Dodaj do ulubionych

Choroba Addisona

• karuzela65 Re: Choroba Addisona 19.04.19, 14:28
      Moja mama zachorowala na tę chorobe w wieku 46 lat. przez 5 lat brala tabletki, nie pamietam w tej chwili ich nazwy, po okresie 5 lat źle się poczuła i trafiła do szpitala gdzie zaaplikowano jej 1 zastrzyk. Po tym zastrzyku straciła przytomność i czucie, stala się roslinką i po 2 dniach i zmarła mając 51 lat. Prawdopodobnie zastrzyk był zaaplikowany za późno, wazne w tej chorobie podać lek co do minuty, inaczej nastepuje zgon, tak mi tlumaczył wówczas lekarz. Bylo to w latach 70-tych więc zapewne nie bylo takich lekow jakie sa dzisiaj, gdyby były moja mama mogla dlużej zyc.
    • gosiaaaa2019 Re: Choroba Addisona 13.06.19, 11:30
      Witam,

Poszukuje osoby, ktora byla w ciazy. Chcialabym sie dowiedziec jak przebiegala ciaza, porod, polog i karmienie piersia.
      • agnes2019 Re: Choroba Addisona 24.10.19, 19:46
        Witam.
        U mnie chorobę Addisona zdiagnozowano dopiero niedawno. Przyjmuję hydrokortyzon i cortineff. Chcę zapytać , czy też macie skutki uboczne w postaci trądziku i opuchniętych nóg? Dopiero poznaję tą chorobę, więc nie wiem,czy brać to na przeczekanie, czy zgłosić się do lekarza. Mam też hashimoto i niedokrwistość złośliwą.
        Pozdrawiam wszystkich.
    • dorotam0809 Re: Choroba Addisona 17.03.20, 07:42
      jaka jest obawa z nasza choroba na tego koronawirusa?
    • dorotam0809 Re: Choroba Addisona 17.03.20, 07:56
      czy nkktos się już orientuje jak nasz organizm zareaguje ne tego koronawirusa?mam niedoczynność kory nadnerczy i strasznie się boje
      • dorotam0809 Re: Choroba Addisona 17.03.20, 07:59
        dorotam0809 napisała:

> czy ktos się już orientuje jak nasz organizm zareaguje ne tego koronawirusa?m
        > am niedoczynność kory nadnerczy i strasznie się boje
    • dorotarafal1976 Re: Choroba Addisona 27.05.21, 18:59
      czy ktos sie juz szcezpil z addisonem na covid?
      • cala12345 Re: Choroba Addisona 02.06.21, 22:16
        Cześć, ja jestem po pierwszej dawce. Ze względu na przyjmowany przez nas hydrokortyzon, szczepionka może być nieskuteczna, ale nie ma przeciwskazań. Objawy po szczepieniu miałam takie jak inni.
      • spikens Re: Choroba Addisona 27.06.22, 16:52
        Dzień dobry

Szukam dobrego endokrynologa, który specjalizuje się w chorobie Addison, najlepiej z Krakowa lub okolice Śląska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka