Gość: Katon niekonsekwencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:06 Kościół utłukł muchę (Jankowskiego), element gdańskiego kolorytu, co najwyżej turystyczną ciekawostkę, natomiast smok (Rydzyk) nadal grasuje. Ale Rydzyk za silny na każdego biskupa. Podejrzewam, że w wypadku Jankowskiego o co innego poszło, niż się oficjalnie głosi. Znamienne, że Gocłowski usunął go nie za antysemityzm lecz za całowanie chłopca w usta. Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: niekonsekwencja 29.11.04, 13:00 No właśnie, śmieszne. Tym bardziej, że, jak wynika z przecieków prokuratury, całował jak nieśmiały licealista, bez języczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość No cóż IP: 195.94.207.* 29.11.04, 12:07 Jakoś nie wierzę, że w tym kraju 90 % ludzi to katolicy. Katolik (chrzśćjanin) tak nie postępuje. Radzę wszystkim(nie tylko zwolennikom ks. Jankowskiego)jeszcze raz dokładnie poczytać sobie dekalog i nauczyć się pokory. PS. Trzeba nauczyć się przegrywać. Przegrać z honorem znaczy więcej niż wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.Ministrant Re: No cóż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:19 Zawsze, od wczesnych lat mlodosci (dlatego bylem ministrantem przez 6 lat) powtarzali mi rodzice, ze "kto ma ksiedza w rodzie, temu bieda nie dobodzie". Rodzicow juz nie mam, ale mam swiadomosc, ze zamiast inzynierem (bezrobotnym), moich Rodzicow wizja byla trafna. Powinienem zostac ksiedzem, chocby najgorszego gatunku (bo wsrod nich bezpieka jest okrutna, choc otoczona tajemnica "Sakramentu Sw."), zeby modlic sie za wierzacych w cuda, aby im po smierci, bylo tak, jak ksiedzy za zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: No i juz wiadomo, dlaczego jestes... IP: *.bund.de 29.11.04, 12:45 BEZROBOTNYM inzynierem! Pisac po polsku nie za bardzo umiesz, ani skladu ani ladu w twojej wypowiedzi odnalezc nie mozna, a wnioski wyciagasz zupelnie nie- inzynierskie... Z takim poziomem intelektualnym w zyciu nie zostalbyc ksiedzem, nawet takim najpodlejszego gatunku, zatrzymales sie bracie na poziomie maloletniego ministranta, a najgorsze jest to, ze nawet tego nie zauwazyles i probujesz dyskutowac na tematy, ktore cie absolutnie w kazdym wzgledzie przerastaja... A moze zapisalbys sie ponownie na studia? Juras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefajstos Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:12 Na miejscu ks. Czai jeździłbym taksówkami. Taniej i wygodniej. A po dwóch lub trzech latach kupiłbym sobie nowę brykę i tyle. Ten cały szum ucichnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Skad wiadomo, ze to obroncy Pralata wypisali to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:14 Moze to prowokacja? Wiadomo, ze haslo "antysemityzm", "antysemita" to potezna bron, czesto skutecznie stosowana do niszczenia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek dobra rada Najkrotrza fraszka IP: *.i.pppool.de 29.11.04, 12:18 CEL: - CW.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aci Re: Skad wiadomo, ze to obroncy Pralata wypisali IP: 195.68.129.* 29.11.04, 12:22 No jasne!!! A kazania pralata, wystroje Grobu Panskiego to tez byla "tylko" prowokacja? A moze powiesz, ze to takze zrobil ktos inny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiK Re: Skad wiadomo, ze to obroncy Pralata wypisali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:53 Zgadzam się w 100%. Prowokacja. Wrogie okrzyki przeciw ks. Czaje podczas mszy to też dzieło wrednych prowokatorów z GW. W ogóle cały ten tłum wściekłych Prawdziwych Polaków szarpiący się co niedziala z dziennikarzami pod św. Brygidą to przebrana redakcja GW. A Grób Pański zapewne przystrajał Gwiazdami Dawida sam Michnik. Z tym, że jak w to wszystko powyższe zdołasz już uwierzyć to nawet wizyta u dobrego specjalisty może ci nie pomóc :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Josok Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:18 Cas najwyższy skończyc z sprawą ks. Jankowskiego.Musi byc posluszny biskupowi,ślubowal posluszenstwo.Kto lamie przysiegę jest zdrajcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Problemy z ks.Jankowskim będą trwały tak długo, aż IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 29.11.04, 12:19 Gazeta Wyborcza zostanie zlikwidowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Pan Jezus IP: 193.85.18.* 29.11.04, 12:23 Jak Pan Jezus został niesłusznie oskarżany obrzucany kłamstwami wiecie jak się zachował? nic nie powiedział poprostu przemilczał Mysle ze to jest wielkosc z bogiem jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: Pan Jezus IP: *.bund.de 29.11.04, 14:40 Gość portalu: Jan napisał(a): > Jak Pan Jezus został niesłusznie oskarżany obrzucany kłamstwami > wiecie jak się zachował? > nic nie powiedział poprostu przemilczał > Mysle ze to jest wielkosc > z bogiem > jan Z tym milczeniem Jezusa to roznie bywalo... Milczal tylko wtedy, kiedy zdawal sobie sprawe, ze dyskutowac nie warto (np. na koncu przesluchania przed Sanhedrynem lub przed szkajacym sensacji Herodem), ale np. po policzku Malchusa wcale nie nadstwawil drugiego, ale wrecz stwierdzil: "Jezeli zle powiedzialem, udowodnij, co bylo zlego. A jezeli dobrze, to dlaczego Mnie bijesz?" (J 18,23). Potem nawet, wiedzac, ze zebrany Sanhedryn uzna to za bluznierstwo, przyznal sie otwarcie, ze jest Synem Bozym (Mt 26,62-64). Rownie rozmowny byl tez wobec Pilata, a dyskusje z faryzeuszami i sadyceuszami nigdy w zasadzie nie byly potulne czy strachliwe, a raczej prowokacyjne i zmuszajace do rewizji przekonan. Nie porownuje naturalnie ks. pralata do Jezusa; zgodnie z nasza wiara kaplan i tak zastepuje Jezusa jedynie podczas sprawowania Eucharystii, a potem jest takim samym czlowiekiem jak kazdy z nas, czasem nawet bardziej narazonym na pokusy... Ks. pralat dawal niestety wiele powodow do krytyki i poprzez swoje zachowanie, popadl w klopoty, ale prawo do obrony musi przyslugiwac kazdemu i powolywanie sie przytym na pokore Mistrza z Nazaretu jest absolutnie chybione! Zachowanie jego obroncow jest skandaliczne i nie podlega dyskusji... Juras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Pan Jezus IP: 193.85.18.* 29.11.04, 17:31 Chodzi mi o nasladowanie chrystusa to jezeli jestesmy jego nasladowcami to powinnismy brac z niego przyklad pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTS w/g wyznawcow rydzyka 99,9% Polakow to Zydzi!!! IP: *.dynamic.mts.net 29.11.04, 12:40 Kochani,wszyscy jestesmy Zydami! W polsce jest 0,02% wyznawcow mojzesza, ale w/g sekty ten jest Zyd ,ktorego MY nazwiemy Zydem. Przypomne ze Zydami sa:Ojciec sw- bo nie broni Jankowskiego, To samo Glemp,Pieronek, Goclowski, Walesa,Kwasniewski,Jaruzelski, byl nim tez Pilsudski,Mickiewicz(Adasia opluwano najbardziej) Pozostaje pytanie -ilu jest prawdziwych Polakow w Polsce? Moge sie tylko domyslac ,ze pozostalo ich naprawde bardzo nie wiele, prawdopodobnie ok 200 osob zebranych pod kosciolem sw Brygidy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:23 do "obrońców" prałata - " WY WSZYSCY JESTEŚCIE POJE..I, WAS NIE MOZNA SĄDZIĆ WAS TRZEBA LECZYĆ - POJEBUSY". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUDYTA Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.range217-43.btcentralplus.com 29.11.04, 12:23 alez sie cackaja z tym jankowskim, powinni go wyslac na emeryture do domu spokojnej starosci dla ksiezy i zebysmy juz nigdy nie musieli o nim nic uslyszec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedzwiedz Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.pmintl.ch 29.11.04, 12:25 Szowinisci to bardzo uzyteczni ludzie. Dzieki nim dowiedzilem sie ze jestem zydem, hmm ciekawe a moglo byc gorzej moglem byc "prawdziwym Polakiem i katolikiem" pelnym nienawisci i nie tolerancji, chodzacym do kosciola tylko po to zeby sluchac politycznych dyrdymalow. Jak na to popatrze to wole byc zydem Polakiem i katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
winky1 Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow 29.11.04, 12:25 Gdyby ks. Jankowski był uczciwym księdzem, popdporządkowałby się decyzki biskupa i odszedłby, tak jak to od niego wymagają. A te protesty wskazują, ze jednak coś w nim siedzi. Przecież to jest śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X czy was pseudokatolicy z gdanska juz poje..balo??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.11.04, 12:25 ja tego nie rozumiem, rzygac mi sie chce w tym kraju, pseudokatolikow wszedzie pelno, ale to co sie tam dzieje to juz rzenada!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Wielki Rozliczymy!!!! tych z GW tez IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.04, 12:25 po zmianie wladzy, Wielki Pralat sw.Brygidy wroci na swoje stanowisko, wytoczymy procesy o znieslawienie i odszkodowania. Ta sprawa to podkopywanie polskiej racji stanu, tak jak korupcja i zdrada urzednikow obecnego rzadu!!! Pomscimy Ciebie Pralacie - wracaj do zdrowia, jestes Polsce potrzebny!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZENON Re: Rozliczymy!!!! tych z GW tez IP: *.biol.uni.lodz.pl 29.11.04, 12:31 Polsce? a może tobie i tobie podobnym fanataykom nienawiści i wrogom Kościoła Świętego, którzy dążą do rozłamu, aby sztan mógł zapanować nad światem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 antysemityzm i księża 29.11.04, 12:36 Antysemityzm jako patologiczny przykład nienawiści rasowej kompromituje intelektualnie i moralnie, szczególnie po doświadczeniu Holocaustu (czyli zorganizowanego ludobójstwa), który pokazał do czego prowadzi tolerowanie atawistycznych postaw. Zresztą wiele faktów z najnowszej historii Polski powoduje deprecjonowanie terminu "ludobójstwo", skoro niektórzy ważą się podciągać pod to pojęcie np. "zbyt intensywne przesłuchanie" czy ograniczanie praw obywatelskich. A co z Rydzykiem? Osobiście śmieszne instalacje u Brygidy wcale mnie nie bulwersowały, natomiast medialne i edukacyjne imperium pana Rydzyka to ewenement w Europie i powód do autentycznego wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedzwiedz Re: Rozliczymy!!!! tych z GW tez IP: *.pmintl.ch 29.11.04, 12:48 Eryku Wielki, jakiej Polsce jest potrzebny ten pralat, napewno nie katolickiej. A czy jest wielki raczej nie jest rzenujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:30 Hodował sobie w parafii k Jankowski gniazdo faszystowskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowakka Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.px.pl 29.11.04, 12:33 Jacy z nich chrześcijanie... średniowieczna ciemnota nie różniąca się wiele od fanatycznych wyznawców pokoju. A swoją drogą, niezłymi autami wożą się ci księża.. Jag Jankowskiego i Primera Czai - kupione pewnie z Bożą pomocą i w promocji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 hojarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:33 hojarska a ty nie powinnas w wiezieniu siedziec zamiast sobie w takim zenujacym stylu zrownywac wyborcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekB. TO SĄ EFEKTY PRACY DUSZPASTERSKIEJ ks.JANKOWSKIEGO IP: *.chello.pl 29.11.04, 12:39 Niektórzy jego "parafianie" zachowują się już jak tzw."kibice" piłkarscy. Jeszcze tylko brakuje kijów i noży w ręce. Nie dziwi mnie tam obecność Danuty Hojarskiej z kwiatami od SAMO-obrony. Oni są wszędzie gdzie ktoś "rozrania". Dobrze ocenił to metropolita lubelski arb. Józef Życiński w swoim liście pasterskim pisząc, że POGAŃSKĄ PRAKTYKĄ JEST PRZYNOSZENIE NA MSZE ŚW. TRANSPARETÓW INFORMUJĄCYCH O PRZYNALEŻNOŚCI PARTYJNEJ... Żałosny był widok w TV tego MINISTRANTA, który mówił, że nie będzie służył do mszy św. dopuki prałat nie wróci. Młodzieńcze A KOMU TY SŁUŻYSZ W CZASIE MSZY ŚWIĘTEJ ? PANU BOGU CZY PRAŁATOWI ? Czy prałat jest twoim bożkiem ? Parafianie św.Brygidy - DLA DOBRA KOŚCIOŁA - OPAMIĘTAJCIE SIĘ !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Srednioweczne stosy dla sowietow IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.04, 12:42 potomkow szatana i calego bajzlu Goclowskiego -Fratera Novum Seculorum masona Opus Dei. Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy45 Re: TO SĄ EFEKTY PRACY DUSZPASTERSKIEJ ks.JANKOWS 29.11.04, 13:02 Oj nasza Polska głupota. Kilkuset "fanów" prałaciny z kościoła robi cyrk. Jakaś Hojarska ozdabia ołtarz kwiatami (co jest zrozumiałe, ale z dodatkowym ozdobnikiem w postaci symbolu "Samoobrony". Z innej beczki. Wybraniec do parlamentu europejskiego (z LPR-u oczywiście), głosuje za jego samorozwiązaniem wywołującym salwę śmiechu w sali obrad. Rada Miejska w Lublinie zajmuje się sprawami międzynarodowymi, podejmując uchwałę wzywającą parlament europejski do umieszczenia w preambule do projektu konstytucji "odwołanie do Boga", mimo że konstytucja już dawno uchwalona, z czym pogodził sie nawet Papież. Takich to mamy oszołomów. OTO POLSKA WŁAŚNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Cóż,J. będzie musiał dostać kopa od samego Papieża IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 29.11.04, 12:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron A ja prezentuje paradoks, jako stary Żyd. IP: *.k.mcnet.pl 29.11.04, 12:49 Jestem nieskończenie daleko od sympatii dla prałata, ale zwrócić uwagę, na dwa aspekty: po pierwsze media, gł. GW, niezwykle afektowały się tą sprawą, dając jej wymiar histerii, po drugie: GW rzuciła ciężkie oskarżenie na prałata, iż ten imał się pedofilią, a wontek ten cicho wygasł. Nie ma więc się co dziwić, że oszołomy różnej maści uaktywniły swoje działania. GW przekroczyła w tej sprawie równowagę beztronności i chłodnej oceny faktów. Dała bodziec do kontrreakcji obozowi ciemnoty. Nie jest więc bez winy i dobrze, aby zaczęła bardziej odpowiedzialnie opisywać rzeczywistość, a nie ją kreować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.Ministrant Re: A ja prezentuje paradoks, jako stary Żyd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:55 Nie jestem zydem, ani nikt z mojej rodziny. Wiem, ze jest to dziwne, bo wielodzietnosc zydowstwa jest oszalamiajaca. Piszesz jako Zyd, ale nie rob tylu bledow w jezyku polskim. Pisz w jidisch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IMHO Re: A ja prezentuje paradoks, jako stary Żyd. IP: *.pro-internet.pl 29.11.04, 13:14 Stary i slepy widzi golym okiem ze GW podejmuje rozne akcje ktore spelniaja role misyjna poprzez akcentowanie aberacji w spoleczenstwie ktore przechodzi transformacje z zacofanego i zdemoralizowanego. I chwala im za to ze nie zaluja papieru na takie cele spoleczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex JA Z PRALATEM !!! IP: *.ras11.nynyc-t.alerondial.net 29.11.04, 12:51 JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! JA Z PRALATEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex sorry chciałem napisać: ZA JAJA PRAŁTA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:59 ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! ZA JAJA PRAŁTA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Powód dla którego jestem w kosciele IP: 193.85.18.* 29.11.04, 12:52 Aby wspólnie z barcimi i siostrami w panu jezusie chwalic pana naszego mi jest absolutnie obojetne czy jest to ksiądz x y czy z Wszyscy należymy do Pana boga nawet jak ktoś w niego nie wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.Ministrant Re: Powód dla którego jestem w kosciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:04 No, to sie spowiadaj klechowi w konfesjonale i wyluszcz mu, jak Bogu, wszystkie tajemnice swojego zycia. Uwierz w tajemnice spowiedzi. Ta "tajemnica" byla po to, zeby czarne klechy o wszystkim wiedzialy - tego nie rozumiesz? Panstwa zachodznie juz dawno odeszly od tego "komunalu", ale watykanska Polska jeszcze chce nas straszyc swoimi ubeckimi wiadomosciami, zaczerpnietymi z konfesjonalow. Dlatego "ksiadz po koledzie przyjdzie do Ciebie z kartoteka. Przyjmij go i popros o jej odczytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan proszę o uważne czytanie mojego przekazu IP: 193.85.18.* 29.11.04, 13:14 To jest ta zasadnicza róznica kosciała Ewangelickiego a Katolickiego W moich wypowiedziach nigdy nie wspomiałem ze spowiadam się do księdza! Ani ze przychodzi do mnie ksiądz na kolede. proszę o uważne czytanie mojego przekazu Chęc uwielbiania pana boga to wszystko o co mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Ministrant Re: Powód dla którego jestem w kosciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:32 Przepraszam, ale tylu tych "braci i siostr" rzym-kat, iz nie dopuscilem do siebie mozliwosci innych wyznan, czytajacych boskie Serce. Uszlo mi to uwadze, jeszcze raz przepraszam, gdyz niemal wszystkie wypowiedzi na forum, tyczyly fanatycznych fanatycznych dyskusji pomiedzy tymi, ktorzy z Watykanem, albo przeciw jego purpuratom. Fakt, nie wzialem pod uwage jako 6 letni ministrant, ze wiara chrzescijanska, to nie tylko " prawdy ", gloszone przez administracje watykanska, ku majatkowemu monopolizmowi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Powód dla którego jestem w kosciele IP: 193.85.18.* 29.11.04, 13:49 dzieki za zrozumienie dla mnie prawdą jest biblia (słowo boże) jest tam tyle mądrości szkoda że tak mało ludzi ją czyta Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak NIECH BÓG POKONA BISKUPA MASONA !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:53 PRAŁATA KOCHAMY I NIGDY NIE ODDAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Nie dyktuj Bogu co ma robic,petaku i idioto ! IP: 5.6.* / *.cache.esat.net 29.11.04, 13:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PRAŁATA TAK KOCHAMY, ŻE NA BRYLANTOWE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:08 GUZICZKI DO SUTANNY ZBIERAMY! WSZECHPOLAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PRAŁAT JANKOWSKI JEST PO PROSTU BOSKI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak2 PRAŁATA W RĘKĘ POCAŁUJESZ ROK ODPUSTU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:11 ZYSKUJESZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSZECHPOLAK PRALATOWI D.. DASZ 10 LAT ODPUSTU MASZ !! IP: *.zdl / 194.55.113.* 29.11.04, 13:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak NA SMUTKI I TROSKI - PRAŁAT JANKOWSKI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PRALATOWI POSSIESZ - TRZY LATA ODPUSTU !! IP: 195.175.37.* 29.11.04, 13:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PRALATA KOCHAMY,PRALATOWI D;; DAMY !! IP: 216.126.204.* 29.11.04, 13:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak2 PRAŁATA NIE KOCHACIE- NIECH WAM OPADNĄ GACIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PRALACIE GACIE W KWIATKI NIE DLA RENATKI IP: 68.150.16.* 29.11.04, 13:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maax NIECH BÓG POKONA wszechpolaka o mózgu małpiszona! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PRAŁATA NIE SZANUJESZ-WSZECHPOLAKA MOLESTUJESZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo WSZECHPOLAK MOLESTOWANY - JAK LEW ROZGNIEWANY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak D..CZYC WSZECHPOLAKA TRZEBA IP: 5.5.* / 80.58.9.* 29.11.04, 13:58 BO MU ROZUM KTOS POJ..AL Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: PRAŁATA NIE SZANUJESZ-WSZECHPOLAKA MOLESTUJES 29.11.04, 13:58 A co Wszechpolaku, masz ochotę na pieszczoty? Zawsze mi cuchnęliście cw..em. No cóż, nikt już Wam tak dobrze nie zrobi jak sexy Prałacina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PRAŁAT NA PLEBANII KRÓLUJE ZGODA W NARODZIE PANUJE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak PIENIĄDZE NA TACY PRAŁATA TO DOBRA LOKATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak U PRAŁATA JANKOWSKIEGO TOLERANCJA NA CAŁEGO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan TOLERANCJA HENRYKA Z PRAWDA SIE BORYKA IP: *.237.39-62.rev.gaoland.net 30.11.04, 00:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d zyd to żadna obelga, Jezus był żydem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:53 zyd to żadna obelga, Jezus był żydem Odpowiedz Link Zgłoś
gajowy45 Re: zyd to żadna obelga, Jezus był żydem 29.11.04, 13:07 Gość napisał: zyd to żadna obelga, Jezus był żydem. Maria też była żydówką. Najdziwniejsze jest to, że Ci co tak nienawidzą żydów codziennie klepią różaniec, jeżdzą na Jasną Górę, by balwochwalczo ukłonić się przez cudownym obrazem Żydówki. Czy ktoś logicznie wytłumaczy mi to rozdwojenie jaźni "katolickich oszołomów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 29.11.04, 12:59 "gnidy"- bo śmieją o tym pisać i to pisać inaczej niż byś chciał - moje gratulacje zastanów się - oni tylko opisują co się dzieje - jeśli uważasz, że to co oni opisują daje się określić takimi słowami jak używasz to jest oczywiste, że gnidami są ci, co się tak zachowują, a nie Ci co to opisują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Administrator kościoła św. Brygidy prześladow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 13:01 Ciekawi mnie jedno: czy arcybiskup wobec tak powszechnego poparcia owieczek prałata Jankowskiego nie ugnie się i pozostawi swoją decyzję w mocy, czy też zostawi mu mieszkanie i wyśle do centrum dialogu ekumenicznego? Ciekawe, jak taki dialog w wydaniu antysemity może wyglądać - Polska dla Polaków, reszta wynocha z sali i z Polski? Co do GW - każda gazeta ma swoje skrzywienie, kwestia gustu, kto jakie wybiera i czyta. A dziennikarz interesuje się tym co barwne w zyciu - o ile wiem spray był kolorowy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To niewazne DO WSZYSTKICH TUTAJ IP: *.idea.pl 29.11.04, 13:03 To jest przyslowiowe polskie pieklo. Wstyd i niesmak. Chyba wiekszosc, a przynajmniej bardzo wiele osob piszacych w tym watku i w ogole na Forum GW, wylewa sporo jadu wlasnie na Gazete. Zauwazcie wiec sobie laskawie, ze GW jest dla Was wyjatkowo tolerancyjna. Oczywiscie kazdy moze w Internecie pisac co mu sie podoba, bo kryje sie za anonimowym pseudonimem i mysli, ze nikt juz nie moze dojsc kim jest i skad klepie w klawiaturke. To tak samo, jak wylac z 10go pietra kubel pomyj komus na balkon na 9 pietrze. Jesli Wam sie nie podoba Gazeta, to dlaczego korzystacie z jej forum ? Co Was tu ciagnie ? Zalozcie sobie w Internecie swoj portal i swoje forum i tam sie wyzywajcie do woli. Jesli sie Wam nie podoba to i owo, to wyemigrujcie sobie tam, gdzie bedzie dla Was lepiej. Tylko juz sie publicznie nie wychylajcie, bo drugiej Polski tam nie urzadzicie. Odpowiedz Link Zgłoś