Dodaj do ulubionych

>>Sosnowiec Klimontów

04.02.04, 22:41
Do wszystkich, którzy mieszkają w Klimontowie i nie tylko.

Co Ci się podoba w Klimontowie, a co nie?
Jakie jest najładniejsze miejsce Klimontowa, a jakie jest najbrzydsze?
itd...

Zapraszam do udziału w dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rosko Miłe wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 20:57
      Fajnie spotkać na forum kogoś z tak bliska. Nie jestem co prawda z Klimontowa
      ale z Juliusza ale zawsze jakoś tak lubiłem tam bywać. Wiesz zadałeś trudne
      pytanie bo tak sobie myślę czy w Klimontowie są tak naprawdę jakieś ładne
      miejsca??? Faktem jest że nie byłem już w tej dzielnicy naprawdę dawno czasem
      tylko przejadę i już.Pamiętam jednak Klimontów z lat kiedy sam miałem lat
      naście i kiedy łaziło się tam do kina,na róznego rodzaju imprezy w Domu Kultury
      no i oczywiśćie na stadion. Kiedy żyła kopalnia żył i Klimontów. Na fińskich
      miałem kilka sympatycznych koleżanek z którymi bawiliśmy się w kulturze i przed
      także. Generalnie jednak wiosnę ,lato i niezły kawałek jesieni spędzaliśmy
      także kolesie z Klimontowa na Balatonie. Czasem wspólnie wybieraliśmy się
      trochę pograndzić na Kazimierz też do Kultury lub na ośrodek.Piękne lata 60,70.
      Teraz nie znam juz takich chwil, wszystko toczy się inaczej pozatem tak
      naprawdę to już nie te miejsca i nie ci ludzie. Cieszę się jednak że spotkałem
      tutaj ciebie.Od wielu lat niestety nie mieszkam na Juliuszu i bardzo
      sporadycznie tam bywam ale wszystkiego co dotyczy tych dzielnic i ludzi nadal
      jestem bardzo ciekaw, wiec jak możesz proszę napisz czasem coś na ten temat.
      W końcu zostawiłem w tych miejscach kawał życia i to bardzo ważny kawałek.

Pozdrawiam
      • michaelus Re: Miłe wspomnienia 05.02.04, 21:37
        Niestety nie jestem z Klimontowa, ale z dość bliskich okolic (mam 4 przystanki
        tramwajowe do Klimontowa). Cieszę się, że ktoś podzielił się swoimi refleksjami
        na temat Klimontowa. Generalnie to chodzi mi o to, by podyskutować na tematy
        dzielnicowe, a nie "centralne", których tu na forum jest trochę dużo. Sam przy
        okazji chciałbym poznać opinie innych na temat spraw danej dzielnicy.
    • michaelus Z historii dzielnicy... 02.03.04, 19:12
      www.sosnowiec.info.pl/modules/dzialy/view.php?id=1&t_id=8&root=files/dzielnice/klimontow.htm
    • Gość: Cover Re: >>Sosnowiec Klimontów IP: 80.48.246.* 11.03.04, 22:16
      Nic nie moge powiedzieć ale mam pytanie Balaton należy do Klimontowa czy może
      już nie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka