

Dzieki Wszystkim za "wagowe" podpowiedzi.Czyli jednak 2g. Wiadomo plus -minus.
                                        Lyzeczka ,lyzeczce nie rowna.

Progesteron ,podaje sie przy obfitych menstruacjach.Najczesciej paniom w okresie przedmenopauzalnym.

Co do wplywu ziol na cisnienie ,u siebie nie odnotowalam.Jestem na max dawkach.

Pozdrawiam
                                        Elka
                                        • bzyka.bzyklewska Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 18:23
                                          Bardzo ciekawe z tym progesteronem, może maja wpływ jeszcze inne hormony? Ja w każdym razie zjadam dufaston jak cukierki od wielu lat i tylko co 3 miesiące robię badania poziomu i I i II fazie.
                                          Bzyka
              • gabi-610 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 23:31
                Z innej beczki. Czy na 1stchineseherbs bywają promocje na koszty wysyłki? Właśnie zamówić chiałam stefanie i coś jeszcze za 58$ i doliczyło mi 31,6$ za przesyłę.
                • mariano_84 Re: dawkowanie ziół w proszku 05.02.11, 23:52
                  Odkąd śledzę ich stronę takowych promocji nie widziałem. Bywają okresy, kiedy są promocje na zioła. Jakoś pod koniec lata podnieśli ceny przesyłek. Były jeszcze większe niż obecnie, poczym troszke obniżyli.
                  • gabi-610 Re: dawkowanie ziół w proszku 06.02.11, 00:00
                    Myślałam że znalazłam tanie zródło zaopatrzenia w zioła.
                    • welwiczia1 Re: dawkowanie ziół w proszku 06.02.11, 16:38
                      Wczoraj po raz pierwszy chciałam zamówić zioła na 1stchineseherbs, a konkretnie proszek Polygonum 2 x po 1 funcie oraz korzeń żeńszenia - proszek - 1 funt
                      Łącznie za zioła miałam zapłacic 61 dolarów.
                      Za przesylkę policzyli mi 45 dolarów!!!!!!!!! Oczywiście zrezygnowałam, bo to dla mnie za dużo.
                      Czy wyżej wymienione zioła można kupić w takiej samej formie (paczki po 1 funt, proszek) w jakimś innym sklepie z bardziej przyzwoitymi kosztami przesyłki??? Prosze o pomoc, jeśli ktoś coś wie.

Poza tym wczoraj na 1stchineseherbs była niby promocja o 20%, jednak jak wpisywałam kod to i tak nic mi nie schodziło sad
    • mariano_84 Re: Protokół Buhnera 06.02.11, 17:02
      Zamawiając na iherbie wydasz przynajmniej jeszcze raz tyle na zioła i przesyłki jak nie wiecej jeżeli chcesz brać zalecane dawki. Najlepiej zamawiać 5,6 opakować i masz spokój na długi czas.
      • welwiczia1 Re: Protokół Buhnera 06.02.11, 19:40
        Zamawiasz po 5-6 opakowań za jednym zamachem?
        Wszyscy wczesniej tu pisali, że paczka nie może przekroczyć 2 kg, bo wtedy jest problem z cłem.

Więc jak to jest? Zamawiałeś w jednej paczce więcej niż 2 kg?
        • gabi-610 Re: Protokół Buhnera 06.02.11, 20:02
          Mnie za 2 funtowe opakowania policzyli ponad 31$ tobie za 3 45$ to znaczy ze za 1 funtowa torebkę doliczją 15$ za przesyłkę. Czy macie jakies tańsze zródło zaopatrzenia w proszek z roślin i w stefanię?
          • rich69 Re: Protokół Buhnera 06.02.11, 21:23
            Wpisujesz na google firme n.p.STARWEST lub PLUM FLOWER przewaznie z tych fim sprzedaja na 1stchinesherb oraz nazwe ziola ktorego potrzebujesz n.p.ELEULEUTHERO ROOT, znajdziesz kilkanascie firm ktore wysylaja do Polski, przecietna cena to 16-20 USD za kilogram.W 1stchinesherb wysylka jest wyjatkowo droga.tu maja podobny wybor:www.kalyx.com/store/proddetail.cfm/ItemID/799171.0/CategoryID/13000.0/SubCatID/2850.0/file.htm , trzeba szukac najbardziej korzystnych cen produktow i kosztow przesylki.
            • 1.teresa Re: Protokół Buhnera 07.02.11, 13:35
              Wypisywałam ostatnio z 1stchinesherb ,to koszty wysyłki za 1 funt 12,50.
              Zamówione zioła 24 stycznia ,dziś przyszły.
              • gabi-610 Re: Protokół Buhnera 07.02.11, 21:14
                Od jakiego zioła z protokołu najlepiej zacząć? I wprowadzać najpierw pierwsze zioło od 3x1 do pełnej dawki czyli zajmie to ok. 1 miesiac potem drugie od 3x1 do 4x4 itd czy też inaczej : pierwsze zioło 3x1 tydziń potem drugie 3x1 potem kolekne 3x1 potem pierwsze 3x2?
    • bzyka.bzyklewska Re: Protokół Buhnera 08.02.11, 12:07
      Mam zamiar dołączyć do leczenia boreliozy leczenie babazji według protokołu Buhnera. Przeczytałam całą książkę 2 razy i ni du du nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
      W jakiej kolejności wprowadzić podstawowe leczenie na borelię zaczynając od dawek 1 tab 3 razy i jak prawidłowo dołączyć leczenie babezji. Zaczynam od:

1.RESERVARTROL (1 caps razy 3 dziennie) po tygodniu dodaję w niskiej dawce następny specyfik
      2.ANDROGRAPHIS ( 1 caps 3 razy dziennie) po tygodniu dodaję w niskiej dawce następny specyfik.
      3.CATS CLAW ( 1 caps 3 razy dziennie) po tygodniu dodaję w niskiej dawce następny specyfik
      4. Smilax ( 1 caps 3 razy dziennie) po tygodniu zwiększam RESERVARTROL

Czy wprowadzam podstawowe zioła w dobrej kolejności?

Gdy uda mi się wejść na pełne dawki to minie 4 miesiące i teraz czy mam tak samo wprowadzać Artemisinin i Red root?
      • babaelka-0 Re: Protokół Buhnera 08.02.11, 16:52
        Witam!

Zastosowalam podobna kolejnosc , wejscie na pelne dawki trwalo 1,5 miesiaca.Tak jakos.
        Bzyka ,ziola stopniowo,ale jak dobra tolerancja to wszystko mozna przyspieszyc.

Pozdrawiam
        Elka
        • babaelka-0 Re: Protokół Buhnera 08.02.11, 17:10
          Red root wlaczylam zaraz po Andrograpis ,zaczelam od 3-4 kropelek doslownie.Nic sie zlego nie dzialo ,to po paru dniach byla pelna dawka.

Pozdrawiam
          Elka
          • welwiczia1 Re: Protokół Buhnera 08.02.11, 21:36
            Hej,
            4 dni temu zamowilam po raz pierwszy ziola na iherb.com. Zaplacilam, jednak nie dostalam od nich zadnego maila potwierdzajacego zamowienie.
            Czy to u nich normalna praktyka?
            Dziekuję za odpowiedz!
            • rich69 Re: Protokół Buhnera 08.02.11, 22:19
              Pierwsze potwierdzenie otrzymujesz zaraz po zakonczeniutransakcji, nastepne po wyslaniu przesylki.
              • mab62 Re: Protokół Buhnera 09.02.11, 10:32
                Jeśli nie dostałaś potwierdzenia zaraz po zapłacie,to coś jest nie tak.Sprawdź czy pobrano,lub zablokowano ci pieniądze na koncie.Bo jeśli nie, to może nie dokonałaś ostatecznego potwierdzenia dokonania zakupu.Mogli mieć też awarię.wszystko możliwe.
                Mnie iherb przysyła maila potwierdzającego zawsze w ciągu godziny.
                Natomiast raz na początku leczenia nie zakończyłam poprawnie zamówienia w polskiej aptece i musiałam to wyjaśniać mailowo.To się zdarza .
                Ale mam nadzieję,że już wszystko ok z twoim zamówieniem i sprawa sie wyjaśniła.
                • welwiczia1 Re: Protokół Buhnera 09.02.11, 11:46
                  Hej,
                  Dziękuję za informacje. Już do nich napisałam i okazalo się, że paczka już wyslana - wszystko jest ok. Z jakiegos powodu mail od nich do mnie nie dotarl.

Dziś chciałabym zamówic po raz pierwszy ziola na www.1stchineseherbs.com/
                  Prosze napiszcie mi po ile paczek 1-funtowych zamawiacie na raz? Po 3, czy 4?
                  Boję się, żeby nie było problemu z cłem.

Pochwalcie się też u kogo ziola dają dobre efekty. Dużo osób wchodzi teraz na takie leczenie, ale szczerze mówiąc malo kto pisze o efektach (oprócz niezastąpionej Glowy_do_gory, Paulito, Bety i Pepefresha). Czyzby tylko te 4 osoby miały poprawe???

• glowa_do_gory Re: Protokół Buhnera 10.02.11, 12:24
                    Ja raczej polecałabym zamówić 3 paczki. Przy 4-rech już mnie kiedyś "zlapali" wink

Co do pisania o efektach - ja nie dziwię się, że ludzie, którzy sie lepiej mają, nie zaglądają na forum. W mojej ponad dwuipółletniej obecności tutaj, dziesiątkach (setkach?) maili wymienianych z ludźmi szukającymi pomocy, pytaniami o efekty leczenia i informacji o ziołach zauważyłam pewną prawidłowośc - chorzy uaktywniają się raczej wtedy, gdy cos sie dzieje niedobrego. Jeżeli leczenie idzie w miarę ok - "siedzą cicho" wink mam wrażenie, że jeśli odswiezyłabym kontakty z ludżmi leczącymi się ziołami, którzy kiedyś pytali mnie o coś, wielu z nich odpowiedziałoby, ze jest lepiej, zioła zadziałały. Wyleczyli się (jest dużo lepiej) i chcą zapomnieć. Ostatnio właśnie spotkalam sie z taka osobą, którą zioła postawily na nogi - od kilku mieisęcy nie miala objawów.

Czemu sie nie dziwię - moja mama dopiero teraz, dwa i pół roku po zdiagnozowaniu choroby, może czytać i dowiadywac się o bb. Wcześniej nie chciała o tym słyszeć - całkowicie zdała sie na mnie. Oczywiście, ogromna zasługa ksiązki (jeszcze raz wielkie dzięki dla mtm i wszystkich którzy przyczynili sie do jej przetłumaczenia i wydania), ale też kwestii "oswojenia"sie z choroba. Moze też (calkowitego) opanowania stanów lękowych. A sa i tacy chorzy, którzy o bb w ogóle nie chcą slyszec, a wchodzić na forum, zeby się "zdołować" tez nie zamierzaja smile
                    • jumal1 Problem z zamówieniem 10.02.11, 19:31
                      Nie wiem czy zamówienie jeszcze do mnie dojdzie.
                      Zioła zakupiłem 19 stycznia 2011 w www.vitanetonline.com. Zapłaciłem poprzez PayPal.
                      Potwierdzenie zapłaty dostałem tylko z PayPal a ze sklepu nie. Na wysłany do sklepu e-mail z pytaniem o status zamówienia również nie otrzymałem odpowiedzi. To moje pierwsze zamówienie i nie wiem co o tym sądzić.
                      • glowa_do_gory Re: Problem z zamówieniem 10.02.11, 20:26
                        Jeszcze nie ma powodu do paniki. Do 4 tyg. jest w normie. Kilkakrotnie zamawiałam z tego sklepu i zawsze było ok. Ale niestety słyszałam równiez o zaginięciach przesyłek z tego sklepu. Mój rekord oczekiwania to 7 tyg. z iherbu smile
                        • szila2008 Re: ilość ziół na raz 11.02.11, 13:01
                          Ile ziół sproszkowanych w pełnej dawce łączycie razem?
                          Przy trzech już czuje jakbym piła błoto.
                          I które ze sobą nie łączyć?
                          • kastom55 Jak się czujecie po Andrographis? 14.02.11, 11:01
                            Pytam bo Tomek bierze zioła od sierpnia, z tym że miał w grudniu przerwę 2- tygodniową i teraz czuje się koszmarnie, nie możemy zwiększyc dawek bo zwala go to z nóg...poza tym po wprowadzeniu Andro ma bóle brzucha, wzdęcia i czuje się jak przysłowiowy przerwany kotsmile
                            zero energii, zero sił, brak apetytu, niemoc totalna... no i ten układ pokarmowy...sama nie wiem co robić, od wczoraj Tomek nie bierze Andro, zobaczymy czy to coś pomoże...
                            Jakie są Wasze doświadczenia? proszę napiszcie , pozdrawiam Kasia
                            • kastom55 Re: Jak się czujecie po Andrographis? 15.02.11, 09:13
                              Ponawiam pytanie: ja czujecie się biorąc Andrographis?
                              Będę wdzięczna za odzew....pozdrawiam Kasia
                              • glowa_do_gory Re: Jak się czujecie po Andrographis? 16.02.11, 13:04
                                W sumie trudne pytanie. wink
                                Ogólnie - jak wiadomo - na andro można być uczulonym. Z drugiej strony - na chłopski rozum - jeśli ktos kiedys brał to zioło i nic wielkiego sie nie działo, to czy alergia może wystąpić przy drugim podejściu ? Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie... Ale nie wydaje mi się...

Faktem jest, że jak moja mama powróciła do andro po dłuższej przerwuie też miała reakcję dużo większa niż za pierwszym razem. Za pierwszym razem po prostu czuła się coiraz lepiej po właczeniu tego zioła. Tym razem - spore pogorszenie, które jednak ustąpiło po kilku dniach (mama nie zmniejszała dawek). Wydaje mi się, że trzeba sie obserwować. Jeśli pogorszenie na andro będą sie utrzymywać ponad tydzień, albo będzie ciągle gorzej to mozna chyba zaryzykować twierdzenie o alergii. Jesli miną - albo będzie lepiej - to jest to reakcja na zioło jakich wiele smile
                          • gabi-610 Re: ilość ziół na raz 15.02.11, 09:18
                            Dołaczam do pytania szili. Czy łaczycie zioła i bierzecie na raz czy odstepach czasowych? jakich?
                            • elka_3004 Re: ilość ziół na raz 15.02.11, 10:04
                              ja biorę tak:rdest,smilax,teasel root razem,póżniej cats claw i andro.
                              • glowa_do_gory Re: ilość ziół na raz 16.02.11, 13:08
                                Mama też bierze wszystkie zioła na raz - z tym, że miesza z wodą zioła po kolei (a nie wszystkie w jednej dawce wody/soku). Jednak widząc spektakularną poprawę u peperfresha, który zażywał zioła w róznych odstępach czasu (opisał to w swoim wątku) widać że z sukcesem można próbować i tak smile
                                • 1.teresa Teasel Rood 17.02.11, 12:53
                                  Czy koś z Was bierze to zioło , zielarnir sprzedają go w Polsce.
                                  Pozdrawiam
    • zib1981 Re: Zeń-szeń,Stephania! 18.02.11, 00:31
      Witam!
      Mam pytanko.Jakie zioła żeń-szenia i stephanii wybrać do nalewki z obecnej oferty 1stChinese(tak zeby było i cenowo i jakosciowo dobrze)?Dzieki.
      • miskaaa11 Zgrubienia na kościach.. 18.02.11, 22:20
        tak jak w tyt ...na kości jednej i drugiej czasem wygląda jak siniak raz niżej raz wyżej... co to może byc i czy lekceważyć to?
        • 1.teresa witamina c 22.02.11, 10:38
          translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.vitaminpharmacy.com/
          czy koś z Was tu kupował
          • magga7 resveratrol 22.02.11, 16:36
            Proszę o pomoc dot. zakupu. Chcę zamówić resveratrol jak w linku poniżej. Wg opisu na opakowaniu 1 kaps. powinna mieć 2g...czy dobrze myślę? www.iherb.com/Paradise-Herbs-Resveratrol-180-Veggie-Caps/12741?at=0
            Pozdrawiam
            • gabi-610 Grzyb przy ziołach czy to możliwe 27.02.11, 23:33
              MUsiałam zrezygnowac z abx bo dopadł mnie po pary tyg grzyb. Zrobiłam przerwę. Zaledwie 2 tyg temu zaczełam brać zoła na razie reservatrol 3x1g i żeń szeń 3x1 nalewka z czarnego orzecha 2x20 kropli i dziś znów zielony język klucie w brzuchu wzdęcie i inne jak przy abx. Czy to możliwe że grzyb przy ziołach? Sprawdziłam i reservatrol działa przeciwgrzybiczo. Więc jak to jest u mnie? Nijak się nie moge leczyć?
              • miskaaa11 zioła 27.02.11, 23:59
                zioła leczą grzyba..możesz mieć herxy, a nie musisz ich mieć i nikt tego nie wie ani Ci nie napisze bo sami nie wiemy ja z takiego samego powodu zrezygnowałam ale leczyłam się dużoooo dłużej i grzyba mam do dziś jestem na 5m ziół mimo diety i ziół mam grzyba ciężko z tego wyjść zastanawia mnie to jakie objawy mam od grzyba, a jakie od bb..
                Nie wiem czy wyjście z candidy jest w ogóle wykonalnesad
                • rich69 Re: resveratrol 28.02.11, 12:30
                  Reseveratrol z Paradaise Herb zawiera ekstrakt korzenia 20:1, ktory rowna sie 2000 mg calego korzenia, czyli zuzyto 2000 mg calego korzenia aby otrzymac 20:1 ekstraktu.Kapsulka nie bedzie wazyla 2 g, bo to jest ekstrakt plus wypelniacze.
                  • magga7 Re: resveratrol 28.02.11, 17:45
                    Ile zatem kapsułek tego resveratrolu co wyżej powinnam łykać zakładając że chcę brać pełną dawkę jaką poleca Buhner?
                    • rich69 Re: resveratrol 01.03.11, 10:24
                      Trzy lub cztery kapsulki, wlasciwie to ten produkt poleca Buhner www.iherb.com/Source-Naturals-Resveratrol-60-Tablets/23383?at=0
                      najlepiej dziala rowniez na mnie.
                      • jumal1 Re: resveratrol 01.03.11, 10:59
                        Akurat taki kupiłem i wczoraj zacząłem zażywać.
                        • jumal1 kod: JUM643 01.03.11, 11:01
                          Wpisując kod JUM643 przy zamówieniu w sklepie iherb można uzyskać zniżkę $5.
                        • 1.teresa Re: resveratrol 01.03.11, 11:59
                          Do jumal1
                          daj znać po miesiącu jak po tych tabletkach będziesz się czuła bo niektórzy po resveratorze w tabletkach mieli kłopoty z żołądkiem
                          • jumal1 Re: resveratrol 01.03.11, 20:20
                            Mam nadzieję, że będę się czuł dobrze. O konkretach napiszę za miesiąc.
    • zib1981 Re: Red root, Stephania! 01.03.11, 18:15
      Witam.
      Wie ktoś jak długo stosować nalewki z powyzszych zioł.Czy tak samo jak zeń-szeń przez max rok jak pisze Buhner w książce,czy są inne zalecenia ?Dzięki.
      • szila2008 Re: Resveratol 01.03.11, 20:34
        Ale ten resve jest w mniejszej dawce więc ile go bierzecie?
    • zib1981 Re: Rdest! 08.03.11, 23:17
      Witam!

Mam do odsprzedania 1 funtowa paczkę rdestu japońskiego(oryginalnie zapakowane) w formie pociętej do robienia odwarow.Zainteresowanych proszę o kontakt na zib1981@interia.pl
      • gabi-610 Re: Rdest! 08.03.11, 23:40
        Chciałam własnie zamówić stephanie 1 funt wyskoczyło mi 27 dolców za przesyłkę!!! Miesiac temu płąciłam 13USD za przesyłkę! Może macie inne zródło zaopatrzenia w stefanię?
        • mariano_84 Re: Rdest! 09.03.11, 00:02
          Musi być jakiś błąd w ich systemie. Napisz do nich. 1 pound powinien kosztować 12.50$.
          • magga7 do Rich69 10.03.11, 16:15
            Napisałeś że stosujesz ten eratrol: www.iherb.com/Source-Naturals-Resveratrol-60-Tablets/23383?at=0
            Możesz powiedzieć ile kapsułek bierzesz? bo tam jest jednak mała dawka w jednej kapsułce.
            Czy łykasz też cats claw? Jak tak to proszę napisz z jakiej firmy.
            pozdrawiam
            • rich69 Re: do Rich69 10.03.11, 18:53
              Reservatrol Source Natural,bralem 3 tab X 3 dziennie oraz 2 X dziennie wywar z suszu Rdesta Japonskiego.Od niedawna biore rano i wieczorem wywar a w srodku dnia w pracy 5 tab Resveratrolu.Wedlug moich odczuc, jest to dla mnie najlepszy palan.Co nie znaczy ze to najlepszy sposob.Buhner na Borelioze poleca brac do 4 X dziennie.
              • koala101-0 nudności 10.03.11, 19:32
                odkąd zaczęłam brać 3 zioła na raz (na razie po 1-2 g) mam mdłości i nie czuję się njlepiej. może dlatego, że jeszcze nie zrezygnowałam z abx? Chyba nawet cats clow dało mi najbardziej popalić. Raz nawet ".pohaftowałam"...
                • jumal1 Zamawianie ziół 12.03.11, 09:54
                  Mam pytanie odnośnie zamawiania ziół. Wczoraj zamówiłem małe ilości ziół w trzech sklepach:
                  1. www.1stchineseherbs.com
                  2. www.vitanetonline.com
                  3. www.iherb.com
                  E-maila potwierdzającego zamówienie wraz z informacją o wysyłce otrzymałem tylko z i'herb.
                  Nie wiem czy dwa pozostałe sklepy nie informują o tym, czy jest inna przyczyna. Na wysłanego e-maila z pytaniem do sklepu na razie nie mam odpowiedzi.
                  • maleoobeauty Re: Zamawianie ziół 12.03.11, 12:00
                    heyki. Ja troszkę z innej beczki. Czy ktoś kojarzy taki preparat jak MUMIO?? Wyczytałem, że jest bardzo dobry m.in. na boreliozę (postać stawowa). Stosował ktoś. Jakie efekty??
                    Z góry dzieki za odp. smile
                    • jumal1 Re: Zamawianie ziół 12.03.11, 13:40
                      Kiedyś to stosowałem ale krótko, bez rewelacji.
                  • mariano_84 Re: Zamawianie ziół 12.03.11, 16:01
                    jumal1 1stchineseherbs ci nie odpisze bo w sobotę nie pracują i nie ściągną pieniędzy. Zanim dostaniesz @ z potwierdzeniem wysyłki i nr do śledzenia minie parę dni. Tak w Poniedziałek, Wtorek powinni napisać, żę wysyłają.
                    • jumal1 Re: Zamawianie ziół 12.03.11, 18:41
                      mariano_84 dziękuję za informację.
                      • rich69 Re:rdest w Lodzi 13.03.11, 17:58
                        mwww.sklep.arkadia-zdrowia.com.pl/produktopis/1/32/355/ moze komus sie przydac.
    • zib1981 Re:Pytanie! 18.03.11, 10:57
      Kupiłem stephanie i żeń szeń w formie pocietej z firmy Nuherb.Wczesniej robiłem nalewki z proszku z firmy Plum Flower.Czy ktoś próbował tych ziół z obu firm?Zastanawia mnie dlaczego nelewki są tak różnne od siebie.Z Plum nalewka ze stephanii była czarna,a zeń szeń był złotego koloru.Z Nuherb stephania i żeń szeń są blado żołte.Zastanawia mnie dlaczego tak jest,czy cos jest nie tak z tymi ziołami.Proszę o odp. bardziej doświadczonych.
      • koala101-0 dawkowanie 20.03.11, 19:57
        ważę 55 kg. więc wystarczy mi nie 8 a 6 gram dziennie. Zastanawia mnie dlaczego dawkowanie Buhner rozkłada aż na 4 razy dziennie. (Może ukł. pokarmowy nie zdzierżyłby tyle gram na raz?) ale abx braliśmy 2 x dziebbie w dużej dawce a nie 4 razy po mniejszej. Nie wiem czy 2 g 3 razy dziennie to dobre rozwiązanie czy tego nie zamienić na 3 gramy 2 razy dziennie. Jak myślicie?
        • jumal1 Re: dawkowanie 21.03.11, 08:09
          Też się nad tym zastanawiam, może wypróbuję to napiszę jakie są efekty. Na razie nie doszedłem jeszcze do pełnej dawki. Na któreś zioło chyba jestem uczulony (wysypka na przedramionach). Sprawdzam na które.
          • gabi-610 Re: dawkowanie 24.03.11, 11:00
            Jakie dawki ziół przyjmujecie? Jesli Buhner zaleca preparaty standaryzowane w dawce np Resveratrol 4tabletki 400mg reservatrolu+100mg pociętego zioła to ile gramów "powder" przyjmujecie w zamian? Ja przyjmuje na razie tylko resveratrol w postaci proszku doszłam do 2godpowiednik wagowy 2tabletek ale czy to rzeczywiscie ta sama dawka substancji o które mi chodzi? Andro zamierzam przyjmowac w tabletach ale już do mnie jedzie cats claw w proszku i stephania zamierzm zamówic sansaparilla i red root w proszku z 1stchineseerbs i nie wiem jakie dawki proszku przyjmować. Czy Buhner cos o tym pisze? jakie max dawki stosujecie?
            • babaelka-0 Re: dawkowanie 24.03.11, 11:54
              Witam!

Sarsaprille ,takie dawki jak Resveratrol i Andro. Czyli do 4 razy dziennie 3-4 tabletki.
              Cast claw ,to najlepiej wyczuc i ustalic dawke "pod siebie"
              Co do kapsulek ,to nie pomoge.Wszystko mam w proszku.
              Z Red rood trzeba zrobic nalewke. Stefania tez najwygodniejsza w formie nalewki,ale mozna gotowac.

Pozdrawiam
              Elka
              • gabi-610 Re: dawkowanie 24.03.11, 22:16
                To po ile gram proszków bierzesz jako dawkę maksymalną odpowiednik 4kapsułek/tabletek zalcanych przez buhnera? Jak zrobić te nalewki ze stefanii i red root? Stefanie już mam i mogę już zrobić i ile tego brać?
                • miroslaw111 Re: dawkowanie 14.12.14, 00:45
                  resveratrol , smak gorszy od piłonu , jakbym zjadał spalony tytoń z popielniczki ...

czy to może wywołać jakieś herxy , narazie biorę 2 tabletki po 100mb dziennie i czuję jakby zamdlenie ..

ale ze względy na to że muszę mieć stabilny stan omijam leki /zioła powodujące dysfunkcje ..

czy te z ioła Buhnera na wszystkich działają ? na mnie bo cats claw 500mg czy to 1,2 3 tabletki dziennie nic nie czuję, za to pau Darco 2tabletki wyrażnie czuć objawy spadku grzyba

resveratrol wychodzi też bardzo drogo ja za 30 kapsułek w promocji płaciłem 40zł
                  • sayitnow Re: dawkowanie 14.12.14, 18:46
                    tak, ja miałam na nam bardzo silne reakcje
            • only_simon35 Re: dawkowanie 28.05.12, 12:45
              wszystko zależy od tego jaki to jest "powder". Ciężko jest zestawić koncentrat (np 20:1) z powder (1:1). Nie mówię ze trzeba brac 20 razy więcej aby to samo uzyskać ale .... Z 1chinese tek ekstrakty maja 5:1 więc niby 4 razy słabsze.

Zwracam na to uwage gdyż ciężko mówić ze jest sie na protokole buhnera biorąc np 4 razy słabsze dawki. No sami powiedzcie co uważacie.
              • only_simon35 Re: dawkowanie 28.05.12, 12:47
                ale za to stephanię zaleca 1:1 więc tutaj nie ma takich wątpliwości smile
            • only_simon35 Re: dawkowanie 28.05.12, 12:58
              gabi-610 napisała:

> Jakie dawki ziół przyjmujecie? Jesli Buhner zaleca preparaty standaryzowane w d
              > awce np Resveratrol 4tabletki 400mg reservatrolu+100mg pociętego zioła to ile g
              > ramów "powder" przyjmujecie w zamian? Ja przyjmuje na razie tylko resveratrol w
              > postaci proszku doszłam do 2godpowiednik wagowy 2tabletek ale czy to rzeczywis
              > cie ta sama dawka substancji o które mi chodzi? Andro zamierzam przyjmowac w ta
              > bletach ale już do mnie jedzie cats claw w proszku i stephania zamierzm zamówic
              > sansaparilla i red root w proszku z 1stchineseerbs i nie wiem jakie dawki pros
              > zku przyjmować. Czy Buhner cos o tym pisze? jakie max dawki stosujecie?

Uważam ze ten wątek jest bardzo ważny a nie został jasno okeślony.

Wszystko zależy od tego jaki to jest "powder". Ciężko jest zestawić koncentrat (np 20:1 jak w przypadku Andrografisu lub Polygonum Cuspidatum) z powder (1:1). Nie mówię ze trzeba brac 20 razy więcej aby to samo uzyskać ale ... . Z 1chinese tek ekstrakty maja 5:1 więc niby 4 razy słabsze.

Zwracam na to uwage gdyż ciężko mówić ze jest sie na protokole Buhnera biorąc np 4 razy słabsze dawki. A jak wy uważacie.

Ale w przypadku np stefanii Buhner zaleca 1:1 więc tu nie ma dylematu
    • miskaaa11 bartonella 26.03.11, 00:20
      Co bierzecie na bartonelle?
      od jakiegoś czasu zaczęły mi się pojawiać ogromne pryszcze na dekoldzie plecach a nawet czole itd;/ nigdy nie miałam tendencji do czegoś takiego zawsze gładka skóra idealna a teraz koszmar jakiś najgorsze jest to ,że to nie sa takie zwykłe pryszcze sa duże czerwone i bolą są nawet bardzo duże i mam już kilka blizn po niektórych coś bardzo dziwnego..

Czy miał kto z was podobny problem?
      • rich69 Re: bartonella 26.03.11, 16:40
        Nastepuje oczyszczanie organizmu poprzez skore, lewatywy powinny pomoc.
        • gabi-610 Re: bartonella 08.04.11, 21:51
          Rozumiem, że z braku androgtafiksu 400mg
          www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-400-mg-120-Tablets/1530?at=0
          można go zastąpić tym
          www.iherb.com/Planetary-Herbals-Andrographis-Respiratory-Wellness-945-mg-120-Tablets/28204?at=0
          tylko połową dawki?
          Jak myślicie?
          • rich69 Re: bartonella 10.04.11, 16:02
            Raczej nie, w skladzie tego Andrographis-Respiratory jest duzo innych ziol, a malo Andrographis.
            • gabi-610 Andrographis 10.04.11, 23:42
              A wiadomo ile czego jest w andro-respiratory? Generalnie dawka jest 945 mg na tabletkę podczas gdy swykłego andro 400mg może w tym respiratory jest reż 400mg andro+545 innych czyli razem 945. Jaka się tego dowiedzieć macie pomysł?
              • agucha168 abx i zioła 16.04.11, 00:39
                Hej.Jestem na abx ponad 1,5 roku, ogólnie zdecydowanie lepiej, jedyny objaw, to przeskakiwanie w kolanie (tylko z rana) .Do swojego menu abx-owego chce dołączyć rdest, na początek, ale zastanawiam się czy powinnam zachować przerwę pomiędzy antybiotykami a ziołami, i ewentualnie jaką.Ciekawi mnie tez jak to upchać w i tak napiętym dziennym planie.Czy zioła można zażywać z innymi suplementami typu, vitaminy, essentiale forte, glukozamina, candida clear???
                Druga sprawa to polecane przez Buhnera zestaw przeciwgrzybiczny-kwas kaprykowy, formuła SF722,kapryl,czy ktos wie w jakich dawkach to przyjmować???
                • miskaaa11 Re: abx i zioła 16.04.11, 12:20
                  masz dzieś link do tego kwasu?
                  • agucha168 Re: abx i zioła 16.04.11, 15:39
                    teraz lecę do pracy, wieczorem postaram się znaleźć i dołączyć
                    • agucha168 Re: abx i zioła 16.04.11, 23:13
                      to jest link do kwasu kaprylowego
                      cgi.ebay.co.uk/CAPRYLIC-ACID-Healthy-Digestion-600-mg-100-Gels-/250750563722?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item3a61e5f58a
                      na opakowaniu napisane jest żeby brać 1 kapsułkę 2 razy dziennie z posiłkiem.
                      Co do samego Kaprylu, na opakowaniu jest informacja-2-3 kapsułki 2razy dziennie, wraz z posiłkiem.Formuła SF-22- od 3-5 kapsułek 3 razy dziennie, tylko czy tak rzeczywiście stosować.
                      A co z przerwami między antybiotykami, ziołami, i teraz tymi suplementami????
                      wiem, że się powtarzam, ale nikt mi nie odpowiedział na to pytanie
                      • rich69 Re: kwas aprylowy 17.04.11, 19:02
                        Kwas aprylowy naturalne wystepuje w duzych ilosciach w oleju kokosowym.Kwas ten ma wlasciwosci przeciwpasoztynicze, przeciwbakterykne oraz przeciw wirusowe.Kilka lyzek dziennie oleju kokosowego moze zastapic kilka kapsulek formuly SF-22.
                        • agucha168 Re: kwas aprylowy 17.04.11, 22:33
                          Dzięki rich69.
                          Liczyłam na Twoją wypowiedź, bo widziałam,że udzielałeś się na ten temat na forum candidy.Na razie póki mam formule722, wykorzystam ja, a potem wg Twoich zaleceń kupie olej kokosowy.Ale napisz mi proszę co z tymi odstępami czasowymi pomiędzy innymi suplementami i antybiotykami???
                          • rich69 Re: kwas aprylowy 18.04.11, 11:17
                            Olej kokosowy traktuj jak inne pozywienie. Jeszcze jedno chcialbym Ci zasugerowc, jezeli masz mozliwosc kupienia masla wiejskiego to warto zrobic Gee czyli klarowane maslo. Obydwa tluszcze spozywasz razem, w organizmie tworzy sie kwas CLA czyli sprzezony kwas linolowy, daje energie, niszczy wirusy, bakterie, grzyby, wplywa korzystnie na system odpornosciowy i na cere.Gee jest fanastycznym naturalnym kremem natluszczajacym, z dodatkiem olejkow zapachowych idealnym srodkiem do masazu calego ciala.
                            • rich69 Re: kwas aprylowy,CLA 18.04.11, 11:35
                              Tu jest link do CLA:pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_rumenowy ,chcialbym nadmienic aby nie isc na skroty i zazywac gotowy CLA w kapsulkach ktory jest preparatem z najtanszych olejow, w Gee rowniez inne bardzo wazne kwasy wystepuja naturalnie.Gee (gii) mozna rowniez kupic w Kuchniach Swiata i niektorych sklepach Zdrowa Zywnosc, lepszy i tanszy wlasny, idealny tluszcz do smazenia wszystkiego.
                              • agucha168 Re: kwas aprylowy,CLA 18.04.11, 23:06
                                Dzięki serdeczne rich69.
                                na pewno skorzystam z Gee smile
                                A tak na marginesie, napisałam wiadomość do Stephena Buhner z zapytaniem, w jakich dawkach przyjmować specyfiki polecane przez niego na candidę i czy wymagany jest jakiś odstęp czasowy (ewentualnie jaki) pomiedzy nimi a antybiotykami, i dzisiaj dostałam odpowiedź, cytuję:
                                Just take it anytime. You do not need to have space between antibiotics and
                                capryl.There should be directions for how many to take on the bottle.
                                Normal dosage is 2000mg daily.Most capsules are about 200 mg, so you would take 6 per day. Half in the morning, half in the evening.
    • zib1981 Re: Artemisin. 16.04.11, 20:58
      Ktory konkretnie artemisin polecacie na iherb.Czy dawka jaką Buhner poleca czyli 3*100mg przez 30-40 dni wystarczy w leczeniu babezji, czy trzeba takie cykle powtarzać co jakiś czas? Czy on działa wg Was .Jakie jeszcze zioła stosujecie typowo na babezje oprocz artemisinu?Proszę o odp. leczących babezje ziołami.
    • zib1981 Re: Artemisin. 20.04.11, 23:17
      Moze jednak ktos leczył babezjoze i sie wypowie?
      • glowa_do_gory Re: Artemisin. 21.04.11, 12:25
        Polecam wątek "koinfekcje - metody naturalne" na forum. Cały schemat leczenia koinfekcji za pomocą ziół jest tam dokładnie opisany.

Na początej obok artemisii radzę zaopatrzyć się w korzeń omanu ( dostępny w polskich sklepach ziołowych) i zażywać zmielony do 6 g dziennie.
      • ter69 resveratrol 20:1 21.04.11, 12:35
        Potrzebuję pomocy w ustaleniu dawkowania resveretrolu, który wydaje mi się , jest mocniejszy niż polecany przez Buhnera.
        Na opakowaniu są informacje: 20:1 concentrated potency.
        Polygonum cuspidatum root extract 20:1 100 mg (eguivalent to 2000 mg whole root).
        15% resveratrol ( naturally occuring) 15mg.
        Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?
        • tosho Re: Buhner 16.05.11, 13:29
          Zaczynam drugie podejście do ziółek Buhnera. Mam sproszkowany andrographis paniculata, rdest japoński i cat's claw.
          Czy mógłby mi ktoś pomóc i powiedzieć w jaki sposób zrobić odwar z rdestu? Ile wziąć gramów rdestu, ile wody i jak długo gotować? Czy odwar przygotowuje się świeżo na każdą porcję czy można od razu na cały dzień? Dziękuję.
          Czy z andrographis również można zrobić odwar?
          • 1.teresa Re: tycie 16.05.11, 13:35
            Jestem na ziołach od listopada i mam kłopoty z tyciem ,
            od listopada "przybyło" mnie 5 kg to duzo jak na mój wzrost.
          • dx771 Re: Buhner 16.05.11, 13:45
            ANDROGRAFIS:

Tosho, Buhner bardziej poleca od proszku tabletki z standaryzowaną zawartością (andrographis).

Proszek andrografisu pakowałem do kapsułek skrobiowych.

Odwaru z andrografisu - nie przełkniesz.

RDEST:

Jak robiłem odwar z rdestu na cały dzień - po kilku godzinach delikatnie zlewałem bez osadu.

Niektórzy pakowali proszek i do filtra po kawie i spinali zszywaczem a następnie robili odwar - odwar bez filtra wydawał mi się był jednak mocniejszy.

Można też proszek pakować w kapsułki skrobiowe (w nr "6" wchodzi 1 g proszku.)
            • tosho Re: Buhner 16.05.11, 13:53
              DX-ie - a w ilu dawkach ten odwar rdestu?
              • tosho Re: Buhner 16.05.11, 13:55
                Wybrałem andrographis sproszkowany, bo andrographis w tabletkach niestety drogo wychodzi.
                • dx771 Re: Buhner 16.05.11, 16:09
                  Tosho, bierzemy tak jak zaleca Buhner 4 x na dobę.
          • 94abc94 Re: Buhner 16.05.11, 16:21
            Buhner nie zaleca spożycia rdestu japońskiego w postaci roztworów lecz spożycie w formie sproszkowanej (zmielenie w młynku do ziaren) [1,2]. Można też zauważyć że jeden z najważniejszych aktywnych składników rdestu resveratrol bardzo słabo rozpuszcza się w wodzie (0.03 g/L) [3] więc będzie go bardzo mało w naparach lub odwarach. Dodatkowo jest jeszcze problem z biodostępnością resveratrolu ponieważ jest on bardzo szybko metabolizowany w jelitach i wątrobie [4]. Dlatego niektórzy zalecają żucie korzenia lub proszku aby dostarczyć resveratrol podjęzykowo bezpośrednio do krwioobiegu (sugestie te opierają się głównie na pracy [5] – jednak jest to sprawa dyskusyjna). Zwięzłe podsumowanie tego problemu można znaleźć w Wikipedii [6] z zastrzeżeniem dyskusyjności wniosków.

Ja myślę, że dokładne przeżucie proszku przed jego połknięciem nie zaszkodzi, a może dodatkowo zwiększyć ilość przyjętego resveratrolu jeśli powyższa hipoteza jest prawdziwa. Buhner proponuje też bezpośrednie spożywanie kawałka korzenia w rozmiarze palca wskazującego dziennie [1] (co wiąże się oczywiście z jego wstępnym przeżuciem).

[1] planetthrive.com/2008/09/knotweed-preparation/
            [2] planetthrive.com/2010/09/wild-harvesting-japanese-knotweed/
            [3] en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol
            [4] Walle T, Hsieh F, DeLegge MH, Oatis JE, Walle UK (December 2004). "High absorption but very low bioavailability of oral resveratrol in humans". Drug Metabolism and Disposition 32 (12): 1377–82. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15333514
            [5 ]Asensi M, Medina I, Ortega A, et al. (August 2002). "Inhibition of cancer growth by resveratrol is related to its low bioavailability". Free Radical Biology & Medicine 33 (3): 387–98
            [6] en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol#Pharmacokinetics
            • ter69 Re: Buhner 16.05.11, 23:07
              A nalewka z rdestu może być?
              • 94abc94 Re: Buhner 17.05.11, 07:41
                Buhner pisze [1]: “I don’t like tinctured for knotweed unless it is unavoidable because I think the body is better able to choose from the whole plant what it needs and a tincture does leave some things out. (nie polecam alkoholowych ekstraktów dla rdestu chyba, że jest to konieczne ponieważ myślę, że organizm łatwiej może wybrać z nieprzetworzonej rośliny to co potrzebuje a nalewki pewnych składników nie zawierają)”

Nie jest to więc zakaz ale raczej zalecenie. Rozpuszczalność resveratrolu w etanolu jest bardzo wysoka 50g/L [2] czyli ok. 1700 razy więcej resveratrolu może teoretycznie być w jednostce objętości nalewki w niż odwaru (objętość kropli to 0,05ml – czyli 1 kropla nalewki odpowiada około pół szklanki odwaru (100ml) pod względem maksymalnej możliwej zawartości resveratrolu. Oczywiście podaję wartości maksymalne – rzeczywiste będą mniejsze.

W Internecie można znaleźć dużo produktów z rdestu w postaci nalewki więc ja myślę, że jest to forma dopuszczalna. Myślę też, że odwary również mają swoją unikalną wartość* – jednak w przypadku odwarów moim zdaniem można by dodatkowo spożywać suche ekstrakty resveratrolu z rdestu w postaci tabletek. Ostatnio bardzo ekspansywny jest marketing mikronizowanego resveratrolu o ponoć większej biodostępności – jednak nigdzie nie widziałem materiałów niezależnych od producentów pokazujących wymierne korzyści takiej formy nad zwykłym ekstraktem.

*BTW. Na przykład dla rozmarynu, dla którego nie zaleca się odwarów pokazano, że jedynie odwary są silnymi inhibitorami konwertazy angiotensyny (90% [3]). Inhibitory konwertazy angiotensyny są stosowane do leczenia nadciśnienia ale obecnie trwają badania nad ich wykorzystaniem w leczeniu stwardnienia rozsianego a protokół Marshalla na boreliozę wykorzystuje też lek o podobnym działaniu.

[1] planetthrive.com/2008/09/knotweed-preparation/
                [2] en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol
                [3] Kwon YI, Vattem DA, Shetty K. “Evaluation of clonal herbs of Lamiaceae species for management of diabetes and hypertension.” www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16500886
            • tosho Re: Buhner 17.05.11, 17:10
              Dzięki, 94abc94 i Dx. Wczoraj zrobiłem odwar z 1 lekko kopiastej łyżki rdestu i wypiłem później w 4 dawkach w ciągu dnia. Dzisiaj wziąłem 2 płaskie mini łyżeczki (mniejsze od tych od herbaty) rdestu w formie proszku i tyle samo cat's claw. W smaku jest to obrzydliwe po prostusmile Porównałem na oko, że taka 1 płaska mini-łyżeczka to właśnie około 1 kapsułka rozmiaru "OO" z zawartością proszku.
              Ale ogólnie jest reakcja - dzisiaj boli mnie głowa (tak samo jak kiedyś przy bactrimie czy tinidazolu). Jeśli to wybijanie bakterii to tylko się cieszyć.

Jeszcze takie pytanie - wykonujecie badania kontrolne w trakcie brania ziół? Wątroba itp.
              • maleoobeauty Re: Buhner 17.05.11, 17:27
                Tosho fajnie czytac takie wpisy. To Twoje drugie podejscie do ziół?? Życzę Ci tego, żeby tym razem wszystko szło w dobrym kierunku smile . Jesli chodzi o badania ja będę wykonywać co miesiąc wątrobę, morfologie i może nerki. Jeśli wszystko będzie OK to z czasem będzie trzeba się badać coraz rzadziej smile
                • maleoobeauty Re: Buhner 17.05.11, 17:28
                  Wydaje mi się, że zioło Szczeć i rdest może być tym kluczowym w walce z bb smile
              • dx771 Re: Buhner 17.05.11, 18:09
                tosho napisał:

> Dzięki, 94abc94 i Dx. Wczoraj zrobiłem odwar z 1 lekko kopiastej łyżki rdestu i
                > wypiłem później w 4 dawkach w ciągu dnia. Dzisiaj wziąłem 2 płaskie mini łyżec
                > zki (mniejsze od tych od herbaty) rdestu w formie proszku i tyle samo cat's cla
                > w. W smaku jest to obrzydliwe po prostusmile Porównałem na oko, że taka 1 płaska m
                > ini-łyżeczka to właśnie około 1 kapsułka rozmiaru "OO" z zawartością proszku.
                > Ale ogólnie jest reakcja - dzisiaj boli mnie głowa (tak samo jak kiedyś przy ba
                > ctrimie czy tinidazolu). Jeśli to wybijanie bakterii to tylko się cieszyć.
                >
                > Jeszcze takie pytanie - wykonujecie badania kontrolne w trakcie brania ziół? Wą
                > troba itp.

Chyba lepiej zapakować proszek w kasułki opłatkowe bo proszek "brany na żywca" szybko zacznie Ciebie zamulać (tak mi się wydaje). Choć to troche roboty jest skoro w kaps. wchodzi ok. 1 gram, a bierze się kilka gram każdego zioła
                • tosho Re: Buhner 17.05.11, 18:17
                  Mariano mi mówił, że popija proszek wodą i jest ok, ponoć można się przyzwyczaić.
                  Maleoobeauty - tak, drugie podejście. Również życzę Ci sukcesu.
                  • ter69 Re: Buhner 18.05.11, 13:46
                    Mam pytanie: Czy , gdy robię nalewkę np. z proszku lub korzenia Stefanii, to muszę po jakimś czasie ją zlać i wyrzucić ten proszek lub korzeń, czy można je trzymać razem w nieskończoność, tzn korzeń zanurzony w nalewce aż do zużycia nalewki?
                  • utleniony Re: Buhner 19.05.11, 23:02
                    Tosho, gdzie kupiłeś andrographis w proszku? Zastanawiałem się ad tym 1stchinesseherbs, ale przesyłka wychodzi drogo.
                    Znalazłem ostatnio tutaj: maxnature.stores.yahoo.net/chlizihepoto.html , jest tańszy, a i przesyłka kosztuje dużo mniej. Czy to jest dobry andrographis?
                    Pozdrowienia smile
                    • utleniony Re: Buhner 19.05.11, 23:06
                      Pomyliłem linka. Tutaj jest właściwy - maxnature.stores.yahoo.net/chxinlihepop.html
    • bzyka.bzyklewska Re: Protokół Buhnera 20.05.11, 12:54
      Cześć,
      Jestem już blisko 3 miesiąc na pełnych dawkach 3x4 każdego zioła - zastanawiam się czy powinnam dodać czwartą dawkę na 2 miesiące jak pisze Buhner. Ważę nie całe 60 kg i trochę boję się przedobrzenia. Generalnie planuję być na dawkach 3x4 przez 12 miesięcy. Jak uważacie?

Bzyka
      • tosho Re: Protokół Buhnera 20.05.11, 15:23
        Utleniony - kupiłem z 1stchineseherbs.

Chyba mam reakcję na zioła, nic innego poza ziołami nie dodawałem.
        Tak jak pisałem w poniedziałek zacząłem rdest, we wtorek dorzuciłem cat's claw (we wtorek ból głowy na kilka godzin), w środę nic się nie działo, w czwartek duże pogorszenie - spałem prawie cały dzień, do tego utrata humoru i nieprzyjemne uczucie zmieszania, piątek, czyli dzisiaj - odrobinę lepiej, ale nadal dołek.
    • zib1981 Re:Pau d'arco. 25.05.11, 20:11
      Witam.
      Czy macie jakies doświadczenie z tym ziółkiem?Chciałem je dołączyć do protokołu.Jak stosowaliście nalewka czy proszek ,bo rozne są opinie.Co najlepiej działa?W jakich dawkach i skąd zamawiacie?Czy ten z iherb jest(raintree) jest godny polecenia?Proszę o opinie na temat tego ziółka.
      Pozdrawiam.
      • 1.teresa resveratrol 28.06.11, 19:27
        Czy ktoś kupował resveratrol z tej firmy i ile kosztuje przesyłka
        vitanetonline.com/description/SN2092/vitamins/Resveratrol-100mg/
        • maleoobeauty Re: resveratrol 28.06.11, 19:52
          Popatrz tutaj: www.1stchineseherbs.com/
          • 1.teresa Re: resveratrol 29.06.11, 13:37
            szukam w kapsułkach
            • rich69 Re: resveratrol 29.06.11, 13:55
              Source Natural ma najlepszy resveratrol, zawiera on standaryzowany ekstrakt 8% 1g oraz sproszkowany korzen rdestu japonskiego. Polecany przez Buhnera.Ja przynajmniej bardzo sobie chwale.
              • 1.teresa Re: resveratrol 29.06.11, 19:39
                może zle szukam ale w kapsułkach mają tylko z wina a tabletki źle toleruje mój. żołądek .
                • rich69 Re: resveratrol 29.06.11, 22:00
                  Tu masz w kapsulkach z dobra cena i rowniez polecana przez Buhnera:www.iherb.com/Paradise-Herbs-Resveratrol-180-Veggie-Caps/12741?at=0&x=
                  • 1.teresa chrom 30.06.11, 00:01
                    ttp://www.iherb.com/Supplement-Training-Systems-Chrominum-Picolinate-200-120-Tablets/37657?at=0&x=1
                    czy ktos to kupował
                    • 1.teresa red rood 30.06.11, 12:14
                      www.woodlandessence.com/herbal.htm
                      czy kupowaliście tu
    • bzyka.bzyklewska Re: Red root i Bonsest 09.07.11, 18:00
      Po ile mg dziennie trzeba przyjmować Boneset i Red Roota? W książce Buhnera znalazłam tylko info o kroplach.

Chcę kupić:
      www.iherb.com/Solaray-Red-Root-Jersey-Tea-420-mg-100-Easy-To-Swallow-Capsules/23513?at=0
      www.herbosophy.com.au/Boneset.html
      • canary Re: Red root i Bonsest 10.07.11, 17:54
        Ja osobiscie robie sobie herbatke i pije ja na zimno w ciagu dnia, ok 2 - 3 lyzek stolowych ziola na na ok litrowy dzbanek wody.

Boneset zakupiony tutaj: www.pacificbotanicals.com/
    • raf.99 Nowa strona S. Buhnera 01.09.11, 08:11

Nowa strona S. Buhnera poświęcona w całości boreliozie:
      www.buhnerhealinglyme.com/
      • gozillas Re: nalewki 30.09.11, 13:06
        "Nalewka ze Stephanii i Teasel Root: nasypać do 1/5 wysokości słoika sproszkowanego zioła (lub 1/4 słoika zioła pociętego) i zalać do pełna alkoholem 65 %. Alkohol taki otrzymuje się rozcieńczając 2 dawki spirytusu jedną dawką wody. Nalewkę odstawić na 2 tyg. w ciemnie miejsce, raz dziennie wymieszać, na koniec przecedzić i gotowe"

A więc jeśli dobrze rozumiem :
        Teasel i Stpehanie mam w formie pociętej (niesproszkowanej) czyli należy zapełnić 1/4 słoika. Chyba żeby je rozdrobnić - wtedy 1/5. Następnie nalewamy spirytusem (65% czyli 2 szklanki spiritusu na 1 wody [przegotowanej czy mineralnej?]). Następnie szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne miejsce do spiżarni na 2 tygodnie, raz dziennie wstrząsając słoikiem(nie otwierajac go). Po tym czasie odcedzamy i pijemy, a wkyorzystaną część zioła wyrzucamy, bo straciła swoje wartości lecznicze. Można przechowywać w temperaturze pokojowej czy lepiej w chłodniejszym miejscu?

Jaką datę ważności ma taka nalewka? Ile maksymalnie zalecacie zioła zrobić z takiej 500gramowej paczuszki? Rozumiem, że lepiej zrobić np 3-4 mniejsze nalewki niż 1 wielką nalewę.

Red root to samo tylko zalać 50% alkoholem.

Sporo pytań, ale czasami mały szczegół może mieć duże znaczenie jeśli chodzi o wartość leczniczą nalewki.
        • gozillas Re: nalewki 02.10.11, 19:51
          proporcje 1:5 (1 część zioła na 5 części alkoholu) odnoszą się do objętości czy do wagi?

Wczoraj zrobiłem nalewkę ze 100g Stephani (rozdrobnionej praktycznie do postaci proszku). Objętościowo wyszło w proporcjach 1:3 (Stephania 3,5cm wysokości, a 10cm alkoholu ) a wagowo 100g zioła na 700ml alkoholu czyli 1:7.

Jak to w końcu z tym jest?
          • beatrisbwp Re: nalewki 02.10.11, 22:33
            gozilla-ja biore sloik dziele sobie go na 5 czesci kreseczkami,nastepnie wsypuje ziolo,ja uzywam ziola w postaci proszku-wiec 1:5,zalewam tak jak opisywales wyzej.Stephania dzialala na mnie pozytywnie,teraz znow bede ja robic.Teasel root i red root w wiekszych dawkach zmoglo mnie z nog!!!masakra.przestalam je brac na chwilke,obiecnie biore male dawki,Przy nich naprawde trzeba uwazac ja se bralam coraz wieksze ilosci i bylo ok,az w koncu mnie sieklo ze do tej pory dochodze do siebie!pozdrawiam
          • gozillas Re: nalewki 03.10.11, 15:24
            Napisałem maila do 1stchineseherbs odnośnie nalewek ze Stephanii, Teasel Root i Red Root.
            Na szczęscie mój polisz-english został zrozumiany i dostałem odpowiedź:

"As these are all dense roots it is going to be capacity. You may find
            that after 1 week you will need to add up to 3 ounce more liquid because it
            has been absorbed."

Zapytałem także na ile dni trzeba odłożyć taką nalewkę w ciemne miejsce i czy 2 tygodnie będzie wystarczająco.

"6 to 12 weeks, For roots the 2 week time frame is not enough. Again
            these are very dense roots and they need to have time to extract the
            properties from the root"

Co o tym myślicie? Piszcie swoje spostrzeżenia i doświadczenia, od tego jest forum. smile Wszystkim nam przecież zależy aby jak najskuteczniej się leczyć a nalewki miały jak największą wartość leczniczą.

Pozdrawiam
            • dx771 Re: nalewki 03.10.11, 15:34
              Bardzo ciekawe, to co się dowiedziałeś i wydaje się logiczne - skoro np. nawet taki propolis należy na dwa tygodnie nastawić to co dopiero twardy i gęsty korzeń nawet jak jest pocięty na plastry. Ja zawsze trzymam dłużej tzn. nie zleawam wszystkiego od razu.
    • rafi.zafi Re: Protokół Buhnera 03.10.11, 22:07
      Witam ja troszke z innej beczki .Lecze sie juz 17 mies na ABX Czuje sie ok, chcialem teraz pociagnac leczenie ziolami przez jakies 6 mies . Czy moglby ktos napisac na meila od czego zaczac i wjakich dawkach lacznie z odgrzybianiem tak na chlopski rozum ,w jakich ilosciach .Bylbym bardzo wdzieczny.Prosze pisac na meila rabe.fm@interia.pl. Koinfekcje chlamydia bartonella.
      • ada.net Re: Protokół Buhnera 03.10.11, 23:00
        Chłciałabym rozpocząć leczenie wg protokołu,ale zupełnie nie wiem jak się za nie wziąć......
        tzn.chciałabym brać na razie podstawowe zioła ale jak wiadomo niektóre zioła trzeba ściągnąć przez net.I tu moje pytanko:czy jest ktoś z Krakowa z kim mogłabym to zrobić?albo meilowo by mi podpowiedział co gdzie i jak?nie znam na tyle jęż angielskiego,nie wiem ile ta przyjemność kosztuje.......
        Proszę o odp. tutaj lub na meila
        Mój e-mail eshelen@vp.p
      • gozillas Re: Zioło luzem vs zioło w kapsułkach 19.10.11, 17:36
        Takie krótkie pytanie: czy przyjmowanie luzem zioła (tj. wsypanie proszku do niewielkiej ilości wody w szklance i wypicie) jest równie efektywne w leczeniu jak przyjmowanie zioła w kapsułkach?
        • dx771 Re: Zioło luzem vs zioło w kapsułkach 19.10.11, 18:22
          Nie ma różnicy skoro nie są w kapsułkach enteric - te zwykłe w pół minuty rozpuszczą się w ustach. Zioło w kapsułkach jest wygodniejsze bo po pierwsze nie wszyscy tolerują mulący smak proszku i nie wszystkim chce się je pakować w kapsułki (np. skrobiowe). Ale w proszku wychodzi nawet 3- 4 - 5 x taniej w porównaniu do większości kapsułkowanych ziół.
      • gozillas Re: Protokół Buhnera 08.11.11, 16:13
        Zioła powinny być przyjmowane z posiłkiem czy między posiłkami? Z tego co pamiętam Buhner napisał na swojej stronie, że to nie ma znaczenia. Jakie są wasze doświadczenia/zalecenia?
        • qwerty090 Re: Protokół Buhnera 15.01.12, 02:33

W książce nic nie wspomina o tym kiedy brać. Pisze tylko że andrographis nawet w kapsułkach jest obrzydliwie gorzki, czytałam że ludzie zwykle go czymś zagryzają. A, i żeby nie brać cat's claw z blokerami kwasu żołądkowego (controloc itd).

Sama dopiero będę zaczynać zioła, wczoraj przyszły z iherb (szły równiutkie 2 tyg smile)
          Dużo osób tutaj jest na Buhnerze?
    • pies_z_laki_2 Re: Protokół Buhnera 14.01.12, 00:54
      Up /\
      • baska192 Re: Protokół Buhnera 14.01.12, 02:17
        Ten watek to najbardziej szczeryi profesjonalny.Trzymajjmyn sie go
        • qwerty090 Core protocol - 5w1? 15.01.12, 02:40

A właśnie,brał to ktoś?
          greendragonbotanicals.com/products/lyme-protocols/lb-core-protocol.html
          Jak ostatnio patrzyłam to cały czas było niedostępne, teraz i tak te dawki byłyby za duże dla mnie na start pewnie ale jeśli są dobrze wyliczone mogłoby być wygodne.

-
    • raf.99 Zamawianie ziół Buhnera - krok po kroku 02.02.12, 18:58
      W następstwie spotkań chorych (z udziałem komputera) w Krakowie i w odpowiedzi na potrzeby paru osób pokusiłem się o stworzenie małego opracowania, którego celem ma być objaśnienie w możliwie jasny sposób zagadnień związanych z zamawianiem ziół Buhnera czy też innych suplementów (jak choćby Optima) - dla osób które mają problem żeby się za to zabrać (ja sam też dłuugo nie mogłem przebrnąć przez ten proces smile)
      Wkleiłem zrzuty ekranu aby możliwie jasno, krok po kroku objaśnić jak się składa zamówienie na iHerb.com. Starałem się też opisać główne zagadnienia związane z płatnością oraz kwestie celno-podatkowe.

Zamawianie ziół Buhnera - krok po kroku: Tekst linka

Mam nadzieję że jest to wystarczająco jasne i że okaże się przydatne.
      Jeśli coś się nie zgadza, coś trzeba zmienić/dodać to proszę o sygnał na moją pocztę @gazeta.pl
      • pies_z_laki_2 Re: Zamawianie ziół Buhnera - krok po kroku 04.02.12, 01:25
        O matko jedyna, ale się napracowałeś!

Bardzo, ale to BARDZO! dziękuję!!!

Czytam dopiero trzecią z 24 stron. Do rana może skończę smile A potem składam zamówienie smile
      • tajtaja Re: Zamawianie ziół Buhnera - krok po kroku 04.02.12, 12:13
        raf.99 napisał:

> Wkleiłem zrzuty ekranu aby możliwie jasno, krok po kroku objaśnić jak się skład
        > a zamówienie na iHerb.com. Starałem się też opisać główne zagadnienia związane
        > z płatnością oraz kwestie celno-podatkowe.
        >
        > Zamawianie ziół Buhnera - krok po kroku: Tekst linka
        >
        > Mam nadzieję że jest to wystarczająco jasne i że okaże się przydatne.
        > Jeśli coś się nie zgadza, coś trzeba zmienić/dodać to proszę o sygnał na moją p
        > ocztę @gazeta.pl
        >

Raf, jesteś wielki!!!!
        • raf.99 Re: Zamawianie ziół Buhnera - krok po kroku 05.02.12, 19:58
          E tam. Jeśli to użyteczne to rozpropagujcie, ja że tak powiem za forum zwykle nie nadążam smile
          • pies_z_laki_2 Re: Zamawianie ziół Buhnera - krok po kroku 06.02.12, 13:42
            Załatwione! smile
            • mab62 Sadziec przerośnięty. 22.05.12, 11:56

Czy zamawiał ktoś
              www.1stchineseherbs.com/eupatorium.html
              Po smaku sądzę,że Eupatorium Fortunei,to nie to samo co Eupatorium perfolatium,które poleca Buhner.

Mam więc pytanie:
              Czy sprowadzał ktoś do Polski Eupatorium perfolatium,do parzenia herbatki ?
              Jeśli tak,to skąd?
              • rich69 Re: Sadziec przerośnięty. 22.05.12, 18:45
                Tutaj kupisz. Sadzca nie kupowalem, inne ziola tak. Wysylaja do Polski zwykla poczta do przelkniecia, okolo 13,00 USD. maxnature.stores.yahoo.net/peilahepofoh.html
                • mab62 Re: Sadziec przerośnięty. 22.05.12, 19:55
                  Dziękuję Rich,ale szukałam i... Euparorium perfolatium(Boneset) do zaparzania nie ma,
                  albo nie mogę znaleźć?
                  Eupatorium fortunei jest,ale to mam,dzisiaj zaparzyłam ,nawet wypiłam,...i smakuje znacznie ostrzej,niż Boneset.(wiem,bo miałam troszkę z UK).
                  Poza tym moja tarczyca Eupatorium Fortunei nie toleruje.

Toteż dalej szukam Eupatorium perfolatium(Boneset )do zaparzania,bez alkoholu.
                  • rich69 Re: Sadziec przerośnięty. 23.05.12, 11:17
                    Tutaj jest do zaparzania, w formie cientej www.blessedherbs.com/all-products-boneset-herb.aspx , moze ten link bedzie pomocny.
                    • mab62 Re: Sadziec przerośnięty. 23.05.12, 19:47
                      o ten będzie w sam raz

dziękuję Rich69
                      • only_simon35 Re: Sadziec przerośnięty. 28.05.12, 12:59
                        gabi-610 napisała:

> Jakie dawki ziół przyjmujecie? Jesli Buhner zaleca preparaty standaryzowane w d
                        > awce np Resveratrol 4tabletki 400mg reservatrolu+100mg pociętego zioła to ile g
                        > ramów "powder" przyjmujecie w zamian? Ja przyjmuje na razie tylko resveratrol w
                        > postaci proszku doszłam do 2godpowiednik wagowy 2tabletek ale czy to rzeczywis
                        > cie ta sama dawka substancji o które mi chodzi? Andro zamierzam przyjmowac w ta
                        > bletach ale już do mnie jedzie cats claw w proszku i stephania zamierzm zamówic
                        > sansaparilla i red root w proszku z 1stchineseerbs i nie wiem jakie dawki pros
                        > zku przyjmować. Czy Buhner cos o tym pisze? jakie max dawki stosujecie?

Uważam ze ten wątek jest bardzo ważny a nie został jasno okeślony.

Wszystko zależy od tego jaki to jest "powder". Ciężko jest zestawić koncentrat (np 20:1) z powder (1:1). Nie mówię ze trzeba brac 20 razy więcej aby to samo uzyskać ale .... Z 1chinese tek ekstrakty maja 5:1 więc niby 4 razy słabsze.

Zwracam na to uwage gdyż ciężko mówić ze jest sie na protokole Buhnera biorąc np 4 razy słabsze dawki. A jak wy uważacie.

Ale w przypadku np stefanii Buhner zaleca 1:1 więc tu nie ma dylematu
    • ninaspi Re: Protokół Buhnera 29.05.12, 08:21
      Kochani mam pytanie.
      Od początku leczenia towarzyszy mi uczucie przelewania w głowie. Bardzo nieprzyjemne, nasilające się w dniach gorszego samopoczucia. Czy przy neuroboreliozie stosuje się jakieś zioła silnie p/zapalne. Chciałabym zmniejszyć choć trochę stan zapalny w "mózgu" i ułatwić penetracje abx.
      Co kupić?
      Nie ukrywam,że nawał inf. w tym wątku mnie przytłoczył i sama nie wiem w co powinnam się zaopatrzyć? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
      Kinga
      • only_simon35 Re: Protokół Buhnera 29.05.12, 09:43
        Buchner wymienia co najmniej 2 zioła działające przeciw zapalnie (przekraczajace barierę krew-mózg). Korzeń stephania (138) i Smilax (s.118). W nawiasach podałem strony z ksiązki w polskiej wersji opisujące szerzej to działanie.
        Mam nadzieje że Ci sie przyda.
        • andruss33 Re: Protokół Buhnera 29.05.12, 09:55
          też zioło z potokołu podstawowego ma działanie przeciw zapalnie (polygonum cuspidatum).
          A co tak dokładnie stosujesz teraz ?
          • ninaspi Re: Protokół Buhnera 31.05.12, 14:40
            Dzięki za odzew.
            Andruss33 narazie leczę się abx. Dodatkowo z ziół biorę koci pazur oraz piję herbatkę z czystka.
            W jakich dawkach brać wspomniane przez Was zioła? Z jakiej firmy zamówić?
            • andruss33 Re: Protokół Buhnera 31.05.12, 15:52
              Ja połączyłem protokół ten podstawowy z antybiotykami na razie niezapeszając idzie w dobrą stronę.
              Pewnie wyda sie to smieszne ale ja stosuje protokół Buhnera według dawek Buhnera. Nie modyfikuję wiem ze takie dawki działają i przyśpiesza sie leczenie. Duzo osób stosuje mniejsze stężenia ziół - np zamiast koncentratów wykożystują czyste zioło w tych samych dawkach a to czasami oznacza nawet kilkanaście razy mniej składników aktywnych. Podejżewam ze to jest tak jak z antybiotykami jak jest zbyt małe stężenie to juz na borelioze nie dzialają.
              Ja z tych zapalnych ziló stosuje tylko polygonum (10 % resveratrolu) w dawce 8 g dziennie w 4 porcjach.
              Dawkownanie pozostałych zioł musial bym odczytać w książe "Pokonac Boreliozę" (chyba ktos na chomiku ją ma jęsli dobrze pamiętam) tam jest wszystko fajnie opisane, chyba ze nie masz mozliwości jej dostania to moge Ci poszukać
              • mab62 Houttuynia w tabletkach ?kapsułkach? 07.07.12, 08:26
                Czy ktoś kupował Houttuynię w kapsułkach?tabletkach?
                Jeśli tak,to gdzie ?
                Z góry dziękuję za odpowiedź.
              • ulaluki0 Re: Protokół Buhnera 24.07.12, 13:05
                Jest polski dystrybutor leków, biose.com.pl, polecany na stronie stowarzyszenia, ja zakupiłam dopiro, więc trudno mi ocenić, czy wszystko w porządku.
                Cenowo sami ocencie, ja tylko z tego źródła korzystałam.
                • marysi4 Re: Protokół Buhnera 24.07.12, 13:50
                  Jestem bardzo ciekawa jak działają te zioła z Biose. Daj znać czy będziesz odczuwac poprawę, bo przy zamówieniu z iherb jest sporo roboty, a Biose wydaje się ciekawą alternatywą.
                  • ulaluki0 Re: Protokół Buhnera 24.07.12, 14:07
                    Na razie zaczynam wprowadzać, więc trudno ocenić.
                    Nie znam się bardzo, jak cenowo to wychodzi, taniej?
                    Przesyłka szybko przyszła, kontakt też bardzo dobry, niby wszystko ok.

Oby działało, dam znać.
                    • feniks78 Re: Protokół Buhnera 29.07.12, 12:48
                      Ja od jakiegos czasu zastanawiam się nad przejściem z iherba na biose. Jeden z moich znajomych je stosuje i sobie ceni, ale nie chciał bym tak jednostronnie podejmować decyzji. Czy ktoś z was może tez stosuje te ekstrakty.
                      • 49joanna Re: Protokół Buhnera 29.07.12, 13:10
                        Trochę się zastanawiałam ale w końcu przeszłam z iherba i jak na razie nie żałuję. Po przejściu objawy ciągle ustępują a dla mnie jest to najważniejsze. Kwestie prawne fajnie gdyby były w pełni uregulowane ale jeżeli nie ma takiej mozliwosci to trudno, dla mnie najważniejsze jest działanie i nie ukrywam że tez kwestie finansowe odegrały rolę
                        • feniks78 Re: Protokół Buhnera 30.07.12, 11:25
                          A jakie dokładnie zioła zażywasz. Mam jeszcze pytanie do tych objawów. Czy zioła wpływają na wszystkie czy może na wybrane objawy np bóle stawów.
                          • 49joanna Re: Protokół Buhnera 30.07.12, 23:57
                            W sytuacji gdy spada ilość bakterii poprawa następuje we wszystkich objawach związanych z aktywną infekcją. Jakich to juz zależy od konkretnego przypadku, u mnie jest to spiecie karku, bule stawowe, zaburzenia poznawcze. Obecnie jestem na tych największych kapsułkach: Rdeście (9 kapsułek), Kocim pazurze (9 kapsułek), Stefani (12 kapsułek), Żeń-szeń syberyjski (6 kapsułek) i w mniejszych dawkach jeszcze andrografis (3 kapsułki)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka