auxanne 04.06.07, 19:03 Witajcie, Czy ktoś ma może tee książkę? Jakie tam są przepisy i czy warto ją kupić? Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rynka_k Re: Kuchnia francuska 05.06.07, 07:49 Witam. Ja mam, ale przyznam, że nic z niej nie robiłam. Są w niej przystawki (pasta twarogowa, suflet z serem, kielbaski w cieście, zapiekanka z szynką, opasta z sardynek), zupy (ogórkowa - chłodnik, krem z sałaty, pieczarkowa, krem ze szparagów, krewetkowa, porowo-ziemniaczana), potrawy z ryb (filety soli w pomarańczach, tatar z łososia, zapiekanka rybna, zapiekany pstrąg, kuleczki rybne ze sztokfiszu), potrawy mięsne (tatar z wołowiny, filet wieprzowy w sosie musztardowym, indyk w grzybach, sznycle cielęce, kurczak w curry, udziec barani, cielęcina z marchewką, cielęcina z warzywami), sosy (pomidorowy z mięsem, curry, holenderski, bernaise, pikantny), potrawy z warzyw (pasztet z warzyw, puree z selera, nadziewane pomidory, farsz z warzyw, surówka z selera, makaron z szynką), potrawy z ryżu (ryż z curry, risotto), napoje (goraca czekolada, poncz kokosowy, blue lagoon, manhattan, tonic z owoców cytrusowych), ciasta i desery trufle czekoladowe, ciasto z ananasami, zapiekane jabłka z migdałami, lody waniliowe, kruche ciasto z trskawkami, deser truskawkowy, sorbet z mango), wypieki (kruche ciasto z jabłkami, ciasto Marie-Christine, czekoladowe ciasto Tiny, zapiekane ciasteczka z ananasem), rozmaitosci (kanapka z tuńczykiem, omlet z serem, polenta, pizza neapolitańska, spaghetti z sosem pomidorowym). Jak widać są tu dania niekoniecznie tylko z kuchni francuskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
auxanne Re: Kuchnia francuska 10.06.07, 13:57 Dzięki za informację, rzeczywiście nie tylko kuchnia francuska. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
lolajna7 Re: Kuchnia francuska 12.06.07, 12:00 a mogłabym prosic o przepis na zupę krem z sałaty?Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
mmekarska Re: Kuchnia francuska 25.07.07, 09:52 jeśli znasz francuski to z tego linka możesz skorzystać : www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/rech/fr?t=all&kw=thermomix&x=0&y=0 tam jest b.dużo rzeczy Odpowiedz Link
auxanne Re: Kuchnia francuska 27.07.07, 14:40 Ooo dzieki, dawno tu nie zagladałam a francuski znam ) Odpowiedz Link