Dodaj do ulubionych

Uzdrowisko Mokotów- odradzam

IP: *.ip.netia.com.pl 05.12.11, 11:11
Od niedawna jest nowe miejsce gdzie mozna pocwiczyc joge, pilates itp, w forcie mokotow, skusilam sie na karnet, strona wyglada bardzo zachecajaco, niestety bardo zaluje, zajecia odbywaja sie w sali bez okien, za to z drzwiami starymi w ktorych kolebocze sie szyba, i wszystko slychac co ludzie w holu mowia, z czego sie smieja itp, co akurat bardzo utrudnia osiagniecie spokoju i relaksu podcas zajec jogi.
Prowadzaca w pospiechu pokazuje rozne cwiczenia, i na komende wdech i wydech robi, gdzie polowa osob nie nadazała(a byly to zajecia dla poczatkujacych) klimatu zadnego nie bylo, jesli ktos chociaz raz byl gdzies i cwiczyl joge to bedzie mial porownanie z ta parodia, ktora ma miejsce w tym przybytku.
szatnie male i tloczne, zajecia jedne po drugich, tlok ogromny (bo kupony, groupony robia swoje) z szatni wychodzi sie na boso do holu, po ktorym przed chwila sie jeszcze chodzilo w butach- ciekawe co bedzie jak spadnie snieg;/

Generalnie ja i znajoma jestesmy bardzo rozczarowane, widac ze to powstalo na szybko i byle jaka jakość zajec jest uderzajaca.
Obserwuj wątek
    • Gość: weronika Re: Uzdrowisko Mokotów- odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 12:15
      no ja kupilam kupon i zaluje, tragicznie prowadzone zajecia, czuje sie jak na spędzie jakims, ciasno, i niezbyt milo;/ a szkoda bo storna internetowa fajna, ale nie ma pokrycia w rzeczywistosci. szkoda pieneidzy na takie pseudo uzdrowisko
      • karolina.justyna Re: Uzdrowisko Mokotów 13.01.12, 20:17
        Szanowne Panie. Trafiłam na Uzdrowisko Mokotów właśnie przez groupon i jestem nim OCZAROWANA. Fakt, na początku był mały tłumek na zajęciach, ale teraz jest już dużo luzniej i przyjemniej. Jestem potwornie ciekawa, gdzie wcześniej Panie chodziłyście na zajęcia, gdzie instruktor nie mówił jak oddychać ( a przecież to bardzo ważne, w którym momencie należy wziąć wdech, a kiedy wydech). Osobiście uważam, że miejsce jest MAGICZNE, instruktorzy rewelacyjni, a atmosfera niezwykle przyjazna.
        • Gość: ela Re: Uzdrowisko Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 18:49
          owszem instruktor mowil jak oddychac itp, ale nie bylo takiej tragicznej atmosfery jak w uzdrowisku, wazna jest technika cwiczen a nie samo rzucanie nazw itp, zwlaszcza na zajeciach dla poczatkujacych ( ja poczatkujaca nie jestem, wiec osoby ktore byly pierwszy raz pewnie mialy zupelny metlik w glowie.) Wrocilam do poprzedniego miejsca, bo jednak atmosfera jest dla mnie bardzo wazna, i komfort na zajeciach, a takze wiedza instruktora, ktory mowi ze nie kazdy moze wszystkie pozycje wykonywac, zwlaszcza osoby poczatkujace ktore nie maja takiej wiedzy co do jogi na przyklad..Na pierwszych zajeciach instruktor powinien zapytac o rozne schorzenia, wady wzroku, bo nie wszyscy moga wykonywac iles powtorzen pozycji odworconych itp, to ze instruktorka fika, nie znaczy ze osoby z niskim cisnienie, urazami, czy wadami wzroku (a nie jest ich malo) moga takie pozycje wykonywac. Jesli Tobie to miejsce przypadlo do gustu- super, kazdy ma inna osobowosc i kazdemu podoba sie co innego.
        • jan-w Re: Uzdrowisko Mokotów 15.01.12, 19:46
          > Fakt, na początku był mały tłumek na zajęciach, ale teraz jest już dużo luzniej.

Wygląda na to że większość uznała że szkoda na coś takiego czasu ;-)

BTW: "Uzdrowisko Mokotów"? Napuszona nazwa utworzona przez kogoś kto nie zna znaczenia słowa "uzdrowisko". Uzdrowisko w zatrutym spalinami mieście...
          • Gość: ela Re: Uzdrowisko Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 21:35
            no dokladnie, ja po 2 zajeciach zrezygnowalam, owszem karnet przepadl ale jak mam sie meczyc z kims kto nie wie co to joga i potrafi sie smiac bo ktorys z uczestnikow nie potrafi wykonac jakeijs pozycji, - to juz lekkie przegiecie. Chcieli gruponami nagonic sobie klientow, tylko chyba w calym zamieszaniu zapomnieli co to znaczy komfort zajec, 20 osob na malej sali bez okien;/ to jakies nieporozumienie po prostu, w szatni jedna osoba na drugiej, nie ma gdzie pochowac rzeczy, kazdy z torebka na sale wchodzil, w innych miejscach sa szatnie zamykane, z szafkami. Tu widac po najmniejszej linii oporu poszli.
            Czs sam zweryfikuje to miejsce, nie ma co ciagnac dalej tematu.Tylko szkoda mi osob, ktore maja krzywy obraz zajec, a joga to naprawde fajna rzecz.
        • radiomis Re: Uzdrowisko Mokotów 16.01.12, 14:31
          Wiemy, wiemy karolino.justyno, ze jestes oczarowana. Wszak wieczor, 13 stycznia 2012 roku spedzilas na zachwalanu tegoz przybytku na roznych Forach.
          Tekst linka
          Dziekujemy Ci, za spontaniczne stworzenie profilu i poinformowanie o tym magicznym miejscu.
          Moze, w wolnej chwili, miedzy myciem jednaj a drugiej misy tybetanskiej, narzucisz nam prawidlowe tempo oddychania?
          Bo to bardzo wazne, kiedy sie z kogos smiejemy
          • karolina.justyna Re: Uzdrowisko Mokotów 16.01.12, 18:43
            Tak się składa, że nie myję mis tylko ich słucham i Tobie też polecam. A śmieję się z tych wpisów.pozdrawiam gorąco.
            • jan-w Re: Uzdrowisko Mokotów 16.01.12, 23:11
              Po antyreklamie jaką sobie zrobiłaś, myślę że raczej zagryzasz wargi z bezsilnej wściekłości i rozpaczy niż się śmiejesz. EOT
              • Gość: ania Re: Uzdrowisko Mokotów IP: *.ip.netia.com.pl 18.01.12, 11:45
                ja sie smialam ale z instruktorki, ktora byla komiczna po prostu prowadzic zajecia dla poczatkuajcych i nawet nei umiec stworzyc dobrej atmosfery, zenujace.
            • Gość: q Re: Uzdrowisko Mokotów IP: *.ip.netia.com.pl 19.01.12, 12:28
              a my sie wszyscy smiejemy z ciebie i tej kryptoreklamy, bo na prawdziwa reklame nie ma pieniazkow, a poza tym nie ma czego reklamowac niestety drogie panie wlascicielki.
              • Gość: MALINA Re: Uzdrowisko Mokotów IP: 195.85.249.* 15.02.12, 15:56
                Chodzę na zajęcia do Uzdrowiska od ponad 2 tygodni, nie opuściłam żadnych zajęć, zostaję nawet na 3 pod rząd - ponieważ bardzo mi się to miejsce podoba. Największa ilość uczestników podczas zajęć (specjalnie liczyłam!) to 11 osób i zdarzyło się to tylko i wyłącznie raz - na jodze we wtorek o 18. Na każdych innych zajęciach liczba uczestników wynosiła max. 6 osób. Instruktorki podchodzą do każdej z ćwiczących osób osobno, poprawiają błędy przy każdej pozycji indywidualnie, naprawdę zwracają uwagę na sposób, w jaki ćwiczymy. Owszem, jedna z instruktorek przechodzi od asany do asany w tempie ekspresowym, nie zwraca uwagi na oddech i tempo ćwiczących, ale jest tylko jedna taka instruktorka.:) (I też średnio przypadła mi do gustu, mimo że jest szalenie sympatyczna i otwarta). Mnie w Uzdrowisku podoba się BARDZO, czuję się tam jakbym ćwiczyła w gronie znajomych. Serio! I to żadna kryptoreklama! :-)
                • radiomis SPAM 15.02.12, 19:39
                  Karolina justyna malina...
                • Gość: a Re: Uzdrowisko Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 10:35
                  tyle lukru to za sprawa tlustego czwartku czy jak?
                  moze nocuj tam i cwicz 24 na dobe? zenujacy wpis.
                  • Gość: qq Re: Uzdrowisko Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 21:16
                    a jak sie ladnie w stopce podpisala dziolcha:P
    • kobieta.optymistyczna Re: Uzdrowisko Mokotów- odradzam 16.02.12, 14:30
      fajna joga jest (była?) w Landzie, w ramach SDK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka