jurek1987 23.06.05, 23:31 Wie ktoś może kiedy ruszy budowa biurowca róg Marszałkowskiej i Żurawiej? Mieli go zacząć stawiać ładny czas temu a tu nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemin9 Re: Nie ma czego żałować. 26.06.05, 07:07 Jeżeli ma powstać jeszcze jeden stalowo-szklany kolos (widziałem projekt), to nie ma czego żałować. One nie tworzą miasta, które przyciąga, tworzy ciekawą atmosferę i wnosi coś oryginalnego. Zapełnienie pustego skwerku to dużo za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msx Re: świetnie wypełni pierzeje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 00:14 budowa ma się rozpocząć pod koniec roku, bardzo dobrze że powstanie, świetna architektura, stworzy kolejny dobry kawałek miasta, jak widać niektórzy zazdroszczą nam tego typu inwestycji (vide przedmówca...) Odpowiedz Link Zgłoś
korowiow86 Re: świetnie wypełni pierzeje 27.06.05, 17:50 czemu tak późno? sprawy pozwolen roszczeń do gruntów są chyba uregulowane, inwestorowi chyba nie opłaca się czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: świetnie wypełni pierzeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 01:37 Odpowiedzia na twoje pytanie jest baner reklamowy firmy "Uniwersum", ktora na tym skwerku ma parking: "50 Lat Uniwersum". Rozumiesz? Co to jest tych pare miesiecy wczesniej czy pozniej w skali calego uniwersum? Odpowiedz Link Zgłoś
korowiow86 Re: świetnie wypełni pierzeje 04.07.05, 22:33 Gość portalu: z_warsa napisał(a): > Odpowiedzia na twoje pytanie jest baner reklamowy firmy "Uniwersum", ktora na > tym skwerku ma parking: "50 Lat Uniwersum". Rozumiesz? Co to jest tych pare > miesiecy wczesniej czy pozniej w skali calego uniwersum? :) Słuszna uwaga. Uniwersum tymczasowości - parkingi i blaszane hale - to duvch powojennej Warszawie. Logioka traci tu swe znaczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jijiji Re: świetnie wypełni pierzeje 05.07.05, 17:44 Tu sie otwiera kwestia wydzierzawienia iles lat temu przez milosciwie nam panujacy ZDM miejsc na parkingi na glownych placach miasta. Umowy byly i 10-letnie, wiec teraz tego dziadostwa nie sposob wykurzyc - patrz Pl. Starynkiewicza, Powst. W-wy, skwer na rogu Brackiej i Jerozolimskich itp. Przypadek Zurawiej jest chyba jednak inny, bo to prywatny teren, ale moze tam tez nie mozna usunac parkingowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
nnina13 Re: świetnie wypełni pierzeje 10.07.05, 11:45 a ja słyszałam parę lat temu, że budowa nie rusza bo porokurator lub syndyk (nie pamiętam dokładnie ) trzyma łapę na nieruchomościach spółki będącej właścicielem gruntu. Niedawno ponoć sprawa spółki została uporządkowana i pan architek dostał zlecenie na projekty (Bracka i Żurawia). Koncepcje były prezentowane już w ub. roku na wystawie w Agorze. Co dalej nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_warsa Re: świetnie wypełni pierzeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:52 Przechodzilem tamtedy dzisiaj i tryumfalny, rocznicowy baner zniknal, czyzby zaczely sie przygotowania do przeprowadzki?? Odpowiedz Link Zgłoś
gemin9 Re: do msx 09.07.05, 08:04 Nie zazdrości, nie zazdrości msx, bo jest Warszawiakiem z krwi i kości i każdą dobrą realizację przyjmuje z satysfakcją. Ja poprostu nie lubię tych szklanych klatek, bo są dla mnie zimne i też tego dysonansu między starą architekturą, która jest w tym miejscu, a tymi odlewami z betonu. Wprawdzie ten projekt to coś znacznie lepszego niż np. okropny budynek PKO na rogu Nowogrodzkiej świeżo (i nieszczęśliwie zmodernizowany ostatnio), ale dla mnie to za mało jak na to szczególne miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś