Dodaj do ulubionych

Przyłębska albo Muszyński

20.12.16, 18:09
Ktoś z tej genialnej dwójki zostanie prezesem. Nie mogli wprost wybrać lepiej.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Przyłębska albo Muszyński 20.12.16, 18:13
      szmata albo donosiciel ,ot, pisowskie autorytety.
      • cronny Taka chora była, a zobaczyła Dudę i ozdrowiała 20.12.16, 19:46
        cud jawny.
        • prof.pisduszko Byli koledzy sędziowie z Poznania cenią ja nisko 20.12.16, 21:20
          www.gloswielkopolski.pl/wiadomosci/poznan/a/julia-przylebska-nie-nadaje-sie-do-orzekania-to-opinia-sedziow-z-poznania,11586256/
          W skrócie: niskie kwalifikacje, ślamazarność i niechlujstwo w robocie
          • 99venus Re: Byli koledzy sędziowie z Poznania cenią ja ni 20.12.16, 21:25
            Nie powinnismy zapominać o L-4 czyli o oszustwie.Kwalifikacje mierne,morale takoż ale przecież nie powinna przeskakiwać swoimi walorami takich wybitnych prawników jak Ziobro czy też Jaki.Porzadek musi być!
            • pajac.prezydencki Re: Byli koledzy sędziowie z Poznania cenią ja ni 20.12.16, 21:28
              A ciekawe czy umie bańki stawiać ?
              • o2o2130 Re: Byli koledzy sędziowie z Poznania cenią ja ni 20.12.16, 22:03
                Może stawia co innego, ale nie chcę się zagalopowywać.
          • cronny A PiS ją ceni i już dała partii dowody lojalności 20.12.16, 21:43
            Konstytucja stanowi co prawda, że sędziów Trybunału Konstytucyjnego Sejm wybiera spośród osób wyróżniających się wiedzą prawniczą.
            No, ale czy PiS-owska większość sejmowa, albo PiS-owski desant w TK traktuje Konstytucję RP serio? Dla nich to nie drogowskaz, ale przeszkoda, która trzeba omijać.
            Skoro sejm tę panią wybrał, a prezydent zaprzysiągł - to znaczy, że - z punktu widzenia władz politycznych ma jakieś przydatne dla PiS kwalifikacje.

wyborcza.pl/7,75398,21127791,liczne-bledy-i-wysoka-absencja-poznanski-sad-fatalnie-ocenil.html
            • x2468 Re: A PiS ją ceni i już dała partii dowody lojaln 20.12.16, 22:09
              To proste. Najmądrzejsza z pis. Co napisać o reszcie piskich prawników?
    • boblebowsky podnóżek albo podnóżek 20.12.16, 21:27
      kompletnie bez znaczenia.
    • wariant_b Szyte na miarę prezesa pana. 20.12.16, 21:31

• bzdziagwa.a Re: Przyłębska albo Muszyński 20.12.16, 21:59
      jaka partia, takie kadry
    • titerlitury Re: Przyłębska albo Muszyński 20.12.16, 22:00
      Czemu tu się dziwić? Skoro ministrem ekologii zrobili myśliwego tropiącego chemitrails, w komisji ds Ambergold posadzili perukarza. Oni przyciągają takie indywidua i miernoty jak magnes, bo w zamian za absolutnie niepowtarzalną w normalnych warunkach szansę na karierę, dostają bezgraniczne posłuszeństwo.

Konstytucja mówi, by (w skrócie) Trybunał osądzać prawnikami wybitnymi, a zatem dla prawnika ta służba jest wyróżnieniem najwyższym, ukoronowaniem kariery prawniczej. Prezes TK to już w ogóle prima inter pares prawniczej elity. Czy trudno zatem po ludzku zrozumieć taką jejmość Przyłębską? Przecież pewnie nawet nigdy nie marzyła o Trybunale, bo była słabym, leniwym sędzią bez osiągnięć. A tu nagle PiS robi łapanie na sędziów, by obsadzić klakieramu TK. No to Przyłębska - siup! Tylko głupi nie skorzystały z takiej okazji na jej miejscu.
    • x2468 Re: Przyłębska albo Muszyński 20.12.16, 22:07
      Od wielu tygodni było wiadomo ze Przyłebska. Dla I sekretarza KC ona ma najwięcej zalet. Nie dość ze najgłupsza to oszustka. Takich figurantów potrzebuje wasz wuc.
      • cronny Sadystycznie pominął Beatę "Jajakoprawnik" Kempę 20.12.16, 22:35
        a byłaby taka szczęśliwa
    • ferdynand_007 Re: Przyłębska albo Muszyński 20.12.16, 22:46
      Trzeba by sprawdzić kto jest bardziej chorowity
      :))))))))))))))))))))))))))))))

Szacunku u normalnego człowieka to oni raczej nie uzyskają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka