Dodaj do ulubionych

Izumi Sushi

IP: 57.66.193.* 13.11.06, 18:31
Izumi zdecydowanie podnioslo poprzeczke, jesli chodzi o "warszawskie" sushi.
Wraca kazdy (jestem pewna), kto tylko sprobuje. Nieprawdopodobna uczta dla
podniebienia. Szkoda, ze nie taniej :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: IZUMI GÓRĄ!!!!! Izumi Sushi IP: *.sds.uw.edu.pl 20.01.07, 17:54
      To jedna z najwspanialszych restauracji jakie istnieją w Warszawie!! Już nie
      mówiąc o rozkoszy jedzenia wspaniale prezentujących się dań, sama przyjemność
      bycia w Izumi sprawia, że każdy "musi" jeszcze raz przyjść. Cena wcale nie jest
      taka wysoka w porównaniu do innych restauracji sushi, a dostajemy na dodatek
      "coś", czego nam często brakuje, żeby być w pełni zadowolonym.
      • Gość: smakoszbili Izumi Sushi IP: *.tomaszow.mm.pl 11.04.07, 00:26
        No jeżeli chodzi o klimat to naprawde jestem zadowolony, nie mowiac juz o
        mozliwosci zetkniecia sie z prawdziwa sztuka. Ceny w porownaniu z innymi
        lokalami sa naprawde rozsadne.
    • Gość: Rafał Izumi Sushi IP: *.chello.pl 23.03.07, 19:11
      Zgadzam się, popadłem z dziewczyną w pewnego rodzaju uzależnienie od Sushi na
      Pl.Zbawiciela. Niestety sporo nas to kosztuje ale w końcu po co się żyje no i
      to najjzdrowsza kuchnia na świecie.
      • foxie777 Re: Izumi Sushi 25.03.07, 15:14
        Czy jest to restauracja prowadzona przez Japonczykow?.
        To bardzo istotne.

pozdr
    • Gość: morphi Inne sushi IP: 195.117.230.* 27.03.07, 13:46
      A co sądzicie o tych z informatora Życia Warszawy:
      www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=16&news_id=153114&layout=1&forum_id=29126&page=text
      • Gość: Mateusz 37 Re: Inne sushi IP: 212.244.36.* 27.03.07, 14:53
        Fajnie zrobione, jadlem w wiekoszci bo lubie ta kuchnie, plus dla Życia
        Warszawy
    • Gość: Oszczędny Re: Izumi Sushi IP: *.abnamro.nl 05.04.07, 14:44
      A z jakimi kosztami trzeba sie liczyć? Tak, żeby i spróbowac i nasycić apetyt?
      • Gość: Mr.T. Re: Izumi Sushi IP: *.aster.pl 24.04.07, 00:53
        Zależy od liczby osób na 2 osoby w zupełności wystarcza secik który jest
        stworzony przez szefa kuchnii i nie jest drogi. Jego cena to 124 zł oczywiście
        do tego trzeba doliczyć jakieś napoje np. herbatke albo przepyszne wino śliwkowe.
        • Gość: Wielbiciel... Izumi Sushi IP: *.aster.pl 24.04.07, 01:01
          Bez wątpienia najlepsze sushi w mieście a nawet w całej Polsce.Bardzo
          sympatyczna obsługa, a szczególnie właściciel restauracji Pan Alon i jego młody
          uczeń (Polak), którego nie pamiętam imienia.Dwóch panów obsłużyło mnie
          perfekcyjnie,nie zostawiłem majątku a wyszedłem najedzony.Najlepsza rzecz jaką
          zjadłem: Pieczona skóra z Łososia przyrządzona przez młodego ucznia który
          podobno pracuje dopiero od sierpnia w tej branży. Jeśli będzie się tak dalej
          rozwijał to Restauracja Izumi Sushi niedługo będzie miała dwóch najlepszych
          kucharzy sushi.No ale cóż ma się od kogo uczyć.Powodzenia i oby tak dalej !!
          Jestseście SUPER!!!!!!!!!!!!
          • Gość: sushi Re: Izumi Sushi IP: *.sd.sd.cox.net 11.05.07, 11:03
            Szkoda ze nie ma w Wawie restauracje ONAMI SUSHI!
            Ci to dopiero maja sushi...

-------------------------------
            stuFFLiX.com

video aktywne mapy nieruchomosci, firm, sklepow, restauracji, gabinetow
            lekarskich ...
          • Gość: Michal Re: Izumi Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:51
            Ten drugi to Mongoł. A Alon to Birmanczyk. Zaden nie jest Japoczykiem. Mam
            znajomego Japonczyka, ktory tam jadl i niestety, jego opinia nie była dobra.
            Dochodzi do tego zatrucie pokarmowe po 'wspanialym jedzeniu' w Izumi. Nie
            polecam. Brak higieny to glowny minus, prawdziwy Japonczyk nie pozwolił by
            sobie na coś takiego. No ale czego sie spodziewac, jezeli nie ma w tej
            restauracji Japonczyka...
    • Gość: Hej! Re: Izumi Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:52
      Wybralam sie do Izumi niedawno, bo slyszalam, ze to najlepsza susharnia w
      miescie. Owszem, lokalizacja super, fajny wystroj i mila obsluga. Znakomita
      zupa miso i jeszcze lepsza rybna z kolendra. Ale juz sushi bylo bardzo
      przecietne. W zestawie Izumi za ok. 125 zl dostalismy az dwie niezbyt mile
      niespodzianki - rolls ze smietana oraz z majonezem. Lubie eksperymenty, ale to
      jednak przesada, by prawie polowe wyrafinowanego dania doprawiac takimi
      mazidlami. Chyba ze w Japonii to standard, ale bardzo w to watpie. Moim zdaniem
      powinna byc to opcja dla amatorow, a nie duza czesc firmowego zestawu.
      • foxie777 Re: Izumi Sushi 20.05.07, 02:58

Bylam troche zdziwiona, ze nikt nie odpisal na moje pytanie
        czy ta restauracja jest prowadzona przez Japonczykow.
        Wbrew pozorom jest to bardzo istotne pytanie.
        Teraz sie dowiaduje, ze nie.
        Czy jest w Warszawie taka restauracja?.

pozdr
        • Gość: Michall Re: Izumi Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:58
          Ta restauracja nie ma żadnego Japonczyka. Moj kolega Japonczyk powiedzial, ze
          zatrul sie tym jedzieniem i nie polecalby jej nikomu. Takze uwaga na higiene w
          tej restauracji. Gdyby tam pracowal prawdziwy Japonczyk nigdy nie doszloby do
          takiej sytuacji. No ale czego sie tu spodziewać po... Ściema na maxa i
          wiekszosc daje sie wkrecic. Wiadomo, ze Izumi robi wszysko zeby wejsc w d***
          klientom. To oczywiscie dobrze, ale nie za wszelka cene. Kucharze nawet
          podrywaja kobiety, aby czesciej przychodzily i zostawialy tam swoje pieniazki.
          Wiem, bo bylem tam ze swoja dziewczyna. Nie wsponme juz o tym, ze podrywają
          kelnerki.
          Azjata, nie znaczy Japonczyk. A Polacy mają niestety problem z rozróżnieniem
          ich narodowosci.
          • Gość: Ktoś Izumi Sushi IP: *.aster.pl 12.07.07, 02:30
            Chciałbym zobaczyć tego twojego "japończyka" który zatruł się tam jedzeniem.To
            jest pewnie kolejna zmyślona historia przez osobę z konkurencji albo kretyna :/
            znam ludzi którzy tam pracują i wiele razy jadłem tam sushi i nigdy się nie
            zatrułem.A z tym wchodzeniem w d*** to bym się na Twoim miejscu
            zastanowił.Obsługa po prostu jest miła dla gości to chyba dobrze, wolałbyś żeby
            Cię przyjmowali z grymasem na twarzy" o boże znów jakiś bananowy ćwok przylazł
            na żarcie"??I co byłeś ze swoją dziewczyną i kucharze ją podrywali??To chyba
            powinieneś jakoś zareagować,przytulić ją pocałować, dać znak że ona jest Twoja a
            Ty jak jakaś ci.. nic nie zrobiłeś....żal mi Ciebie.Po za tym kucharz też
            człowiek i może sobie podrywać kobiety :p
            • Gość: Seba Re: Izumi Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 11:26
              A Ty co tak bronisz tej restauracji? Pracujesz tam czy co?
              Moje koleżanki też tam były i mówiły, że kucharze są jak napaleni, żeby tylko
              jeszcze raz przyszły... a może im się coś jeszcze uda...?
              Sam jesteś kretynem, bo opisujesz restauracje swoich znajomych, więc Twoje
              opinie nie są bezstronne. A może Twoi "znajomi" nie powiedzieli Ci o tym, że
              mieli problem z higieną na początku???

Ps. "Kucharz też człowiek i może sobie podrywać kobiety" - rozumiem, że Ty
              jesteś tam kucharzem, dlatego tak ich bronisz. No pewnie, jak się jest
              niezauważalnym na ulicy to trzeba udać wielkiego bosa robiąc sushi.
              Hm... Czego można się spodziewać po prostych ludziach bez wykształcenia...
              Co, może zaprzeczysz? Czy ktoś tam ma wyższe wykształcenie? Przecież nikt po
              studiach nie pójdzie robić sushi!!!
      • Gość: Ktoś Re: Izumi Sushi IP: *.aster.pl 12.07.07, 02:42
        Jeśli nie odróżnia się śmietany od serka philadelphia to ładny masz wyrafinowany
        smak.. :/ aż boli jak ktoś wyskakuje z takim tekstem o śmietanie...a po za tym
        nie jesteśmy w japonii tylko europie. jeśli chcesz zjeść tradycyjne sushi usiądź
        przy barze i zamów coś tradycyjnego a kucharze pokażą Ci prawdziwy kunszt
        swojego rzemiosła.A jak zamawiasz zestaw który ma być połączeniem tradycji z
        nowoczesnością to się nie wypowiadaj o..."śmietanie"hahaha
    • Gość: rex07 Re: Izumi Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:59
      Witam
      Z tego co wiem to napewno restauracja Inaba prowadzona jest przez japończyka.
      Jedzenie jest dobre, ceny raczej wyższe ale w porze lunchu można spróbować
      sushi i innych potraw w rozsądnej cenie. Więcej informacji znajdziesz na ich
      stonie www.inaba.com.pl a poza tym jest karaoke.
      Pozdrawiam
      • foxie777 Re: Izumi Sushi 16.06.07, 20:21

Jesli chodzi o Inaba to specjalnie sie wybralam na ul Nowogrodzka
        w czasie mego pobytu w Warszawie, w czasie lunchu i nie bylo
        tam zadnego klienta,pustki.Bylam zaskoczona no i oczywiscie
        szybko sie zmylam.
        Rekomendacja nie udana.

pozdr
        • Gość: ciekawski Re: Izumi Sushi IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 19.09.07, 15:23
          Pusto jest, bo lokalizacja jest nietypowa (piwnica w obecnej
          siedzibie PiS), ale to najlepsza i jedna z najstarszych restauracji
          sushi w Polsce. Dodatkowo jedna z dwóch w Wa-wie serwujących sushi
          japońskie. Byłem już wiele razy i jeszcze będę.
          • Gość: Monia Re: Izumi Sushi IP: *.centertel.pl 30.04.09, 21:11
            A ja wlasnie kiedys w Inabie sie zatrulam nieswieza krewetka z tempury i do tej
            pory to pamietam..moja noga tam wiecej nie postanie. A jesli chodzi o Izumi to
            sushi jest pyszne, swiezutkie, odkrywcze i chodzilabym tam czesciej, tylko mnie
            nie stac;)A, i pyszne desery sa.
            I co to za stwierdzenie, ze ludzie po studiach nie robia sushi?!Tak sie sklada,
            ze wlascicielka jest dziewczyna po japonistyce i jej pasja od lat jest sushi,
            nawet prace magisterska o tym pisala.
    • michal.iwanow Re: Izumi Sushi 23.06.07, 17:29

cześć
      ja uważam ze Izumi jest spoko to prawdziwa konkurencja dla Tomo
      znalazłem jedną i drugą na serwisie www.glodni.pl oni dostarczają jedzenie do
      domu.
      pozdro
      • hmmm Re: Izumi Sushi 12.07.07, 10:00
        spamujesz tymi głodnymi okrutnie :/
    • Gość: Ada Izumi Sushi IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.08, 15:48
      Uważam ze Izumi naprawdę rewelacyjnie robi i podaje sushi. Wszystko
      smacznie wygląda i smakuje. Atmosfera w restautacji jest rowniez
      bardzo miła. Co chcesz szef zrobi i to jeszcze z usmiechem na
      twarzy. Ceny jak ceny... Albo masz ochote i probujesz robic w domu
      albo pozwalasz zostawic tę kwestie profesjonalistom.
      Pozdrawiam.
      • Gość: illa Re: Izumi Sushi IP: *.uprp.pl 18.02.08, 15:13
        jesli chodzi o Izumi to mają pyszne jedzenie i kucharz jest
        rewelacyjny i nie wyobrażam sobie by kogokolwiek podrywał...hehe nie
        widze tego bo za dobrze go znam:)
        • Gość: xyz Re: Izumi Sushi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 21:25
          a jak dobrze? hehe
          zaraz zaraz, ale mowa o ktorym? :)
    • Gość: ania Izumi Sushi IP: *.home.aster.pl 27.11.10, 19:39
      jesli chodzi o izumi mokotowska 17 - najwieksza zenada z jaka sie spotkalam!
      po pierwsze oblsuga niemila, chamska i prostacka.
      po drugie oszukali nas i nie uwzglednili 50% znizki jaka byla w ofercie grupera.
      po trzecie stosunek jakosci do ceny jest zdecydowanie slaby.
      po czwarte nikt nas nie przeprosil za pomylke, dodatkowo "panie kelnerki" patrzyly na nas z politowaniem.

Moj komentarz to ZENADA
    • marghe_72 Izumi Sushi 29.11.10, 20:04
      Są dwa lokale Izumi
      To w centrum jest raczej nieciekawe. Sushi - nic specjalnego, ceny wysokie a obsługa ślamazarna
      Znacznie lepiej jest w Izumi Biały Potok
      • pinos Re: Izumi Sushi 10.12.10, 16:16
        Biały Kamień :)
    • Gość: Gość Izumi Sushi IP: 46.113.74.* 13.12.10, 14:54
      Nie korzystam z opinii na forum Gazety, bo często to kłótnie i wyzwiska i antyreklama konkurencji. Ale niestety... żal mi serce ściska, bo zaprosiłam do Izumi koleżankę z dzieciństwa, na jej pierwsze sushi i... porażka, nie wiem dlaczego ale tempura z owoców morza była m.in z cukinii i grzybów, a na pytanie dlaczego jest w niej cukinia Pani kelnerka odpowiedziała, że taki to jej jej skład właśnie... No cóż, wszyscy wiemy, że cukinia jest owocem morza... Morza głupoty i bezczelności ;) Nie mówiąc o tym, że pod nazwą tempura z owoców morza na ostro kryła się wcześniej opisana tempura z dwoma krewetkami, kawałkiem ryby, kawałkiem kalmara i 3 kawałkami warzyw w zwykłej tempurze czyli nie była na ostro a na to na ostro to był sos majonezowo-serowy. Nie mogło byś napisane tempura mieszana z sosem takim a takim? Tak wygląda w Izumi sushi menu a stare menu w palmiarni ma te sosy wyszczególnione. Następnie zamówiłyśmy Izumi sushi set, i niestety choć ja liczyłam na sashimi to... dostałyśmy je w postaci plasterków na kanapki!!! Zawiniętych do spodu, tak żeby wyglądały na większe... błagam jak sklepie gdy ściemniają z mięsem i je podwijają!!! Nie chciałam psuć koleżance wieczoru i nic więcej nie mówiłam ale... chętnie bym coś wtedy zrobiła. Nazwać to po imieniu? Zwykłe bezczelne chamstwo i to w moim już "byłym" ulubionym miejscu na sushi. NIE POLECAM!!! Bo chodzi o to, że w takich miejscach po prostu nie powinny się dziać takie rzeczy...
      • glicea3 Re: Izumi Sushi 22.01.11, 06:51
        W Izumi Sushi jadłam najlepsze jak do tej pory w Warszawie sushi grillowane. Naprawdę świetne. Korzystałam z oferty lunchowej, więc ceny są wtedy do przełknięcia, plus z tego co pamiętam zupa miso gratis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka