prze-mkoo 15.11.08, 09:58 Dzisiaj w nocy po raz pierwszy odczułem dziwne zawroty głowy.Czułem się tak jakbym był pijany sciany i sufity wirowały.Bardzo się wystraszyłem , czy macie coś takiego ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fatal_error Re: zawroty głowy 15.11.08, 11:00 Ja miałem takie sensacje z zawrotami głowy parę razy, wszystko bardzo szybko wirowało przed oczyma, mogłem tylko leżeć z zamkniętymi oczami, chodzić trzymając się ściany. Ustąpiło to po kilku godzinach za każdym razem. Zdarzało mi się to już dawno bo w latach 80-tych. Miałem robioną tomografię głowy, ale wszystko było w normie. W ten właśnie sposób raz zasłabłem w szkole i zostałem przewieziony do przychodni. Obecnie mam parę razy w miesiącu takie silne zawroty głowy lecz trwające ułamek sekundy, nieraz ląduję na ścianie idąc oddalony od niej. Pozdrawiam. Jeśli będziesz miał często takie sensacje, warto pójść do neurologa i poprosić o skierowanie na rezonans głowy (MRI). Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: zawroty głowy 15.11.08, 11:45 Jak tez tak mam,najpierw zaczynam czuc jak świat zwalnia,jakbym ogłuchła i wszystko sie dzieje gdzieś daleko,czuje jakby mi krew odpłyneła z głowy...cieżko to opisać ale czuje wtedy strach,szybko siadam bo wiem ze jak tego nie zrobie to wywine orła...mąż mówi że jestem wtedy blada jak ściana,u mnie trwa to ok 1 min i nieraz sie powtarza,a nieraz tygodniami tego nie ma Odpowiedz Link
dobbiaco Re: zawroty głowy 15.11.08, 11:49 Też mam bardzo często.Nie zwalają mnie z nóg,ale..rozmawiam z kimś i patrzę na niego-a dookoła wszystko wiruje..Przeważnie tak się dzieje przed zbliżającym się herxem,który właśnie przechodzę..Ból nadludzki- tramal nic nie skutkuje..Nie można otworzyć oczu;ba;utrzymać oprawki okularów na nosie-bo boli nos,czaszka oczy..Z tego,prawdziwego dziś,jądra bólu..pozdrawiam Was..I jeszcze raz polecam Cholamid-on odkaża drogi żółciowe z toksyn!!Duża ulga-chociaż w mdłościach! Odpowiedz Link
aurora-11000 Re: zawroty głowy 24.11.08, 14:14 Też to mam i psychicznie mnie to wykańcza....jakieś dziwne bóle części głowy, mrowienia, uciski i przy tym ta cześć głowy jest znacznie bardziej ciepła. Do tego potężne zawroty trwające ułamki sekund. Odpowiedz Link
leanyka Re: zawroty głowy 24.11.08, 14:54 Tez mam tzw: odlociki, "ZaWiRoWaNiA" u mnie czesto trwa taki stan całymi nocami. Dodatkowo odczuwam straszne kucia z lewej strony głowy, nad uchem i ta strona jest goraca. Odpowiedz Link
utancik Re: zawroty głowy 24.11.08, 17:03 zawroty głowy tak zwane odlociki. Miałam ostatnio zaczęły sie po 2 tygodniach brania doksy trwały zawsze kilka sekund max minutę - no chyba że na moje nieszczęście byłam w jakimś pojeżdzie - wtedy koszmar przeradzał sie w mega chorobę lokomocyjną wtedy trwało to około 15-20 minut po wyjściu z pojazdu i zawsze kończyło sie czarnymi plamami przed oczami. Od tygodnia nie biorę doksy i nagle wszystkie (oprócz bólów pleców i stóp) objawy zniknęły Odpowiedz Link