Dodaj do ulubionych

INWESTYCJE NA PL DEFILAD

IP: *.bredband.skanova.com 19.09.02, 16:18
no i przepowiednie paco okazaly sie (o dziwo) zbyt malo optymistyczne.
inwestycje na pl defilad ruszaja juz teraz a nie za lat 3 jak to paco
przepowiadal albo 5-7 jak to ja przypuszczalem. 'bysnesmeni' z marcpolu nie
czekaja na poprawe koniunktury tylko sami zaczna ja poprawiac. brawo
smolbysnes!!!! niech cala polska bierze z dzielnych kupcow przyklad i stawia
nastepne rury vel balerony. smutne to acz prawdziwe. zyc sie odechciewa, no
ale coz, przeciez niczego innego nie mozna bylo sie spodziewac po wawie. paco
moze masz jeszcze jakies optymistyczne wiadomosci
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: paco Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 22:01
      behehe człowieku ale pierdolisz, to że pod Marcpolem znalazło sie kilka
      dodatkowych stoisk dla kupców niczego nie zmienia, miasto do czasu wyjasnienia
      wszystkich spraw (3 lata) będzie im wynajmować teren bo ma z tego pieniadze,
      przynajmniej wychodzi na zero, za 3 lata bedzie wszystko gotowe i wszystko to
      wyleci stąd, dlatego umowy są przedłużane na krótkie okresy a hale zbudowana w
      specjalnej kunstrukcji co umozliwja ją bardzo szybko rozebrać, nastepnym razem
      sie zastanów nim cie emocje poniosą
      ps. w Wyborczej pisali że Mrcopl postwili 11 lat temu i też miałby tymczasowy,
      tyle tylko że 11 lat temu zaczynali plany co do pl. Defilad ale o roszczeniach
      czy gurncie nie miali pojecia a jest to sprawa pierwszorzędna tym zajęli sie
      stosunkowo niedawno i dlatego Marcpolowi były przdłużane umowy, bo
      niezałatwione sprawy gruntu nie pozwalały rozpocząć inwestycji
      • Gość: req Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.bredband.skanova.com 20.09.02, 10:05
        no popatrz paco ty jak cos napiszesz to od razu powieje optymizmem
        (ehh...naiwnoscia?)
        pozdrawiam
        • Gość: YaroS do Req IP: *.waw.cdp.pl 20.09.02, 13:43
          A o czym w ogóle mówisz może bliżej przybliżysz temat.
          pozdr
      • Gość: "byle kto" Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: 5.3R2D* / *.lb.shawcable.net 21.09.02, 10:01
        Zgadzam sie z req. Czesto tu zagladam i musze powiedziec "Paco" ze jestes zbyt optymistyczny- nawet
        naiwny. Po prostu chyba brak Ci doswiadczenia, ale szczerze mowiac, nie obchodzi mi "dlaczego."

Przypominasz mi polityka. Gruszki na wierzbie... caly czas spekulacje. Niech cos postawia to bedziemy
        dyskutowac. A poki nie wiesz co i jak, to lepiej zatkaj buzke i nic nie mow, a nie udawaj ze wiesz.
    • Gość: Wojtekus Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.tnt2.newark.nj.da.uu.net 21.09.02, 02:33
      Miasto ma powazne problemy finansowe i bedzie jak najszybciej sie
      staralo "rozdac" Pl Defilad budowniczym. Niestety zamiast 10-15 lat budowania
      oni to zabuduja w piec z powodu zlej koniunktury gospodarczej. Zrezygnuje sie
      marmurow i granitow a zastapi sie tynkiem. Wysokosc zabudowy tez bedzie
      obnizona gdyz miasto sprzeda caly Pl. jak najszybciej aby latac dziure
      burdzetowa. W gre pojda kontakty i lapowki tak jakich jeszcze do tej pory nie
      widziano. Zapomni sie o obiecanych super planach a wpakuje sie tanioche. Smutne
      to ale prawdziwe. Dlaczego tak mowie? Poniewaz mam doswiadczenie z kazdej
      inwestycji ktore prowadzilo lub rospisalo miasto. Ich wyniki byly daleko
      odbiegajace od planow. Zobaczymy.
      • Gość: paco Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 11:13
        szkoda nawet odpisywać na takie głupoty
        • Gość: ja Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 12:31
          wcale nie glupoty, sprawiasz wrazenie debilka bo nie sadze zeby ktos cie
          przekupil (bo i po co), ty przypadkiem jestes leczony? Piszesz o wszystkim z
          naiwnoscia dziecka, na konstruktywna krytyke twoich wypowiedzi odpowiadasz
          bluzgami. Troche ci zazdroszcze, kiedys tez mi sie wydawalo wszystko takie
          proste i latwe, podobaly mi sie wszystkie filmy ;)
          • Gość: paco Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.02, 13:07
            gówno mnie obchodzą takie palanty których kłuje w oczy że pisze o inwestycjach
            • Gość: to ja Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 23:20
              Coz za blyskotliwa riposta! Wiec poslychaj co do ciebie mowi "palant": Nie
              kluje mnie w oczy fakt iz wypowiadasz sie z entuzjazmem na temat nowych
              inwestycji, a fakt ze czynisz to w sposob znamionujacy debila.
            • Gość: TYP Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 23.09.02, 01:11
              Gość portalu: paco napisał(a):

> gówno mnie obchodzą takie palanty których kłuje w oczy że pisze o
              inwestycjach

Paco olej ich.
      • Gość: jaccco Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.waw.cdp.pl 21.09.02, 14:43
        Gość portalu: Wojtekus napisał(a):

> Miasto ma powazne problemy finansowe i bedzie jak
        najszybciej sie
        > staralo "rozdac" Pl Defilad budowniczym. Niestety
        zamiast 10-15 lat budowania
        > oni to zabuduja w piec z powodu zlej koniunktury
        gospodarczej. Zrezygnuje sie
        > marmurow i granitow a zastapi sie tynkiem. Wysokosc
        zabudowy tez bedzie
        > obnizona gdyz miasto sprzeda caly Pl. jak najszybciej
        aby latac dziure
        > burdzetowa. W gre pojda kontakty i lapowki tak jakich
        jeszcze do tej pory nie
        > widziano. Zapomni sie o obiecanych super planach a
        wpakuje sie tanioche. Smutne
        >
        > to ale prawdziwe. Dlaczego tak mowie? Poniewaz mam
        doswiadczenie z kazdej
        > inwestycji ktore prowadzilo lub rospisalo miasto. Ich
        wyniki byly daleko
        > odbiegajace od planow. Zobaczymy.

Jeżeli rzeczywiście jesteś "z branży" to powinieneś
        wiedzieć, że budownictwo jest jednym z najbardziej
        skorumpowanych sektorów NA CAŁYM ŚWIECIE. Narzekanie na
        wyjątkowość Warszawy pod tym względenm zupełnie nie ma
        sensu. Co do szybkiej sprzedaży Placu Defilad, nie sądzę
        aby to sie udało, choćby ze względu na ciągnące sie u nas
        w nieskończoność kwestie własnościowe.
        Pozdrowienia
    • Gość: wojtekus Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.tnt2.newark.nj.da.uu.net 22.09.02, 03:14
      Dziekuje za sprostowanie. Masz racje ze lapowkarstwo w branzy jest na calym
      swiecie przykladem moze byc dawny Nowy Jork. U nas inaczej wiec byc by nie
      moglo. Odnosnie tych odszkodowan za plac Defilad to mam nadzieje ze beda one
      blokowac rospoczecie prac budowlanych na wiele lat. Wyobrazmy sobie jak by
      wygladal Pl. Defilad gdyby byl zabudowany w latach np:1988-94. Przypominal by
      on takie Holiday Inn-y (stylem i wysokoscia + pare pieter). Tam moze
      zeczywiscie powstac piekne zwarte miasto ale oby politycy nie chcieli na tym
      pokryc dlugow swoich wybrykow, gdyz jak do tej pory wszystko na to wyglada.
      Prawdopodobnie miasto (czy gmina) tez sporo dolozy do tego tunelu na
      wislostrade z powodu spadku cen gruntow i zainteresowania wynajmem.
      dowiedzielismy sie ze ratusz chcial sie pozbyc powierzchni biurowej w srebnym
      wiezowcu na Pl Bankowym, tylko ze nie znalezli sie na to zadni chetni. Miejmy
      nadzieje ze to tylko przejsciowe klopoty. W USA coraz bardziej sie mowi o
      poglebiajacym sie kryzysie i i braku ozywienia gospodarczego.
      • Gość: 517 Re: INWESTYCJE NA PL DEFILAD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 13:24
        W USA coraz bardziej sie mowi o
        > poglebiajacym sie kryzysie i i braku ozywienia gospodarczego.

a z kolei w Europie, a wiec i w Polsce mowi sie coraz wiecej o ozywieniu
        gospodarczym...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka