prenditore 02.01.07, 13:53 Zapasy miedzi na LME wzrosły o 7775ton i wynoszą obecnie 190575ton. Wzrost zapasów nastąpił do poziomu najwyższego niemal od trzech lat./ za agencją Reuters/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elamigo1 Re: Miedź. 02.01.07, 14:56 Wyluzuj dzisiaj. Zobacz co się dzieje na rynku. Ciągle mi się wydaje że serwisy się pomyliły z miejscem umieszczenia przecinka przy danych o obrocie. Miedź za oceanem z kolejną luką w dół - ale handel zacznie się u nas dopiero w czwartek. Odpocznij sobie:-) Jak lubisz emocje i zostawiać swój los w rękach GTI - zajmij krótką, wydaje się być korzystna. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Miedź. 02.01.07, 15:13 Amigo. Na jednej krótkiej z rana strzelił mi stop. Poczekam na rozwój sytuacji. Ale przymierzam się ponownie do krótkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Miedź. 02.01.07, 21:00 U nas indeksy radośnie poszły w górę przy nie największych obrotach, a węgierski BUX spadł o 0,14% Indeks PMI dla Polski spadł w grudniu z poziomu 55,3pkt do 52,3pkt. Nowe zamówienia eksportowe spadły z 54,2 do 52,3pkt. Miedź nadal się obsuwa i wzrastają jej zapasy na LME, a to oznacza, że gospodarka światowa zwalnia. Pod rozwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
elamigo1 Re: Miedź - kolejna luka 03.01.07, 14:20 Niezbyt dobrze to świadczy o nastrojach w branży Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Miedź - kolejna luka 04.01.07, 09:50 80zł na kghm przebite.Tak wygląda łapanie dołków,niech to będzie pogląd dla mądrali,którzy piszą,że jak spadło 30%,to dalej już nie może spadać. Jak widać może i to jeszcze długo - patrz hutmen Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: Miedź - kolejna luka 04.01.07, 09:53 Tak Citro. Miedź może nawet testować 5000$za tonę, a ile wtedy będzie testował KGHM? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Miedź - kolejna luka 04.01.07, 09:59 Jedyne co mi nie wyszło to timeing. Jedyny miesiąc luki. Odpowiedz Link Zgłoś
prenditore Re: do Gorbiego. 04.01.07, 10:04 Nie Gorbi. Trzeba było otworzyć jedną krótką przy 3460 dla sportu. Wtedy na fiksie nadwyżka popytu była ponad 500 szt i wielu bało się sprzedać. W tej chwili poziom i tak jest wyższy niż wtedy gdy otwierałeś. Jedną dla sportu możesz puścić. W razie złego obrotu sprawy, szkód dużych Ci nie narobi a jest szansa na większą zwałę. Odpowiedz Link Zgłoś
violinist4 Re: Miedź - kolejna luka 04.01.07, 14:23 ten miedziany nożyk może przeciąć jeszcze wiele rąk.. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal121 Re: Miedź - kolejna luka 04.01.07, 17:34 A może warto kupić ? Tylko nie wiadomo czy to już jest dołek czy to dopiero początek spadku ? Odpowiedz Link Zgłoś
spector1 Re: Miedź - kolejna luka 04.01.07, 18:04 ziomal121 napisał: > A może warto kupić ? Tylko nie wiadomo czy to już jest dołek czy to dopiero > początek spadku ? Nie nie warto.KGHM byc moze zacznie isc do gory w Pn tj 8 stycznia 2007. Akcje KGHM beda szly do gory przez tydzien lub dwa tygodnie. Precyzyjne wejscie mozna ustalic majac historyczne wykresy intra day przynajmniej z ostatnich 10 dni.Szczegolnie wazne jest 30 i 60min wykresy. Poniewaz nie mam takich wykresow dlatego nie moge sprecyzowac wejscia. Spector Odpowiedz Link Zgłoś