Dodaj do ulubionych

Czy chcecie wyrzec się polskości?

23.02.12, 15:09
Palikot podczas konferencji organizowanej przez lewicę: "Dziś przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości".

Zgadzacie się z nim? Chcecie tego?
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:13
      Co rozumiesz pod pojęciem "polskość" ?
      • zabieocko Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:17
        gat45 napisała:

> Co rozumiesz pod pojęciem "polskość" ?

a Ty jak zdefiniujesz swoją polskośc ?
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:18
          A ty jak?
          • m.c.hrabia Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:20
            najbardziej prymitywne odpowiedzi
            pytaniem na pytanie.
        • gat45 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:20
          Zadałam pytanie autorce wątku właśnie po to, żeby się dyskusja nie rozleciała na wszystkie strony, bo każdy będzie pisał podług tego, co sam tym pojęciem obejmuje. Jej wątek, chyba powinniśmy jej pozostawić definicję. Bo co pod tym rozumiał pan Palikot - nie wiemy.
      • anwad Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:19
        Rozmawiamy o słowach Palikota.
        Czy we Francji jakiś polityk śmiałby powiedzieć, że Francuzi muszą się wyrzec swojej francuskości?
        • gat45 Jeżeli mamy rozmawiać o panu Palikocie 23.02.12, 15:22
          to źle sformułowałaś pytania w swoim pierwszym wpisie
          • anwad Re: Jeżeli mamy rozmawiać o panu Palikocie 23.02.12, 15:26
            Z Tobą kończę dyskusję - bo nie rozmawiam z nikim, kogo tego typu sformułowania nie obrażają. Pa.
            • sclavus Re: Jeżeli mamy rozmawiać o panu Palikocie 23.02.12, 15:30
              Cała anwad! - jak tylko cóś za trudne, to blondynka się wyłania...
              :D:D:D:D:D
              • ave.duce Może jednak wróci i poprawi się, marne 23.02.12, 18:15
                szanse, wiem.
            • gat45 O Okrutna ! 23.02.12, 18:47
              Duszę i serce mi rozdzierasz ! Jak ja teraz będę żyć ? Jsk żyć ? (rozdziera szaty, posypuje głowę wczorajszym popiołem i oddala się chwiejnym krokiem w strone najbliższe przepaści)
            • tw_wielgus Re: Jeżeli mamy rozmawiać o panu Palikocie 23.02.12, 19:00
              Jak mogłaś..?! Gdzie się podziała Twoja legendarna empatia i ta pozytywistyczna chęć niesienia kagańca oświaty!

anwad napisała:

> Z Tobą kończę dyskusję - bo nie rozmawiam z nikim, kogo tego typu sformułowania
              > nie obrażają. Pa.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:22
          Jeśliby się nie bał politpoprawności to śmiałby to powiedzieć. niestety dominujaca patriotyczno-nacjonalistyczna politpoprawność jest ciężka do przełamania i chwała Palikotowi że on stara się ją naruszyć w imię wolności słowa.
      • rozkoszny_bobasek [...] 23.02.12, 19:11
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • sclavus Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:33
          To Tusk już też żyd???
          Byłem pewien, że Kaszeb... z dziada pradziada...
          • rozkoszny_bobasek [...] 23.02.12, 20:47
            • gat45 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 20:55
              Ktoś cię powinien przewinąć, bo cuchniesz, bobasku
            • sclavus Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 21:16
              Rozkoszny jesteś bobasku.... naprawdę rozkoszny...
              PeeS - i Wałęsa też!
              Daj bobasku jakiegoś linka, żeby można było zobaczyć, kto tak naprawd w tych Auschwitzach, Birkenauach i tym podobnych zginął bo wygląda na to, że w tej Polsce, sami Żydzi się ostali...
    • dr.krisk Oczywiście! W miarę możliwości - odpłatnie! 23.02.12, 15:21
      Daj znać, jakby ktoś chciał odkupić ode mnie polskość: niezbyt używaną i w niezłym stanie.
      • ewalongoria Re: Oczywiście! W miarę możliwości - odpłatnie! 23.02.12, 20:32
        Trzeba najpierw tą polskość mieć. U Ciebie chyba deficyt w tym względzie.

dr.krisk napisał:
        > Daj znać, jakby ktoś chciał odkupić ode mnie polskość: niezbyt używaną i w niez
        > łym stanie.
        • sclavus Re: Oczywiście! W miarę możliwości - odpłatnie! 23.02.12, 23:21
          Ty chyba z tych prawdziwych Polaków... patrIDiotów...
          • ewalongoria Re: Oczywiście! W miarę możliwości - odpłatnie! 24.02.12, 19:17
            Ty Sclavus bijesz wszystkich na tym forum w kategorii" patridiotów".

sclavus napisał:

> Ty chyba z tych prawdziwych Polaków... patrIDiotów...
    • sclavus Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:36
      Tej, którą ty reprezentujesz, wyrzekłem się dawno już...
      Tej zaś, którą reprezentuję ja - nikt mi nie odbierze!!!
      • porannakawa01 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 18:59
        sclavus napisał:

> Tej, którą ty reprezentujesz, wyrzekłem się dawno już...
        > Tej zaś, którą reprezentuję ja - nikt mi nie odbierze!!!

No to mamy już jakiś punkt jasności - to teraz wyłóż nam przystępnie jakie to wartości reprezentujesz i których byś bronił aby można ciebie określać - reprezentujący polskość.
        Wyłożysz czy to było tylko bicie piany?
        • sclavus Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:31
          Państwo laickie z kościołem w kościele...
          Państwo bez Prawa i Sprawiedliwości za to i z prawem i sprawiedliwością...
          Państwo bez kolesi za to z fachowcami...
          Państwo bez odd Rydzyka...
          Państwo dążące do pełnej integracji unijnej w tym politycznej...
          Jak narazie - tyle :)
          I co?
    • zabieocko Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 15:39
      anwad napisała:

> Palikot podczas konferencji organizowanej przez lewicę: "Dziś przyszedł czas, b
      > y powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości".
      >
      > Zgadzacie się z nim? Chcecie tego?

jest niezbywalne

jak posiadanie

Ufać należy że Palikot tymi słowy zwracał się do złodziei

- oddaj zwróć, wyrzeknij się co Polska ci dała...

i idź w 3,14sdu, won ! fora ze dwora, złodzieju :)
    • etta2 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 16:39
      Czuję, jak mi się wzbiera na rzygi, gdy kolejny PiSdak truje o "polskości", "patryjotyźmie", "prawdziwych Polakach" i.t.p. A co robisz jedna z drugą, cipko omamiona kaczyzmem, by wykazać tę "polskość"????? Pracujesz uczciwie, czy latasz po zasiłek lub rentę? Oceniasz swój rząd lojalnie, czy pod dyktat pisdactwa, tzn. obrzygujesz go od rana do wieczora każdego dnia?
      No wytłumacz, czym się różnisz od pospolitego menela, który - jak TY - nie wie jak się premier nazywa, więc używa określenia "ryży", choć premier ryżym nie jest.
      • remik.bz Palikot to "PISdak"? 23.02.12, 16:49
        etta2 napisała:

> Czuję, jak mi się wzbiera na rzygi, gdy kolejny PiSdak truje o "polskości", "pa
        > tryjotyźmie", "prawdziwych Polakach" i.t.p.

Wypraszam sobie takie sugestie, że Palikot to PISdak. Mnie możesz w taki "kulturalny" i typowy dla nowoczesnych Europejczyków sposób nazywać, ale nie stawiaj mnie w jedym szeregu z Palikotem.

A co robisz jedna z drugą, cipko om
        > amiona kaczyzmem, by wykazać tę "polskość"?????

Czy mogłabyś dikładniej opisać ten element gry wstepnej (jak rozumiem).

Pracujesz uczciwie, czy latasz
        > po zasiłek lub rentę?

Przecież to nie ma znaczenia

Oceniasz swój rząd lojalnie, czy pod dyktat pisdactwa,

Kto nie znami ten przeciw nam. Niech żyje Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska

> n. obrzygujesz go od rana do wieczora każdego dnia?
        > No wytłumacz, czym się różnisz od pospolitego menela, który - jak TY - nie wie
        > jak się premier nazywa, więc używa określenia "ryży", choć premier ryżym nie je
        > st.

A nawet gdyby był "ryży" to i co z tego? Jakie by to miało znaczenie np dla ACTA czy naszych emerytur?
      • ewalongoria Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 24.02.12, 19:20
        Co za stereotypy!!! tylko POmatołki pracują Twoim zdaniem? To ciekawe. Czyli mamy wyraźną dyskryminację zwolenników PIS-u. Sam to potwierdzasz swoim postem.

etta2 napisała:

> Czuję, jak mi się wzbiera na rzygi, gdy kolejny PiSdak truje o "polskości", "pa
        > tryjotyźmie", "prawdziwych Polakach" i.t.p. A co robisz jedna z drugą, cipko om
        > amiona kaczyzmem, by wykazać tę "polskość"????? Pracujesz uczciwie, czy latasz
        > po zasiłek lub rentę? Oceniasz swój rząd lojalnie, czy pod dyktat pisdactwa, tz
        > n. obrzygujesz go od rana do wieczora każdego dnia?
        > No wytłumacz, czym się różnisz od pospolitego menela, który - jak TY - nie wie
        > jak się premier nazywa, więc używa określenia "ryży", choć premier ryżym nie je
        > st.
    • ave.duce Masz się czego wyrzekać? 23.02.12, 18:13
      • anwad [...] 23.02.12, 18:41
        • ave.duce [...] I wszystko jasne. 24.02.12, 18:46
    • derduch.antykatolik Ja już się dawno wyrzekłem. 23.02.12, 18:20
      Nie chcę by na świecie łączono mnie z krajem nieudaczników, którzy w każdej dziedzinie są pośmiewiskiem. Sport? hahahaha Nauka? :-)))) Ciemnogód i wladza kleru, sądownictwo leży, dróg brak, to jest skansen!
      Co najważniejsze, mając prawo jazdy z innego kraju mogę sobie jeździć jak mi się podoba, zadne fotoradary mnie nie ruszają, żadne punkty karne, max co mi mogą to 500 pln kary :-))))
      • magdolot Re: Ja już się dawno wyrzekłem. 23.02.12, 18:35
        Sclavus odrzekł w punkt. Się podpisuję.

Palikotowi napisałam kiedyś: "jest pan jak łyk świeżego powietrza na tym mesjanistycznym zadupiu" i wygląda na to, że facet się stara nie zawieść mnie ze szczętem.
      • ewalongoria Re: Ja już się dawno wyrzekłem. 24.02.12, 19:23
        Nikt Cię tutaj w tym kraju nie trzyma na siłę. Droga wolna, skoro Ci się tutaj nie podoba. Jednego pseudoPOlaka mniej.

derduch.antykatolik napisał:

> Nie chcę by na świecie łączono mnie z krajem nieudaczników, którzy w każdej dzi
        > edzinie są pośmiewiskiem. Sport? hahahaha Nauka? :-)))) Ciemnogód i wladza kler
        > u, sądownictwo leży, dróg brak, to jest skansen!
        > Co najważniejsze, mając prawo jazdy z innego kraju mogę sobie jeździć jak mi si
        > ę podoba, zadne fotoradary mnie nie ruszają, żadne punkty karne, max co mi mogą
        > to 500 pln kary :-))))
        >
        >
        • derduch.antykatolik Re: Ja już się dawno wyrzekłem. 24.02.12, 19:42
          Trzyma mnie, oj trzyma: Na debilach się najłatwiej kase zarabia! W żadnym cywilizowanym kraju nie zarobię tak dużo, tak małym nakładem sił i środków. Ja pracuję max 20h tygodniowo, a kiedyś jak córka zapytała, tato, ile dzisiaj zarobiłeś? Powiedziałem że dwa tysiące złotych, dziecko w płacz: Jesteśmy biedakami!
          • jeden.zero Re: Ja już się dawno wyrzekłem. 24.02.12, 19:45
            Derdusiu, czyżbyś był grabarzem?
    • mike.recz A co wolaka anwad obchodzi moja polskość? 23.02.12, 18:31
      Ty anwad nie jesteś Polką więc się nie interesuj.
      • derduch.antykatolik Zobacz Prawdziwą Polkę: 23.02.12, 18:35
        tnij.org/prawdziwapolka
        Te semickie rysy twarzy to tylko tak dla zmylenia.
        • mike.recz Proszę mnie nie straszyć z zaskoczenia. 23.02.12, 18:56
          j/w
    • jacekm22 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 18:34
      Takiej polskosci , jaka TY reprezentujesz ( katolicko narodowo zasciankowa.... ) 3razy TAK !!!
      • porannakawa01 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:04
        jacekm22 napisał:

> Takiej polskosci , jaka TY reprezentujesz ( katolicko narodowo zasciankowa....
        > ) 3razy TAK !!!

Ta polskość to taka jak u Hofmanów?
        Latami na L4 ssać bo jest przyzwolenie?
        A zapytaj państwa Hofmanów czy w nich jest polskość.
        Odpowiedzą obrażeni, że tak, oczywiście - ale jak ktoś to może kwestionować i pytać.
        A Palikot o takiej polskości właśnie co to jak rakowa tkanka zrośnieta z normalnym organizmem - trzeba ją usunąć po proastu.
        Bo to nie jest polskość nawet gdyby Hofmanowie mieli takie o sobie wyobrażenie i gęby pełne patriotyzmu.
    • tw_wielgus Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:06
      Ja nigdy się jej nie wyrzeknę i chociażbym miał polec broniąć Polski na barykadach przed wiosenną ofenswą erpy 4 i 1/2 (która mojej ojczyzny chce uczynić watykański grajdołek) bedę do końca trwał na posterunku.
      • anwad Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:21
        Proszę Cię, zawracaj głowę swoimi "przemyśleniami" jakiejś Lemingó...e. Może je doceni...
        • anwad :) 23.02.12, 19:21
          To nie ja wykropkowałam;)
          • tw_wielgus Re: :) 23.02.12, 19:35
            Kropki Cię bawią..?! Niezmiernie zatem ciekaw jestem Twojej reakcji na odwrócony wykrzyknik.
        • tw_wielgus Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:33
          Och zaczynasz się robić niegrzeczna to oznaka nerwowości i jednocześnie sygnał iż moja riposta doknęła sedna problemu. Polskość to wedle Ciebie tradycyjny katolicki zaścianek.
          • anwad Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:45
            Zrozum, że nie wszystkich fascynują Twoje schematyczne wywody...
            • tw_wielgus Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 19:58
              Nie jestem w stanie pojąć gdzie tu widzisz schemat? Posłużyłem się wizją Polski jaką w nie jednej ze swych mów scharakteryzował Jarosław Kaczyński.
              Może Ci się to wydać nieco dziwne, ale żyje w tym kraju ogromna rzesza ludzi uważających się za dobrych obywateli, którzy nie podzielają fantazmatów szczerbatego zbawiciela.
    • iq-ok Anwad wpadła nawrzucać lemingom:):) 23.02.12, 20:17
      Robi to średnio raz na miesiąc (by rozładować napięcie?).
    • porannakawa01 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 20:21
      Czego?
      Odpowiesz?
    • wariant_b Czy to ty jesteś tą polskością? 23.02.12, 20:29
      W takim razie będę się musiał zastanowić.
      • aniechto.only Re: Czy to ty jesteś tą polskością? 23.02.12, 20:51
        Jeżeli odpowiedz brmi "tak" ,to Tusk miał rację :)
      • calun_torunski anwad to ruska agentka - bo jesli ona jest Polka 23.02.12, 20:51
        to ja sie wyrzekam takiej polskosci

taka polskosc to wstyd i zenada

• porannakawa01 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 23.02.12, 21:18
      anwad napisała:

> Palikot podczas konferencji organizowanej przez lewicę: "Dziś przyszedł czas, b
      >

Nie odpowiedziałaś mimo zapytania wyżej.
      Czego się wyrzec? Konkretnie?
    • remik.bz Palikot to Wojewódzki polityki 23.02.12, 21:42
      anwad napisała:

>

Kto chce się wyrzekać polskości, niech się wyrzeka- jego sprawa.
      A Palikotem się nie przejmuj- to błazen cyrkowy, który zawsze zdobędzie jakieś tam poparcie ludzi infantylnych i szukających swych poglądów w przekazach medialnych, aby być trendy.
      To taki Kuba Wojewódzki polityki.
      • x2468 Re: Palikot to Wojewódzki polityki 24.02.12, 00:12
        Polskości na a la katolska 4 rp ? Dziękuje. Postoję .
        • remik.bz Re: Palikot to Wojewódzki polityki 24.02.12, 02:04
          x2468 napisał:

> Polskości na a la katolska 4 rp ? Dziękuje. Postoję .

No i ja się z tego cieszę. Nie po drodze mi z Tobą.
          Ale oczywiście masz prawo do jakiejść Swojej zajeb.stej, kubowojewódzkiej polskości z Dodą jako symbolem kultury.
          Ale możesz też posłuchać Palikota. Wielki Świat i UE na pewno to docenią .
    • fiu-bzdziu2010 Re:a o jaką polskość chodzi??? 23.02.12, 22:40
      czy o taką, co buczy na cmentarzu powązkowskim w każdą rocznicę Powstania Warszwskiego??
      czy o taką, co w kominiarkach na Marszu Niepodległości podpala samochody telewizyjne???
      czy o taką, co w kominiarkach na Marszu Niepodległości demoluje Warszawę i nawala się z policjantami???
      a wszystko to pod flagą biało-czerwoną i z hasłem "buk, chonor, łojczyzna"
      Na taką polskość się nie zgadzam
      • remik.bz Polskośc niemiecka 24.02.12, 02:07
        fiu-bzdziu2010 napisała:

> Na taką polskość się nie zgadzam
        Masz rację. Prawdziwa "polskośc" to zapraszanie niemieckich bandziorów , aby pomagali bić lidzi swiętujących polską rocznicę odzyskania niepodległości po 123 latach zaborów.
        • fiu-bzdziu2010 Re: Polskośc niemiecka 24.02.12, 11:05
          a na Powązkach to niemieccy przybysze buczą i zakłócają uroczystości???
          czy niemieccy przybysze spalili samochody, czy raczej rodzime bandziorki????
          a regularna zadyma na kamienie z polskimi policjantami, to też chyba Nasze Patrioty??
    • bogucjusz Tzw. "Prawdziwej Polskości"? :-) 24.02.12, 00:39
      Nigdy nie miałem z tym nic wspólnego. I nie będę miał. Tak mi dopomóż Flying Sphagetti Monster!

---
      "Ląduj, dziadu!"
    • big.stach A co innego ma mówić globalista? 24.02.12, 13:11
      SOCJALIZM W EUROPIE ZACHODNIEJ - prof. Piotr Jaroszyński

www.youtube.com/watch?v=My-oRmJKXjo
    • adalberto3 Bilgoraj wyrzeka sie Palikota ! 24.02.12, 14:51
      Wstep do miasta surowo wzbroniony !
    • porannakawa01 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 24.02.12, 14:56
      Czego?
      Chodzi o chodzenie z pochodniami?
      • adalberto3 Chodzenie z pochodniami? 24.02.12, 15:15
        To Niemcy maja we krwi.
        • porannakawa01 Re: Chodzenie z pochodniami? 24.02.12, 18:17
          adalberto3 napisał:

> To Niemcy maja we krwi.

Kaczyński Niemcem?
          Co jeszcze by przemawiało za polskością kaczyńskiego?
    • zbigniew_clapton Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 24.02.12, 18:26
      Wandzia, kiedy ty ostatnio miałaś normalny orgazm pochwowy? Tak tylko pytam, bo innej przyczyny tego bełkotu nie znajduję.
      • porannakawa01 Re: Czy chcecie wyrzec się polskości? 24.02.12, 18:43
        zbigniew_clapton napisał:

> Wandzia, kiedy ty ostatnio miałaś normalny orgazm pochwowy? Tak tylko pytam, bo
        > innej przyczyny tego bełkotu nie znajduję.

Zbigniewie - odkąd masz podczas orgazmu wytrysk wsteczny do pęcherza moczowego i wydzielasz spermę do kibelka siusiajac potem nie pytaj o takie rzeczy.
        Zadbaj o swoje zdrowie - taki suchy, bezwytryskowy orgazm jest bolesnym stąd u ciebie tyle żałości i zainteresowania jak to u innych?
        Niby o przyczyny pytasz, ale żałość z ciebie tryska. Do wewnątrz. W pęcherz moczowy!
    • 2boontoon czy żydzi wyrzekną się żydowskości? 24.02.12, 18:59
      każdy niech się martwi o siebie a nam Polakom pozwoli żyć po naszemu ok?
    • humanumest wyrzekamy sie duraka Palikota raz na zawsze 24.02.12, 19:37
      chętnie wyślemy go w bezpaństwowy kosmos na wieczne wakacje.
    • humanumest gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę 24.02.12, 19:40
      widac paliknotowi globalne mafie zapłaciły za likwidacje Polski, więc sie stara póki jest u złobu. Za to mu one płacą.
      • porannakawa01 Re: gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę 24.02.12, 19:50
        humanumest napisała:

> widac paliknotowi globalne mafie zapłaciły za likwidacje Polski, więc sie stara
        > póki jest u złobu. Za to mu one płacą.

Przecież ta kasa - 8 miliardów rocznie( osiem tysięcy milionów złotych rocznie!) jest przekazywana z budżetu na polski KK. Ile z tego jest transferowane za granicę tego nie wie nikt.
        Ojcowie zakonni "pozyczyli" Rydzykowi 80 milionów.
        Oczywiście je zarobili. Butelki sprzedawali po winie cycuś?
        Jaka likwidacja Polski?
        Likwidacja Polactwa!
        Konstytucja 3 majowa uchwaliła sekularyzację.
        Zduszona. O tym się nawet nie wspomina.
        Globalne mafie z przyczółkami zajmowanymi jak pies co to idąc na spacerek - to tu siknie, to tam.
        Krzyż w Sejmie nadal wisi.
        Globalna mafia z przyczółkiem w Sejmie RP?
        • 2boontoon wara od Polski i polskości 24.02.12, 19:53
          tym komu polskośc przeszkadza zawsze może wrócić do swych korzeni!
          • humanumest duchowa bezpaństwowośc to cecha parobków 24.02.12, 20:03
            Palikot właśnie ją ujawnił. Nie pomoga mu różowe koszule i pomarańczowe krawaty, kazdy widzi, że to uwłaszczony parobek na usługach globalnych mafii.
      • anwad Re: gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę 24.02.12, 20:01
        Nie działa ten człowiek na rzecz Polski i Polaków - niewątpliwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka