Dodaj do ulubionych

ursynowski fortepian?????????

IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 16.10.02, 20:04
Już kilka lat temu słyszało się, że za Multikinem zostanie wybudowane wielkie
centrum handlowe zwane "ursynowskim fortepianem" (bo taki to miało mieć
kształt). Już bardzo dawno teren ten, gdzie niegdyś można było pobiegać z
psem, gdzie często rozbijały się cyrki; ogrodzono i zaczęto budować
wspomniany "fortemian" (!) Dzisiaj przechodziłam koło tego miejsca, i
pozwoliłam sobie zajrzeć za płot odgradzający budowę od ulicy. Cisza. Z ziemi
wystaje fundament, kilka drutów, a wszystko to zarasta trawa i zakrywają
śmieci. Co się stało z fortepianem?! czy może robotników budujących go
nastraszyły duchy, i uciekli pozostawiając rozkopany plac?! czy może gminie
zabrakły pieniądze, i czeka teraz na nie wstrzymując budowę?? czy
kiedykolwiek gmina będzie miała dosyć pieniędzy na skończenie "fortepianu"??
czy ursynów zrezygnuje z "fortepianu" i odda plac do wyprowadzania psów,
itp. ????????

pozdrawiam, i pozostawiam was z tym zagadkowym problemem
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: ursynowski fortepian????????? 17.10.02, 08:37
      Ktoś cicho przebąkną, że gmina szuka strategicznego inwestora, który dokończy
      inwestycję.
    • mrofka Re: ursynowski fortepian????????? 19.10.02, 15:30
      Z tego co kojarze chodzi o teren, na ktorym dawniej sie znajdowal bazarek "Na
      Skraju" (rog Indiri Ghandi i Cynamonowej). Zlikwidowano go pare lat temu i na
      jego miejscu mail powstac budynek, w ktorym handlowali by dawni kupcy z
      bazarku. Niestety, budowa szybko stanela i, jak widac, stoi. Ostatnio czytalem
      jednak w "Stolecznej", ze istniejace problemy wlasnosciowe zostaly w jakis
      sposob rozwiazane i jest szansa, ze to centrum handlowe jednak zostanie
      skonczone. Niestety, nie moge znalezc tego arta, bo podalabym link do niego.

pozdr
      • Gość: Peppers Re: ursynowski fortepian????????? IP: *.pl 19.10.02, 16:06
        Wiadomo, bieda w kasie, kryzys finansow to i budowy stoja. Nie wiem czy
        wolalbym aby dokonczyli inwestycje czy aby byly tam tereny zielone. Jedno wiem
        na pewno- jesli zamiast inewstycji ma byc tam masowa ubikacja dal psow to ja
        stanowczo protestuje!!! I tak w okolicy nie ma juz ani jednego nie obsranego
        kawalka ziemi. Niech wlasciciele psow sie opamietaja zaczna sprzatac po swoich
        `pupilkach` zamiast ciagle narzkac. Jesli w miejscu budowy mialyby powstac
        tereny zielone to mozna by zrobic tam jakis park na poziomia albo jakies boisko
        dla mlodziezy. Ale w zadnym wypadku nie powinna sie tam znalezc `ubikacja dla
        psow`
        • Gość: Melba Re: ursynowski fortepian????????? IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 19.10.02, 17:30
          Nic prostszego - wprowadzić przepisy i wyposażyć te tereny w odpowiednie kosze
          i torby.
          • Gość: Peppers Re: ursynowski fortepian????????? IP: *.pl 19.10.02, 19:29
            Z pomyslem sie zgadzam i w pelni go popieram. Tylko, ze niestety u nas kultury
            brak. Kazdy dba tylko o czubek wlasnego nos i wlasnego psa. Przeciez juz od
            kilku lat wladze staraja sie wprowadzic przepisy nakazujace sprzatac po psie. I
            co? I niestey nic! Przepisow jak nie bylo tak nie ma a wlasciciele swoich
            pupilkow smieja sie z prawa i publicznie nazywaja idiotami tych ktorzy chca to
            prawo wprowadzic. Przykladem jest autorka tego watku, nie napisla, ze chciala
            by widziec na miejscu budowy tereny zielone aby dzieci mogly sie swobodnie
            bawic, aby osiedle bylo przyjazniejsze dla oka i nietylko, aby mozan bylo
            wieczorem usiasc sobie na laweczce i porozmawiac w spokoju ze znajomymi na
            swiezym powietrzu...nie...jedyneym problemem tej pani jest to, ze jej pupilek
            nie ma gdzie zrobic siusiu. A inn mieszkancy? A dzieci? A idea terenow
            zielonych? Nie, tej pani to juz nie obchodzi.
            • Gość: Melba Re: ursynowski fortepian????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 22:11
              Wiesz, najpierw powinno się stworzyć "bazę" a potem przepisy. Bo co po pustym
              przepisie, jeśli kupek nie będzie gdzie wywalać (śmietniki zwykłe NIE MOGĄ
              wchodzić w grę!) ani żaden strażnik nie będzie tego egzekwował?
              A tak na ucho, Peppers, czytam kilka Twoich wypowiedzi i ...strasznie
              ściśnieniowany jesteś? Co się dzieje?
              • Gość: Peppers Re: ursynowski fortepian????????? IP: *.pl 20.10.02, 17:28
                Ach, poglady to ja mialem dziwne zawsze. Ale teraz fakt, moze jestem troszke
                zgryzliwy i czasem nawet chamski i prostacki. Dlaczego...Hmmm....Masz racje nie
                panuje ostatnio nad stresem. Rozstalem sie niedawno z moja partnerka i jakos
                sobie z tym wszystkim nie radze. Postaram sie jednak byc troszke milszy i
                bardziej delikatny, obiecuje.
                • Gość: Melba Re: ursynowski fortepian????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 11:44
                  To się mocno trzymaj i nie daj żółci. Niedługo wiosna ! :)
              • akami Re: ursynowski fortepian????????? 05.11.02, 00:47
                Gość portalu: Melba napisał(a):

> Wiesz, najpierw powinno się stworzyć "bazę" a potem przepisy. Bo co po pustym
                > przepisie, jeśli kupek nie będzie gdzie wywalać (śmietniki zwykłe NIE MOGĄ
                > wchodzić w grę!) ani żaden strażnik nie będzie tego egzekwował?
                > A tak na ucho, Peppers, czytam kilka Twoich wypowiedzi i ...strasznie
                > ściśnieniowany jesteś? Co się dzieje?

Gratuluję kultury i przestrzegania prawa. Wiesz, że przepis jest ale masz go w
                d... bo "żaden strażnik nie pilnuje". Kwintesencja typowego właściciela/lki psa.
        • Gość: obsraniec Re: ursynowski fortepian????????? IP: *.acn.pl 30.11.02, 21:54
          Gość portalu: Peppers napisał(a):

> Wiadomo, bieda w kasie, kryzys finansow to i budowy stoja. Nie wiem czy
          > wolalbym aby dokonczyli inwestycje czy aby byly tam tereny zielone. Jedno
          wiem
          > na pewno- jesli zamiast inewstycji ma byc tam masowa ubikacja dal psow to ja
          > stanowczo protestuje!!! I tak w okolicy nie ma juz ani jednego nie obsranego
          > kawalka ziemi. Niech wlasciciele psow sie opamietaja zaczna sprzatac po
          swoich
          > `pupilkach` zamiast ciagle narzkac. Jesli w miejscu budowy mialyby powstac
          > tereny zielone to mozna by zrobic tam jakis park na poziomia albo jakies
          boisko
          >
          > dla mlodziezy. Ale w zadnym wypadku nie powinna sie tam znalezc `ubikacja
          dla
          > psow`
          najlepiej "NA SKRAJU PARKing" tak jak na woli, a co do obsrania to się
          rozeejrzyj, bo cału ursynów i nie tylko on nie gównem jest obsrany tylko
          blachosmrodami. A to otyle gorsze, że gdy takie gówmo stoji praed tobą to jak
          święte krowie gówno ani wdepnąc ani przeskoczyć tylko obejść szerokim łukiem
          jak się da lub nie da. A co do fortepianu to pieniążki skończyły się nie
          gminie tylko infestorom-kupcom i to akurat w tedy gdy do biznesu wszedł tadko
          tydzyk. tak to jest gdy się robi interesy z mafią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka